- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.332
-
- Konu Sahibi midnight34
Bu nedir yaa. Kusura bakma ama senin gibi bir tanede bizim başımızda var. O adet bu adet diye diye kardeşimi mahvetti. Herkes işine gelene adet der olmuş artık. Ama sorsan en önemli adetlerimize geri kafalılık olarak köylülük olarak bakarlaryok tepside bahşiş yok kapıda bahşiş. Yaa adamlar. Düpün yapıyor düğün. Ne kadar masraflı ve zor bir durum zaten. Siz neyin derdindesiniz peki hala üç beş ne alırsak onlarda artık senin annen baban neden dara düşürmeye çalışıyorsunuz. Bunlar araya soğukluk katar. Siz kesinlikle haksızsınız. Bikerede değişiklik olsunda tüm bahşişleri kız tarafı versin. Bakalım sizin nereleriniz tutulacak sonra. Hani demişsin ya kv beli tutuldu bahşş verdiği için. Ayıp ayıp valla anlayamıyorum sizin kafanızdaki bayanları amac ne yani. Milleti iyice dara düşürüp üzmekm valla iyi yol bulunmuş yaa ADET DEYİP OLAYI BİTİRMEK. bide pahalı mağazaya soktum diyor. İyi yapmışsın başta düşman gibi görüp bunları yapın bide eee kv beni sevmiyor. Neden sevsin ızdırap vereni. Kendi aileni yapmayacağın hiçbişeyi eşinin ailesinede yapma anladınmı canm
Ewet aynen canm. Ve benim kardeşimle sözlüsü aynı şehirdeler. Yani hepimiz izmirliyiz ama benim hiç duymadığım şeyleri adet bu yapcaz diye diretiyorlar. Kardeşim mahvoldu daha şimdiden. Ben ve annem zaten gelinden iyice soğuduk hem bu konulardan hem yalanlarından. Valla nefret geldi. Amacı ne ki bunların bizi dara sokup ellerine ne geçeçek acaba. Sevinecekmi eşim olacak adamın ailesini nasıl zorladım ama diye. Garip valla. Yeni moda oldu bu adet olayları. Diğer adrtlerden bi haber olurlar ama nedenseyaşayan biliyor değil mi,
benim bir kuzenim de nişanı attı bu adetler vs yüzünden, ailecek çok üzüldük.
bir de adetler de yöreden yöreye değşiyor, bu konuda iki taraf farklı şehirde, çok da adet diye tutturmamak gerek.
bizimkiler aynı şehirdeler mesela, adetler ortak, onda bile kardeşim bana sormuştu bu gelin kapatmada şu kadar isticem uygun mu diye, ben demiştim, sen miktar söyleme, gönlünden ne koparsa onu versin, yetmezse kalanı ben kendim tamamlarım diye. dediğiniz doğru adamın kendi oğlunun düğünü, o yapmak istemez mi en güzelini.
konuya takık dılım bahsı de gecme z aile arasında sadece fıkır almak için yazdımpsikolojik desteği 3 yıldır aynı konulara takık olduğun için tavsiye ettim
Ewet aynen canm. Ve benim kardeşimle sözlüsü aynı şehirdeler. Yani hepimiz izmirliyiz ama benim hiç duymadığım şeyleri adet bu yapcaz diye diretiyorlar. Kardeşim mahvoldu daha şimdiden. Ben ve annem zaten gelinden iyice soğuduk hem bu konulardan hem yalanlarından. Valla nefret geldi. Amacı ne ki bunların bizi dara sokup ellerine ne geçeçek acaba. Sevinecekmi eşim olacak adamın ailesini nasıl zorladım ama diye. Garip valla. Yeni moda oldu bu adet olayları. Diğer adrtlerden bi haber olurlar ama nedense
Gözüne sağlıksanırım eltiler kocalarını doldurmuşlar olay çıkarmış abiler.çok normal elti dedin mi herşey beklenir.
olanları yaa kabul edeceksin yaa o diyardan gideceksin
Yok nişan tepsisi, yok bohça, kocaları doldurmalar, durduk yere gerginlik yaratmalar, bahşişler, kapı kitlemeler.
Allah'ınızı severseniz ben 25 yıl önce evlendiğimde bile bu adet dediğiniz çoğu saçmalığı yapmadım, hala günümüz gençleri neden bunlara takık durumda anlamış değilim.
Adet diye her şeyi yaptırıp sonrada evlenince sıkıntı çekiyorsunuz.
Ayrıca küçücük şeyleri takıp takıp büyütmeye ne gerek var.
Gerçi yazının tamamını okumayı gözüm yemedi ama anladığım kadarıyla derdiniz dert değil.
