Düğün olmadan boşanabilir ilk gelin

Önemli olan düğün değil, evliliğin devam edebilmesi.
Sen istiyorsun ki cocuklarin da olsun. Bu rezil adama baba desinler. En ufak bir masrafta cocuklarina yük muamelesi yapsın. Okul aidatlari, kitap defter masraflarinda bir ton tatava dinlesinler. Baba sevgisine aç büyüsünler. Senin derdin o. Bu adama cocuk verirsen dunyanin en bencil insani olursun. Annelik duygusunu tatmak icin bu adama cocuk verirsen hayatlari yanacak. Yaziktir. Seni yük gören masraf goren adam çocuklarının önüne dağları mi serecek? Sana yaptığının aynisini yapacak. Aklin varsa boşanirsin. Sevilecek neyi var bu leş adamin?

Çok saçma gerçekten 2 yıl evli kalıp aynı evde yaşayıp düğün yapmak. Bu kadar düğün hevesiniz vardıysa evlenmeseydiniz, bekleseydiniz düğün yapacak hale gelmeyi. Hayır hadi size garip gelmiyor etrafınızdaki insanlar da mı garipsemiyor? Bana 2 senedir evli insandan düğün davetiyesi gelse ne alaka derim.

Şimdi istediğiniz noktaya geliyorum evliliğimi nasıl devam ettirebilirim diye sormuşsunuz. Bu evliliğe inatla neden devam etmek istediğinizi anlamadım ama hayat sizin, seçim sizin. Eşinizin hiçbir dediğine karşı çıkmayın, maaşınızla kendinize alışveriş yapmayın para gitmesin. Bu şekilde Yaşar gidersiniz. Yok ben böyle yapmamam diyorsanız ayrılacaksınız.

Senin de bir kızın olsa sende gelinlik giysin isterdin sanırım
Bir kız annesi olarak aynı eve girdikten sonra bence gerek yok. Keşke nikahinizi gelinlik giyerek sade küçük bir tören gibi yapıp gecistirseydiniz.
Bir de eşini düğün ile tehdit edenden ne köy bolur ne kasaba.

Maaşım yatınca onun hesabına transfer yapıyor hepsini. Nakit para bile kalmıyor elime. Cüzdanımda parasız gidiyorum işe.
Ve hâlâ evliliği kurtarırım belki düşüncen var dimi? Bu adam seni zerre kadar umursamiyor. Ya sen ya düşsen bayilsan bi hastane isin olsa, ilac alman gerekse, aniden regl olsan ped alman gerekse. 5 kurus para birakmadigina gore bunlari düşünmüyor. Ailenin yüzü bunlardan eğilmiyor da sen boşanırsan mi eğiliyor?

Biz ikimizde aynı üniden mezun olduk ve ikimizde öğrenci evindeydik. O kendi erkek arkadaşıyla evdeydi ben de kendi kız arkadaşımla. Okul bitince düğün için para biriktirelim dedik fakat iki ev gideri olunca 1 ev gideri olsun o yüzden resmi nikah kıyalım dedik. Yani olay kafanızdaki gibi değil
Simdi gördüm siz bi de ogretmensiniz. Ay ben size daha ne diyebilirim?

Ben zannettim ki garsonluk, temizlik, konfeksiyon gibi bir iste calisiyorsunuz. Zulme ses cikaramayan annelerimiz gibisiniz sanmistim. Siz ogretmensiniz. Kültürlü okumus bir insansiniz. Maasinizi kocaniza teslim ediyorsunuz. 30 liraya bir çanta bile alamiyorsunuz. Herkesin icinde elestiriliyorsunuz. Evliliğimi kurtarcam derdine düşmüşsünüz. Akilsiz olsaniz cahil olsaniz ya da mesleginiz olmasa diyecegim ki bir dayananagi yok. Kimsesiz, caresiz, ona biçilen hayati yasamak zorunda. Sevilmeyi deger gormeyi hic mi haketmiyorsunuz? Insan sevdiginin elinden zehir olsa yer içer. Oyle kocalar var ki eslerinin yaptığı yenmeyecek yemekleri iştahla yiyor o mutlu olsun diye. El ustunde tutuyor kimseye ezdirmiyor. Kendi de ezmiyor. Siz niye bunlari yaşamayasınız? Insanlar gelip iki gobek atacak, oglan bizim kiz bizim diye diye halay çekecek sonra isler duzelecek mi saniyorsunuz? Bunu uzulerek söylüyorum ama siz sevilmiyorsunuz. sevdiğinizi saniyorsunuz. 25 26 yasinda meslek sahibi bir kadinsiniz. Biraz cesaretli olun. Bu hayata 1 kez geliyoruz. Niye deger gormeden yasayip gidesiniz? Bu evliliği surdurmeye devam ederseniz sizinle beraber cocuklariniz da rezil bir hayat çekecek. 1 kez geldigimiz bu dunyada yüzümüz gulmesin mi? Kalpten sevilmeyelim mi? Inanin zor degil. Kırın zincirlerinizi.

