Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Süslenmiş borcamlar bizi neden almadın, içimizde boş kaldı. Yeni evini göremedik diye... Konuşacaklar...Kim laf edecek?
benim haberim bile yoktu ki ama 2 günlük açlığın üstüne şahane gitmişti bu arada ne güzel bir memlekettesiniz çok şanslısınız. Ben orda yaşasam sizin gibi iradeli olamazdım, muhteşem mutfak diyarı :))su yorumumdan sonra gordum yorumunuzu
hayır anteplı olan benım arkadaslar herkesde ne bu baklava sevdası bız bıle bu kadar baklava yemıyoruz herkes akın akın tepsı tepsı baklava yeme derdıne dusmus
Borcam nasil süsleniyor yahu?
Borcam nasil süsleniyor yahu?
Düğün gecesi evimde kalmadım, çevremde kimse de kalmadı.
Kalınması da bana tuhaf geliyor zaten, böyle yemekli içmekli bir şeyi ilk kez duyuyorum.
Daha nikah olmadan gelin düğün sonrası evindeki yemeği hazırlayacak yani öyle mi?
Ne gereği var, dışarıdan yiyiverin ne oluyor yani?
su yorumumdan sonra gordum yorumunuzu
hayır anteplı olan benım arkadaslar herkesde ne bu baklava sevdası bız bıle bu kadar baklava yemıyoruz herkes akın akın tepsı tepsı baklava yeme derdıne dusmus
Borcami oyle hayal edemedim inanHerşeye tül ve kurdele giydirip susluyoruz bilmiyor musunuz?
Yanlış ifade ettim sanırım, benim için nikah düğün demek aynı şey, bir yapılıyor çünkü.Nikah yokken düğün mü yapiyor herkes
Hep sasiriyorum burda ogrendigim seylere ne kadar renkli milletiz.
Bizde dugunden once nikah yapiliyor, nikahsiz dugun yapilmiyor zaten.
Dugunden sonra da herkes evine gidiyor gayet ve ertesi gun balayina gidiyor.
Bu bir adet değilken adetleştirilmiş resmen. Birde süslemeyle tabiki herzaman olduğu gibi abartılmış, çok severiz ülkece abartıyı. Amacı gelin damat onca koşuşturmada eve vardıklarında acıkmış oluyorlar gece gece bişey bulamazlarsa aç ayı oynamaz sonuçtayken. Ayıp olur mu adet kesin yapılmalı gibi saçma bir hale evrilmiş. Bizde anneler dolaplarına bişey koyarlardı. Ne ara borcam süslemeye kadar gitti bu
Valla ben eşimle çıkıp kokoreçciye gitmiştim. Sizde yolda yersiniz zaten.
Yanlış ifade ettim sanırım, benim için nikah düğün demek aynı şey, bir yapılıyor çünkü.
Düğünde nikah kıyılır, öncesinde olmaz.
O sebeple de sabahtan gecenin bir körüne kadar koşturmaca vs derken bırakın yemeği, çiftler evine gitmez, düğün geceleri için bir yer kiralanır.
Düğün otelde olmasa bile orada konaklanır, onlardan önce odası vs süslenir, aileler valizleri getirir bırakır balayı için, tüm her şeyini hazırlarlar.
Zaten kendi evde kalmadıkları içinde bulundukları yere ikramdır vs dir çok daha önce gitmiş oluyor.
Başka türlüsünü görmedim, ondan tuhaf geldi eksik gedik belki koli içindeki eve gelinle damadı yollamak.
Benim 1 ay halılarım yoktu, evimde 1 tane bisküvi bile yoktu, yani daha yerleşilen ev bölümündeydi, taşınma devam etti evlilik sonrası, eşyalarım yerleşmemişti mesela.
Böyle anahtar teslim evler görmedim evlenen çiftlerde, maşallah herkese.