- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 598
- 37
- Konu Sahibi blueMoon2712
-
ne hakkını helal etmiyon git kocana helal etme o da saf saf gönderiyordur aha gönderiyormuş..ooo canım benimkilerinin hepsini aldıkları gibi siz ödeyeceksiniz dendi birde habire yok düğün var para gönderin altın alınacak deniyo borcumuz var yeni evliyiz kimin umrunda gönder baba gönder helal etmiyoruuummm
Bide elti cikiyomusunuzkız senin kaynananın içine benim kaynanam kaçmış olmasın oda takılanları aldığı yetmemiş gibi diğer kaynımın düğününe yardım edeceksiniz dedi ve ettikte
Bize de daha düğün olmadan aynı seyi söylüyorlar. Daha bizim düğün olmamıs. Simdiden onlarada göz koydular. Ama ben kaynm evlenmedn altınlarımı bozdurup acıcam yerimi. Zaten kendi borcumuz olmus olucak. O da bizden aldığı takılarla yapsın düğününü.kız senin kaynananın içine benim kaynanam kaçmış olmasın oda takılanları aldığı yetmemiş gibi diğer kaynımın düğününe yardım edeceksiniz dedi ve ettikte
Benim anlamadigim sizin anne babaniz yok mu?esinizin anne babasi her şeye müdahil ama sizinkiler neden bir şey diyemiyor.Demekki bursa icinde de yöreden yöreye değişiyor bu. Ben en beterlerine denk gelmisim .
iste aynen böyle. Milletin yanında övünüyorlar ama ictaata gelince bisey yok.Hadi buranın neresinden mişler bunlar.ozaman ya peşin peşin konuş. Yasın kaç bilmem ama abla tavsiyesi sana kaynanam benden ikibin TL para ve yedi çeyrek aldı akrabaları nada tembihledi bana takı takmadılat evlendik bi baktım tuttuğumuz evin ilk kirası depozito düğün salonunun bi miktar parası ve fotoğrafçının parası Cekilen video kasetleri parası ödenmemiş paşa paşa ben ödedim. Hala bi iğne yardımları olmaz. Heryerde de yaptıkları düğünle övünerek hırslanıyor insan.
Bizimkiler öylr para konusunda laf yapmak istemiyor. Bn söyledim onlara alcaklar diye kendi kücüklüklrri bosver kızım dediler. Nisanda bile kurdele keserken tepsiye koydukları parayı duysanız cıldırırsınız.Benim anlamadigim sizin anne babaniz yok mu?esinizin anne babasi her şeye müdahil ama sizinkiler neden bir şey diyemiyor.
Erkek tarafi sanki kiz tarafi gibi bu ne naz bu ne tavir böyle?
Madem kimse beni Dinlemiyor ben babama söylerdim "düğünde takilanlar kizimin ve damadimda kalacak eğer ki o aksam farklı bir hesap dönsün kizimi alir evine getiririm " Dedirtir ben de onaylardim. Bunun üstüne konuşacak adami da kendime eş diye almaz yüzüne firlatirdim yüzüğü...
Gerçi boyle adami hic kabul etmezdim ama siz madem edeceksiniz hic olmazsa herkese sınırını bildirin
Bizimkiler öylr para konusunda laf yapmak istemiyor. Bn söyledim onlara alcaklar diye kendi kücüklüklrri bosver kızım dediler. Nisanda bile kurdele keserken tepsiye koydukları parayı duysanız cıldırırsınız.
nişanlısıda farkındaymış sen benim yanımda ol düğünden sonra görecek onlar kafasındaymış,her zamankiler gibi :)))
yazık bir kızımız daha göz göre göre kendini ateşlere atıyor.
afyonlularda var bu adet, ama kız tarafı alıyomuş bütün çeyrek ve paraları..Bana takılan bilezikler set falan bize kalıcal tabiki de ama simdiden onu yolunu yapıyorlar ilerde öbür oğlan evlenirlen yardım edersin diyorlar. Bende dedim biz bi kendimizi toplayalım hayırlısıyla böyle giderse zor ama simdi onu konusmanın sırası mı dedim. Onlat ceyrekleri paraları falan alcaklarmıs iste olmayan sözde borcları ödemek icin. Bursalılar maalesef ama bence nisanlımın ailesinde sorun var cünlü gecen sene nisanlımın amcası gelin aldı bunların hicbiri yasanmadı. Hep benim yumusak yüzlülüğümden oldu bu bn sorun cıkmasn saygısızlık olmsn diyr herseye tmm dedim. Basıma cıktılar
aynı kendimi gördüm şu anllattıkların hepsini benim kaynanam yaptıDüğün salonunun 1000 lirasını verdiler. Geri kalan takılardan vericek. Fotografcıdır kuafördür herseyi nisanlım ödedi. Balayını da kendi ortak paramızla ödedik bitti. Onlarınki sadece etrafa söylemek baska bisey degil. Bana yapmaları gerekn altınları takıları yaptılar ama onun bile simdiden lafını yapıyorlar ilerde sıkısırsak yardım edersin diyorlar.
