• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne 1 hafta kala kavga

Valla söyleyiş tarzın bana bunu dedirtti yanlış anlama.

Ben 1 2 kişilik kuaför parası için kimsenin hatırını kırmazdım. Bu enayilik değildir. Erkek evinin gelin hanım ve ailesine jestidir. Tabi karşı taraf yapmak istemeyince de ısrar etmek de kendini küçük düşürmektir.

Evlenirken yanımda kuaföre hiç kimseyi götürmedim. Ama kardeşim evlenirken gelin hanımın kız kardeşleri vs.de onunla gitti düğün için aklıma bile gelmedi onlar kendi parasını kendi versin diye. Tabi ki biz karşıladık. Bunun hesabını yapmak çok ayıp bence. Ki gelinin yanında gelen kişi ona kuaförde vs yardim etmek gelinliğini giyinirken yanında olmak için gelen en yakinidir. Ne kadar ayıp ona sen kendi paranı kendin ver demek. Ve eşine böyle davranmak da erkek için çok küçük düşürücü.

Ben insan ilişkilerine böyle dümdüz bakamıyorum. Forumdaki zorunda değilciler benim tüylerimi ürpertiyor. Nezaket kuralları zorunluluk değildir evet ama insanı insan yapan nezaketli bir insan yapan görünmeyen ama aslında herkesin pekala bildiği kurallardır.

Bu yoruma katılıyorum.
Bugün kuaför parası ödenir, yarın gelinden yardım istenir. Herşey karşılıklı, özellikle aynı apartmanda oturulacaksa kalp kırmamaya ayrıca dikkat edilmeli diye düşünüyorum. Sonuçta hergün görüşecekler.

Diyelim ki ödenmedi, olabilir. Hakaret etmeye ne gerek var? Her anlaşmazlık çıktığında herkes birbirine
hakaret etse ortada hiçbir ilişki kalmaz ki.

Valla söyleyiş tarzın bana bunu dedirtti yanlış anlama.

Ben 1 2 kişilik kuaför parası için kimsenin hatırını kırmazdım. Bu enayilik değildir. Erkek evinin gelin hanım ve ailesine jestidir. Tabi karşı taraf yapmak istemeyince de ısrar etmek de kendini küçük düşürmektir.

Evlenirken yanımda kuaföre hiç kimseyi götürmedim. Ama kardeşim evlenirken gelin hanımın kız kardeşleri vs.de onunla gitti düğün için aklıma bile gelmedi onlar kendi parasını kendi versin diye. Tabi ki biz karşıladık. Bunun hesabını yapmak çok ayıp bence. Ki gelinin yanında gelen kişi ona kuaförde vs yardim etmek gelinliğini giyinirken yanında olmak için gelen en yakinidir. Ne kadar ayıp ona sen kendi paranı kendin ver demek. Ve eşine böyle davranmak da erkek için çok küçük düşürücü.

Ben insan ilişkilerine böyle dümdüz bakamıyorum. Forumdaki zorunda değilciler benim tüylerimi ürpertiyor. Nezaket kuralları zorunluluk değildir evet ama insanı insan yapan nezaketli bir insan yapan görünmeyen ama aslında herkesin pekala bildiği kurallardır.

Ben de anlatılan kadarıyla size katılıyorum ancak bazen de bu durum bir sömürü ya da düşüncesizliğe yol açabiliyor. Bazı kızlarımız da kuaföre 3-4 kuzen 2-3 arkadaş şeklinde 6-7 kişiyle birlikte gidebiliyor hep birlikte hazırlanalım diye. Olayı bilmiyorum kaç kişi için bunun lafı edildi bilemiyorum ama maalesef günümüzde de kuaför fiyatları bir hayli arttı. Belki 5 bin 7 bin o gün için ödemeye gücü yetmemiş olabilir. Bir de şu var damadın ailesi ev eşya vs her şeyi bizzat yaptıysa artık yeter bunu da kendin yap, gibi düşünmüş olabilir görümceler. Yine de dile getirilmesi tatsız olmuş. Burada damadın maddi yönden aileye çok bağlı olduğunu düşünüyorum. Eşinin saç parasını dahi ailesinden isteyecek durumda ki onlara da laf düşüyor.
Bence konu sahibi buna odaklansın. Yarın öbür gün evine bir şey alırken de eş ailesinden destek alınacaksa her daim laf işitmeye hazır olsun.

