- 20 Kasım 2017
- 2.747
- 7.952
- 158
- 39
Valla söyleyiş tarzın bana bunu dedirtti yanlış anlama.
Ben 1 2 kişilik kuaför parası için kimsenin hatırını kırmazdım. Bu enayilik değildir. Erkek evinin gelin hanım ve ailesine jestidir. Tabi karşı taraf yapmak istemeyince de ısrar etmek de kendini küçük düşürmektir.
Evlenirken yanımda kuaföre hiç kimseyi götürmedim. Ama kardeşim evlenirken gelin hanımın kız kardeşleri vs.de onunla gitti düğün için aklıma bile gelmedi onlar kendi parasını kendi versin diye. Tabi ki biz karşıladık. Bunun hesabını yapmak çok ayıp bence. Ki gelinin yanında gelen kişi ona kuaförde vs yardim etmek gelinliğini giyinirken yanında olmak için gelen en yakinidir. Ne kadar ayıp ona sen kendi paranı kendin ver demek. Ve eşine böyle davranmak da erkek için çok küçük düşürücü.
Ben insan ilişkilerine böyle dümdüz bakamıyorum. Forumdaki zorunda değilciler benim tüylerimi ürpertiyor. Nezaket kuralları zorunluluk değildir evet ama insanı insan yapan nezaketli bir insan yapan görünmeyen ama aslında herkesin pekala bildiği kurallardır.
Bu yoruma katılıyorum.
Bugün kuaför parası ödenir, yarın gelinden yardım istenir. Herşey karşılıklı, özellikle aynı apartmanda oturulacaksa kalp kırmamaya ayrıca dikkat edilmeli diye düşünüyorum. Sonuçta hergün görüşecekler.
Diyelim ki ödenmedi, olabilir. Hakaret etmeye ne gerek var? Her anlaşmazlık çıktığında herkes birbirine
hakaret etse ortada hiçbir ilişki kalmaz ki.