Düğün öncesi sorunlar.

ooo canım benimkilerinin hepsini aldıkları gibi siz ödeyeceksiniz dendi birde habire yok düğün var para gönderin altın alınacak deniyo borcumuz var yeni evliyiz kimin umrunda gönder baba gönder helal etmiyoruuummm
ne hakkını helal etmiyon git kocana helal etme o da saf saf gönderiyordur aha gönderiyormuş..

kız senin kaynananın içine benim kaynanam kaçmış olmasın oda takılanları aldığı yetmemiş gibi diğer kaynımın düğününe yardım edeceksiniz dedi ve ettikte
Bize de daha düğün olmadan aynı seyi söylüyorlar. Daha bizim düğün olmamıs. Simdiden onlarada göz koydular. Ama ben kaynm evlenmedn altınlarımı bozdurup acıcam yerimi. Zaten kendi borcumuz olmus olucak. O da bizden aldığı takılarla yapsın düğününü.

Demekki bursa icinde de yöreden yöreye değişiyor bu. Ben en beterlerine denk gelmisim .
Benim anlamadigim sizin anne babaniz yok mu?esinizin anne babasi her şeye müdahil ama sizinkiler neden bir şey diyemiyor.

Erkek tarafi sanki kiz tarafi gibi bu ne naz bu ne tavir böyle?

Madem kimse beni Dinlemiyor ben babama söylerdim "düğünde takilanlar kizimin ve damadimda kalacak eğer ki o aksam farklı bir hesap dönsün kizimi alir evine getiririm " Dedirtir ben de onaylardim. Bunun üstüne konuşacak adami da kendime eş diye almaz yüzüne firlatirdim yüzüğü...

Gerçi boyle adami hic kabul etmezdim ama siz madem edeceksiniz hic olmazsa herkese sınırını bildirin

iste aynen böyle. Milletin yanında övünüyorlar ama ictaata gelince bisey yok.

Bizimkiler öylr para konusunda laf yapmak istemiyor. Bn söyledim onlara alcaklar diye kendi kücüklüklrri bosver kızım dediler. Nisanda bile kurdele keserken tepsiye koydukları parayı duysanız cıldırırsınız.

Esin neden senden yana değil hayir alamazsiniz diyemiyor. Görmezden geliyor? Ya da size hak vermiyor?

nişanlısıda farkındaymış sen benim yanımda ol düğünden sonra görecek onlar kafasındaymış,her zamankiler gibi :)))
yazık bir kızımız daha göz göre göre kendini ateşlere atıyor.
afyonlularda var bu adet, ama kız tarafı alıyomuş bütün çeyrek ve paraları..
büyük gelinin altınıyla küçük geline mi altın yapçaklarmış,
ay Allahım aiilede sıkıntı var yörede değil..

aynı kendimi gördüm şu anllattıkların hepsini benim kaynanam yaptı
hatta düğünün ertesi gün altınları vermemek için bana demediği kalmadı
oğlunada onla gidersen gelme dedi
düğünde benim üstüme yürüdü dedi
dedi de dedi bende çıktım
sonra o böbüre börüre taktıgı
750 tl den 4 tane bileziği çatır çatır yedim tatilde
bi iğnesi kalmadı düğünlere de boş kolla gittim
ama tıpış tıpış oğlu için tükürdüğünü yaladı çünkü eşm evlerinin kapısını açmadı
hee bide 7 de altın verdi 2 hafta önce aldık gene uğraıyoruz bakalım sonumuz ne olur bilinmez sinsi kaynana

ay bizde de öyle adet :)
hatta bi ara kızlara kına gecesinde kırmızı saten gecelik giydirmişlerdi
annemle gül gül öldük

Ya bunun Bursa sı orası burası yok.

Açıkgöz bunlar; eskiden takı alınırmış ama her şeyi, ana baba yaparmış; düğün dernek vs.

Şimdi her şeyi kendin al; üstüne borca gir; üstüne de parayı ver yok öyle yağma..

Açıkça konuş nişanlınla; sizin borcunuz olacak takılanlar ailesine kalacak bu mümkün değil.

Hadi diyelim borç bitti; onlar da az çok harcama yaptı; bir kaç küçük altın gönlü olsun diye verirseniz o da siz isterseniz.

Hiç bir şey yaptırmadım; bir kuruş da vermedim; ona getirip bana vermediği hediye de olmayacağını sanmıyorum; vermediyse de kendi bilir.

Evine gelen misafiri ağırladı; bir de araba tutu galiba düğün yerine kadar; aynısını kızı evlenirken de yaptı; ona çeyiz bir şeyler de yaptı galiba.

Ne kadar az şey yapar o kadar huzurlu olunur. Ailen de yapmasın onlardan da isteme; yapın taksitle ödeyin altınlarla

öyle almaya hakları falan yok vermeyin gerekırse kavga edın konuşmayın ne münasebet canım istemenn de bı adabı var onlar oyleyse sız de çirkefleşin uzlaşamayacklar belli ki

Bursalıyım he he :)))

Valla Bursalıların öyle kalıplaşmış bir adeti yok, imkanı olan dayayıp döşüyor çocuğunun evini, altınları da eline veriyor, balayına da gönderiyor, imkanı olmayan olduğu kadar yapıyor :)
Adet deyip kandırmasınlar :)))

Benim düğünümde büyük masrafların tamamını eşimle ikimiz yaptık, küçükleri de aileler hallettiler.
Altınları da; kız tarafı geline takılanları, erkek tarafı damada takılanları aldı.
Allahtan babam acıdı da takılan paralardan biraz cebimize harçlık verdi, balayında yanımızda bulunsun diye, çünkü biz acaip borca batmıştık eşimle.

Bizim iki tarafta da şu görüş vardı: Biz gittik akrabaların düğününe takı taktık, şimdi bu gelenleri de biz ödeyeceğiz, o yüzden bize kalmalı.
Eşim ve benim arkadaşlarımızın taktıklarını vermişlerdi bize:)

Ne bizim ailede ne esimin ailesinde boyle bir sey duymadim, takilar gelinle damadin olur.
siz de soyleyin kimse dugunde bisey takmasin kinada taksinlar.

bende de dugun de takılan paraları alcaz dedler bende kına benm memleketımde olmusdu ıyı de para takımısdı hepsını aldm ellerinden aileme verdim onlrda o kdr masraf ettı madem ole ıste bole dedım tek kelıme edemediler ettrtmedim kimseye enayıyız sankı

NEYSE KİRA VERMEYECEKMİŞSİN BÖYLE AVUT KENDİNİ.Bİ EV VERDİLER SANIRIM YOKSA SİZ KREDİ ÇEKİP Mİ ALDINIZ

işte size de aynısını yapmıslar. Ben daha önce hic böyle bisey görmediğim icin öi yadırgadım bilmiyorm. Bursadan arkadaslarım onlarda da öyle oldugunu söylüyor. Dediğiniz gibi damada takılanlar dmaat tarafına geline takılanlar gelin tarafına . Gelinle damada da .. Hicbisey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…