• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi sorunlar.

bende de dugun de takılan paraları alcaz dedler bende kına benm memleketımde olmusdu ıyı de para takımısdı hepsını aldm ellerinden aileme verdim onlrda o kdr masraf ettı madem ole ıste bole dedım tek kelıme edemediler ettrtmedim kimseye enayıyız sankı
Bende kınadakilere dokundurmuyorum. Bize kalıcak onlar. Zaten sinir ıldgum tek sey bizi enayi yerine koymaları. Para ne olsa bulunur ne de olsa.

işte size de aynısını yapmıslar. Ben daha önce hic böyle bisey görmediğim icin öi yadırgadım bilmiyorm. Bursadan arkadaslarım onlarda da öyle oldugunu söylüyor. Dediğiniz gibi damada takılanlar dmaat tarafına geline takılanlar gelin tarafına . Gelinle damada da .. Hicbisey.

Valla açıkçası ne benim ailemin al kızım diyecek durumu vardı, ne eşimin ailesinin. Ondan ben çok takılmadım. Ama ne yalan söyleyeyim, eşim de ben de böyle ailelerin her şeyi hallettiği gelinle damada hiç borç yaptırmadıkları düğünleri gördükçe bir ah çekiyoruz. Gene de imkan olmayınca halden anlamak gerek. Sizin durumunuzda ise eğer onlar alacaklarsa, sizin aileniz de almalı, harcamak istemiyorlarsa da en azından sizin adınıza saklasınlar

Bende kınadakilere dokundurmuyorum. Bize kalıcak onlar. Zaten sinir ıldgum tek sey bizi enayi yerine koymaları. Para ne olsa bulunur ne de olsa.
canım benim arkadaşımın üzerine saldırmıştı kaynanası düğünde :KK57:
dikkat et kına takılarınada sulanmasınlar

ne hakkını helal etmiyon git kocana helal etme o da saf saf gönderiyordur aha gönderiyormuş..
canım bu altın yüzünden çok kavga ettik sonra gizli göndermeye başladı ailesiyle kavga ettim üstelik benden 2 bilezik borç istedi kardeşi verdim onun üstünede yattılar vermeyiz dediler ne kavgalar oldu stresten dış gebelik geçirdim ölümden döndüm ama yok yine gönderiyor üstüne diğer kardeşinin düğünü için kredi çektik o yetmedi kız kardeşi evlenecek kv şimdiden çeyizini siz alacaksınız demeye başladı bankayız ya evde para basıyoz eşime kandım evlendim ailesi ...... çıktı

l[/QUOTE]
canım benim arkadaşımın üzerine saldırmıştı kaynanası düğünde :KK57:
dikkat et kına takılarınada sulanmasınlar
Valla o zaman kötü olur. Ben söyledim acık acık kınada gelin odasına bike gönderme kimseyi diye. Bilmiyorum artık hersey beklenir onlardan

inşallah lafının arkasında durur ama ben inanmıyorum düğünden sonra anama babama saygıda kusur etmeyeceksin onlar haklılar diye baskınlık yaparsa hiiiiç şaşırma..
ya ben 3 yıldır bursadayım bana bursalılar hç kızmasın ama adetleriniz bile belli değil yahu..
bir mevlüde gittim mevlüt sahibine saten gecelik giydirmişler yatak odasında bebekle yatıyor içerde kuran okunuyor misafire hoşigeldine güle güleye çıkmıyor..adetmiş..vallahi böyle mevlüt adeti ne gördüm ne duydum diyecem ama önüme geldi işte.havası gibi doğusu batısı yok dışı gibi içide belirsiz demekki..

Ha ha evet kendi oğlumun mevlüdünde kendi annemle kavga ettim, o diyor saten gecelik giyeceksin, ben diyorum olur mu öyle şey mevlütte diye. En sonunda çiçekli penye pijamaya razı oldu.

Merhaba arkadaslar. Benimde hemen herkesin basına gelmis olan düğün öncesi sorunlarım var. Ben istanbulda doğdum büyüdüm aslen karadenizliyim. Nisanlım ise bursalı. Adetlerimiz cok cok farklı. Kayınvalidemler evlenirken sadece ytak odasını ve perdeleri aldılar. Nisanlım salon takımını ufak tefek seyleri aldı . Bnm ailem ise beyaz esyaların hepsini komple mutfak esylarını kück tv köse takımı falan hepsini aldılar. Yani kv ler bize toplasak 10 bin harcamamıslardır. Bide üzerine onlarda adet diye düğünde takılan bütün altınları alıcaklarmıs. Allaha sükür bizim düğünden sonra cok borcumuz kalmıyo 4-5 bin falan anca kalıyor. İlk bize altınları (yani ceyrek altınlar falan ) alcakşarını söylediklerinde paralar size kalır demislerdi. Bizde plan yaptık ufak tefek borcları kaparız diye düsündük. Simdi ise tekrar karar degistirmisler kv diyor ki e paranın hepsini almayın hic mi vicdanınız yok sizin bizim birsürü borcumuz var diyor . Tabi bise diyemedik kavga cıkmasın diye. Ama sonra kavga edn biz olduk nisanlımla. Nisanlıma da söyledim bnm derdim para degil bizi enayi yerine koyuyolar bundan sonra benden eski yakınlığı bekleme ailene karsı dedim. İnanın gercekten derdim para degil zaten benim kınamda takılan hersey nisanlımla benim olucak onlar yeter de artar ama yediremiyorum bizi enayi yerine koymalarına.güne girmis gibi altın para bekliyolar bizim düğünümüzden. Üstelik hicbise ypmadan biz düğün yaptık balayına göndericez falan diyolar milletin yanında. Kafayı yemek üzereyim.

