Düğün olayları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

O kadar şeyi okudun bir tek buna mı taktın : )
Tamam haklı olduğun yerler var ama arkdaşım vurmamış öldürmüşsün...
Düğünde nelere ne paralar gidiyor orda bir adet diye 100-200 tl nin lafını kim yapar o kadar da değil yani...
Her şey tatlılıkla olduğu müddetçe yerini bulması lazım...

Ben anlamıyorum ya üzerinden 3 sene geçmiş hala geçmişi düşünüp neden kendinizi üzüyorsunuz üzdüğünüz de kendinizi geçmiş geri gelecek mi size bi faydası olacak mı

Ewet aynen canm. Ve benim kardeşimle sözlüsü aynı şehirdeler. Yani hepimiz izmirliyiz ama benim hiç duymadığım şeyleri adet bu yapcaz diye diretiyorlar. Kardeşim mahvoldu daha şimdiden. Ben ve annem zaten gelinden iyice soğuduk hem bu konulardan hem yalanlarından. Valla nefret geldi. Amacı ne ki bunların bizi dara sokup ellerine ne geçeçek acaba. Sevinecekmi eşim olacak adamın ailesini nasıl zorladım ama diye. Garip valla. Yeni moda oldu bu adet olayları. Diğer adrtlerden bi haber olurlar ama nedense

ya işte bizim kuzen vakasında da kuzenin babası dedi ki, ya ben bu istediklerinizi yaparım yapmasına da evi satarım bunları yapmak için, sonra gelinle aynı evde otururuz kabul mü diyerek.
düşünün ki, bileziklerin adedinden gramına kadar belirleyip liste vermişlerdi elimize.

Yok nişan tepsisi, yok bohça, kocaları doldurmalar, durduk yere gerginlik yaratmalar, bahşişler, kapı kitlemeler.
Allah'ınızı severseniz ben 25 yıl önce evlendiğimde bile bu adet dediğiniz çoğu saçmalığı yapmadım, hala günümüz gençleri neden bunlara takık durumda anlamış değilim.
Adet diye her şeyi yaptırıp sonrada evlenince sıkıntı çekiyorsunuz.
Ayrıca küçücük şeyleri takıp takıp büyütmeye ne gerek var.
Gerçi yazının tamamını okumayı gözüm yemedi ama anladığım kadarıyla derdiniz dert değil.

evlenirken tüm adetlere uyulacak ama evlendikten sonraki adetlere uyulmayacak.
mesela, eskiden kv oğlunu evlendirdi mi kendi evinde bir daha temizlik yapmazmış, gelin yaparmış aynı evde otursa da başka evde otursa da. şimdi kim kv sinin evinde temizlik yapıyor. ben yapmıyorum mesela.

Ay nasıl yaptınız tam anlayamadm ben söylenince ayrıntısıyla anlatabilir misiniz not edeyim bi kenara :)

Istanbulda misin?
Eminonunde bir kac dükkan var hanlarin icinde. Iki tanesi orjinal satiyor digerleri sahte. Adini falan hatirlamiyorum istersen sordurur bakarim.

Dedim ki bohca alisverisi yapacagim. Iyi urunler istiyorum ama butcem belli. Tanidikla da gitmistim. Orjinal boy tester ister misin dedi. Olur dedim. Mesela parfumlerin ustunde minik de olsa tester yaziyor. Armani ve burberry aldik biz. 300 tlydi o naked 3 hic unutmam. Ki onda tester yazisi paletin altinda. Mac kalemde yazi yok. Lancome urunlerinin kutusunda yaziyor urunde yok. (Urban decayde de yeni palet cikti bunun da yine gidicem o adama tller dokemem bi palete tas catlasin 50 tlye alirim ondan)

Pijama gecelik vsde de pierre cardin degil batista aldik, yine toptancidan. O magazalara gidince 5li takima 300 tl fiyat cekiyorlar. Agzi burnu kaymadi memnunuz.

yazdıklarınıza aynen katılıyorum.
ben şahsen kendi düğünüm olurken eşimin ailesinden özellikle bişeyler istemedim, ne aldılarsa kabul ettim, gereksiz masraf yaptırmamaya özen gösterdim. kayınvalidem alışverişten sonra, keşke bütün gelinler senin gibi olsa dedi.
herkes aile bütçesine uygun bişeyler almalı, ne eşimizi ne de ailesini zor durumda bırakmamamız lazım.
sen daha o zamanlarda yok şu adet yok bu adet diyerek insanları kendinden soğutursan onlar da en başta seni kabul etmekte zorlanırlar.
bekar bir erkek kardeşim var böyle olayları duydukça valla korkuyorum acaba nasıl bir kızla evlenecek diye...