Ay nasıl yaptınız tam anlayamadm ben söylenince ayrıntısıyla anlatabilir misiniznot edeyim bi kenara :)
yazdıklarınıza aynen katılıyorum.Bu nedir yaa. Kusura bakma ama senin gibi bir tanede bizim başımızda var. O adet bu adet diye diye kardeşimi mahvetti. Herkes işine gelene adet der olmuş artık. Ama sorsan en önemli adetlerimize geri kafalılık olarak köylülük olarak bakarlaryok tepside bahşiş yok kapıda bahşiş. Yaa adamlar. Düpün yapıyor düğün. Ne kadar masraflı ve zor bir durum zaten. Siz neyin derdindesiniz peki hala üç beş ne alırsak onlarda artık senin annen baban neden dara düşürmeye çalışıyorsunuz. Bunlar araya soğukluk katar. Siz kesinlikle haksızsınız. Bikerede değişiklik olsunda tüm bahşişleri kız tarafı versin. Bakalım sizin nereleriniz tutulacak sonra. Hani demişsin ya kv beli tutuldu bahşş verdiği için. Ayıp ayıp valla anlayamıyorum sizin kafanızdaki bayanları amac ne yani. Milleti iyice dara düşürüp üzmekm valla iyi yol bulunmuş yaa ADET DEYİP OLAYI BİTİRMEK. bide pahalı mağazaya soktum diyor. İyi yapmışsın başta düşman gibi görüp bunları yapın bide eee kv beni sevmiyor. Neden sevsin ızdırap vereni. Kendi aileni yapmayacağın hiçbişeyi eşinin ailesinede yapma anladınmı canm
Kesinlikle katılıyorum.evlenirken tüm adetlere uyulacak ama evlendikten sonraki adetlere uyulmayacak.
mesela, eskiden kv oğlunu evlendirdi mi kendi evinde bir daha temizlik yapmazmış, gelin yaparmış aynı evde otursa da başka evde otursa da. şimdi kim kv sinin evinde temizlik yapıyor. ben yapmıyorum mesela.
Dua et o zaman Allah başka dert vermesin. bu olayları 3 senedir atamadıysan kafandanTakın
takıntılı dulım sadece içim sogumadı okadar
Istanbulda misin?
Eminonunde bir kac dükkan var hanlarin icinde. Iki tanesi orjinal satiyor digerleri sahte. Adini falan hatirlamiyorum istersen sordurur bakarim.
Dedim ki bohca alisverisi yapacagim. Iyi urunler istiyorum ama butcem belli. Tanidikla da gitmistim. Orjinal boy tester ister misin dedi. Olur dedim. Mesela parfumlerin ustunde minik de olsa tester yaziyor. Armani ve burberry aldik biz. 300 tlydi o naked 3 hic unutmam. Ki onda tester yazisi paletin altinda. Mac kalemde yazi yok. Lancome urunlerinin kutusunda yaziyor urunde yok. (Urban decayde de yeni palet cikti bunun da yine gidicem o adama tller dokemem bi palete tas catlasin 50 tlye alirim ondan)
Pijama gecelik vsde de pierre cardin degil batista aldik, yine toptancidan. O magazalara gidince 5li takima 300 tl fiyat cekiyorlar. Agzi burnu kaymadi memnunuz.
Ozet geciyorum kizlar.
Ortada "nisan tepsisini kardesim tutcakkk!" Inadinda, bohcada ne taksam kar kafasinda, kapida yapilan "verirsin onu" esprisini anlamayan, her seyi eltiden gorumceden kayindan bilen tripli bir gelin var arkadaslar. 3 senedir de bunu dusunuyo. Konu bu.
Cevap vermek gerekirse, tepsiyi gorumcem tutmustu. Bana ne kim tutarsa tutsun. Konusmasi olmamisti bile. Erkek tarafi mi tutuyo kiz tarafi mi bilmem. Kapida bana da "faiziyle tahsil edicem bunlari sizden" muhabbeti olmustu. Esimle ben de ayni anda "he he alirsin" demiştik. Ki kardesim olmadigi icin beni iceride gorumcem tutup parayi ailesinden o koparmisti. O para noldu bilmiyorum dugun gunu 300 500un pesine dusulmuyor. Bohca konusunda da az gozlu davranmissin, 3 5 cul caputa koltuk tk parasi versem esim cildirir, ben o yapsa onu dograrim zaten. Gicik oluyorum bu bohca isini bi ton paraya yapanlara. Ben iki tarafin a zye bohcasini 650 tlye halletmistim ki burberyy parfum, naked far paleti, pijamalar, 5li tklar falan vardi. 2 tane tas gibi bavul bile dahildi.
Elti bilmem ne konusu zaten kuruntun girmiyorum bile.
Burda bi şeye takıldım, dediğiniz far paleti ve parfüm zaten 500 tl civari tutuyor. Sanırım taklit ürün almışsınız. Parfüm tamam da kozmetikte lütfen çok dikkatli olun ve almayın öyle şeyler çok zararlı. Onun yerine bilinir markadan muadili vs bulunabiliyor. Ama bu aldıklarınız merdiven altı üretim. Haddime değil belki ama dayanamadım.
Konu sahibi, hepsini okudum ve siz haksızsınız. Annesi şaka yapsa eşinize şikayet etmişsiniz. Eşinizde krediniz tükenir bir gün.
Ya burda aynı fıkırde olanlar dertlesmeye başlamıs haklı olabılırsınız kendı acınızdan ama pekı bi söz sölenıyordu bu kkda ne kadar deger verıyolasa okadar masraf yapılıyo gelıne bişi harcanmınca kacınca falan erkek tarafı tarafından degersız oluyo ben öle olmamak için deger görmek için bunlar oldu galiba
Ya burda aynı fıkırde olanlar dertlesmeye başlamıs haklı olabılırsınız kendı acınızdan ama pekı bi söz sölenıyordu bu kkda ne kadar deger verıyolasa okadar masraf yapılıyo gelıne bişi harcanmınca kacınca falan erkek tarafı tarafından degersız oluyo ben öle olmamak için deger görmek için bunlar oldu galiba