Düğün olmadan boşanabilir ilk gelin

Bu düğün ısrarını anlayamadım, her şeyi verdim bari ziynetler bende kalsın diye mi uğraşıyorsunuz? Bu adam düğün yapılırsa size bi kuruş ne takar ne taktırır anca sizin akrabalardan gelen takılar olur ki siz bu kafayla o takıları da kendisine verirsiniz. Maaşı alıyor bir de sizin yaptığınız 30 lira gibi bir meblağ için kıyamet koparıyorsa vay ki halinize. 2 senedir iki maaşı da kendisi alıyor o halde karşılığında bir şeyler almıştır. Bakin araştırın aldığı şey ev araba bunlar kimin üzerinde. Bu adam mal peşinde belki sizinle de sırf maaş için evlendi o yüzden en ufak harcamanıza tahammülü yok onun aklında sizin maaşınız da onun parası ve siz sadece eve para getirmekle yükümlü bir çalışansınız.
Sert olmuş olabilir üslubum ama biraz kendinize gelmenizi isterim, okumuşsunuz verdiğiniz emeklerin karşılığı bu mu ? Siz kendinize bu hayatı yakıştırıyor musunuz ?

Senin de bir kızın olsa sende gelinlik giysin isterdin sanırım
Off ne boş bir duyar bu.
Arkadaşım düğün zaten evliliği insanlara ilan etmek, artık bir çift olduğunuzu yakınlarınıza paylaşmak için yapılır. İsteyen nikahtanda evlenebilir. Ki en mantıklısı bu bana göre. Siz nikahtan evlenmişsiniz. 2 yıldır evlisiniz evli. Millet güler yahu insana. Çok gelinlik giyme hevesiniz var ise 2 yıl önce düğün yapıp giyecektiniz. Gelip bir de burada insanları azarlıyorsunuz. Hayret birşey.
Ayrıca herkes iyiliğiniz için söylüyor çalıştığınız halde varlık içinde yokluk yaşıyorsunuz, bir çantayı dahi ağız tadıyla alamıyorsunuz? Düğün eşinizi düzeltir mi sizce? Ne olacak adama sihirli değnek mi değecek?

Kesinlikle bu yoruma katılıyorum. Zaten yapmicak yapacak olsa iki sene beklemezdi kaldı ki şimdi pandemi var iyice yokuşa sürer . Sizin probleminiz düğün yapmakta n çok daha derin adamın size saygısı merhameti yok köle gibi görüyor

En net durum özeti senin kendine saygın yok ne yazık ki, kendini sevmiyorsun eğer kendini sevip kendine değer versen bu durumu asla yaşamaz bırak onu buralarda cevap aramazsın.

Hayatında kurban rolündesin bundan çıkmalısın, bu nedenle buraya soruyorsun ama insan hayatta yaşadığı her şeyi kendi izin verdiği için yaşar. Sen izin vermesen eşin sana böyle davranamaz. 2 yılda kaç para verdin bi hesapla...

Bi tanıdığım vardı sevgilisi doktor bi kadın maaşını ona gönderiyordu ben şok oldum ne alaka dedim ya benim eşim kaç para alıyorsun demez kaldı ki sevgili ne alakası var. Ben nişanlıyken eşim bilmiyordu aldığımı ben onun bilmiyordum. Bana maaş kartını ver dese ayrılırdım direkt.

Başta herşeyi konuşun kendinize değer verin, hayatta 1 tane sen var ve sen gittiğinde dünya bitecek. Sen varsan hayat var, sen varsan yaşam var. Bu kadar değerliyken bu ezilmek neden? Özgüvensiz biri gibi geçti enerjin yazılarından umarım faydası olur mesajların.

Dip not: ben de anneyim benim çocuğum ayrıldığı için başımı önüme eğdiremez, çocuğum mutsuzsa bana söylemiyorsa ve o mutsuzlukta kaybolmuşsa o zaman başımı öne eğer, nasıl anneyim ben yavrumu o mutsuzlukta bıraktım diye ancak başım yavruma karşı eğilir. Dışarısı yok sen eğitimlisin bu düşüncelerden uzaklaş ki gelecek nesin bu düşüncelerde olmasın...

Kimileri pintidir olabilir dedim okurken(hic sevmem aslada yapamazdim) ama adam bosanacaksak dugun yapmadan bosanalim diyor . Bukadar hesap kitapcilikta nebiliyim yani

Senin de bir kızın olsa sende gelinlik giysin isterdin sanırım
Yoo istemem, daha doğrusu umursamam ister giyer ister giymez:) Nesnelere gereğinden fazla anlam yüklemeyi saçma buluyorum. Nedir bu gelinlik fetişi, altı üstü beyaz elbise. Madem giymek istiyordun iki yıl önce giyecektin. İki yıl sonra düğün mü olur nerde duyulmuş görülmüş allah aşkına. Hem de bu PANDEMİ döneminde. Millet olan düğünü iptal ediyorken siz iki yıl öncesinin düğününü mü yapacaksınız

Gelinlik giymekten çok daha büyük problemlerin var, kocan sana karşı saygısız, cimri, adaletsiz birisi.

Düğün maalesef geleneğimiz, belki yoluna girer diye de bu çabam
Allah allah cıkıp iki oynayinca adamın huyu mu degisecek?
Ne garip dusunceler bunlar dügünle evlenilmez kardes nikahla evlenilir.
Dügünde degil nikahta keramet var derler ama derler yani keramet kisilerdedir halbuki.
Siz zaten evlisiniz ve anlasamiyorsunuz ve dikkatinizi cekerim mahkeme yolu ile bosanacaksiniz yani resmen evli ve anlasamiyorsunuz.
Şu nikahımız ve ama dugunumuz olmadi henüz ama uzerinden 2 yıl gectı aynı evde yasıyoruz ama dugunumuz henüz olmadi muhabbeti beni bana çok saçma geliyor.

Kaç kurtul bence .Neyını sevıosun tam olarak ?Sana deger vermemesını mı?

Düğün maalesef geleneğimiz, belki yoluna girer diye de bu çabam
dügün neyi değiştirecek, bu adam değişmez ne düğün nede çocukla. ne zaman değişir biliyormusunuz, sizin hayatınızı sömürdükten sonra , gençlik yıllarınız heba olduktan sonra . gençsiniz bunu kendinize yapmayın. ilerde çok pişman olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…