- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.167
-
- Konu Sahibi midnight34
En güzelini yapmışsınız sizi tebrik ederim. Geçen bir konu da vardı yok tek bir takı alacak da en pahalı olan hangisi diye sormuştu biri. Ben ona da inanamamıştım. İnsan sevdiği adamı ve ömrü boyunca yüzüne bakacağı aileyi zor duruma sokmak ister mi?
En doğrusu da bu bence, zaten evlilik, ev kurmak masraflı. Onlar da anne babalar. Bizim anneler nasıl zorlanıyorsa onlar da zorlanıyor. Elinden geleni yapıyor. Sırf evleniyoruz diye de karşı tarafı da dibine kadar zorlamak ayıp.
Bilmiyorum ben böyle yetiştirildim.
Anneme kaç bilezik dendi ben bilmem dedi geçti.
Onlar ne kadar istiyorsa taktı.
Ben de sarı altın takamadığımdan set almadım takabileceğim takının da en uygununu seçtim.
Ben de enayi olmadım kayınvalidem de oh demedi yani.
Ne oldu iki taraf da mutlu oldu.
Şimdi kinimiz yok en azından.
Anlayışlı davranmak en güzeli.
bak elalem ne der diye diye, kendi düğününü zora sokmuşsunAkrabalar dıldurdu dum oraya gıdın omagazaya komsular falan gelın alısverısı lcden yapılmaz luks yerden yapılır dedı doldurusa geldım dıyelımm sorcaklardı merden aldınız dıye alınnanlara bakmaya geldıler öbur yerden ucuzdan alsak su aclara bak derlerdı mılıetın agzına prım vermek ıstemedım sandıkta 200lira vermıslerdı yengem ne kadar aclar 500verseler mıs demıstı zoruma gıttı kendısı bola döke harcayn bırı cunku degerrımı onlara sormak lazım normal dıyelımm
Akrabalar dıldurdu dum oraya gıdın omagazaya komsular falan gelın alısverısı lcden yapılmaz luks yerden yapılır dedı doldurusa geldım dıyelımm sorcaklardı merden aldınız dıye alınnanlara bakmaya geldıler öbur yerden ucuzdan alsak su aclara bak derlerdı mılıetın agzına prım vermek ıstemedım sandıkta 200lira vermıslerdı yengem ne kadar aclar 500verseler mıs demıstı zoruma gıttı kendısı bola döke harcayn bırı cunku degerrımı onlara sormak lazım normal dıyelımm
S
soygun ne alaka ben bişi altın esya ıstemedım kı esya hıc almadılar sade altın aldılar magazadakı olayda fıyatı kasada ögrendık almıs bulunduk gerı koyulmazdu ya
kayınvalidem genel olarak çok tatlış bir kadın değildir, ama benim ona nasıl saygılı ve düşünceli davrandığımı göre göre düzeldi. başka gelinlerle kıyasladı, şükretti. allah başımızdan eksik etmesin, uzun ömür versin ne diyeyim, eşimin annesi sonuçta kötü davranmak döner dolaşır beni zora sokar.ben böyle olunsun demedim sen yanlış anladın.sadece kaynananı takdir ettiğimi belirtmek için yazdım.zira altının kıymetini zarraf anlar
yok tatlım içinde iyilik varmış anlamış anlamayan anlamaz.sen de şükret bencekayınvalidem genel olarak çok tatlış bir kadın değildir, ama benim ona nasıl saygılı ve düşünceli davrandığımı göre göre düzeldi. başka gelinlerle kıyasladı, şükretti. allah başımızdan eksik etmesin, uzun ömür versin ne diyeyim, eşimin annesi sonuçta kötü davranmak döner dolaşır beni zora sokar.
Konunun yarısı nişan tepsisi mevzusu, tepsiyi kızın kardeşi tutacakken görümcenin kızı tutmuş, 3 sene boyunca içine atmış bunu. Evet 3 sene içine atmış. Ben nişanda tepsimi kim tuttu hatırlamıyorum bile..
Diğer mevzu alışverişe çıkmışlar kına elbisesi gömlek falan 2 bin tl tutmuş KP kızmış. Bir de pahalı ve indirim yapmayan yermiş , bile bile götürmüş KPyi. 2 bin neki 3 sene önce dimi yaa? Ben 5 sene önce 2 bine gelinlik, kınalık, makyaj, herşeyimi yaptım. Bence KP o parayı ödediyse 3 sene dert etmesi gereken adamcağız yani.
Gerisi de ufak tefek şeyler.
3 sene bunları takıp şiştin demek.
Ne diyim, Allah başka dert vermediyse takman normal...
zaten bu mehir ile ailelerin takısı karıştırılıyor.
mehir kadının hakkıdır ve anlaşmayı eşiyle yapar, mehiri de hazır etmek adamın görevidir ama tam bir zaman belirlenmemiştir. boşanma olması durumunda hemen verilmelidir sadece.
onun dışında ailelerin bir zorunluluğu yok ki.
ama öbür yandan, erkek ailesi de istemez mi, kendi oğullarının düğünü neticede, ister ki en iyisini yapsın, gelin için değil belki ama oğlu için ister, kendi için ister. istemiyorsa da zorla olmaz ki bu işler.
ben iyi olduğum için iyi zatenyok tatlım içinde iyilik varmış anlamış anlamayan anlamaz.sen de şükret bence
allah askına zaten esım tek yaptu bide babam esyaları onlar esya almadılar zatenn burda okudum dınce herkesın mi yazması gerekıyo kacan bi gelının konusu vardı yorumlar o yöndeydı yanii o baslıkta okadarAllah allah burada mı söylenmiş o hayret kaçırmışım,
Değer nezamandır para ile ölçülüyor anlamadım,
O zaman biz kendi başına eşleri ile yapan hatunlar DEĞERSİZ !