ooo canım benimkilerinin hepsini aldıkları gibi siz ödeyeceksiniz dendi birde habire yok düğün var para gönderin altın alınacak deniyo borcumuz var yeni evliyiz kimin umrunda gönder baba gönder helal etmiyoruuummm
ay bizde de öyle adet :)inşallah lafının arkasında durur ama ben inanmıyorum düğünden sonra anama babama saygıda kusur etmeyeceksin onlar haklılar diye baskınlık yaparsa hiiiiç şaşırma..
ya ben 3 yıldır bursadayım bana bursalılar hç kızmasın ama adetleriniz bile belli değil yahu..
bir mevlüde gittim mevlüt sahibine saten gecelik giydirmişler yatak odasında bebekle yatıyor içerde kuran okunuyor misafire hoşigeldine güle güleye çıkmıyor..adetmiş..vallahi böyle mevlüt adeti ne gördüm ne duydum diyecem ama önüme geldi işte.havası gibi doğusu batısı yok dışı gibi içide belirsiz demekki..
İstediği kadar benden yana olsun simdi bisey söylese kavga cıkarıcaklar hemen acıyasyona baslıyolar vs. O da kaldıramıyo bunları ondan susuyo.Esin neden senden yana değil hayir alamazsiniz diyemiyor. Görmezden geliyor? Ya da size hak vermiyor?
öyle almaya hakları falan yok vermeyin gerekırse kavga edın konuşmayın ne münasebet canım istemenn de bı adabı var onlar oyleyse sız de çirkefleşin uzlaşamayacklar belli kiMerhaba arkadaslar. Benimde hemen herkesin basına gelmis olan düğün öncesi sorunlarım var. Ben istanbulda doğdum büyüdüm aslen karadenizliyim. Nisanlım ise bursalı. Adetlerimiz cok cok farklı. Kayınvalidemler evlenirken sadece ytak odasını ve perdeleri aldılar. Nisanlım salon takımını ufak tefek seyleri aldı . Bnm ailem ise beyaz esyaların hepsini komple mutfak esylarını kück tv köse takımı falan hepsini aldılar. Yani kv ler bize toplasak 10 bin harcamamıslardır. Bide üzerine onlarda adet diye düğünde takılan bütün altınları alıcaklarmıs. Allaha sükür bizim düğünden sonra cok borcumuz kalmıyo 4-5 bin falan anca kalıyor. İlk bize altınları (yani ceyrek altınlar falan ) alcakşarını söylediklerinde paralar size kalır demislerdi. Bizde plan yaptık ufak tefek borcları kaparız diye düsündük. Simdi ise tekrar karar degistirmisler kv diyor ki e paranın hepsini almayın hic mi vicdanınız yok sizin bizim birsürü borcumuz var diyor . Tabi bise diyemedik kavga cıkmasın diye. Ama sonra kavga edn biz olduk nisanlımla. Nisanlıma da söyledim bnm derdim para degil bizi enayi yerine koyuyolar bundan sonra benden eski yakınlığı bekleme ailene karsı dedim. İnanın gercekten derdim para degil zaten benim kınamda takılan hersey nisanlımla benim olucak onlar yeter de artar ama yediremiyorum bizi enayi yerine koymalarına.güne girmis gibi altın para bekliyolar bizim düğünümüzden. Üstelik hicbise ypmadan biz düğün yaptık balayına göndericez falan diyolar milletin yanında. Kafayı yemek üzereyim.
İstediği kadar benden yana olsun simdi bisey söylese kavga cıkarıcaklar hemen acıyasyona baslıyolar vs. O da kaldıramıyo bunları ondan susuyo.Esin neden senden yana değil hayir alamazsiniz diyemiyor. Görmezden geliyor? Ya da size hak vermiyor?
işte size de aynısını yapmıslar. Ben daha önce hic böyle bisey görmediğim icin öi yadırgadım bilmiyorm. Bursadan arkadaslarım onlarda da öyle oldugunu söylüyor. Dediğiniz gibi damada takılanlar dmaat tarafına geline takılanlar gelin tarafına . Gelinle damada da .. Hicbisey.Bursalıyım he he :)))
Valla Bursalıların öyle kalıplaşmış bir adeti yok, imkanı olan dayayıp döşüyor çocuğunun evini, altınları da eline veriyor, balayına da gönderiyor, imkanı olmayan olduğu kadar yapıyor :)
Adet deyip kandırmasınlar :)))
Benim düğünümde büyük masrafların tamamını eşimle ikimiz yaptık, küçükleri de aileler hallettiler.
Altınları da; kız tarafı geline takılanları, erkek tarafı damada takılanları aldı.
Allahtan babam acıdı da takılan paralardan biraz cebimize harçlık verdi, balayında yanımızda bulunsun diye, çünkü biz acaip borca batmıştık eşimle.
Bizim iki tarafta da şu görüş vardı: Biz gittik akrabaların düğününe takı taktık, şimdi bu gelenleri de biz ödeyeceğiz, o yüzden bize kalmalı.
Eşim ve benim arkadaşlarımızın taktıklarını vermişlerdi bir de:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?