Konu sahibi bu evde kalmayalım taşınalım dese en başta eşi reddeder, kiralar arttı masraf çıkarma der. Benzer konuları burada pekçok defa okuduk, en rahat olan eş aslında, baskıyı gören ise gelin.

Tabi her erkek de bir değil, sonuçta kendi parasını harcıyor, kuaför harcamalarının fazla olacağını düşünüyorsa ailesi karışmadan kendi söyleyebilirdi.
Buradaki asıl sıkıntı eşin kendi fikirlerini söyleyememesi, halen annesinden harçlık alan delikanlı modunda.

Şöyle bir durum da var, bir hediye verilecekse gönülden verilmeli, peşine bir sürü koşul şart sürülmemeli. O zaman veren de verilen de pişman oluyor.

Ev kiraya verip kirası kardeşlere dağıtılıyor olsaydı kişi başı daha az para almalarına rağmen tüm kardeşler memnun olurdu.

Bu şekilde gereksiz yere kardeşler arası kavga fişeklendi, vefat sonrası miras kavgasının yanında konu sahibinin kaynanayla atışmaları basit kalacak.
işte hem annesinin verdiği dairede oturup da hem de ondan harçlık alan çocuk gibi davranmamak zor biraz...
sonra erkekler aileci deniyor
ki anasının evinde oturmayanı bile birey olup karar vermekte, kararlarını ifade etmekte, kararına saygı duydurtmakta zorlanıyor, bir de aile evinde oturacak da aileci olmayacak...zor yani

evet normal olanı o dairenin kiraya verilmesi. kirayı da sadece anne-babanın alması, onlar ölünce de çocukların paylaşması. normali bu.
ama bakalım adamın kira ödeyecek gücü var mı?
bizde gücü olsun olmasın herkes evlenme peşinde olduğu için ben emin olamıyorum bundan.

Düğünüme 1 hafta kala kaynanam ve kızlarıyla kavga ettik. Sorunsa kuaförde yanımda gitcek kişinin parasını ödemek istememeleri.
Beni hepsi topluca aradılar telefonda sesim hopörlerde tabi çirkin çirkin konuşmalar bende karşılık verdim birbirimize girdik hepsiyle
Sonra görümcelerim mesaj atmışlar bir sürü ailem ve benim hakkımda ağızlarına geleni söylemişler mesajlara cevap vermedim
Ben kayınpederimin evinde oturcam görümcelerim bizim mirasçısı olduğumuz evde oturcan tarzı şeyler yazmış
Eşimede gelince ben karışmıyorum diyip kenara çekiliyor böyle yaptıkça da daha da çok bana karşı saygısızlık yapıyorlar
Anlatmaya çalışıyorum sürekli kaçıyor sinirleniyor birşeyler çıkarıp konuşmuyor
Sinir ediyor beni. Onlarda benim kardeşim diyor ya kardeşin olabilir bende eşinim. Görümcemle konuşurken bu kavga konusunu eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde görümcemde vardı surat asıp kapıyı pat diye kapattı yüzümüze. Eşimde görmüyonmu bi haklı dedim diye nasıl yapıyor onlarda kardeşim diyip duruyor. Sana döv diyen yok sadece savuncaksın susturcaksın onlar böyle yapcak diye ben karışmıyorum diyip çekilmeyi seçiyor olan bana oluyor
Konu açıldığında sürekli kaçıyor eşim benimle oturup konuşmuyor düzgünce kavga çıkarıyor sofrayı terk ediyor yanımdan kalkıp gidiyor
böyle biriyle evlenmek hata olur hayatınızı yakmayın bugün üzülür ilerde şükredersiniz şimdiden böylelersee hayatınızı mahvederseniz

“eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde…”

Benden için diye bir ifade var mı? Yoksa “benim için haklı” dedi mi deriz😕 biri beni aydınlatabilir mi? Bu tabiri sadece bu sitede gördüm birkaç konuda ve cümleye takılmaktan konuya odaklanamıyorum. 🤔
Bazı insanlar kullanıyor benim duymuşluğum var.

böyle biriyle evlenmek hata olur hayatınızı yakmayın bugün üzülür ilerde şükredersiniz şimdiden böylelersee hayatınızı mahvederseniz
görümce sayısı fazla yani senin bir kaç tane kaynanan olacak sürekli huzursuz aile ortamı aşka,sevgiye odaklanma olmayacak ,ben böyle aşkın içine tüküreyim neymiş ablası kızkardeşi herkes haddini bilecek, haddini bildirmiyorsa ezik bir tip ömür boyu onun ezik olma durumuna üzüleceksin

Düğünüme 1 hafta kala kaynanam ve kızlarıyla kavga ettik. Sorunsa kuaförde yanımda gitcek kişinin parasını ödemek istememeleri.
Beni hepsi topluca aradılar telefonda sesim hopörlerde tabi çirkin çirkin konuşmalar bende karşılık verdim birbirimize girdik hepsiyle
Sonra görümcelerim mesaj atmışlar bir sürü ailem ve benim hakkımda ağızlarına geleni söylemişler mesajlara cevap vermedim
Ben kayınpederimin evinde oturcam görümcelerim bizim mirasçısı olduğumuz evde oturcan tarzı şeyler yazmış
Eşimede gelince ben karışmıyorum diyip kenara çekiliyor böyle yaptıkça da daha da çok bana karşı saygısızlık yapıyorlar
Sinir ediyor beni. Onlarda benim kardeşim diyor ya kardeşin olabilir bende eşinim. Görümcemle konuşurken bu kavga konusunu eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde görümcemde vardı surat asıp kapıyı pat diye kapattı yüzümüze. Eşimde görmüyonmu bi haklı dedim diye nasıl yapıyor onlarda kardeşim diyip duruyor. Sana döv diyen yok sadece savuncaksın susturcaksın onlar böyle yapcak diye ben karışmıyorum diyip çekilmeyi seçiyor olan bana oluyor
Konu açıldığında sürekli kaçıyor eşim benimle oturup konuşmuyor düzgünce kavga çıkarıyor sofrayı terk ediyor yanımdan kalkıp gidiyor
Gorumceler hakli .ailesinin evinde oturacaksaniz gorumcelerimde hakkı var .
Otururken kura bedeli neyse 3te 2 sini gorumcelere vermelisiniz
Kimse sizin kuaför paranizid aode.ek zorundde değil.

Size şu kadarını söyleyeyim.Ben kötü kayınvalie , kötü görümce diye bir şeye oldu bitti inanmam.Pısırık koca vardır bu kadar.Ailenin bariz üslup sorunu var ve eşiniz bir duruş sergileyip sizi muhatap etmemeyi bırakın kavga çıkarıp sofrayı terk ediyor.Şimdiden böyleyse bu sayfayı üzülerek söylüyorum çok ziyaret edeceksiniz

Eşim verecek zaten ama ona bile karışıyorlar.
Evet onlarla cok muhattap olmuyor ama bana gelince de böyle konuşmalar yapıyor sinirimi bzuyor
Ama ben sizin gibi gelinleri sevmiyorum

Her şeyi erkek tarafına yıkan kuaföre gelen arkadaşı bile kocaya kitleyen gelinleri sevmiyorum

Back
X