- 23 Mart 2014
- 3.201
- 1.007
- Konu Sahibi midnight34
Off okuyamadım ya ruhum. Daraldı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
S
soygun ne alaka ben bişi altın esya ıstemedım kı esya hıc almadılar sade altın aldılar magazadakı olayda fıyatı kasada ögrendık almıs bulunduk gerı koyulmazdu ya
siz o gece bu durumdayken nikah memuruna nasıl 'evet' diyebildiniz?Grmce kaynıma benı kötuledı esımde duydu kuaföre geldıler esim o sacını basını yık dedı yanı dugun olmucak manasında yanı benım dıl onların doldurusuna geldı sebepde ben gorumceye surat yapmısım yok tavır yapmısım yanı görumce görmezden gelmedı onlarda yangına körukle gıttı abısı suratıma kapıyı kapartı bu kadını bosamazsan serefsızzsın dedı esıme gerdek gecesı cagırdılar doldurmak için esımı gel dıye kp tuttu beni agladı da öle yıkılmadı yoksa bitmıstı
Üşenmeden yazınızın tamamını okudum ve okurken gerçekten inanamadım. Bunlara nasıl bu kadar taktınız yok kardeşim tepsi tutacaktı görümcemin kızı tuttu. Yok kaynım kapıyı suratıma kapadı. Kayınvalidenizin beli tutulmuş siz utanmadan numara yaptı para verdi diye yaptı diyorsunuz bu nasıl bir üsluptur. Saygısızlıgınız almış başını gidiyor herkese kafa tutmuşsunuz eşiniz iki sene ailesiyle konuşmamış yetmedi mi yaşananlar. Tatmin olmadınız mı? Adam sizin için ailesiyle kötü olmuş hala ufacık şeyler yüzünden kin tutup içimden gelmiyo konuşasım gelmiyor diyorsunuz. Sizin erkek kardeşiniz yok mu sizin anneniz babanız yok mu. Durduk yere olay çıkaran sizsiniz hatanın büyüğü sizde. Aç gözlülük edip pahalı yere götürüyorsunuz insanları sonrada kp çok pahalı dedi. Bİ çanta alınmadı diye üzüldüm diyorsunuz bide ya gerçekten ilginçsiniz. Benim anneminde bel fıtığı problemi var düğün günü yada öncesinde uzun süre ayakta kaldıgı için tutulmuştur kayınvalidenizin beli. Buna bile acımayıp numara yaptı diyebiliyosunuz ya ben daha bişey diyemiyorum size. Kadın bide o kadar tartışmada kendi çocuklarını değil sizi tutmuş. Zavallı kayınvalide. Allah sizin elinize düşürmesin bu insanları ne diyim. Bu kadar kin dolu bi yazıyla ilk kez karşılaşıyorum. Demekki her zaman gelinler haklı diye düşünerek hata etmişim. Sayenizde öğrendim aksinin de olabilecegini
Valla ben altından bahsetmedım esyada akmadılar yazdım kac kere ortada sankı kandırma varda dolandırıcılık ne alaka ya yorum yaparken dıkkatlı yaxın lutfen magazayı da anlattım fıyatı kasada duydum dada bırakamazdık aldıklarımz ı azdı ama pahalıymıs 500 kına kıyafetydı zaten defalarca yazdımCidden yazık ya. Bu lanet olası adetler yüzünden iki evlilikten biri temelden bozuk başlıyor. Adet filan değil düpedüz dolandırıcılık. Herkes altinlari, bohcalari konuşuyor düğünden once, sonrasında bu gençler mutlu olmuş olmamış kimsenin umurunda değil. Elalem yeterince gösteris yyapilsin başka şeyi düşünmeye gerek yok
Ya burda aynı fıkırde olanlar dertlesmeye başlamıs haklı olabılırsınız kendı acınızdan ama pekı bi söz sölenıyordu bu kkda ne kadar deger verıyolasa okadar masraf yapılıyo gelıne bişi harcanmınca kacınca falan erkek tarafı tarafından degersız oluyo ben öle olmamak için deger görmek için bunlar oldu galiba
yazdıklarınıza aynen katılıyorum.
ben şahsen kendi düğünüm olurken eşimin ailesinden özellikle bişeyler istemedim, ne aldılarsa kabul ettim, gereksiz masraf yaptırmamaya özen gösterdim. kayınvalidem alışverişten sonra, keşke bütün gelinler senin gibi olsa dedi.
herkes aile bütçesine uygun bişeyler almalı, ne eşimizi ne de ailesini zor durumda bırakmamamız lazım.
sen daha o zamanlarda yok şu adet yok bu adet diyerek insanları kendinden soğutursan onlar da en başta seni kabul etmekte zorlanırlar.
bekar bir erkek kardeşim var böyle olayları duydukça valla korkuyorum acaba nasıl bir kızla evlenecek diye...
Kusura bakmayın ama Koçlardan mısınız Sabancılardan mısınız? Ultra zengin değilseniz, maddi durumu iyi yada orta üst gelir seviyesinde bile etikete bakılır.
Anca o şekilde etikete bakılmadan alışveriş yapılır. e
Hele kayınvalideyle falan gidilmişse görgü kuralları gereği çok da yüklenmemek için bir etikete bakılır yani.
Beni kuyumcuya zorla götürdü kayınvalidem sırf bileziğin ne gramına ne modeline karışırım dediğim için nişan da hatıra olan ömür boyu takacağın bir şey olsun diye. Ve ben orada her şeyin fiyatını sordum ve istediğim modelin en uygununu aldım.
