- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.748
- 36
-
- Konu Sahibi midnight34
Kardes
lerının hatrına altan alınabılırdı dıye dusnyrm
talarımı anladım zaten sorun hatalar tek taraflı dıl kırgınlıklar kızgınlıklar kaldı hatasızım demedım ben.sorun benım olayları buyuttugum gıbı onların da buyutmesı olgunluk gösterılmemesı dedıkodular fıtnelıkler o kadar.dugun yıkılcak sevıyeye gelmesı benım kırgınlıklarım bunlar benım hatam psık oljm bozuktu dgn stresınden ya hersey ıstedım gıbı olmazsa dıye sureklı milletın agzıyla hareket ettim.ama onlarda büyukluk yapmadı streslıdır heyecanına verelim demedı evliligm az kalsın bityodu kulısler yuzunden kp kv olmasaydı esımde arada kalmıstı cunku o yanı ins anlatabılmısmdır.Niye herkes size alttan alıyor. Onun kardeşiyse sizin de eşiniz. Siz eşinizin hatırına annesine babasına yüklenmeseydiniz, her yerde açgözlü gibi bahşiş istemeseydiniz mesela. Siz de hi eşinizin hatırı yok mu?
Biraz artık lütfen kendinize bir bakın.
Bakın o iki bin zaten yeterince ayıp bir de her yerde adamlardan bahşiş söğüşlemişsiniz. Siz hatır için ailenize engel olsaydınız. O da sizin yeni aileniz olacaktı en başından neden araya maddiyat soktunuz?
Bahşiş benim bildiğim garson ister çoluk çocuk yol keser falan. Biz de kuzen evlendirdik kimsenin kardeşi kuzeni yol kesip bahşiş almadı. Ben de evlendim kimseye bahşiş taktırmadım. Hatırsa biraz da siz eşinizin hatırını düşünün. Kardeşten bekleyene kadar karısı umursamıyor ki adamcağızı.
Nereden çekseniz olmuyor.
Lütfen bu kadar insan size düşman mı? Kayınvalidenin tarafını bu kadar gelin tutuyorsa vardır bir neden. Azcık bir özeleştiri yapın.
Bakın benim yazdıklarıma hep gelini haklı bulur kayınvalideye yüklenirdim. Bu ilk yani. Demek ki sizde var bir sıkıntı. Lütfen kendi hatalarınızı anlayın ya
İşte görücü usulü olsa tüm bu saçma sapan adetler için iki tarafın birbirinden nefret etmesini anlarım. Sevgi yok aşk yok adetler de adetler diyorlar derim de. Siz bi de severek evlendik diyorsunuz.
Kusura bakmayın suçun çoğu sizde
Bende bu yaz evlendim.
Kayınvalidem de ahanda aynı siz gelenek görenek dedi durdu.
Ben bu olayların olcağını bildiğim için alışverşi sürü sepet insanla yapmam biz nişanlımla hallederiz dedim. Bir kere donumu çantamı niye onlara aldırayım. İç çamaşırımı da tek başıma aldım, zaten evlenmedn önce de çantasız ayakkabısız değildim yeni bir şey aldırmadım. Hala severek bekarlık giysilerimi giyiyorum. Hem de huzurum var çünkü kayınvalideyi kayınpederi işime sokmadım bana karışamıyorlar oh kafam rahat.
Kına dediler zırt dediler ben gelenek istemiyorum dedim ne kına gecesi oldu ne büyük nişan oldu. Sadece düğün ısrarlarıyla düğün yapıldı geçildi. Bu kadar da evlenmeyi iki tarafa yük yapmayı anlamıyorum.
Erkek tarafı onu alır kız tarafı bunu alır diye iki tarafa da bir sürü masraf kilitleyip ondan sonra başlamadan maddi konularda yüz göz olunuyor.
Ne bohça, ne alışveriş yaptırdım. Evimin mobilyalarını da ikimiz aldık kendimiz taşıdık. Sadece ikimiz hallettiğimiz için kimsenin de tek kelime etmeye hakkı da yüzü de yok. O mesafeyi de korudum haliyle.
Baştan böyle üç bilezik dedim vermedi, aman kına tepsim, iki bine çok dedi mevzusu yaptırmayacaksınuz.
Bana çok saçma geliyor. Eskiden köylük yerde muhtemelen bir saten çamaşır almak pahalı bir gelinlik giyince alınıyordu. Anneannemin zamanında köyden şehire de gitmek masraflı tabii ömürlerinde bir tek çan ta çorap öamaşır alınıyordu kaliteli ve pahalı. o zamanla bu zaman bir mi?
Ha tabi bir de bu kadar gelenekle başlamak demek gelin aldık demek de. Siz masraf ya yapsınlar diye gelenek adı altında kayınvalide söğüşlerseniz onlar da biz gelin aldık artık derler.
Ama artık her yer mağaza. Neden onlar ödesin yahu sizin fantezi giysinizi. Hoş mu kayınpederle kayınvalideyle böyle konularda yüzgöz olmak?
Artık bitsin bu eskinin adetleri ya. Bohçaymış bilmem ne... Hayır sürü sepet yaşlı insanlarla alışverişe çıkmanın nesi zevkli anlamak mümkün değil ya.
Bohca konusunda da biz kız tarafı olarak iki grmceye bi eltıye bir de kv de yede bohca verdık.esımın memlekette olacak dugun için de baska dugun salonu begenmiştım ama uzakmıs evlerıne akrabalar gelemez dedıler.Yani araba tutmaları gerekiyordu misafırler için yanı eksra masraf ben de ıstemedıklerını anladım merkeZde evlerıne yakın bi salon tutuldu.Bu konularda da sorun cıkarmadım.
sorun çıkarılabilcek bir konu değilki buBohca konusunda da biz kız tarafı olarak iki grmceye bi eltıye bir de kv de yede bohca verdık.esımın memlekette olacak dugun için de baska dugun salonu begenmiştım ama uzakmıs evlerıne akrabalar gelemez dedıler.Yani araba tutmaları gerekiyordu misafırler için yanı eksra masraf ben de ıstemedıklerını anladım merkeZde evlerıne yakın bi salon tutuldu.Bu konularda da sorun cıkarmadım.
Hepsın i okumamıssın ben para kısmına dil dedıkodulara takılı oldmu yazmstm yukardaAllah düşmanlarıma senin gibi gelin versin.2 günde isyaaaaaannnnnn...:)
İç çamaşırından sonrasını okumadım. Allah aşkına utanmıyor musunuz kayınbabayla alışverişe çıkıp külot aldırmaya?
Konunun içinde kesin tepsi,altın,bohça.b.k püsür de vardır kavga sebebi olarak.
Adetler iyi hoş güzel devam ettirmek isteyen istesin de bunlar için birbirine girince onun adı evlilik oluyor mu? Yani ne hayır bekliyorsunuz bu evlilikten?
İç camasır gecelık babasıyla alınmadı annesı vardı yanımızda babası kasada beklıyody