Düğün masraflarını nasıl hallettiniz?

Dügün yapmadik bir otelde nikahimiz oldu onu esimin ailesi karsiladi kinayi biz. Evlenip evime geldigimde sadece koltuk vardi oturma odasinda esimin ailesi sadece koltuk almisti ve beyaz esyayi daha once kullandiklarini verdiler bize. ben ceyizimi kendi maasimla yapmistim ailemde yatak odasini aldi damatligi biz gelinligi esim aldi ama 1,5 yil oldu hala evin eksik esyasini aliyoruz tv unitesi, tv, yemek masasi, ayakkabilik, halilar, orta sehpa, kucuk odaya dolap, perde vb seyleri biz aldik ama her yerde kayinvalidem biz aldik yaptik herseyi dedi dusundukce kiriliyorum gercekten beni hep kandirdilar aliriz yapariz diye

Kirilmamain sebebi kandirilmis olmam yoksa biz alamayiz deseler sorun olmazdi ama hem hicbisey almayip hemde ortada almis gibi konusulunca insan cok kiriliyor ustelik durumlari fazlasiyla vardi

O kadının esinizle bir iliskisi olabilir mi? İnsan nasıl arkadas için balayini ve nikahi rezil eder.

ben calisirken butun mutfak esyami nevresimler battaniyeler yorganlar vs almistim
buyuk esyalar icin biraz bekleyip taksit taksit alip yada para biriktirip evlenelim diye plan yaptik aileleler devreye girdi
ben sansliydim sanirim teyzelerim beyaz esyalarimi aldi annem yatak odami tv ve halilarimi erkek tarafida mobilyalari aldi salonu falan halletti ama biz kimseye siz alin demedik onlar kendi istegiyle yaptilar

Her şeyi kendimiz yaptık, kredi çektik.
Sonrada onu ödedik çatır çatır :)
Size tavsiyem kimseye güvenmeden evlenin.
Cebinizde ne kadar para varsa o kadarlık eşya alın, iş yapın.

Ben masraf yapmadim. Sadece salon tuttuk düğün yaptık ben kına nisan falan sevmem. Hatta mümkün olsa kendi düğünüme bile gitmezdim hep söylüyorum. Eve de şansa eşya alırken bayram kampanyası vardı salon takımı ve yatak odası çok çok uyguna geldi kampanyaları takip etmek lazim. Halıları da bilirsin bu 1 ay büyük mağaza kiralayıp sonra kaçan halıcılar türedi ya ondan aldim tüm evin halısı 2000 tl tuttu. Çok acilmadik biz ev alalim diye. Takılar da bize kaldi.

Herkes ne yapsa kar dedik.
Ailelerden hiç yardım almadık diyemem, illa ki destek çıktılar ama genel olarak biz aldık her şeyimizi.
Bölüştürmedik. Eşim yeri geldi tabak çanak taksidi ödedi, ben yeri geldi koltuk taksidi ödedim.
Tanıştıktan kısa süre sonra evlenmeye karar verdik, 10 ay boyunca delice borç ödedik ve sonuç olarak evlendikten sonraya borç bırakmadık. Bu kısım çok iyi oldu.

O kadının esinizle bir iliskisi olabilir mi? İnsan nasıl arkadas için balayini ve nikahi rezil eder.
Yok kadının eşimle ilişkisi yok; kadın bizden 10-15 yaş büyük zaten, ailece tanışıyorlar. Bizim nikah şahidimiz oldu. Nikahı rezil etmedi. Nikah güzel geçti. Nikahtan bir gün önce misafirlerimiz, benim arkadaşım ve bu bahsettiğim kadın nikahımızın olacağı şehire geldiler. Biz görümcemlerde kalıyorduk ve yatma düzenini şöyle ayarladık: tek bir misafir odası var orada arkadaşım ve ben çift kişilik yatakta bu hanım da aynı odada tek kişilik yatakta yatacaktı eşim de salonda yatacaktı. Ama bu hanım "ben kimseyle aynı odada yatmam horlarım" diye tutturdu salonda yatacağım diye. İkna edemedik inat etti ve ona salonda yatak yapıldı. Bu durumda eşime yatacak yer kalmadı. Bizim odada yatamadı arkadaşım var diye ve eşim o gece sabaha kadar mutfakta sandalyede tünedi. Tabi nikah gecesi de bitap durumdaydı. Kp bize nikah gecemiz için iyi bir otelde oda ayarlamıştı başbaşa kalalım diye. Ben de o gece özel olsun istiyorum. Biz odaya girer girmez tabi eşim devrildi uyudu. Ben de tek başıma balkonda otelin ikram ettiği şarabı içtim :) Fiyasko olan balayı ve nijkah anılarınız başlıklı bir konu açayım diyorum. Neler çıkar kimbilir :) Neyse ki onun da telafisi yapıldı :)

Eşimin ailesi sadece düğünü yaptı.Eşim sağ olsun canını tehlikeye atarak kazandığı parayla her istediğimi yaptı.Şuan koltuk takımımız benim bekarlığımdan kalan koltuk takımı perdeler de öyle.Mutfağa yavaş yavaş ben aldım.Yatakodasını hallettik.Ev ve arabamızı ödüyoruz az kaldı onlar bitince evin içindeki eksikleri de halledicez.Yani sırt sırta verdik her şeyimizi kendimiz yaptık diyelim.

