Düğün masraflarını nasıl hallettiniz?

istediğinizi anlatabilirsiniz hiç sorun değil sohbet amaçlı konuyu açtım zaten :)
Eh konu sahibinden izin çıktı günah benden gitti. Biz neden balayına gidemedik: Önceki yorumumda anlatığım gibi. Eşim de ben de düğün istemedik. Ama nikah kıyılırken ailemiz olsun istedik. Benim annem babam zaten hayatta değillerdi. Eşimin ailesinin bulunduğu şehirde olsun dedik kimseleri de çağırmadık. Eşimin anne, babası, büyük teyzesi ve halası vardı eşi ve oğlu ile birlikte, görümcem, eşi ve kızı vardı. benim bir arkadaşım ve eşimin bir arkadaşı vardı o kadar. Neyse biz nikahı planlarken balayı teklifi eşimden geldi. Ben de oldum olası düğün sevmem, istemem de ama balayı olayına da hep heveslenmişimdir. Olsun dedim ve çok sevindim. Nikahtan iki gün sonra Kıbrısa gitmeyi planladık.
Benim eşimin arkadaşı bizden 10-15 yaş büyük bir bayan, iyi insandır ama biraz maniktir. Sürekli selfi çeker, saçma müzikler açar telefonundan vs azcık gıcık olurum. Bir gün biz bununla sohbet ederken eşim "biz balayına kıbrısa gideceğiz" dedi. Bu da hemen atlamaz mı "ay ne güzel ben de geleyim" diye. Eşim de olur dedi. Şaka gibi. Bunlar başladılar şuraya gideriz, şunu yaparız bunu yaparız.... İnanamıyorum. Ben öyle oturuyorum orada bunlar plan yapıyor. Neyse bir kaç gün sonra eşime dedim "o kadın gelecek mi gerçekten bizim balayımıza?" eşim de "e gelsin canım ne olacak" demez mı? Nasıl yan? Ben onu istemiyorum, balayı bu başbaşa olmamız gerek. "e yine başbaşa olacağız o ayrı odada kalacak" yapma yahu sahi mi? ortamıza alsaydık...
Ben kolay kolay cingar çıkaran bir tip değilimdir ama o gün ilk en büyük kavgamızı ettik. En çok da eşimin benimle balayı ile ilgili aynı duyguları hissetmemesine bozuldum. Az daha nikahı iptal ediyordum ama kp'im kanser tedavisi görüyordu çok üzülürlerdi ama ciddi olarak eşimle evlenme kararımı yeniden gözden geçirdim. Sonra da ben balayını iptal ettim.
Ha sonra aynı kadın yüzünden bizim nikah gecemiz de ufak çapta berbat oldu ama o da ayrı bir hikaye...

Duyduklarıma inanamadım gerçekten, eşinizin böyle balayı gibi basit bir şeyin baş başa yapılması gerektiğini akıl edememesi gerçekten tuhaf olmuş. Normal bir tatile giderken bile çoğu kişi eşinin bayan arkadaşıyla tatile gitmek istemez. Bir de balayına mı davet edilirmiş Ben bu olayı ömür boyu unutamaz sürekli kavgalarda dile getirirdim galiba, insan eşinin zihniyetini anlayamıyor çünkü. Zihniyet derken, neden bunu düşünemediği, neden benimle başbaşa vakit geçirmek istemedi, neden başkasına gerek duyduğu soruları kafamda kurcalanıp giderdi

Nişanı ailem karşılamıştı. Yemekli içkili oldu. Erkek tarafı da isteğime göre takı yapmıştı. Bohça alışverişini de gönlüme göre yaptılar. 1,5 yıl nişanlı kaldık o ara büyük ölçüde kendi alışverişimi kendim yaptım zaten ailemle yaşıyordum tüm maaşım bana kalıyordu durumum iyiydi hiç koymadı. Evlenirken onun ailesi tüm eşyaları aldı gelinliği de aldı tabii, benim ailem de düğünü yaptı (davetlilerin %80’i bizim taraftı zaten) biz de kendi birikimimizden lüks isteklerimizi balayını falan karşıladık. Kına yapmadım istemedim. Totalde benim ailemin durumu daha iyi olduğu için daha çok harcama yaptılar ama karşı taraf da gücü yettiğince elinden geleni yaptı.

eklemeyi unutmuşum, boşandık sonra

Ben şanssız gruptayım. Eşimin ailesinin bizim düğünümüze de evimize de 1 tl bile katkısı olmadı. Her şeyi eşim ve benim ailem halletti. Kac sene de bu yüzden borç ödedik. Normal de ne olmalı dersen keşke evlenenler borçsuz evlense sıkıntı çekmese, her şeyi aileler (büyük kısmını erkek ailesi) karşılasa ne güzel olur..

