Düğün öncesi sorunlar.

erkek tarafının taktıklarını vermiştim bende bin pişmanım aileler otursun konuşsun onların adeti varda sizin yokmu ben salak gbi saydım ellerine hatta üzerime bile takılmadan aldıklarıda varmış sonradan duydum ben naptım işsizim güçsüzüm diye aileme vermedim bizim tarafın taktıklarını.. Madem öyle sizde ailenize verin yada oda vermesin ..
Aynı senin gibiyim iste bende . Ben kendi aileme vermek istiyorum ama almıyor annemler siz napıcaksınız sonra diyorlar.

. Bende annemlere öyle söyledim bende istemyirm kınadakileri alın borcları kapayın dedim de annem olmaz öyle sey ölsem dokunmam onlar sizin hep mi öldük biz dedi. Asıl olması gerekn de bu zaten . Kayınvalidemler isi gün gibi düsünüyorlar. Sanki oğlu icin de degil de kendi icin yapıyo düğünü . Kendi ödemek yerine düğünü bekliyo ödemek icin. Ayrıca ödicek biseyide yok doğru düzgün bisey de almadı.
Çözemiyorsanız, kendi tarafınızı düğüne değil kınaya çağırın. En azından size takılanlara müdahale edemesinler. Bence takıların annende dursun bi süre. Ya da al bankaya yatır. Ev için harcama birikim yap.
Erkek baskın taraftır, eğer ailesine söz geçiremeyecek kadar pasifse bu konuda, kınadan gelen parayı da vermeyin ki anlasın nerde sesini çıkarması gerektiğini. İnşallah tek sorunun bu olur, gelecekte ailesine ezdirmez umarımo_O

benim teyze kızım evlenirken erkek tarafı damada bilezik taktı hepimiz:KK57::KK57::KK57: kaldık..
sonra ne oldu biliyor musun..
takı merasimi kız tarafına geldiğinde herkes gitti teyze kızıma değil takıları teyzeme verdi..gelinin omuzlarını da oyalı eşarplarla kapattılar...
teyze kızım geldi sonra ağlayarak onurumu kurtardınız sahipsiz sandılar heralde Allah razı olsun diye..
damat tarafı ağzı açık kaldı damada takılan tek bilezikle..
amaç altınları almaktı..
bizde dedik madem bilezik taktınız keşke gelinliğide oğlana giydireydiniz..
kendilerini o salonda rezil ettikleri ile kaldılar.

Düğün salonunun 1000 lirasını verdiler. Geri kalan takılardan vericek. Fotografcıdır kuafördür herseyi nisanlım ödedi. Balayını da kendi ortak paramızla ödedik bitti. Onlarınki sadece etrafa söylemek baska bisey degil. Bana yapmaları gerekn altınları takıları yaptılar ama onun bile simdiden lafını yapıyorlar ilerde sıkısırsak yardım edersin diyorlar.

O zaman sizin tarafa haber uçurun, ne kadar para altın takılacaksa düğünde değil kınada taksınlar. Siz de hemen bozdurup borçlarınızı kapatın. Kayınvalideye de bir şey kalmadı diyin. Onlar şark kurnazı ise siz de öyle olun.

İste öyle olmuyor ben istediğimi söylim yine de onlar bizde böyle diyip ckiliyorlar. Annemde bırak ne halleri varsa görsün diyor .
siz Karadenizliler baskın milletsiniz vesselam eminmisin sen Karadenizli bir aileye mensup olduğuna..tekrar ediyorum bence sen bu evliliği gözden geçir yol yakınken.

Çingenelik resmen, altınlar geline aittir.. Ya ben bu kayınvalide ve kayınpeder triplerini anlamıyorum hem oğlunu evlendiriyorsun hem de üzerine para istiyorsun, o zaman al turşusunu kur oğlunun..

