• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi sorunlar.

Napmam gerek peki sırf ailesi paragöz diye nisanlımın ne sucu var.
armut dibine düşüyor canım evlendikten sonra anlayacaksın..dibine düşmeyenler müzede günümüzde kalmadı..nişanlın daha şimdiden ağırlığını koyup sözünü geçiremediyse sonrası vay haline..ortada bir kaynanan var onu bunu bilmem benimde benim diyor..ahtla mahtla olmuyor bu işler..tecrübeler konuşuyor burda..yoksa bugün ayın 8 i bir üyeyi daha kocasından nişanlısından ayırayım kafasında değilim şükürler olsun..

. Bende annemlere öyle söyledim bende istemyirm kınadakileri alın borcları kapayın dedim de annem olmaz öyle sey ölsem dokunmam onlar sizin hep mi öldük biz dedi. Asıl olması gerekn de bu zaten . Kayınvalidemler isi gün gibi düsünüyorlar. Sanki oğlu icin de degil de kendi icin yapıyo düğünü . Kendi ödemek yerine düğünü bekliyo ödemek icin. Ayrıca ödicek biseyide yok doğru düzgün bisey de almadı.
sana takılacak altınları kesinlikle annene ver benim yaptığım hatayı yapma eşimin tarafınınki kv aldıysa annem tarafınınkinide annemlere vermediğim için çok pişmanım

Canım bunlar seni kandırıyor bence bende bursadayım ama erkek tarafı sadece yatak odası almaz bursada kız tarafı oturma odası perdesi ve halısı alır cevizin getiri sandık içi tabak tencere gibi bide bulaşık makinası alır başkada bişeye elini sürmez. Altın para hersey geline kalır.

armut dibine düşüyor canım evlendikten sonra anlayacaksın..dibine düşmeyenler müzede günümüzde kalmadı..nişanlın daha şimdiden ağırlığını koyup sözünü geçiremediyse sonrası vay haline..ortada bir kaynanan var onu bunu bilmem benimde benim diyor..ahtla mahtla olmuyor bu işler..tecrübeler konuşuyor burda..yoksa bugün ayın 8 i bir üyeyi daha kocasından nişanlısından ayırayım kafasında değilim şükürler olsun..
Yok tabii ki öyle değildir de inan benim de kafam yerinde değil. Kbakma yanlıs bise söylediysem. Bende daha bisey yasamadığımdan göremiyorum iste. İnsan hep böyle tecrübe etmeden göremiyor söylenenlere inanmak istemiyor.

düğünde takılan para ve altınlar damatın ve geline aittir..onlar bir hediyedir çifte..ailelerin almasıda saçmalık..adet deyip sömürüyorlar..ailede bayağı görgüsüzmüş..sonuçta kız alıyorlar bedavaya getirmeye çalışıyorlar uyanıklar..

derhal sizin ailenizin yapacakları şeyleri iptal edin
eşinize onlara hiçbişey yaptırmayacağım biz ödeyeceğiz diyin
neden diye sorulursa ailen doğru düzgün bişey yapmadığı halde herşeyi istiyorlar
benim ailem neden yapacak diyin
bakalım altınları veriyor mu ailesine.. hey Allah' ım yaa

Canım bunlar seni kandırıyor bence bende bursadayım ama erkek tarafı sadece yatak odası almaz bursada kız tarafı oturma odası perdesi ve halısı alır cevizin getiri sandık içi tabak tencere gibi bide bulaşık makinası alır başkada bişeye elini sürmez. Altın para hersey geline kalır.
Anne ve babasının trafından düğünlere gittim hep öyle oldu. Kıza takılanlar kızın tarafına erkeğe takılanlar erkek tarafına gelinle damada da afedersin b.. Yemek düsüyor. Aynen böyle bunlarda canım.

Yok tabii ki öyle değildir de inan benim de kafam yerinde değil. Kbakma yanlıs bise söylediysem. Bende daha bisey yasamadığımdan göremiyorum iste. İnsan hep böyle tecrübe etmeden göremiyor söylenenlere inanmak istemiyor.
estağfurullah sitem olsun diye yazmadım niyetim kötü değil bunu söylemek için yazdım...ama sende kaynana yüzünden evliliğinin daha başında yok olma diye yazıyoruz burda..ezdirme kendini..annene söyle altınları alsın..tamam kullanmasın istemiyorsa ama eşin ve ailesi o tarafa verdiğini bilsin..düğünde gelinliğin sökülür diye takmasınlar sana gelsin annen yanında kese tutsun herkes annene bıraksın takacaklarını annen çantayı alsın kaynanan isterse bizim altınlar bizim siz kendi altınlarınıza bakın desin..daha biz ölmedik mesajını versin..