Eşiniz iyi karekterli bir adam değil epey arızalı bir adam seçmişsiniz, sizi başkaların yanında aşağıladığı gibi birde size karşı saygısız
Sizinki starsburg sendromu

Takmışsınız bir gelinliğe,düğüne.İyi yapın da görün,evrim geçirir düğün sonrası eşiniz,garanti veriyorum %100.Yani sizin gibi insanlara ben artık üzülemiyorum,her şey kötü giderken gerçeklerden bu kadar uzak hayaller kurmanız bana sağlıklı gelmiyor,ne diyelim iyi eğlenceler düğünde.

2 senelik evliyim. Fakat maddi durum gereği düğünü yapamadık. Eşimin ailesinin de durumu olmadığı için bu eylüle yapabileceğiz ancak. Fakat eşim ile ciddi manevi sıkıntılar çektim. İkimizde çalışıyoruz. Ben bir kadınım ve 2 senede 2 kere kuaföre gidebildim. Çünkü masraf oluyormuş. Köpek gibi çalışırken bunları duymak beni yıktı. 2 senede 1 tane çanta aldım ve 30 tl değerindeydi. Bunun bana 2 sene lafını yaptı. İnternetten ayakkabı almak istedim ilk defa, bana gereksiz masraf yapıyorsun dedi. Beni ağlattı kırdı sözleriyle. Fakat kendisi bitcoinde 10 bin tl kaybetti ve ben tek kelime laf etmedim. onunla konuşmaya çalışıyorum ilişkimiz iyiye gitmiyor diye ama o zaman düğün olmadan boşanalım diyor. Evde yaptığım yemeğin yağ miktarına kadar karışıyor. Üstüme başıma karışmasını anlarım hadi eşim o benim derim susarım. Fakat evde misafir varken beni onların yanında inciten sözler sarf ediyor. Onunla iki yetişkin gibi konuşamıyoruz en ufak noktada onu eleştirmeye kalksam bağırarak ortalığı ayağa kaldırıyor. Komşulardan utancıma artık konuşamıyorum bile. Biraz ortam gelirsin düğünü yapmıyorum o zaman diye bana göz dağı veriyor. Bana yardım edin yol gösterin. Ben çok mutsuzum ama seviyorum. Yolları ayırmak istiyorum ama onsuz da olmak istemiyorum. Aklım kalmadı kalanlardan akıl almaya geldim.
Ayril

Konu burda gelinlik düğün değil sensin senin hayatın mutluluğun. Kendi değerini bilmeyene karşıdaki kötüde davranır hor da görür.
Kusura bakmayın daha kendi değer yargılarınızı sevgi ve saygı kavramını bilmeden nasıl çocuk eğiteceksiniz.
Tahminimce eşim dediğiniz kişi de öğretmen. Yazık o çoluk çocuğa.
Böyle gencecik kızların değer vermeyen bencil saygısız adamlara kendini heba etmesine çok üzülüyorum. Ömür çok kısa. Bir dönüp bakmışsın gelip geçmiş. Böyle bir hayatı mı layık görüyorsun kendine. Kocana göre senin paran benim param, benim param yine benim param ve bu değişmeyecek. İki öğretmen ayda 8-10 bin para alır. Burdan payına düşen iki yılda 30 lira mi? Aklını başına topla.