Merhaba arkadaslar. Benimde hemen herkesin basına gelmis olan düğün öncesi sorunlarım var. Ben istanbulda doğdum büyüdüm aslen karadenizliyim. Nisanlım ise bursalı. Adetlerimiz cok cok farklı. Kayınvalidemler evlenirken sadece ytak odasını ve perdeleri aldılar. Nisanlım salon takımını ufak tefek seyleri aldı . Bnm ailem ise beyaz esyaların hepsini komple mutfak esylarını kück tv köse takımı falan hepsini aldılar. Yani kv ler bize toplasak 10 bin harcamamıslardır. Bide üzerine onlarda adet diye düğünde takılan bütün altınları alıcaklarmıs. Allaha sükür bizim düğünden sonra cok borcumuz kalmıyo 4-5 bin falan anca kalıyor. İlk bize altınları (yani ceyrek altınlar falan ) alcakşarını söylediklerinde paralar size kalır demislerdi. Bizde plan yaptık ufak tefek borcları kaparız diye düsündük. Simdi ise tekrar karar degistirmisler kv diyor ki e paranın hepsini almayın hic mi vicdanınız yok sizin bizim birsürü borcumuz var diyor . Tabi bise diyemedik kavga cıkmasın diye. Ama sonra kavga edn biz olduk nisanlımla. Nisanlıma da söyledim bnm derdim para degil bizi enayi yerine koyuyolar bundan sonra benden eski yakınlığı bekleme ailene karsı dedim. İnanın gercekten derdim para degil zaten benim kınamda takılan hersey nisanlımla benim olucak onlar yeter de artar ama yediremiyorum bizi enayi yerine koymalarına.güne girmis gibi altın para bekliyolar bizim düğünümüzden. Üstelik hicbise ypmadan biz düğün yaptık balayına göndericez falan diyolar milletin yanında. Kafayı yemek üzereyim.

iyide takıları verdikten sonra onlar sizin için birşey yapmış olmuyor ki o zaman sizde ailemde yardım ettiği şeylerin parasını istiyor diyin bence sizin taraf istemiyor onlar istiyor asıl sizinkiler susarsa enayilik olacak

İste öyle olmuyor ben istediğimi söylim yine de onlar bizde böyle diyip ckiliyorlar. Annemde bırak ne halleri varsa görsün diyor .
Biz de böyle diyorlarsa,senin eşin olacak insan da ailesine laf geçiremiyorsa o zaman sen de bizde böyle deyip bitireceksin.Annenin düşüncesi de saçma.Sen bir kişiyle mi evleniyorsun bütün aileyle mi.Her işinize böyle karışacaklar ve senin o nişanlın gıkını çıkaramayacak.

Eminmisiniz bursalı olduklarina şaşırdım o_Oyeni kız gelin verdik bursalilara hic bir takilan takiyi almadiklari gibi bütün ev esyasinida aldilar biz sadece mutfak malzemesi aldik oda yemek takimlari tencere setleri bide yatak yorgan gibi yaptik .Takilan altinlarla gelin damat araba alacaklar borclarida yok.
Erkek tarafinin yapmasi gerekenleri kiz tarafı yapmış sizin.Bizim adettede takilar alinmaz gelin ve damadin olur

Hem birsey yapmayip hem altin alacak gebertirim ben adami acgozluluk degil ama bile bilede hak yedirilmezki yok adetmis bilmem neymis .. -.-

Çingenelik resmen, altınlar geline aittir.. Ya ben bu kayınvalide ve kayınpeder triplerini anlamıyorum hem oğlunu evlendiriyorsun hem de üzerine para istiyorsun, o zaman al turşusunu kur oğlunun..
devir değişti azizim artık karılar erkek erkekler karı oldu...ahanda şimdi karı ne demek yobaz diye atılanlar olacaktır muhtemelen ama kelime has tarzıyla budur.

