Düğün öncesi sorunlar.

oyle kadınlar var ki erkeğin ocağına incir ağacı diken..Biz de de vardı bi r tane eline ver maaş kartını ver kredi kartını doymaz evi var bütün altınlar onun .ev dayalı döşeli.. KAdın azdı tabi. sürekli adama hakaret önüne yemek koymaz.Şimdi boşandılar çok şükür.
ee tam tersinde de aynısı kıza olacak ama yazıııık bu para pul meseleleri çok çirkin.. benim mesafem var ben düğünde altın vermedim adam gibi bir şey de takmadı benim sülale kalkındırdı düğünü balayından döndüm ağlandı verdiğinin 3 katını aldı..bende verdim ama muamelem ona göre artık farkındalar.

nişanlının bulunmaz hint kumaşı anasının borçları borçta senin ananın borçları borç değil mi o zaman düğündeki altınları ikiye bölün hem senin ailene hem nişanlının ailesine nasıl...
eee damatla geline ne kalıcak vallahi böyle askıntı olucaksa kız ve erkek tarafı hiç bir şey yapmasınlar bence..

devir değişti azizim artık karılar erkek erkekler karı oldu...ahanda şimdi karı ne demek yobaz diye atılanlar olacaktır muhtemelen ama kelime has tarzıyla budur.
aynen dediğiniz gibi kesinlikle, sabah işe giderken metroda bakıyorum bütün erkekler patates çuvalı gibi yığılmış uyuyorlar, ben de hamile halimle ayaktayım.. sanki sırtlarında taş taşıyorlar, kadınlar hem evde hem işte yoruluyoruz.. Hayat çok zor En Büyük KK

senin nişanlın ne diyor en önemlisi o
O da herseyin farkında bende bıktım artık su düğün olsun ondan sonra anlicaklar herseyi simdi kavga gürültü cıkmasın sen benim yanımda ol isterse 100 milyar bprcumuz olsun kalkarız altından diyor. Sırf saygısızlık olmasın kalpleri kırılmasın diye susuyor. Hatta kınadakileride kendi annenler alsın bosver diyo.

sünnet düğünü mü yapıyormuş oğluna da takıları alıyor.. bi sürü bursalı tanırım hiç öyle bi adetleri yok, bunlar erkek tarafının paçayı kurtarma adetleri.. bursalılar aksine gelinlerine çok altın takarlar, çok eşya hediye ederler, gelinine kız çeyizi gibi çeyiz hediye eden kayınvalide tanırım..
bide sana yaptıkları kendilerinin takacakları altınları da mi geri alacaklar?
alacaklarsa niye takıyorlar?
gösteriş için mi?
kına gecende takılanları annende bırak
anne bunlar benim sana emanetim de..
eşine de senin ailen aldıysa bende aileme verdim de geç..
aileni ezdirme.

Evet bursalılar. Bizde öyle plan yapmıstık ama tam tersi oldu güya bize borc yapmıslar ama ortada olmayan o borcları bizim takılarımızla ödicekler iste.
Ne aç gözlü insanlar var yahu:63:bence siz damadı iç guveysi alinda tam olsun herşeyi siz yapmışsınız. Altinlarin takilacagi zaman
kiz tarafı annenize versin takmasinlar onlarda gider :KK55:

aynen dediğiniz gibi kesinlikle, sabah işe giderken metroda bakıyorum bütün erkekler patates çuvalı gibi yığılmış uyuyorlar, ben de hamile halimle ayaktayım.. sanki sırtlarında taş taşıyorlar, kadınlar hem evde hem işte yoruluyoruz.. Hayat çok zor En Büyük KK
evet artık ne yaşlı bir bireye ne hamile bir kadına erkeklerin yer verdiğini dahi görmüyorum ,br naz bir niyaz bir çıtkırıldımlık....o pembe gömlekler hiç çıkmayacaktı:KK70::KK70:

