- 13 Ağustos 2022
- 8.621
- 4.397
- 31
-
- Konu Sahibi elifnurbeyza
Sıkıyorsa onlara da gösteriş yapıyorsunuz desin.E eglenir niye eglenmesin hahahah. Ben de dugunlerde eglenirim ama dugun istemem elalemi de takmam mesela. Sizin hayat tarzlariniz cok farkli tum mesele bu.
Git durumun takintiya dönüşüyor. İlac verebilir.Gitmedim hiç
sen boşanmamış mıydın yaKomşumuzun kızı var.Benimle aynı yaşta.10 senelik komşuyuz.Memleketimiz de yakın.Ama samimi değildik kapıcı ile babası sorun yaşadı.Binadan attırmak istedi.Babam ve başka kişilerde olayı gözle görmedikleri için gitmesine onay vermemişler.Adam herkese düşman oldu.Annem vefat etti başsağlığı dilememiş babama.O sıra oğulları evlendi. Bugünde kızlarının gelin alması vardı.Annesini teravih çıkışında görmüştüm.Ayak üstü Belçika'ya gelin gideceğini söyledi.
Neyse benim konum şu ; sürekli takıntı yapıyorum.Kimsenin mutluluğunda gözüm yok.Kızla da problem yaşamadık zaten. Belçika'dan gelen aile adetlere uygun davul zurna getirtmişler ve gelin arabası hazırlamışlar.
Ben kv ile telefonda konuşurken servis tuttuğunu söyledi bana gelin arabası sormuştum tutamam oradan ayarlayın dedi.Babama söyledim akrabalarımla oturuyorduk herkes düğün detaylarını konuşurken ben ailemin tek çocuğuyum birde.Babam bana çok kızdı. İşte gelin arabası hazırlanmaz mi.Onu da mı ben yapayım.Yapmam.Kv ye kuzenin arabası var demiştim önceden salak gibi birde. Dayım ile kuzenim(halamın oğlu) gelin arabası biz olalım Nur üzülmesin dedi.Babam senmi gelin arabası olacaksın dedi dayıma.Dayımda yeğenim yeterli mutlu olsun dedi. İşte ben damadı arabaya almam diye kızdı babam.Bana evden gelin alma olmasin komşular görecek lafını ederler dedi üzülürsün anlamında.
Ben ondan lüks birşey istemedim arkadaşlar.İzmir'den araba mi getirteyim dedi.Ankara'dan tut dedim.Gerekirse borçları beraber öderiz yok.Herseye bahane buldu.Borç yapması lazımmış.Komik rakammış sonra ödeyemez miş.Babamla birbirimize girdik.Kv bize herşeyi aldırıyor istiyor dedim.Sende işte dedim.Babam eşimi aradı.Hemen bana kızdı.Sen babandan arattiriyorsun yok supriz yapacaktım dedi bir süre sonra annemle konusmussunuz bu işi dedi o an ben delirdim lanet olsun dedim ayrıldım gelin arabasıni bile annesine danışmadan ayarlamıyor.
Düğünleri vardı düğünümüzden bir ay önce babam Nur'u getirip göturursen gelmesine izin veririm dedi.Tamam dedi iznine bakicam dedi.Babam daha sonra gelmez o annesinden izin alamaz kızım dedi.1 2 gün sonra gelemeyecegim iznim yok dedi.Annesi aradı su miktar ben yol parası veremem dedi.Ben onların şehrine 6 kez gittim 1 sene içerisinde özel aracımızla.Komik bir rakami laf etti annesi.Bende eşime kızdım.Annesi sonra derdim para değil dedi ama başta paraydi karakterini çözdüm.Ayrildik eşimin kuzeninin eşi ilk nisanlandigimiz dönemden bahsediyor neden nişanlıni pansiyon da agirladiniz masraf ettirdiniz sizde kalmadı dedi.Bir aylık nisanliydim.Herkes birbirini yeni tanıyordu.O dönem kayinvalide niye sizde kalmadı dedi.Esim sizde kalmam doğru olmaz dedi zaten.Ben onların şehrinde 10 katı daha fazla pansiyona para verdim.Esimin verdiği ücreti söylesem bana gulersiniz.İzmir daha pahalı tabiki Ankara'dan.
Kısaca şöyle soyleyim.1000 TL harcarsa başka kv ler gelinlerine benim kv 100 lira için delirdi.