Tok gözlülük ve efendilik sizi yüceltir.
Ne demek kasada öğrendim yahu.
Çok ayıp, çok kınadım sizi.
İnsanları da nasıl zor durumlara düşürmüşsünüz.
Hala daha dedikodu diyorsunuz.
Böyle bir başlangıçtan sonra yavrum diye bağrına basmaz kimse
ne verirsen onu alırsın insanlardansenin kayın validen vicdanlı ve adaletli bir kadınmış.bazılarına ... eden yaranıyor
En güzelini yapmışsınız sizi tebrik ederim. Geçen bir konu da vardı yok tek bir takı alacak da en pahalı olan hangisi diye sormuştu biri. Ben ona da inanamamıştım. İnsan sevdiği adamı ve ömrü boyunca yüzüne bakacağı aileyi zor duruma sokmak ister mi?işte çok yanlış şeyler yapılmış, neden böyle düşündü bilmiyoruz ama değer görmek şeklinde açıkladı. belki de ailesi veya bir danıştığı kişi bu öneriyi verdi. ya da bir başkasına özendi.
ben de kuyumcuya gittim, bilezik beğendim bir tane, adete onlar karar verecekti zaten, bir de set beğendim.
kv sonradan eşime demiş, seti çok ince beğendi diye, planladığımızdan bir bilezik fazla aldık diye.
almasaydılar ne olurdu, bir şey olmazdı.
ne verirsen onu alırsın insanlardan
benim kayınvalidem iki buçuk liraya pazardan aldığı beyaz eski atleti bohçama koymuş alışverişe filan götürmediler.çanta terlik ayakkabı gecelik olmadı ama asla senin gibi yapmadım takmadım.ayıp gerçekten ya çok çiğ biriymişsin.kaynanam seni tanısa beni baş tacı yaparÜşenmeden yazınızın tamamını okudum ve okurken gerçekten inanamadım. Bunlara nasıl bu kadar taktınız yok kardeşim tepsi tutacaktı görümcemin kızı tuttu. Yok kaynım kapıyı suratıma kapadı. Kayınvalidenizin beli tutulmuş siz utanmadan numara yaptı para verdi diye yaptı diyorsunuz bu nasıl bir üsluptur. Saygısızlıgınız almış başını gidiyor herkese kafa tutmuşsunuz eşiniz iki sene ailesiyle konuşmamış yetmedi mi yaşananlar. Tatmin olmadınız mı? Adam sizin için ailesiyle kötü olmuş hala ufacık şeyler yüzünden kin tutup içimden gelmiyo konuşasım gelmiyor diyorsunuz. Sizin erkek kardeşiniz yok mu sizin anneniz babanız yok mu. Durduk yere olay çıkaran sizsiniz hatanın büyüğü sizde. Aç gözlülük edip pahalı yere götürüyorsunuz insanları sonrada kp çok pahalı dedi. Bİ çanta alınmadı diye üzüldüm diyorsunuz bide ya gerçekten ilginçsiniz. Benim anneminde bel fıtığı problemi var düğün günü yada öncesinde uzun süre ayakta kaldıgı için tutulmuştur kayınvalidenizin beli. Buna bile acımayıp numara yaptı diyebiliyosunuz ya ben daha bişey diyemiyorum size. Kadın bide o kadar tartışmada kendi çocuklarını değil sizi tutmuş. Zavallı kayınvalide. Allah sizin elinize düşürmesin bu insanları ne diyim. Bu kadar kin dolu bi yazıyla ilk kez karşılaşıyorum. Demekki her zaman gelinler haklı diye düşünerek hata etmişim. Sayenizde öğrendim aksinin de olabilecegini
evet inşallah böyle gelinlerle karşılaşmamgenel olarak dogru bir tespit olsa da herkes için geçerli olan bir kaide olmadığından sana diyeceğim o ki inşaallah böyleleriyle karşılaşmazsın
aldığı atletin üzerinde fiyatı duruyordu ordan biliyorum fiyatınıda hatta 1 yıl sonra farkettim fiyat yazdığını o kadar incelememiştim yani.ne insanlar var yahubenim kayınvalidem iki buçuk liraya pazardan aldığı beyaz eski atleti bohçama koymuş alışverişe filan götürmediler.çanta terlik ayakkabı gecelik olmadı ama asla senin gibi yapmadım takmadım.ayıp gerçekten ya çok çiğ biriymişsin.kaynanam seni tanısa beni baş tacı yapar
Akrabalar dıldurdu dum oraya gıdın omagazaya komsular falan gelın alısverısı lcden yapılmaz luks yerden yapılır dedı doldurusa geldım dıyelımm sorcaklardı merden aldınız dıye alınnanlara bakmaya geldıler öbur yerden ucuzdan alsak su aclara bak derlerdı mılıetın agzına prım vermek ıstemedım sandıkta 200lira vermıslerdı yengem ne kadar aclar 500verseler mıs demıstı zoruma gıttı kendısı bola döke harcayn bırı cunku degerrımı onlara sormak lazım normal dıyelımmpeki neden pahalı ve pazarlık yapılmayan bir mağazaya götürdünüz? neden yok kapıdan çıktım, yok arabaya girdim parası alıyorsunuz? allah aşkına farkında değil misiniz bilmiyorum ama saçma-sapan adetler yüzünden baştan birbirinize nefretle başlamışsınız.. merak ediyorum, değeriniz gerçekten arttı mı? el üzerinde tutuluyor musunuz?
evet inşallah böyle gelinlerle karşılaşmam