O da herseyin farkında bende bıktım artık su düğün olsun ondan sonra anlicaklar herseyi simdi kavga gürültü cıkmasın sen benim yanımda ol isterse 100 milyar bprcumuz olsun kalkarız altından diyor. Sırf saygısızlık olmasın kalpleri kırılmasın diye susuyor. Hatta kınadakileride kendi annenler alsın bosver diyo.
inşallah lafının arkasında durur ama ben inanmıyorum düğünden sonra anama babama saygıda kusur etmeyeceksin onlar haklılar diye baskınlık yaparsa hiiiiç şaşırma..
ya ben 3 yıldır bursadayım bana bursalılar hç kızmasın ama adetleriniz bile belli değil yahu..
bir mevlüde gittim mevlüt sahibine saten gecelik giydirmişler yatak odasında bebekle yatıyor içerde kuran okunuyor misafire hoşigeldine güle güleye çıkmıyor..adetmiş..vallahi böyle mevlüt adeti ne gördüm ne duydum diyecem ama önüme geldi işte.havası gibi doğusu batısı yok dışı gibi içide belirsiz demekki..

sünnet düğünü mü yapıyormuş oğluna da takıları alıyor.. bi sürü bursalı tanırım hiç öyle bi adetleri yok, bunlar erkek tarafının paçayı kurtarma adetleri.. bursalılar aksine gelinlerine çok altın takarlar, çok eşya hediye ederler, gelinine kız çeyizi gibi çeyiz hediye eden kayınvalide tanırım..
bide sana yaptıkları kendilerinin takacakları altınları da mi geri alacaklar?
alacaklarsa niye takıyorlar?
gösteriş için mi?
kına gecende takılanları annende bırak
anne bunlar benim sana emanetim de..
eşine de senin ailen aldıysa bende aileme verdim de geç..
aileni ezdirme.
Bana takılan bilezikler set falan bize kalıcal tabiki de ama simdiden onu yolunu yapıyorlar ilerde öbür oğlan evlenirlen yardım edersin diyorlar. Bende dedim biz bi kendimizi toplayalım hayırlısıyla böyle giderse zor ama simdi onu konusmanın sırası mı dedim. Onlat ceyrekleri paraları falan alcaklarmıs iste olmayan sözde borcları ödemek icin. Bursalılar maalesef ama bence nisanlımın ailesinde sorun var cünlü gecen sene nisanlımın amcası gelin aldı bunların hicbiri yasanmadı. Hep benim yumusak yüzlülüğümden oldu bu bn sorun cıkmasn saygısızlık olmsn diyr herseye tmm dedim. Basıma cıktılar

Bana takılan bilezikler set falan bize kalıcal tabiki de ama simdiden onu yolunu yapıyorlar ilerde öbür oğlan evlenirlen yardım edersin diyorlar. Bende dedim biz bi kendimizi toplayalım hayırlısıyla böyle giderse zor ama simdi onu konusmanın sırası mı dedim. Onlat ceyrekleri paraları falan alcaklarmıs iste olmayan sözde borcları ödemek icin. Bursalılar maalesef ama bence nisanlımın ailesinde sorun var cünlü gecen sene nisanlımın amcası gelin aldı bunların hicbiri yasanmadı. Hep benim yumusak yüzlülüğümden oldu bu bn sorun cıkmasn saygısızlık olmsn diyr herseye tmm dedim. Basıma cıktılar

Nişanlınıza hiç sordunuz mu neyin borcuna karşılık alıyorlar?

ailene söyle sana düğünde takmasınlar altın falan.
senin tüm akrabaların kınada taksın takacaklarını.
kalsınlar öylece kendi taraflarının taktığıyla.:KK62:

senin ailenin tek bir çeyreğini bile verme sakın.

nişanlısıda farkındaymış sen benim yanımda ol düğünden sonra görecek onlar kafasındaymış,her zamankiler gibi :)))
yazık bir kızımız daha göz göre göre kendini ateşlere atıyor.