Aynen ben de asla unutamadım. İnsan eşi ile çok kez tatile gidebilir. ama balayına bir kez çıkılır yani o farklı bir şey. Hani sıradan bir tatil değil. Eşim aradan epey uzun bir süre sonra benden özür diledi ama bu konuda. Söylediğine göre o arkadaşınin o aralar çok sorunları vardı. Bir de kötü günlerinde çok yardımı olmuş bu arkadaşın. Eşim ona nasıl "hayır" diyeceğini bilememiş. Eşimin arkadaşlarına ve bazı kişilere "hayır" demek konusunda sıkıntısı var gerçekten de. Eh bunu bana o zaman bu şekilde izah etseydi daha az bozulurdum, belki başka biz çözüm bulurduk vs ama onu demek yerine bana "ne olacak ki gelsin" demesi kötüydü. Sonra eşim bana özrünü kabul ettirmek için evliliğimizin ikinci yıldönümünde bir sürpriz "balayı" tatili ayarladı Kıbrısta.

Bir kaç önce ki mesajımda da belirttim, eşler yuva kurarken çabalamalı, zorlanmalı, emek vermeli diye. Aileler hiç yardım etmediğinde ise, gençler evliğinin ve yaşlarının en güzel yıllarında bir yığın borçla uğraşıyor istediklerini yapamıyorlar.. En iyisi ortalarda biryerlerde makul olmalıdır diye düşünüyorum..

Süper o halde, telafisi yapılmış, affettirilmiş. Mutluluğunuz daim olsun. :)

Aile bile olsa minnet etmek istemiyorsun. Anlıyorum seni. İlerde bak bunu bile biz aldık sana demelerindense az olsun öz olsun benim olsun

Gerçekten öyle en güzel yıllarımız kredi ödemekle geçti. Çok yazık..

Aile bile olsa minnet etmek istemiyorsun. Anlıyorum seni. İlerde bak bunu bile biz aldık sana demelerindense az olsun öz olsun benim olsun

İyi niyetli, ilerde yüze vurmayacak ve bunu zaten kendi görevi olarak gördüğü için yapan, nimet gibi göstermeyen bir aileyi varsayıyorum.. O samimiyeti almadığım, anlaşamadığım bir kayınvalide ve kayınpederin desteğini istemem açıkcası

Peki kısmet olurda tekrar evlenirsen aynı merasimleri yapmayı düşünür müsün? Bende daha önce evlenip ayrıldım da.. Yapacağımı hiç sanmıyorum

Sana tavsiyem babasindan para alcak erkekle evlenme.
Biriktirsin. Kredi cekebilcek ve ya iste birikiminden harcayabilcek durumu olsun.
Anne baba kaynana kayinbaba bu islere girmesin.
Oglunun altınlarını alanlar var neymis düğünü onlar yapmış diye.
Biz evlenirken cogu seyi eşim yapti.
Nişanı ben yapmistim,bir de yatak odasi almıştım bide ufak tefek mutfak eşyaları..
Geri kalani,beyaz eşyaları,düğünü,kınayı,mobilyaları esim aldı
Biz borcsuz evlendik. Altınlar da kaldı bize
Kasa tuttum koydum
Su zamanda evlenmek zor ama kiz tarafi erkek tarafi diye ayrm yapmaya gerek yok,kimin gücü neye yetiyorsa o olmalı benim daha cok durumum olsa kina gecesinde de esime yüklenmemiş olurdum. Kısmet
Zaten bunlarin konusulmasi bile sacma. Gelenek gorenek meselesi bi yerde..benim yasadigim yerde kiz tarafı oturma odasini alır ve beyaz esya alır 1 tane.
Yatak odası almak ayıptır denir.ancak ben oturdugum şehirli degilim o yüzden ben yatak odasi aldim kimse de bise demedi
Biz evlenirken kimseyi söz sahibi etmedik.
Gerizekali kv em anneme sormus sizin adetlerde nasil oluyor diye
Onun ruhu duymadi mobilyami yatak odami da internetten aldım. O zannettiki onun koluna gircem magaza magaza gezcem
Nisanlik bakmaya gidiyorum diye çıktım aldim tadilata verdim. Bana diyor aceleciii görseydikkk
Dedim fotosu var görürsün . Ben isime pek kimseyi karıştırmam. Allahta kimseye muhtac etmesin öz anne babama bile..