Bide bu adamla evliliği bidaha düşün şimdi böyle yapan sonrası büyük sıkıntı yaşarsın. Bursada kaynanalar gelini her ziyarete gittiğinde bolca yapar içinde havlu yemeni yada kıyafet ayakkabı ne alabiliyor sa koyar götürür. Kurban bayramında kurban alır bursalukarda gelinler yasıyor. Ben cok arkadaşımı evlendirdim çeyizindr bulundum

düğünde takılan para ve altınlar damatın ve geline aittir..onlar bir hediyedir çifte..ailelerin almasıda saçmalık..adet deyip sömürüyorlar..ailede bayağı görgüsüzmüş..sonuçta kız alıyorlar bedavaya getirmeye çalışıyorlar uyanıklar..
erkek kardeşim evlenicek ilerde nasib olursa babam öyle teklif etse dahi biz önüne geçerdik,olurmu öyle çingene gibi

estağfurullah sitem olsun diye yazmadım niyetim kötü değil bunu söylemek için yazdım...ama sende kaynana yüzünden evliliğinin daha başında yok olma diye yazıyoruz burda..ezdirme kendini..annene söyle altınları alsın..tamam kullanmasın istemiyorsa ama eşin ve ailesi o tarafa verdiğini bilsin..düğünde gelinliğin sökülür diye takmasınlar sana gelsin annen yanında kese tutsun herkes annene bıraksın takacaklarını annen çantayı alsın kaynanan isterse bizim altınlar bizim siz kendi altınlarınıza bakın desin..daha biz ölmedik mesajını versin..
Aynen bak bu iyiymis . Kese acsınlar direk alsınlar. Ay bide kayınpederim diyoki düğünde sana takılanlarla damada takılanları karıstkrcanız mı bende salak gibi diyorum ki karıstırrz nede olsa paralar bize kalcak. Sonra ögrendim tabi. Dedim de kimse elini sürmesin benim jicbiseyime .

Aynen bak bu iyiymis . Kese acsınlar direk alsınlar. Ay bide kayınpederim diyoki düğünde sana takılanlarla damada takılanları karıstkrcanız mı bende salak gibi diyorum ki karıstırrz nede olsa paralar bize kalcak. Sonra ögrendim tabi. Dedim de kimse elini sürmesin benim jicbiseyime .
bak anladın mı sana takılanlarla ona takılanlar niye karışıyor ki alacaklarmış onu zaten..çok çirkin bir hesap bunlarla aile olmak istiyor musun gerçekten.

Bide bu adamla evliliği bidaha düşün şimdi böyle yapan sonrası büyük sıkıntı yaşarsın. Bursada kaynanalar gelini her ziyarete gittiğinde bolca yapar içinde havlu yemeni yada kıyafet ayakkabı ne alabiliyor sa koyar götürür. Kurban bayramında kurban alır bursalukarda gelinler yasıyor. Ben cok arkadaşımı evlendirdim çeyizindr bulundum
Demekki bursa icinde de yöreden yöreye değişiyor bu. Ben en beterlerine denk gelmisim .

Anne ve babasının trafından düğünlere gittim hep öyle oldu. Kıza takılanlar kızın tarafına erkeğe takılanlar erkek tarafına gelinle damada da afedersin b.. Yemek düsüyor. Aynen böyle bunlarda canım.
Hadi buranın neresinden mişler bunlar.ozaman ya peşin peşin konuş. Yasın kaç bilmem ama abla tavsiyesi sana kaynanam benden ikibin TL para ve yedi çeyrek aldı akrabaları nada tembihledi bana takı takmadılat evlendik bi baktım tuttuğumuz evin ilk kirası depozito düğün salonunun bi miktar parası ve fotoğrafçının parası Cekilen video kasetleri parası ödenmemiş paşa paşa ben ödedim. Hala bi iğne yardımları olmaz. Heryerde de yaptıkları düğünle övünerek hırslanıyor insan.

ooo canım benimkilerinin hepsini aldıkları gibi siz ödeyeceksiniz dendi birde habire yok düğün var para gönderin altın alınacak deniyo borcumuz var yeni evliyiz kimin umrunda gönder baba gönder helal etmiyoruuummmEn Büyük KK

Bana takılan bilezikler set falan bize kalıcal tabiki de ama simdiden onu yolunu yapıyorlar ilerde öbür oğlan evlenirlen yardım edersin diyorlar. Bende dedim biz bi kendimizi toplayalım hayırlısıyla böyle giderse zor ama simdi onu konusmanın sırası mı dedim. Onlat ceyrekleri paraları falan alcaklarmıs iste olmayan sözde borcları ödemek icin. Bursalılar maalesef ama bence nisanlımın ailesinde sorun var cünlü gecen sene nisanlımın amcası gelin aldı bunların hicbiri yasanmadı. Hep benim yumusak yüzlülüğümden oldu bu bn sorun cıkmasn saygısızlık olmsn diyr herseye tmm dedim. Basıma cıktılar
kız senin kaynananın içine benim kaynanam kaçmış olmasın oda takılanları aldığı yetmemiş gibi diğer kaynımın düğününe yardım edeceksiniz dedi ve ettikte

bak anladın mı sana takılanlarla ona takılanlar niye karışıyor ki alacaklarmış onu zaten..çok çirkin bir hesap bunlarla aile olmak istiyor musun gerçekten.
Keske o ailenin cocuğu olmasaydı iste ama sırf ailesi yüzünden de vazgecemem . O günden sonra zaten mesafe koydum.

Back