- 16 Mayıs 2013
- 76
- 39
- 33
- Konu Sahibi blueMoon2712
-
Bende kınadakilere dokundurmuyorum. Bize kalıcak onlar. Zaten sinir ıldgum tek sey bizi enayi yerine koymaları. Para ne olsa bulunur ne de olsa.bende de dugun de takılan paraları alcaz dedler bende kına benm memleketımde olmusdu ıyı de para takımısdı hepsını aldm ellerinden aileme verdim onlrda o kdr masraf ettı madem ole ıste bole dedım tek kelıme edemediler ettrtmedim kimseye enayıyız sankı
işte size de aynısını yapmıslar. Ben daha önce hic böyle bisey görmediğim icin öi yadırgadım bilmiyorm. Bursadan arkadaslarım onlarda da öyle oldugunu söylüyor. Dediğiniz gibi damada takılanlar dmaat tarafına geline takılanlar gelin tarafına . Gelinle damada da .. Hicbisey.
Evet canım. AminnAllah yardımcın olsun. Bursaya mı gelin geliyorsun
canım benim arkadaşımın üzerine saldırmıştı kaynanası düğündeBende kınadakilere dokundurmuyorum. Bize kalıcak onlar. Zaten sinir ıldgum tek sey bizi enayi yerine koymaları. Para ne olsa bulunur ne de olsa.
canım bu altın yüzünden çok kavga ettik sonra gizli göndermeye başladı ailesiyle kavga ettim üstelik benden 2 bilezik borç istedi kardeşi verdim onun üstünede yattılar vermeyiz dediler ne kavgalar oldu stresten dış gebelik geçirdim ölümden döndüm ama yok yine gönderiyor üstüne diğer kardeşinin düğünü için kredi çektik o yetmedi kız kardeşi evlenecek kv şimdiden çeyizini siz alacaksınız demeye başladı bankayız ya evde para basıyoz eşime kandım evlendim ailesi ...... çıktıne hakkını helal etmiyon git kocana helal etme o da saf saf gönderiyordur aha gönderiyormuş..
Valla o zaman kötü olur. Ben söyledim acık acık kınada gelin odasına bike gönderme kimseyi diye. Bilmiyorum artık hersey beklenir onlardancanım benim arkadaşımın üzerine saldırmıştı kaynanası düğünde
dikkat et kına takılarınada sulanmasınlar
inşallah lafının arkasında durur ama ben inanmıyorum düğünden sonra anama babama saygıda kusur etmeyeceksin onlar haklılar diye baskınlık yaparsa hiiiiç şaşırma..
ya ben 3 yıldır bursadayım bana bursalılar hç kızmasın ama adetleriniz bile belli değil yahu..
bir mevlüde gittim mevlüt sahibine saten gecelik giydirmişler yatak odasında bebekle yatıyor içerde kuran okunuyor misafire hoşigeldine güle güleye çıkmıyor..adetmiş..vallahi böyle mevlüt adeti ne gördüm ne duydum diyecem ama önüme geldi işte.havası gibi doğusu batısı yok dışı gibi içide belirsiz demekki..
Merhaba arkadaslar. Benimde hemen herkesin basına gelmis olan düğün öncesi sorunlarım var. Ben istanbulda doğdum büyüdüm aslen karadenizliyim. Nisanlım ise bursalı. Adetlerimiz cok cok farklı. Kayınvalidemler evlenirken sadece ytak odasını ve perdeleri aldılar. Nisanlım salon takımını ufak tefek seyleri aldı . Bnm ailem ise beyaz esyaların hepsini komple mutfak esylarını kück tv köse takımı falan hepsini aldılar. Yani kv ler bize toplasak 10 bin harcamamıslardır. Bide üzerine onlarda adet diye düğünde takılan bütün altınları alıcaklarmıs. Allaha sükür bizim düğünden sonra cok borcumuz kalmıyo 4-5 bin falan anca kalıyor. İlk bize altınları (yani ceyrek altınlar falan ) alcakşarını söylediklerinde paralar size kalır demislerdi. Bizde plan yaptık ufak tefek borcları kaparız diye düsündük. Simdi ise tekrar karar degistirmisler kv diyor ki e paranın hepsini almayın hic mi vicdanınız yok sizin bizim birsürü borcumuz var diyor . Tabi bise diyemedik kavga cıkmasın diye. Ama sonra kavga edn biz olduk nisanlımla. Nisanlıma da söyledim bnm derdim para degil bizi enayi yerine koyuyolar bundan sonra benden eski yakınlığı bekleme ailene karsı dedim. İnanın gercekten derdim para degil zaten benim kınamda takılan hersey nisanlımla benim olucak onlar yeter de artar ama yediremiyorum bizi enayi yerine koymalarına.güne girmis gibi altın para bekliyolar bizim düğünümüzden. Üstelik hicbise ypmadan biz düğün yaptık balayına göndericez falan diyolar milletin yanında. Kafayı yemek üzereyim.