Kızını düğünüm olsaydı.Bayramdan hemen sonra nisanlayacakti.Niye özellikle benim düğünüm masraf yapmadığı gibi gelen takılara çökecekti.Nisanimda bizden hep tek çocuk olmak sebebiyle de akrabalarim altın taktı.Onlar para taktılar.Neymis eve giren ortakmiş.Oldu canım ben kadının hakkı olduğunu bilmeden önce eşime erkek tarafından takilan altinlari al dedim borçları ode çünkü babası yok destekçisi yok suçlu oldum.Annesine demiş.Kadin baş bas eve giren ortaktır yahu benim ailem altını daha çok takacak ben sana neden altınlarımi vereyim ? Gecimimiz ortak olacak yoksa ben niye oğlumun kirasına destek olayım yaptı.Yetim maaşı olayı vardi.Ben çıkarmadım onu küçük oğluna yatan maaşı eşime vereceklerini söylediler.Aldi mi orasını bilmiyorum bunlar hep kv hayal ürünleri aklına geleni anında söylüyor.Ben o parayı ne gördüm ne dokundum.
Kızımı nisanlayacagim sırf sana harcama yapamam başka çocuklarımda var dedi.Kizinin acelesi varmış gibi hem 2 sene evlenmeye çekmiş bicak setine kadar almışlar.Ki biz düğüne para bulamıyoruz.Esim yanıma gelemiyor maddi durumdan iş durumundan.
Kimse kızmasın hem eşimden için kardeşinin düğünü o yapacak diyorlar hemde bize para lazimken anne kız kafalarına göre iş yapıyorlar.Once bizim düğünümüz olsaydı da sonra bitince onun için harcama yapılsaydı olmazmiydi ? Hemde hemen evlenme durumu yokmuş.
Ama benim kalın kafalı olmayan kalın kafalı kocamın bunları kafası basmıyor defalarca dedim.Ben 11 yaşından beridir çalışıyorum diyor.Aileme baktım kardeşlerime baktım dedi.Annesi de o ne yaptı ki dedi hep ben çalıştım dedi.Bunu eşime söyledim biliyorum herkesin yanında söyler dedi.Esim asgari ücretten biraz daha fazla kazanıyor.Kucuk ilçede yaşıyor öyle fazla gezen para harcayan birisi değil.Annesine yedirmiş belli.Annesinin kazandığı parayı yemesi normal benim eşimin parasıni yemem sakıncalı.
Benim hakkım yokmuydu.Bir gelin arabasına Allah aşkına çiçek tül ü kendi taksa araba olurdu.Ayrildigimda eniştesi ben gelin arabası ayarlayayim dedi.Geri dönüşü olmaz dedim.Evimi düzdüm bir ay sonra eşyalarımi almaya gittim.Kadin elini babamın boğazına doğru göturdu.S... git dedi.Babam sen kadınsın biraz ağırdan al kendini dediği için.Polis çağırdık.Tutmus benim evimin anahtarlarını değiştirmis.Esyalarim var.Daha hiç kullanmadığım dolabima abiyelerini asmışlar.Esyalarimi yerleştirmeye gittiğimde tepemde bekledi.Esime kas göz yapti.Dolabi boşaltması diye kendi aldığı herşeyi reklam yapmıştı.Sinir oldum daha sonra eşime evinizde badananiz bitmedi mi dedim.Bana evde badana yapıyoruz kirlenmesin dediler.2 hafta dolabimada asılı durdu.Ya ben kullanmamisim babamın parasıyla alinmis.Evime yerlesiyorlar şimdi çay içmeler kahvaltilar zehir zıkkım olsun diyorum hakkımı helal etmiyorum onunda kızı var.Oda görsün yaşasın istiyorum içim içimi yiyor.Esimle barışsan bile benim evime yerleştiler eşyalarımı kullanıyorlar benim salak kocam hepsine izin veriyor.Esya almaya gittiğimizde Nur barışalım demedi.Bir hafta sonra barışmak için arıyor eşim.
Kv görsem iki kaşık suda boğmak istiyorum öyle sinirliyim uzun yazdım daha çok şey yazarım da sinirliyim.
Benim tazminat paramda bile hakkı olduğunu söyledi ya. Neymiş oğluyla evlenmeseymistim alamazmistim o parayi.Yaninda bu arada ablası var kv nin.Zaten o kadında hep arabozuculuk yaptı.Babama telefonda bunlar çok masraf yapti.Ceyizi sen getir dedi babamın yanındayım.Daha sonra kv yalanladı neymiş ablası getirin dememiş mis ?Adamlar senden bir arabayı bile kıskanıyor. Sen bunlara kendini layık görüyorsan bir şey diyemiciiim
Daha bosanmadim anlaşmalı bosan diyorlar dilekçe ver diyorlar ama 1 sene dolmadan anlaşmalı boşanilmiyor ya bekliyorum Ekim ayını.sen boşanmamış mıydın ya
Nikahtan önce böyle değildi işte.Yeni sevgiliydik.İlla gelip gorucem Ankara'ya dedi.Ben işyerinden izin aldım.Babama yalan söylemek zorunda kaldım.Arkadasimin yanına gidicem dedim.Demesin mi yanlış güne bilet aldım.Kizdim gitmiş tekrardan bilet aldı.Geldi ve gezdik.Cimriligini görmedim.Cimri değil aslında.Yol parası için annesinden icazet alan adamla nikah mı kıydınız? Sonra da başınıza gelenlere şaşırıyorsunuz
Kendi çevremde çok kişi dedi.Bu adama Ankara’da bi iş bulup evliliğinizi öyle devam ettirmeyi düşünün. Sen de bi işe girersin. Kv den uzak olursun.