Bu Arada ;
Sizde kk üyeleri nasılsa böyle birşey dedi gidim de en pahalı mağazadan aldırim diye mi atağa geçtiniz kv tarafına ,
akıllı kadın diyelim o zaman.zira bazılarında akıl olmadıgından başkalarının aklını kullandıklarından mütevellit çok çekenler varben iyi olduğum için iyi zaten
konu sahibesi gibi olsam saçımı başımı yolardı valla
evet inşallah böyle gelinlerle karşılaşmam[/QUOsen nasıl gelınsın acaba kv de bı sormak laxımm herkes yasadını bılır kımse dört dörtluk dıldır umutma
Anlatmakta zorlandiginiz gibi anlamakta da zorlaniyorsunuz belli ki. Sizden bahsetmedim genel olarak adetlerin evliliğevverdiği zarardan bahsettim. Altını bohçası da ona ornekti. He illa sizden de bahsedeyim istiyorsanız evet sizin yaptığınız da dolandırıcılık. Normal bi insan alışveriş yaparken bütçesine gore bi mağazaya gider, aldığı ürünlerin etiketine bakar, başka yerlerle fiyat karşılaştırması yapar öyle alır. Sırf kayınvalideniz ödeyecek diye alıp alıp kasada AA oylemiymis fiyatı ayağına yatmaniz iki yuzlulugun, dolandırıcılığın alasidir. Sordunuz mu kadına bu iş için ne kadar butceniz var diyeValla ben altından bahsetmedım esyada akmadılar yazdım kac kere ortada sankı kandırma varda dolandırıcılık ne alaka ya yorum yaparken dıkkatlı yaxın lutfen magazayı da anlattım fıyatı kasada duydum dada bırakamazdık aldıklarımz ı azdı ama pahalıymıs 500 kına kıyafetydı zaten defalarca yazdım
nasıl bir gelin olduğumu üstte bir başka arkadaşımızla konuşurken söyledim
Bencede cnm bende annem ve kayinvalidemle ciktim hic karismadilar ikiside ben ve esim sectik bazi seyleri oda onlarda da adettir diye yaptik ama gerisini ben hallettim bencede bohca kalkmali bu ne boyle ya bohça icin kavgami edilir benim kayinvalidem ikinci gun ortaligi karistirdi pislik bu bohca yuzunden neler oluyor valla kalksin ya cok kicik bi sey....İşte görücü usulü olsa tüm bu saçma sapan adetler için iki tarafın birbirinden nefret etmesini anlarım. Sevgi yok aşk yok adetler de adetler diyorlar derim de. Siz bi de severek evlendik diyorsunuz.
Kusura bakmayın suçun çoğu sizde
Bende bu yaz evlendim.
Kayınvalidem de ahanda aynı siz gelenek görenek dedi durdu.
Ben bu olayların olcağını bildiğim için alışverşi sürü sepet insanla yapmam biz nişanlımla hallederiz dedim. Bir kere donumu çantamı niye onlara aldırayım. İç çamaşırımı da tek başıma aldım, zaten evlenmedn önce de çantasız ayakkabısız değildim yeni bir şey aldırmadım. Hala severek bekarlık giysilerimi giyiyorum. Hem de huzurum var çünkü kayınvalideyi kayınpederi işime sokmadım bana karışamıyorlar oh kafam rahat.
Kına dediler zırt dediler ben gelenek istemiyorum dedim ne kına gecesi oldu ne büyük nişan oldu. Sadece düğün ısrarlarıyla düğün yapıldı geçildi. Bu kadar da evlenmeyi iki tarafa yük yapmayı anlamıyorum.
Erkek tarafı onu alır kız tarafı bunu alır diye iki tarafa da bir sürü masraf kilitleyip ondan sonra başlamadan maddi konularda yüz göz olunuyor.
Ne bohça, ne alışveriş yaptırdım. Evimin mobilyalarını da ikimiz aldık kendimiz taşıdık. Sadece ikimiz hallettiğimiz için kimsenin de tek kelime etmeye hakkı da yüzü de yok. O mesafeyi de korudum haliyle.
Baştan böyle üç bilezik dedim vermedi, aman kına tepsim, iki bine çok dedi mevzusu yaptırmayacaksınuz.
Bana çok saçma geliyor. Eskiden köylük yerde muhtemelen bir saten çamaşır almak pahalı bir gelinlik giyince alınıyordu. Anneannemin zamanında köyden şehire de gitmek masraflı tabii ömürlerinde bir tek çan ta çorap öamaşır alınıyordu kaliteli ve pahalı. o zamanla bu zaman bir mi?
Ha tabi bir de bu kadar gelenekle başlamak demek gelin aldık demek de. Siz masraf ya yapsınlar diye gelenek adı altında kayınvalide söğüşlerseniz onlar da biz gelin aldık artık derler.
Ama artık her yer mağaza. Neden onlar ödesin yahu sizin fantezi giysinizi. Hoş mu kayınpederle kayınvalideyle böyle konularda yüzgöz olmak?
Artık bitsin bu eskinin adetleri ya. Bohçaymış bilmem ne... Hayır sürü sepet yaşlı insanlarla alışverişe çıkmanın nesi zevkli anlamak mümkün değil ya.