seninki çok ayrı ne öyle yacanım bu altın yüzünden çok kavga ettik sonra gizli göndermeye başladı ailesiyle kavga ettim üstelik benden 2 bilezik borç istedi kardeşi verdim onun üstünede yattılar vermeyiz dediler ne kavgalar oldu stresten dış gebelik geçirdim ölümden döndüm ama yok yine gönderiyor üstüne diğer kardeşinin düğünü için kredi çektik o yetmedi kız kardeşi evlenecek kv şimdiden çeyizini siz alacaksınız demeye başladı bankayız ya evde para basıyoz eşime kandım evlendim ailesi ...... çıktı
varya sahte bilezik alıp takacasın 10 tane kına da k valide ne yapar acaba çok merak ediyorumDD
valla adam dediğim dedik diyen biri ağladım olmadı kavga ettim olmadı hastalandım olmadı küstüm olmadı evi terk ettim olmadı sustum şimdi yine aynı kafası sert almıyo beyni ailem konuştu babam bile konuştu yok aynı oğlum paranızı toplayın ev alın oraya buraya harcamayın dedi ama şuan eksi bindeyiz yine göndermiş gizli kredi borçları var ben düşünüyom der ama bende boooş verdim bu arkadaşta aynı sorunları yaşayacak biliyorum düğünden sonra düzelir değişir her şey diyo nişanlısı ama değişmeyecek ben yaşadım biliyorumseninki çok ayrı ne öyle ya
sen nasıl katlanıyon canım
kocanı kk ya yollada bi boyunun ölçüsünü alalım istersen
valla adam dediğim dedik diyen biri ağladım olmadı kavga ettim olmadı hastalandım olmadı küstüm olmadı evi terk ettim olmadı sustum şimdi yine aynı kafası sert almıyo beyni ailem konuştu babam bile konuştu yok aynı oğlum paranızı toplayın ev alın oraya buraya harcamayın dedi ama şuan eksi bindeyiz yine göndermiş gizli kredi borçları var ben düşünüyom der ama bende boooş verdim bu arkadaşta aynı sorunları yaşayacak biliyorum düğünden sonra düzelir değişir her şey diyo nişanlısı ama değişmeyecek ben yaşadım biliyorum
canım rızkını o eşinin sülalesine yedirmevalla adam dediğim dedik diyen biri ağladım olmadı kavga ettim olmadı hastalandım olmadı küstüm olmadı evi terk ettim olmadı sustum şimdi yine aynı kafası sert almıyo beyni ailem konuştu babam bile konuştu yok aynı oğlum paranızı toplayın ev alın oraya buraya harcamayın dedi ama şuan eksi bindeyiz yine göndermiş gizli kredi borçları var ben düşünüyom der ama bende boooş verdim bu arkadaşta aynı sorunları yaşayacak biliyorum düğünden sonra düzelir değişir her şey diyo nişanlısı ama değişmeyecek ben yaşadım biliyorum
canım benim kv gibi tencere indirirse takılar için gelin ne yapacak düğünde bana takılmadı takılar tencereye girdi ve kaynım alıp evine götürdü ben hiç birşey görmedimHahah ay çok güldüm. Valla aklıma gelmemişti.
Şöyle de yapabil konu sahibi; Sahte çeyrek yarım tam altın bulup düğünden sonra kv sine verebilir, bunlar takıldı diye. Bozdurup bozdurup harcar o da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?