Düğün öncesi sorunlar.

Bende kınadakilere dokundurmuyorum. Bize kalıcak onlar. Zaten sinir ıldgum tek sey bizi enayi yerine koymaları. Para ne olsa bulunur ne de olsa.
canım kk kaynanalar dedim böyle çoşar
sanki neyse padişah dölü doğuruyorlar
kendileride kadın neden bu kadar abuk subuk davranışlar içine girerler anlamam

canım benim kv gibi tencere indirirse takılar için gelin ne yapacak düğünde bana takılmadı takılar tencereye girdi ve kaynım alıp evine götürdü ben hiç birşey görmedim

yok artık çingene bile yapmaz bunu

kesinlikle vermeyin tabiki bu ne ayıp bişey,insan utanır ya istemeye şunu da belirtiyim ki; konunuzla çok ilgili değil ama bazı yorumlardan okudum şöyle bir algı var insanlarda ,aileniz düğününüzün parasını biriktirmek zorundaymış gibi bir bekleyiş,,,kendi ayaklarınızın üzerinde duruyosanız zaten bişeyleri birlikte yaparsınız eşinizle,aileye zorunluluk yüklemek niye???

Ha ha evet kendi oğlumun mevlüdünde kendi annemle kavga ettim, o diyor saten gecelik giyeceksin, ben diyorum olur mu öyle şey mevlütte diye. En sonunda çiçekli penye pijamaya razı oldu.
Mevlutte gecelikmi giyiliyomus ik defa duydum nasil acayip adetlerimiz varmış

canım kk kaynanalar dedim böyle çoşar
sanki neyse padişah dölü doğuruyorlar
kendileride kadın neden bu kadar abuk subuk davranışlar içine girerler anlamam

geçen kv bana geldi kalmaya (şehir dışında oturuyorlar 8 ay sonra geldi) sabah oldu ben kahvaltı hazırlıyorum saat 9 filan mutfaktayım.Hemen mutfaga geldi uyanıp.K.validem de hemen tıkırtıya uyanır mutfaga gelirdi sinir olurdum dedi.Ben de dedim ki siz de de alışkınlık oradan kalmış herhalde dedim. yaşadıklarını yaşatmaya çalışıyorlar güyya

çalışıyordum sonra ayrıldım evlendikten sonra ücretli öğr yaptım borçlar yüzünden dış gebelik yaşayınca bıraktım bundan sonrada çalışmayı düşünmüyorum

çalışma baksın kime bakıyorsa sen al al bol bol ye. ne komik adam ya

canım benim kv gibi tencere indirirse takılar için gelin ne yapacak düğünde bana takılmadı takılar tencereye girdi ve kaynım alıp evine götürdü ben hiç birşey görmedim

O ne terbiyesizlikmiş öyle? Ailen birşey demedi mi? Nasıl müsade ettiniz?

Eski moda falan ama en güzeli takı merasiminde arkada hafif bir fon müziği, misafirlerin gelinle damada takması.

Onlar deliyse biz daha deliyiz
böyle bişey beklememiştir kadın şoka girmiştir
surat ifadesi nasıldıböylemi

Tam kapak olmuş kvne

canım rızkını o eşinin sülalesine yedirme
o eşin okkalı bi dersi haketmiş çok sinirlendim
ne biçim adam ya
öyle ben helal etmiyorum görsen hepsi hacı hoca takılır ama benim kısa kolum açık saçım sorun olur ama kendileri kul hakkına gelince dibini sıyırıyorlar ki o altınlara mehir koymuştum helal değil ne bu dünyada nede o dünyada etmiyorum

Aynen dedigin gibi hem yakinirlar eski cektiklerinden hemde uygulamaktan geri kalmazlar biz soyleydik biz boyleydik derler

Mevlutte gecelikmi giyiliyomus ik defa duydum nasil acayip adetlerimiz varmış

Hem de saten.
Hatta ablamın evi müsait değildi, bir mekan ayarlandı, e mekan olduğu için saten elbise giydi.

Valla bu adetler bana da acaip geliyor. Evlenmeden önce hiç katılmazdım, şimdi katılmazsam ayıp karşılanıyor diye katılıyorum. Mevlüt dediğin böyle olmamalı haklısınız.

Düğün takısı konusunda ama tam Bursa'nın adeti budur diyemeyeceğim. Dediğim gibi oğluna, gelinin ailesine 5 kuruş harcatmayan insanlar da var. Biraz imkan, biraz görüş meselesi. Tam Bursa adeti bu değil, aslında bu konuda bir adetimiz yok.

Onlar deliyse biz daha deliyiz
böyle bişey beklememiştir kadın şoka girmiştir
surat ifadesi nasıldıböylemi

şaşırdı evet ama daha komiği çocuğunuza ben bakacağım diyor 8 saatlik yol farkı var gelecek benim evimde kalacak istanbul da evi yok çünki bende dedim ki ben çocuğuma bakarım sen çocuğuna kvalidenin bakmasını istermiydin dedim daha da şook ..Alın buradan bi ev arada sevmeye gelirsiniz dedim.Ben çocuğuma kendim bakacağım.

Sen yine özgür iradenle mehir koymuşsun eşimin babası ona bile karışmıştı. Iyy... İşin içine para girince insanların gerçek yüzleri nasıl da ortaya çıkıyor. Eşin hiç rahatsız olmadı mı bu durumdan peki?

Afferin gız iyi demissin simdiden yerini yapıyorlar

helal olsun valla :)
iyi demişin bende anneme diyorum çocuk olursa sen bakcan
eşimede annene baktırmam diyorum
oda zaten hep yiğenin büyüsün öyle annen bakcak diyor

Aynen dedigin gibi hem yakinirlar eski cektiklerinden hemde uygulamaktan geri kalmazlar biz soyleydik biz boyleydik derler

vur kaç taktiği su kurnazı görsen. Ama olmuyor işte .. Ben kocamın kardeşlerine de baktım diyor bilmem ne bende hep başkalarından örnek veriyorum aynı evde kvalide k pederle yaşanmaz herkesin özeli var diye.Hiç yüz vermiyorum.

yok artık çingene bile yapmaz bunu
ailem demişti kızım bunlar çingene soyundan olmasınlar diye tipleride benziyor demişti sanırım biryerden dayanıyor galiba tencere usulü varmış o memlekette ama gelenler gelinle damata verilir ama bize vermediler Allah tan ailemin eşimin ve arkadaşlarımın taktığı altınları istemediler bizden zaten kınada elime koyulan altını bile teyzem verdi kv me iki araba kınaya geldiler bir çeyrek getirmediler rezil olmasınlar diye teyzem gögsünden çıkarıp yarımı kv verdi de eline koy dedi

Öyle tabiki Şimdiki zamanla o zaman birmi allasen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…