Kesinlikle katılıyorum.

Yok istanbulda değilim. Kuzenler arkadaslar evlilik arefesindeler de hep, onlara da yol yordam olur diye sordum. Tester'lardan yürümek gerekiyor demekki :)
Ya ben de zaten markaya para vermekten nefret ediyorum. Kumaşı iyi olsun da markası bilinmeyen bisey olsun farketmez :)

Kaldı ki bohçadan da hazzetmem hiç.

Ya burda aynı fıkırde olanlar dertlesmeye başlamıs haklı olabılırsınız kendı acınızdan ama pekı bi söz sölenıyordu bu kkda ne kadar deger verıyolasa okadar masraf yapılıyo gelıne bişi harcanmınca kacınca falan erkek tarafı tarafından degersız oluyo ben öle olmamak için deger görmek için bunlar oldu galiba

Burda bi şeye takıldım, dediğiniz far paleti ve parfüm zaten 500 tl civari tutuyor. Sanırım taklit ürün almışsınız. Parfüm tamam da kozmetikte lütfen çok dikkatli olun ve almayın öyle şeyler çok zararlı. Onun yerine bilinir markadan muadili vs bulunabiliyor. Ama bu aldıklarınız merdiven altı üretim. Haddime değil belki ama dayanamadım. Mesajınızı şimdi gördüm tester demişsiniz, sahte olduğuna%100 emin olabilirsiniz. O paletlerin türkiye fiyati 180 tl. Tester gerçek ürün satan bildiğim bir mağazada 100 lira civarına satılıyordu. 50 tlye kesinlikle mümkün değil, hele eminönü'nde. Tester dediğiniz şey bu tür mağazalara ara sıra gelir ve sınırlı sayıda olur ayriyeten. Ama gittiğiniz mağazada booolca stok vardır eminim. Burdan bile anlayabilirsiniz.

Konu sahibi, hepsini okudum ve siz haksızsınız. Annesi şaka yapsa eşinize şikayet etmişsiniz. Eşinizde krediniz tükenir bir gün.

Onceki sayfada acikladim.
Taklit almadim.
Orjinal boy testerlardan yurudum.

gördün mü değrini peki?

kusura bakma ama bence sen düğün stresiyle olayları biraz abartmışsın.alınganlık etmişsin kaldı ki kv ler böyle durumlarda gelinin üzerine giderken o ve görümcen senden yana olmuş.ayrı memlektlerden 2 ailenin adetleri farklı olabilir.bizim adetimizde de nişan tepsisini bekar kıza tuttururlar kız tarafı oğlan tarafı fark etmez ama bahşiş falan verilmez.2 memlekette 2 düğün yapmak zor ve masraflı tatsızlık çıkması çok normal.bence eski olayları ısıtıp ısıtıp kendini doldurma bundan sonra evine kocana sahip çıkıp mutlu olmaya bak.eşinin ailesine gelince zaten aynı şehirde değilmişsiniz görüştüğün zaman da sevgide saygıda kusur etme eşinle ilişkini de germe.

Değerinizi maddiyatla ölçerseniz yanılırsınız zaten. İki bin lira ödediler daha mı değerli oldunuz?
Değeri ailenizin ve sizin tok gözlü efendi tutumu belirler. Bize kayınpeder sordu bilezikler kızınızın hakkı ne istersiniz adetiniz ne diye. Annem bizim adetimiz falan yok ben bilmem, zaten çocuklar da adetle tanışmadı, kendileri sevdiler anlaştılar biz karışmıyoruz bu işlere dedi. Ha ne oldu adam da içinden gelip yaptı.
Ben de utanırdım annem orada bilezik pazarlığı yapsaydı. Şimdi de bilezikler kayınvalide de zira ben benim bileziklerim değil ikimizin bilezikleri dedim. Ev falan alırsak alıp bozduracağız. Tam bedavayım ben o zaman???
Kusura bakma ama sen mal değilsin ki seni alınla malla mülkle paha biçip alıyorlar.
Eğer ederini değerini maddiyatla ölçersen nenelerin zamanındaki gibi bir gelin olursun.
Artık yüzyılımızın gerektirdiklerini yapalım ya vallahi, ne geleneği ne göreneği..
Şimdi iki bin ödedi çok kraliçe oldun çok mu değerli oldun. Kendinizi paragöz gibi göstererek, çirkin para hesaplarıyla mı değer kazanacaksınız yahu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…