Amin, babasının evlendireceğine güvenerek yola çıkan adamla zaten beraber olmam. Herkes elinden geleni yapsın denilince, herkes birbirine ne kakalarsa kârdır gözüyle bakabiliyor aileler. Yani ikisinin de ortalama durumu olduğu için karşı taraftan daha fazla harcamak istemeyen kendini enayi gibi görecek aileler var. Zor bu işler gerçektende, Ailelerle uğraşmak ayrı, geçinmek ayrı, evliliği karşılıklı olarak yürütmek ayrı zor. Herkese Allah kolaylık versin

Neyi kim yaptı bilmiyorum ama ben hiçbirşey yapmadım

Evet malesef öyle aileler de var. Genelde eskiden kiz tarafi icin denirdi. Hani ne kitleyebilirsek damada kitleyelim gibisinden ama artik erkek tarafi da talepkar olmuş anlaşılan.. bide su ailelere de bohca yapma olayi var ya.. beni benden alan sey.. aklima geldi amin Allah herkese kolaylık versin iyilerle karşılaştırsın inşallah..

Bizim sadece aile arasında söz sonra da düğün oldu bütün masraflar için eşim kredi çekti hala ödüyoruz. Zor bir süreç.

Gelinlik damatlık eşya kına yeri çerez nikah şekeri nikah salonu kuaför evin esyalari a-dan z-ye ıvır zıvır her ne geliyorsa aklınıza herşeyi eşimle birlikte ikimiz yaptık kimse haliniz nedir diye sormadı bile Heee birde kayinvalidemle kayinbabama bilezik aldık bana taksinlar diye
Hemen ilk iş günü bütün takıları bozdurup tüm borçları kapattık hee sonra paramız kalmadığı ici düğün fotoğraflarını ancak birkaç ay sonra (6-7ay falan) alabildik bi dönem ekmek parasını zor denklestirdik ama kimseye eyvallahimiz yok
Gorumceme ve kendi kardeşlerime evlenirken yardım eden ailelerimiz onların herseylerine karışma hakkı görüyorlar kendilerinde bence en güzeli bizimki oldu

Kendi annem ve esim ikisi yaptılar
Kiz tarafı damatlık damada yüzük giyilcek kiyafetler camasir falan ve tabiki yatak odası takımini aldik
Eşimde gelinlik yüzük takılar eve alincaklar mobilya camasir falan işte
Esimin ailesinden kimse yardım etmedi düğüne konuk gibi geldiler taki taktılar o kadar

Neden yapmadılar peki paraları mı yok umursamazlar mı?

Valla eşimin ailesi düğünde çok masraf çıkardı o da olsun bu da olsun diye. Şatafat yapacağız diye ben evlendikten sonra kartondan sehpa ile oturdum. Herşeyin en ucuzunu aldım yavaş yavaş borç sevmem, babamdan geçen bi huy.
Paran varsa al eşya, yoksa olunca alırsın.
Herkes herşeyi olsun ister ama bu inan bana mümkün değil! Bitmiyor çünkü o "ihtiyaç" açlığı. Gurur yapmayın bu konuda çünkü borç ödemek büyük sıkıntı. Hem de ne borcu? Cıncık boncuk! Ben düğün takılarımı, düğün borcu için değil ev almak için bozdurdum mesela büyük kolaylık oluyor.
Ne kadar büyük gösterişli düğün yapılırsa, o kadar dedikodusu dönüyor ve memnuniyetsizlikler artıyor.
Benden tavsiye. Herşeyin en ucuzunu alın düğünde ve eşyada. Eşya da minimum ihtiyaca gidin yani iki yemek takımı, kiralık eve ağır mobilyalar almayın. 30 tane hali, enn güzel perdeler eksik kalsın. Ama kendi eviniz için kredi çekerken maksimum harcamaya gidin çünkü o yatırım! Gezin, tozun, tiyatro, sinema kovalayın ama çalışıp, yorulup, kıçınızın akşam 1 saat zor göreceği bi koltuk takımına 10bin bayılmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…