2 senelik evliyim. Fakat maddi durum gereği düğünü yapamadık. Eşimin ailesinin de durumu olmadığı için bu eylüle yapabileceğiz ancak. Fakat eşim ile ciddi manevi sıkıntılar çektim. İkimizde çalışıyoruz. Ben bir kadınım ve 2 senede 2 kere kuaföre gidebildim. Çünkü masraf oluyormuş. Köpek gibi çalışırken bunları duymak beni yıktı. 2 senede 1 tane çanta aldım ve 30 tl değerindeydi. Bunun bana 2 sene lafını yaptı. İnternetten ayakkabı almak istedim ilk defa, bana gereksiz masraf yapıyorsun dedi. Beni ağlattı kırdı sözleriyle. Fakat kendisi bitcoinde 10 bin tl kaybetti ve ben tek kelime laf etmedim. onunla konuşmaya çalışıyorum ilişkimiz iyiye gitmiyor diye ama o zaman düğün olmadan boşanalım diyor. Evde yaptığım yemeğin yağ miktarına kadar karışıyor. Üstüme başıma karışmasını anlarım hadi eşim o benim derim susarım. Fakat evde misafir varken beni onların yanında inciten sözler sarf ediyor. Onunla iki yetişkin gibi konuşamıyoruz en ufak noktada onu eleştirmeye kalksam bağırarak ortalığı ayağa kaldırıyor. Komşulardan utancıma artık konuşamıyorum bile. Biraz ortam gelirsin düğünü yapmıyorum o zaman diye bana göz dağı veriyor. Bana yardım edin yol gösterin. Ben çok mutsuzum ama seviyorum. Yolları ayırmak istiyorum ama onsuz da olmak istemiyorum. Aklım kalmadı kalanlardan akıl almaya geldim.
Bosan demeyi sevmem ama hayatınız böyle nasıl sürer bu adam düzelmez siz de biliyorsunuz değil mi ? Sevgi dediğiniz şey alışkanlık olmasın, kendini sevdirecek ne yapıyor sizin için seven insan sevdiğini bu kadar incitmez ama..iyi düşünün

Biz ikimizde aynı üniden mezun olduk ve ikimizde öğrenci evindeydik. O kendi erkek arkadaşıyla evdeydi ben de kendi kız arkadaşımla. Okul bitince düğün için para biriktirelim dedik fakat iki ev gideri olunca 1 ev gideri olsun o yüzden resmi nikah kıyalım dedik. Yani olay kafanızdaki gibi değil
Şöyle mi oldu. Siz 1 ev gideri olsun dediniz .ama etrafa karşı da ve öğretmen olduğunuz için zor duruma düşmemek adına nikah kıydınız. Sanırım akrabaların,belki ailenizin bile haberi yok bu durumdan o yüzden 2 yıl çocuk yapmadınız, ve akrabalara karşı da yeni evlenmiş gibi adetleri yerine getirmek adına gelinlik giymek, düğün yapmak istiyorsunuz.
Böyle mi oldu?

Adamın düğün olmadan boşanalım demesinin sebrbi de masraf olmasın demek. 2yıldır yaşıyosun zaten beraber düğün sihirli değnek değil ki düğün yapılınca düzelsin. Yani değişmez değişir diye asla umutlanmayın

Senin de bir kızın olsa sende gelinlik giysin isterdin sanırım
Büyük ihtimalle gelinlik giyen kızı olmasındansa, seven sevilen mutlu edilen değer gören ve görmediği yerde durmayan güçlü bir kızı olmasını yeğlerdi, her aklı başında insan gibi.

Üstüme başıma karışmasını anlarım hadi eşim o benim derim susarım.
Ne güzel

Maaşım yatınca onun hesabına transfer yapıyor hepsini. Nakit para bile kalmıyor elime. Cüzdanımda parasız gidiyorum işe.
Oh oh gerçekten de çok sevilecek bir adammış nazar değmesin.

Ne diyelim gelinliğin küpürlü, düğünün davullu olsun, malum şunca şeyin içinde bunlar en önemlisi.

Son düzenleme:
X