Düğün olayları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben daha da beleşçiymişim ne bohçası yeaa onla mı uğraşayım yıl oldu kaç dedim bohça yapmadım
Bedavaya gitmişim bedavaya da almışım
Donumuz mu yok dedim almadım ikimize de.
Parfümüm de var farım da tüylü terlikten hiç haz etmem dedim
Amaan iç huzurun olacak işte.
Şimdi ne kinleniyorum, ne de karşı taraf ulen bize iki bin ödetti diye hırslanıyor . Yani aslında o evlenirken iki bin üç bin ödesin diye alınanlar hep sonradan çıkıyor. Kimseyi de kerizlememek lazım. İyi niyet lazım.
Kayınvalide diye de söğüşlemek ayıp.

Ay nasıl yaptınız tam anlayamadm ben söylenince ayrıntısıyla anlatabilir misiniz not edeyim bi kenara :)

Valla sadece ilk 3 olayı okudum ama kusura bakma hepsi boş. Tepsiyi kim tutmuş yok 2000 lira ödemekten kaçmış kp yok arabanın kapısı ve sonrasında ayilan bayılan. Hiç biri kafaya takılacak konu değil çünkü sende az çok hatalisin. Sen babani her alışverişte o kaliteli mağazaya mi götürdün? Velev ki götürdün elin adami mecbur değil ki. Sen eşine damatligi hangi mağazadan aldın? Ankarayi bilirsen burda bi saman pazarı var. Saman satılmıyo tabi normal bi çarşı ama öyle ahım şahım değil. Ben ordan yaptım alışverişimi. Görümcem de setremsden yaptı aldı herşeyi. Bir etek bir Gömleğe 250 lira verdiler. Ama şu anda ne onun ne benm aldıklarımdan eser var. Üzerine kaç kıyafet alındı yıllardır. Artık istesem de olmaz zaten o kıyafetler. Ha mesela bi de bizde çeyiz sandığına oturan çocuğa para verilir. Çeyizim taşınırken kuzenim geldi hevesli hevesli. Benim akıllı kocam da eşya taşınacak diye cüzdanını almamış yanına. Cebinde 25 kuruş buldu da adet yerini bulsun diye onu verdi ay şimdi hiç derdim yokta bunu mu takayim kafaya. Hatta konusu açıldıkça dalga geçeriz güleriz.

Esımın damatlıgı dıkılmıstı evt bizde ordan alısverıs yapyozz genelde 2000 olmasının sebebı 500lira kınalıktı yanlıs anlasılmasın bide böyle tuttugunu bizde kasada ögrendik

bırakın dağınık kalsın.

3 sene önce yaşanmış şeyleri ne diye dert edinip buraya yazdın ki?
ayrıca seni nişan tepsisi olayından tanıdım. aynı konuyu daha önce de açmıştın
kusura bakma ama bu tutumun normal değil, psikolojik bir destek al

konuya yorum yapan genel çoğunluk sizi hatalı bulmuş konu sahibi, içiniz soğumadı mı hala!
hem karşı taraf hatalı olsa ne olur yani, yeni bir aile kurulumuş, 3 koca yıl aynı yastığa baş koyulmuş, sözü edilecek şeyler mi bunlar.
eşinize ve kendinize bir iyilik yapın ve boşverin bu meseleleri. hayat böyle saçma şeylere kafa yormayacak kadar kısa.

Ben dıyorumku dugun az kalsın yıkılcaktı bunlar yuzunden ben onu affedemyrm sadece neden kardesının hatırına biraz alttan alnadılar dıye bu dedıkodular yuzunden ayrılcaktık benım dedıkodularını yaptıgı için görumcelerıme eskısı gıbı yakın duramıyrm bunda da mı haksızım?sız dedıkodunuzu yapsalar eskı sı gıbı samımı olabilir misınız?

kayınvalide kayınpederle bohça adı altında don, gecelik almaya giderseniz olur bunlar. olan olmuş artık. siz unutun gitsin onların da unutması için dua edin. bir ömür yüz yüzesiniz, yüz göz olmuşsunuz baştan. uzatmayın ki düzelsin.

tama sen de artık eskisi gibi samimi olma bir mesafe koy

git öp koklaş demiyor ki kimse, elbette nabza göre şerbet durumu olsun da.
3 yıldır kafada kurmak da doğru değil yani.

görümcem dedikodumu yapsa, amaaan namım yürüsün der geçerim.

Bu nedir yaa. Kusura bakma ama senin gibi bir tanede bizim başımızda var. O adet bu adet diye diye kardeşimi mahvetti. Herkes işine gelene adet der olmuş artık. Ama sorsan en önemli adetlerimize geri kafalılık olarak köylülük olarak bakarlar yok tepside bahşiş yok kapıda bahşiş. Yaa adamlar. Düpün yapıyor düğün. Ne kadar masraflı ve zor bir durum zaten. Siz neyin derdindesiniz peki hala üç beş ne alırsak onlarda artık senin annen baban neden dara düşürmeye çalışıyorsunuz. Bunlar araya soğukluk katar. Siz kesinlikle haksızsınız. Bikerede değişiklik olsunda tüm bahşişleri kız tarafı versin. Bakalım sizin nereleriniz tutulacak sonra. Hani demişsin ya kv beli tutuldu bahşş verdiği için. Ayıp ayıp valla anlayamıyorum sizin kafanızdaki bayanları amac ne yani. Milleti iyice dara düşürüp üzmekm valla iyi yol bulunmuş yaa ADET DEYİP OLAYI BİTİRMEK. bide pahalı mağazaya soktum diyor. İyi yapmışsın başta düşman gibi görüp bunları yapın bide eee kv beni sevmiyor. Neden sevsin ızdırap vereni. Kendi aileni yapmayacağın hiçbişeyi eşinin ailesinede yapma anladınmı canm

Ben
dahada önce böyle bi konu acmadım eskı konularıma bak ben o dılım karıstryosun bi tepsı bende mi var o kişi olmadım için psık destek bölumunu takmıyrm es geciyrmm

yaşayan biliyor değil mi,
benim bir kuzenim de nişanı attı bu adetler vs yüzünden, ailecek çok üzüldük.
bir de adetler de yöreden yöreye değşiyor, bu konuda iki taraf farklı şehirde, çok da adet diye tutturmamak gerek.

bizimkiler aynı şehirdeler mesela, adetler ortak, onda bile kardeşim bana sormuştu bu gelin kapatmada şu kadar isticem uygun mu diye, ben demiştim, sen miktar söyleme, gönlünden ne koparsa onu versin, yetmezse kalanı ben kendim tamamlarım diye. dediğiniz doğru adamın kendi oğlunun düğünü, o yapmak istemez mi en güzelini.

Ben

dahada önce böyle bi konu acmadım eskı konularıma bak ben o dılım karıstryosun bi tepsı bende mi var o kişi olmadım için psık destek bölumunu takmıyrm es geciyrmm
psikolojik desteği 3 yıldır aynı konulara takık olduğun için tavsiye ettim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…