Hem birsey yapmayip hem altin alacak gebertirim ben adami acgozluluk degil ama bile bilede hak yedirilmezki yok adetmis bilmem neymis .. -.-

yürü be seviyorum boyle giderleri.. Al benden de o kadar..Odaya bile sokmadım erkek tarafından kimseyi. ablam vardı yanımda sadece

Merhaba arkadaslar. Benimde hemen herkesin basına gelmis olan düğün öncesi sorunlarım var. Ben istanbulda doğdum büyüdüm aslen karadenizliyim. Nisanlım ise bursalı. Adetlerimiz cok cok farklı. Kayınvalidemler evlenirken sadece ytak odasını ve perdeleri aldılar. Nisanlım salon takımını ufak tefek seyleri aldı . Bnm ailem ise beyaz esyaların hepsini komple mutfak esylarını kück tv köse takımı falan hepsini aldılar. Yani kv ler bize toplasak 10 bin harcamamıslardır. Bide üzerine onlarda adet diye düğünde takılan bütün altınları alıcaklarmıs. Allaha sükür bizim düğünden sonra cok borcumuz kalmıyo 4-5 bin falan anca kalıyor. İlk bize altınları (yani ceyrek altınlar falan ) alcakşarını söylediklerinde paralar size kalır demislerdi. Bizde plan yaptık ufak tefek borcları kaparız diye düsündük. Simdi ise tekrar karar degistirmisler kv diyor ki e paranın hepsini almayın hic mi vicdanınız yok sizin bizim birsürü borcumuz var diyor . Tabi bise diyemedik kavga cıkmasın diye. Ama sonra kavga edn biz olduk nisanlımla. Nisanlıma da söyledim bnm derdim para degil bizi enayi yerine koyuyolar bundan sonra benden eski yakınlığı bekleme ailene karsı dedim. İnanın gercekten derdim para degil zaten benim kınamda takılan hersey nisanlımla benim olucak onlar yeter de artar ama yediremiyorum bizi enayi yerine koymalarına.güne girmis gibi altın para bekliyolar bizim düğünümüzden. Üstelik hicbise ypmadan biz düğün yaptık balayına göndericez falan diyolar milletin yanında. Kafayı yemek üzereyim.

haklısın.

devir değişti azizim artık karılar erkek erkekler karı oldu...ahanda şimdi karı ne demek yobaz diye atılanlar olacaktır muhtemelen ama kelime has tarzıyla budur.

oyle kadınlar var ki erkeğin ocağına incir ağacı diken..Biz de de vardı bi r tane eline ver maaş kartını ver kredi kartını doymaz evi var bütün altınlar onun .ev dayalı döşeli.. KAdın azdı tabi. sürekli adama hakaret önüne yemek koymaz.Şimdi boşandılar çok şükür.

Eminmisiniz bursalı olduklarina şaşırdım o_Oyeni kız gelin verdik bursalilara hic bir takilan takiyi almadiklari gibi bütün ev esyasinida aldilar biz sadece mutfak malzemesi aldik oda yemek takimlari tencere setleri bide yatak yorgan gibi yaptik .Takilan altinlarla gelin damat araba alacaklar borclarida yok.
Erkek tarafinin yapmasi gerekenleri kiz tarafı yapmış sizin.Bizim adettede takilar alinmaz gelin ve damadin olur
Evet bursalılar. Bizde öyle plan yapmıstık ama tam tersi oldu güya bize borc yapmıslar ama ortada olmayan o borcları bizim takılarımızla ödicekler iste.

annene deki parkbyulun selamı var kınada takılanları sen almazsan kaynana onuda alacak ..toptan üstüne su içeriz malum oğlunu satıyor..ha pardon dolandırıyor satışını yapıp oğlunun üstüne de konar....işin iğnesi şakası bi tarafa konu sahibi o altınlarıda alır o açgözlülükle ben sana deyim..hatta sen bence bu evliliği bir gözden geçir..başını yakma derim..malum sıkıntılı bir kadına gelin gideceksin.

bana da öyle geliyor.olay çıkartır alamayınca.

X