Kendi ailene söyle sana takı takmasınlar annene versinler sana takılacakları da annen almış olur. Onların yaptığı borçta senin aileninki değil mi? :KK14:

[QUOTE
Evet tabii ki sordum. Zamanında kayınvalidem o altınları baskalarını takmıs simdi onun alması gerekirmis. İste yatakodasın perdelerin vs taksitleri varmıs onları kapicaklarmıs. Ben ne desem hep bi bahane sunuyorlar bana. Artık nisanlımda vazgecti daha fazla üstelersem kötü olucak düğün önü annemlerle kavgalı olmak istemiyrm düğünden sonra koyucam tavrımı o para onlara da yaramicak zaten bu kadar ahtan sonra diyor. Artık tek tesellim bu laflar.

evet ağırdan satamamışsın kendini, ne demekse anlamını ben de bilmiyorum tek bildiğim insan olmak

ailene söyle sana düğünde takmasınlar altın falan.
senin tüm akrabaların kınada taksın takacaklarını.
kalsınlar öylece kendi taraflarının taktığıyla.:KK62:

senin ailenin tek bir çeyreğini bile verme sakın.
kesinlikle takmasınlar diret kaynananın cebine gidecek..millet ne der i kenara bırakmak gerek..

Merhaba arkadaslar. Benimde hemen herkesin basına gelmis olan düğün öncesi sorunlarım var. Ben istanbulda doğdum büyüdüm aslen karadenizliyim. Nisanlım ise bursalı. Adetlerimiz cok cok farklı. Kayınvalidemler evlenirken sadece ytak odasını ve perdeleri aldılar. Nisanlım salon takımını ufak tefek seyleri aldı . Bnm ailem ise beyaz esyaların hepsini komple mutfak esylarını kück tv köse takımı falan hepsini aldılar. Yani kv ler bize toplasak 10 bin harcamamıslardır. Bide üzerine onlarda adet diye düğünde takılan bütün altınları alıcaklarmıs. Allaha sükür bizim düğünden sonra cok borcumuz kalmıyo 4-5 bin falan anca kalıyor. İlk bize altınları (yani ceyrek altınlar falan ) alcakşarını söylediklerinde paralar size kalır demislerdi. Bizde plan yaptık ufak tefek borcları kaparız diye düsündük. Simdi ise tekrar karar degistirmisler kv diyor ki e paranın hepsini almayın hic mi vicdanınız yok sizin bizim birsürü borcumuz var diyor . Tabi bise diyemedik kavga cıkmasın diye. Ama sonra kavga edn biz olduk nisanlımla. Nisanlıma da söyledim bnm derdim para degil bizi enayi yerine koyuyolar bundan sonra benden eski yakınlığı bekleme ailene karsı dedim. İnanın gercekten derdim para degil zaten benim kınamda takılan hersey nisanlımla benim olucak onlar yeter de artar ama yediremiyorum bizi enayi yerine koymalarına.güne girmis gibi altın para bekliyolar bizim düğünümüzden. Üstelik hicbise ypmadan biz düğün yaptık balayına göndericez falan diyolar milletin yanında. Kafayı yemek üzereyim.
canım o zaman senin ailenin takacakları altınları kınanda taksınlar sonrada o altınları ailene ver saklasınlar onlarıda düğünde sizden almasınlar benim altınlar gibi olmuş önce hepsi bizimdi sonra hepsi onların olacak dendi ses etmedim düğün sonrasında da gelen altın ve paraları iki kaynıma verdi kv üstelik 17 bin tl bu gelenleri bize ödetmeye başladılar evime gelmeyen altını ben ve eşim alıp göndermeye başladık bunu en baştan konuş biz almayacaksak takılanları sonradan bize ödetmeyin de ben le eşimi enayi yerine koydu eşimin ailesi 45 bin düğün borcunun yanında düğünde takılanlar yani eşimin ailesinin kendine aldığı altın ve paralar bize eklendi

X