düğün ritüelleri!!!!

Smnrhm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
22
20
kızlar merhaba foruma ilk kez yazıyorum.. 28mart da düğünüm var..ben gümüşhaneliyim ve bizim adetlerimizde düğün günü gelin evden çıkarken süslenmiş borcam tencerelerde yemek götürür evinde o gece yemek için. sıcak yemek baklava vs.. sizlerde de var mı böyle adetler. zaten şehir dışına gelin gidiyorum götürmesem çok laf ederler mi karşı tarafta da aynı adet var 🙄😒 bi akıl verin bana

Amaaan kim ne,isterse o lafı etsin.
Sen içinden nasıl geliyorsa öyle yap.
Mutluluklar.

Annemler de gelin arabasına fırında bütün tavuk ve baklava koymuşlar :KK70: eşim mutfağa poşetlerle girince gidip baktım ve şok oldum ve bu diye kahkaha atmıştım :KK70:

Biz sabahın 5inde o tavuğa giriştik biliyor musunuz :KK70: hayatımda yediğim en lezzetli tavuktu normalde ağzıma koymam. Annem şahane yapmış. Üstüne de baklavayı yiyip bir güzel uyumuştuk :KK70:

Bu bir adet değilken adetleştirilmiş resmen. Birde süslemeyle tabiki herzaman olduğu gibi abartılmış, çok severiz ülkece abartıyı. Amacı gelin damat onca koşuşturmada eve vardıklarında acıkmış oluyorlar gece gece bişey bulamazlarsa aç ayı oynamaz sonuçtayken. Ayıp olur mu adet kesin yapılmalı gibi saçma bir hale evrilmiş. Bizde anneler dolaplarına bişey koyarlardı. Ne ara borcam süslemeye kadar gitti bu 🤦🏼‍♀️
Valla ben eşimle çıkıp kokoreçciye gitmiştim. 🤣 Sizde yolda yersiniz zaten.

Şehir değiştireceğiniz için hiç o topa girmeyin derim. Ama acıkacaksınız, eğer ilerleyen saatlerde sipariş verme ya da gidip yeme gibi bir lüksünüz yoksa yapın derim çünkü gerçekten acıkıyorsunuz. Sabah ağzınıza attığınız bi kaç şeyle duracaksanız hele hepten zor.

Şimdiden hayırlı olsun☺️

dunurlere mi gidecek bu yemek, yoksa sizin esinizle evinize mi ?

dunurlere gidecekse sallayin ana babaniz dusunsun , ha ha,
sizin eve gidecekse ne seviyorsaniz rica edin akrabalariniz hazirlasin, sarma olsa mesela fena mi olur simdi :nazar:

ben adet gorenek pek bilmem, her seyi annemler hallettiler bu konularda sagolsunlar,
siz niye bu kadar detayda ugrasiyorsunuz ki

Reklam vermek gibi olmasın ama artık yemek sepeti gibi uygulamalar var. Yenecek yemekler illaki kız tarafına ait olacaksa, kendi hesabınızdan siz verirsiniz siparişleri, olur biter. Yeni nesil bari kurtulsun şu gelenek saçmalıklarından, kurtulamıyorsa, en azından güncellesin yani. :confused:

Üç tencere sarmayı alıp eve götürme Hakkı veriyorlarsa iyiymiş aslında :KK53:

Kendi evinize götğrmediğiniz yemeğe laf edeceklerse işiniz var o insanlarla.

kızlar merhaba foruma ilk kez yazıyorum.. 28mart da düğünüm var..ben gümüşhaneliyim ve bizim adetlerimizde düğün günü gelin evden çıkarken süslenmiş borcam tencerelerde yemek götürür evinde o gece yemek için. sıcak yemek baklava vs.. sizlerde de var mı böyle adetler. zaten şehir dışına gelin gidiyorum götürmesem çok laf ederler mi karşı tarafta da aynı adet var 🙄😒 bi akıl verin bana
dugunden eve gecerken bır durumcuye ugrayın ha ne olcak
demın baska konuda da gordum cok garıbıme gıttı eve yemeklerın tasınması
bır paket makarna 10 dk da pısıyor o gun kerevız yemegı fırında tavuk falan yemesenızde olur :KK70: buzdolabı ıcın zaten bıraz alısverıs yapılır hamburger pızza takılın bır gunluk nolcak olmadı yumurta kırarsınız

Annemler de gelin arabasına fırında bütün tavuk ve baklava koymuşlar :KK70: eşim mutfağa poşetlerle girince gidip baktım ve şok oldum ve bu diye kahkaha atmıştım :KK70:

Biz sabahın 5inde o tavuğa giriştik biliyor musunuz :KK70: hayatımda yediğim en lezzetli tavuktu normalde ağzıma koymam. Annem şahane yapmış. Üstüne de baklavayı yiyip bir güzel uyumuştuk :KK70:
dugunden eve gecerken bır durumcuye ugrayın ha ne olcak
demın baska konuda da gordum cok garıbıme gıttı eve yemeklerın tasınması
bır paket makarna 10 dk da pısıyor o gun kerevız yemegı fırında tavuk falan yemesenızde olur :KK70: buzdolabı ıcın zaten bıraz alısverıs yapılır hamburger pızza takılın bır gunluk nolcak olmadı yumurta kırarsınız
su yorumumdan sonra gordum yorumunuzu :KK70: :KK70: :KK70:

hayır anteplı olan benım arkadaslar herkesde ne bu baklava sevdası bız bıle bu kadar baklava yemıyoruz herkes akın akın tepsı tepsı baklava yeme derdıne dusmus :KK70:

Bizim yaşayacağımız şehir ile düğün olduğu şehir farklı olduğu için düğünden sonra otele geçtik. Kıyafet çantası hazırlanırken annem börek koymuştu. O yorgunlukta çok iyi geldi. Olmasa da olurdu gerçi karşıda kokoreçci vardı otele girerken kokusuda güzel geldi ama yorgunluktan üst değiştirince eşimin gitmesini istemedim yedik böreği baktık keyfimize 😄

X