Aileler taksitlendirme konusunda ve pazarlikta yardim ettiler, deneyim konusur dediler. Kayinpederim sayesinde mobilyalardan baya indirim aldik, babam da dugun salonu sahibini falan taniyordu, o yapti pazarligi. Elden taksitlendirme yaptik bazi yerlerde.

Borclari biz odedik, kredi cekmedik yukarida yazdigim sebeplerden, cekebilirdik de, cunku lukse kacan bir harcamamiz olmadi.

Bazen aileler daha fazla yardim edeydi diye dusundugum de oluyor, cunku ilk bir yilimiz borc odeyerek gecti. Ama aslinda memnunum da, zira boyle olunca kimse karisamiyor.

suraya bir abla tavsiyesi birakayim; esya alirken bir defa oluyor en iyisi olsun mantiginda olmayin. orta kalitesi olsun 3 5 sene sonra yenileyin. insan hep ayni şeylerden sıkılıyor zaten. tasinmak gerekirse esyalar hasar görüyor, demonte monte esnasinda yipraniyor, koltuklatin rengi ağarıyor. abartmayin yani, ömürlük, bir kez olacak diye düşünüp buyutmeyin.

ikimizde çalışıyorduk, her şeyi kendimiz aldık, düğün salonunu babası ödedi sadece, onu da kendi düğün diye tutturduğu için :) o da sade bi törendi zaten. ailelerden uzak bir şehirde yaşadığımız için her şey çok güzeldi hiçbir alışverişte kimse yanımızda yoktu, kafamıza göre karar verip kendi gönlümüze göre istediğimizi aldık, kendimiz ödedik çok keyifli ve sorunsuzdu.

beyaz eşyayı eşimin ailesi aldı
yatak odasını benim patronum hediye etti
salon takımını eşim ödedi
balayı otelini ben ödedim, kalan balayı masrafını takılan nakitlerle hallettik
mikrodalga fırın annem aldı
normal fırın ben aldım
damatlığı ben ödedim
gelinliği eşim ödedi
televizyonu teyzesi aldı
süpürgeyi kuzeni aldı
yemek masasını dedesi aldı
mutfak masasını iş arkadaşım aldı
mutfak, banyo vs ıvırı zıvır ben ödedim
perdeleri ve halıları ben ödedim
düğün yapmadık. kına yaptık. kınanın salon ve yemek masrafını ailem ödedi. bindallıyı kendim aldım. kuaförü ben ödedim
gelin başı makyaj vs eşim ödeyecekti, kuzeni ödedi o gün.
dış çekim vs yaptırmadık, arkadaşı çekti.

bizimki baya imece usulü oldu yani

nişanımızdan evimizde ki tüm eşyalara kadar herşeyi biz yaptık
ailelerden bi peçete bile gelmedi, bizde beklemedik zaten.

herşeyi de en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum zevkime uygun
nişan kına düğün balayı (yurtdışında) evdeki eşyalar herşey toplamda 60 bin civarı tutmuştur
bu ay bitiyo tüm borcumuz, altınlara hiç dokunmadık iyi ki de dokunmadık.
1 sene de tüm borcu ödedik yani, ve kendimizi hiç sıkmadık çok harcıyoruz. sıkacak olsak 6 ayda biterdi bu borç

Tek 1 lira bile kimsenin katkısı olmadan herseyi esim halletti iyiki de öyle oldu bence.
Ailelerin icinden gecer biseyler yaparlar belki bu ayri ama onun haricinde kendisi bunlari karsilayacak gucte olmayanlar evlenmemeli bence. Diger turlu sıkıntı

ben borçsuz evlendim sanirim..
bilmiyorum eşimin ailesi borçluydu.. eşim ilk zamanda bin lira yardim etti
bende ev ödedim bin lirasini .
geri kalani harciyorduk..
birikim de yaptık şükür:)
bileziklerimi sattim biraz kredi de çektim arabayı kendi üzerime aldim:)
ben böle şeylere yatırım yaparim şükür.
evlenirken çok eşya almadik..
evlendikten sonra ne lazimsa aliyorsun:)
gençlere tavsiyem evlenirken hiç bişey almayin
kanepe grubu tv yatak odasi takimi mutfak araçlari beyaz eşyalari mutfak masasi tamam:)
geri kalani evlendikten sonra hallediyorsun:)