Özlüyorum unutamıyorum neden bize bunu yaptı.Annesine sen bir süs demedi diye düşünüyorum.Esimi asla ezmek istemedim.Bende çalışıyor sana yardımcı oluyum annenden para alma bile dedim.üşenmeden hepsini tek tek okudum şükür
Sen bu anasının aklıyla hareket eden adamla tekrar barışmazsın umarım öyle yaparsan kendi bacagına sıkmış olursun sadece bunu diyorum
bence bu sevgi degil ayrılık psikolojisi herkeste olan birşey ayrıldıgında sanki onsuz yaşayamaz onsuz olamaz gibi hissediyorsunuz bu çok normal.Özlüyorum unutamıyorum neden bize bunu yaptı.Annesine sen bir süs demedi diye düşünüyorum.Esimi asla ezmek istemedim.Bende çalışıyor sana yardımcı oluyum annenden para alma bile dedim.
Hadi barıştım diyelim o kadınin evine gitmem.Evime gelirse geçerim odama onun yüzünü görmem.Ailemle muhatap olamaz.Babama dil uzatirsa artık karşısında susan değil ağzının payını alan kadın olur ki.Beni insanlar sessiz bulur üzerime gelir volkan gibi patlarim sonra.
Babam ilk tanıştığında eşimi beğendi.Saygili buldu.Enistesi vardı tanışma günü çok kaliteli birisi.Kucuk dayısı vardı o sessizdi o bile ablasının doldurusuyla üzerime geldi.bence bu sevgi degil ayrılık psikolojisi herkeste olan birşey ayrıldıgında sanki onsuz yaşayamaz onsuz olamaz gibi hissediyorsunuz bu çok normal.
Bir insan 7sinde neyse 70şindede odur bu değişmez.
Tamam belki 1-2 ay annesinin lafını dinlemez ama sonra aynen dinlemeye devam eder.
Kendini daha fazla yıpratmaya değermi sende tamam diyelim barıştınız herşey güzel oldu bu yaşadıklarını unutabilicekmisin?
Ne kadar mutlu olursa ol sana yapılan haksızlıklar her zaman aklının bir köşesinde olucak.
Sana tavsiyem psikolojik destek al bu adamı bırak
Babanda herşeyin farkında bence sana destek olucaktık. Lütfen barışıpta kendine bu haksızlıgı yapma
Bir evin bir çocuguymuşsun,bir tek baban varmış,Bir diğer sebep eşim babama çok saygiliydi.Babamla eşimin arasını da bozdu.Barissak babamla görüşmeyecekler.Babam belki affeder ama eşim çok inatçı.Taktikca takıyor.
Eşim üzerime titrerdi.Bir anda buz kesildik.18 ay iyi 6 ay kötü.Ben şaşırdım duzelecek konuşalım sorun çözelim yok ee baban hata yaptı karşı çıkmadın diyor.Babamla hallet sorununu yok illa bana satasiyordu.Bir evin bir çocuguymuşsun,bir tek baban varmış,
Babanla konuşmayan eşin sana ne gibi bi faydası olabilir, baban bunu hakediyormu sence baban bu durumu kaldırabilirmi veya bu durumda olmak istermi
Sırf bu bile barışmaman için bir sebep
Şuan bence bazı şeyleri tam idrak edemiyosun
Suan sadece kendini ve babanı düşün
Barışmayı karşı tarafı hiç düşünme
Ve sen bu adamla barışmak istiyorsunEşim üzerime titrerdi.Bir anda buz kesildik.18 ay iyi 6 ay kötü.Ben şaşırdım duzelecek konuşalım sorun çözelim yok ee baban hata yaptı karşı çıkmadın diyor.Babamla hallet sorununu yok illa bana satasiyordu.
Özlüyorum deli gibi ama bu devran böyle devam edecek o yüzden de istemiyorum.Sikintidan hasta oldum ben.Ve sen bu adamla barışmak istiyorsun
Daha iyileri karsına çıkıcak emin ol kendini buna inandır,Özlüyorum deli gibi ama bu devran böyle devam edecek o yüzden de istemiyorum.Sikintidan hasta oldum ben.
Annemi kaybettim bu kadar üzülüp ağlamadım.Dedim inanan ahirette kavuşur.Daha iyileri karsına çıkıcak emin ol kendini buna inandır,
Gelip geçici insanlar içşn sağlıgını ihmal etme
Belkide bu senin imtihanın bunu atlatınca çok güzel bir hayatın olucak öyle düşün
Her zorluktan sonra bir güzellik gelir