• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi sorunlar.

Biraz enteresan olmuş.
Eşyaların çoğunu alsalar tamam derim adet böyleymiş.
Siz gelen tüm para ve altınları o zaman ikiye bölün ailelere verin.
Yada Yapılan masraf kadarını aileye verin.

Afferin gız iyi demissin simdiden yerini yapıyorlar :KK14:

k peder bile bana telefonları niye açmıyorsun aramıyorsun bizi diye kızdı bana ..Annesi o konuyu da açtı o gün.. Bi tane babanız var dedi.Bende dedim ki benden önce doğması benim tercihim değildi..,büyük olması haklı olduğu anlamına gelmez dedim. Bu yine şoklar da.

O ne terbiyesizlikmiş öyle? Ailen birşey demedi mi? Nasıl müsade ettiniz?

Eski moda falan ama en güzeli takı merasiminde arkada hafif bir fon müziği, misafirlerin gelinle damada takması.
ailemde görmedi olanları takı mersimine geldi sıra salon boşaldı herkes gitti annem geldi kızım bunlar birşey takmayacakmı amcaları kardeşleri bilmiyorum dedim meğerse dış kapının önüne masa üstüne tencere giden oraya koyup gidiyormuş bizde takmışız kırmızı kuşakları saf saf bekliyorum

sizde hata canım.. kavga çıkmasın diye susmuşsunuz bırakın çıksın hak mı veriyorsun ki hakkını aramıyorsun? nişanlında bitiyor iş hayır demesini bilecek hem hiç bir şey yapmayıp hemde paraları istemek nymiş. Böyle bi aileye yakınlık duymamakta çok haklısın

k peder bile bana telefonları niye açmıyorsun aramıyorsun bizi diye kızdı bana ..Annesi o konuyu da açtı o gün.. Bi tane babanız var dedi.Bende dedim ki benden önce doğması benim tercihim değildi..,büyük olması haklı olduğu anlamına gelmez dedim. Bu yine şoklar da.
kız sen çok fenasın idolümsün valla :KK19:

Çok açık sozluymussun sonra beddua etmesin sana agzin gozun yamulur :KK53::confused: :KK48:

ailemde görmedi olanları takı mersimine geldi sıra salon boşaldı herkes gitti annem geldi kızım bunlar birşey takmayacakmı amcaları kardeşleri bilmiyorum dedim meğerse dış kapının önüne masa üstüne tencere giden oraya koyup gidiyormuş bizde takmışız kırmızı kuşakları saf saf bekliyorum
ee yuh valla sen bunlardan uzak dur bacım
benimkide bana siz altın taktılar sizde takın yatırım olsun diyor :KK57:
bende sen takarsın o yeter dedim
bu kadar altın kaldı dedi eşime
bende hadi ordan araba alcam diyon sen ona sakladın demi dedm:confused:
yok valla o kadar diyor

çalışma baksın kime bakıyorsa sen al al bol bol ye. ne komik adam ya
git çalış diyende o zaten borç var kardeşlerini hanımları evde yatıyor ben borç için çalışıyorum benim düğün parası ve altınları alıp nişan düğün yapıyorlar bende eşşek gibi afedersiniz çalışıp borç ödüyorum benimkide altın parası gönderiyo yok okul harçlığı yok bağ masrafı yok da yok deyip gönderiyo

A aa... ağzım açık kaldı... Sen sen ol geri kalan takılarına sahip çık. 1 tanesini bile bozdurma ne eşine ver ne de kimseye... Hak işte, eşinin ailesinin hiç bir payı yok... Yukarda demişsin, annen demiş ya bunlar çingene soyundan mı geliyorlar diye.. Seni kendime öyle yakın hissettim ki... Para pul altın kazanılıp alınır ama inan ben düğün videomu izleyemiyorum. Eşimin annesini kendini ortalığa attı şarkı söyle falan, benim akrabalarım hep tuhaf tuhaf baktı, rezil etti ortamı... Hele oynamaları, ne asalet ne kibarlık, deli gibi böyle tuhaf tuhaf...

birde resmen bizim adetlrimiz eğil diye yutturmuşlar size.. kızın alması gereken odayı perdeyi almışlar gerisi kız tarafı alır yok ya bu kaynana çok uyanık sizde pek bi saf davranmışsınız keşke başta sesinizi çıkarsaymışsınız

Çok açık sozluymussun sonra beddua etmesin sana :KK48:
etsin ben çok tartıştım küçük meselelerdden ötürü. K validenin yüzüne de dedim hatalarını. Yapacak birşey yok.Ederse etsin bende çok ettim eşimde biliyor.ve hatta kınadan önce ki gün eltisi ve onu ağlattım içimden tüm geçenleri söyledim.

Bursada yok böyle bi adet kandiriyolar sizi haberiniz olsun.. bursa nin adetlerinin yer yer değişme sebebi de göçmen şehri olmasindandir gorduklerinizin çoğu balkan adetidir :) ne tarafından nisanliniz bursanın?

valla benim bildiğim takılar altınlar gelinle damatta kalır.hatta altın kadınındır da denir genellikle.hayatımda hiç böyle adet duymadımo_Obizde de adet altınlar kadında kalır o zaman ne olacak diye bir sor bakalım.

oyle ya ama.eltisi bile diyor kvalide sana birşey sormaya çekiniyor diye.Bende dedim ki sen benden daha fenasın elinden öperim dedim.
hakediyorlar napım
daha evime gelemedi bi tencerem bile yok alamadım
annemin eskileryle idare ettim
annem tabak almış 12 tane onlar var bende
üzülüyorum zoruma gidiyor yazık değilmi
kız almadılar ben eşimi aldım
onalrın tarafta öyle der biz seni almadık oğlumuızu sana verdik derler

ee yuh valla sen bunlardan uzak dur bacım
benimkide bana siz altın taktılar sizde takın yatırım olsun diyor :KK57:
bende sen takarsın o yeter dedim
bu kadar altın kaldı dedi eşime
bende hadi ordan araba alcam diyon sen ona sakladın demi dedm:confused:
yok valla o kadar diyor
bir tel yetiyo uzak olsam ne olcak tel geliyo gönder eşim tık bilgisayarın başında havale

Keşke o yatakodası takımınıda aldırtmasaydınızda laf sahibi olmasınlar. Gelen takıları bozdurun ederi ne tuttuysa verin ağızlarını kapatsızlar , sizde yeri geldimi ailem yardım etti sadece diyin, altınların kalanıylada araba alın... Ay tam cinnetlikmiş , sanki tüm eşyaları onlar yapıyor sanırsın.

hakediyorlar napım
daha evime gelemedi bi tencerem bile yok alamadım
annemin eskileryle idare ettim
annem tabak almış 12 tane onlar var bende
üzülüyorum zoruma gidiyor yazık değilmi
kız almadılar ben eşimi aldım
onalrın tarafta öyle der biz seni almadık oğlumuızu sana verdik derler

k peder bi ev aldı sağ olsun biz düğüne 20 milyar harcadık ama k peder 5 bin tl maaşı var evi kira kendi lojmanda oturur karısı çalışır.Ve ilk oğluydu evlenen.. Bende bunları bilince kıl kaptım yani..

o 20 milyarı da ödeyeceğini söylüyor emekli olunca.

Aynı ailenin adeti kız alırken farklı, verirken farklı olabiliyor. Menfaatleri dogrultusunda adetler şekil alıyor. O altınlara gunun birinde cok ihtiyacınız olabilir bence vermeyin.

Back