Kınadan sonra üzerinde 5 lira hakkı olmayan bileziklerime saldırıp "bunları çıkartacaksın düğünde hepsini yeniden takacağız" diyen gösteriş meraklısı eşimin annesine öyle güzel cevap verdim ki... 1 çeyrek altınımı bile vermedim. Gerekirse kavga çıksın. Neden evleniyorsunuz siz, altın para gelsin de onlara verin diye mi? Bizim adette takılan kıza aittir. İster bozdururum ister kasaya koyarım ister takarım buna eşim bile karışmaz, karışamaz... Nişanlını çek kenara konuş, biz de adet böyle değildir çok ayıp de. Ya da sağ gösterip sol vur, verecekmiş gibi yap ama düğünde takıldıktan sonra götürüp paraları borçlara yatır, altınları çok takılmadı zaten o karışıklıkta kaybolan falanda çok vardı de, götür kasaya koy verme.

Ha bir de gözünü açık tut, kendi tarafından yakın bir akraban gözü açık biri sağında solunda olsun sana sahip çıksın, kınada da düğünde de elinin altında bulunsun. Genelde kız tarafı geri çekilir ama öyle yapmayın, inanın ne görgülü kültürlü zengin erkek ailelerinden neler gördüm neler duydum yakın çevremde. Herkesi kendiniz gibi sakın zannetmeyin.

canım bu altın yüzünden çok kavga ettik sonra gizli göndermeye başladı ailesiyle kavga ettim üstelik benden 2 bilezik borç istedi kardeşi verdim onun üstünede yattılar vermeyiz dediler ne kavgalar oldu stresten dış gebelik geçirdim ölümden döndüm ama yok yine gönderiyor üstüne diğer kardeşinin düğünü için kredi çektik o yetmedi kız kardeşi evlenecek kv şimdiden çeyizini siz alacaksınız demeye başladı bankayız ya evde para basıyoz eşime kandım evlendim ailesi ...... çıktı
seninki çok ayrı ne öyle ya
sen nasıl katlanıyon canım
kocanı kk ya yollada bi boyunun ölçüsünü alalım istersen :KK67:En Büyük KK

Valla o zaman kötü olur. Ben söyledim acık acık kınada gelin odasına bike gönderme kimseyi diye. Bilmiyorum artık hersey beklenir onlardan[/QUOTE]
ay canım allah kolaylık versin
bendede var aynından ama benim eşim lafların altında kalmaz
senden başka kimim var der hep bana allah bozmasında
annesine hiç güvenmez

varya sahte bilezik alıp takacasın 10 tane kına da k valide ne yapar acaba çok merak ediyorum :KK70:DD

Hahah ay çok güldüm. Valla aklıma gelmemişti.

Şöyle de yapabil konu sahibi; Sahte çeyrek yarım tam altın bulup düğünden sonra kv sine verebilir, bunlar takıldı diye. Bozdurup bozdurup harcar o da :KK53::KK53::KK53:

seninki çok ayrı ne öyle ya
sen nasıl katlanıyon canım
kocanı kk ya yollada bi boyunun ölçüsünü alalım istersen :KK67:En Büyük KK
valla adam dediğim dedik diyen biri ağladım olmadı kavga ettim olmadı hastalandım olmadı küstüm olmadı evi terk ettim olmadı sustum şimdi yine aynı kafası sert almıyo beyni ailem konuştu babam bile konuştu yok aynı oğlum paranızı toplayın ev alın oraya buraya harcamayın dedi ama şuan eksi bindeyiz yine göndermiş gizli kredi borçları var ben düşünüyom der ama bende boooş verdim bu arkadaşta aynı sorunları yaşayacak biliyorum düğünden sonra düzelir değişir her şey diyo nişanlısı ama değişmeyecek ben yaşadım biliyorum

valla adam dediğim dedik diyen biri ağladım olmadı kavga ettim olmadı hastalandım olmadı küstüm olmadı evi terk ettim olmadı sustum şimdi yine aynı kafası sert almıyo beyni ailem konuştu babam bile konuştu yok aynı oğlum paranızı toplayın ev alın oraya buraya harcamayın dedi ama şuan eksi bindeyiz yine göndermiş gizli kredi borçları var ben düşünüyom der ama bende boooş verdim bu arkadaşta aynı sorunları yaşayacak biliyorum düğünden sonra düzelir değişir her şey diyo nişanlısı ama değişmeyecek ben yaşadım biliyorum

sen çalışıyormusun canım

canım rızkını o eşinin sülalesine yedirme
o eşin okkalı bi dersi haketmiş çok sinirlendim
ne biçim adam ya

Hahah ay çok güldüm. Valla aklıma gelmemişti.

Şöyle de yapabil konu sahibi; Sahte çeyrek yarım tam altın bulup düğünden sonra kv sine verebilir, bunlar takıldı diye. Bozdurup bozdurup harcar o da :KK53::KK53::KK53:
canım benim kv gibi tencere indirirse takılar için gelin ne yapacak düğünde bana takılmadı takılar tencereye girdi ve kaynım alıp evine götürdü ben hiç birşey görmedim

Back