Herşeyi eşimle beraber yaptık ikimizdede baba olmadığı için düğün günü takılacak altına kadar kendimiz aldık verdik anneye kaynanaya düğünde taktılar kınada avucuma konulan çeyrek altında dahil

Biz eşimle kredi çekip her şeyimizi kendimiz yapmıştık şimdi yarısını ödedik bile bin şükür
Rabbim yardım ediyor gerçekten evlenen insanlara
Benim ailem ve eşimin ailesi destek olamayacak durumda değillerdi ama biz çalışıyor olunca kredi çekebilecek durumda olunca sanırım hiçbir şeye ellerini sürmediler sağolsunlar, şimdilerde düşündükçe diyorum en azından azıcık yardım etselerdi diye sonra da diyorum ki amaaaann en güzeli oldu kimse bana şunu yap şunu yapma diyemiyor, kimsede onu diyecek yüz yok çünkü, her şeyimizi kendimiz yaptık öyle kötü şeylerde almadık güzel markalardan en güzel şekilde döşedik evimizi bin şükür
toplamda sanırım 60-70 bin tl civarı tuttu
salon takımı
yemek odası takımı
yatak odası takımı
oturma odası köşe koltuk
mutfak masa takımı
halılar perdeler
balayı düğün kına hepsi içinde. 2018 fiyatlarıyla tabi şimdi nasıl olur ne kadara patlar bilemiyorum..
Düğünde takılanlarıda hiç ellemedik olurda darda kalırsak kredimizi öderiz en azından birkaç ay yardımcı olur diye..
İyi ki böyle yapmışız diyorum, kimseye muhtaç kalmadan kendi ellerimizle her şeyin üstesinden geldik

Son düzenleme:
bızde olanı soyleyeyım ben

bız normalde herseyı esımle kendımız yapacaktık bu yuzden 1 sene sonra evlenecektık yanı 1 sene nısanlılık donemımız olacaktı
babası dedı kı ne 1 sene beklıyorsunuz ben ev esyalarına yardım edeyım gerı kalan eksık bazı seylerı evın ıcıne gırdıgınızde yavasca kendınız halledersınız dedı
salon ve yatak odası setını kayınbabam hedıye aldı ve dugun yaptı bız nıkah ıstıyorduk masraf olmasın dıye acıkcası bırazda dugun sevmedıgımızden ama dugunude hedıye ettı 3 oglum var ucunede dugunu ben yaparım dedı

benım babamda yemeklı buyuk nişan yaptı ve oturma odası setımı aldı

babanemde mutfak ceyız setlerı varya tencere tabak su setıı tam set olan onu aldı benı cok severde
halam da almak ıstedıgım bır utu vardı maasımı beklıyordum tum maasını ona verecegıne sana ben alırım dedı utumu ve masasını camasır kurutmalıgı setı halam aldı

halıları perdelerı avızelerı dekoratıf sus esyaları tek kısılık battanıye yorgan yastık carsaf setlerını yanı mısafırlık setlerı buzdolabı ve camasır makınasını esım aldı

gerı kalan tum tekstıl ıvır zıvır kucuk gorunen ama yıne cok tutan seylerle ankastre set ve bulasık makınasını ve elektrık supurgesını de ben aldım

sonra bır baktık kı eksık bırsey kalmamıs :) benım yas ılerledıkce aldıgım ceyızlerle ev gormesıne hedıye gelenlerle falan esyalar aldı basını gıttı ondan sonra da esya dagıtmaya basladık

yanı sunu demek ıstıyorum ne kadar az esya alırsanız okadar ıyı
yatacak yatak oturacak koltuk yıyecek tabak olsun gerı kalan seyler sonradan fazlasıyla oluyor kendınızı cok yormayın evlenırken

Allah öyle yardım ediyorki. Eşimle herşeyi kendimiz yaptık. Gelinlik kuaför salonlar damatlık.asgari ücrerliyiz ama herşeyimiz tam oldu. Bizim buralarda adetler ağırdır ama diyorum ya Allah yardım etti ve ediyor çok şükür. Ailelerin belli yardımları oldu (gelin arabası süsleme davulcu falan) ama eşyaları biz ödüyoruz. Kredi çekmedik hiç altında takılmadı. Eşim yapamadı babası da el sürmedi. Bi tane bileziğim var hepi topu ama mutluyum. Arkadaşların eşin dostun taktığı altınlar da gün sonunda salon parasına gitti. babası ben vereceğim demesine rağmen vermedi. İyikide yapamamışlar. Babası yapmadığı halde oğlumun evi edasında davranıyor gelip kuruluyor sanki faydası olmuş gibi.mesafe koyma aşamasındayım. Yardımı dokunsa idi yüzüm olmazdı. Ayrıca şuan çekip yediği krediyi biz ödiyoruz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…