Düğün masraflarını nasıl hallettiniz?

esmermavigoz

kafası karmakarışık bir kadın..
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
563
415
Merhaba Hanımlar, İyi Akşamlar.
Kafamızda bu konularla ilgili bazı sorular dolanırken, sitedeki hanımların tecrübelerini de merak ettim.

Evlenirken, düğün yaparken, bir yuva kurarken masrafları nasıl hallettiniz? Erkek tarafı kız tarafı diye mi bölüştürdünüz, yoksa eşinizle masrafları beraber mi karşıladınız? Aileler ne kadarına yardımcı oldu, kredi çekmek zorunda kaldınız mı? Sizce bir ev kurarken masrafları kim karşılamalı, bazı şeyler aileden beklenmeli mi? Mobilyalar, gelinlik damatlık, takılar, fotoğraf çekimi, balayı derken ortaya inanılmaz fiyatlar çıkabiliyor.

Evlenecek arkadaşlarımız içinde fikir olur hem, evlenen veya evlenecek olan herkesin fikirlerini bekliyorum.

Reactions: 000
Düğünü herşeyi ailesi yaptı eşim in.Esyalari ds biz isteegimize gore aldik ve biz odedik taki parasindan.Geri kalan parayla da araba almıştık.

Onu bunu bilmem "başkasina muhtaç" olacak olan evlenmeye kalkmasin diyorum.

Ha aileler içinden gelir hediye anlaminda birseyler yapar o ayri ama aileler olmadan işin icinden cikamayacaksaniz cok sorun yaşarsiniz soyleyeyim.

Biz evlenirken eşimin ailesinden zerre beklentim olmadi, eşimin de olmadi kimseye muhtac degildik. Benim ailem gonlunden geçenleri yapti o kadar mis gibi rahat ettim. Altindan kalkmayacaginiz yuklere baskasina guvenip girmeyin derim. Gerisi muhim degil erkekmiş kizmis

Düğün, ev eşyaları, gelinlik damatlık, balayı vs herşey aklınıza gelebilecek herrrssseeyi kredi çekip yaptık; neyse ki takılar krediyi kapattı krediyi kapattığımızda elimizde kalan miktarla eve ekmek alıp bikac gün sonraki maaş günümüzü bekledik sadece yine de herşeye şükür

Biz sansli gruptandik sanirim.dugunu erkek tarafi nisani benim ailem yapti.esyalarida aileler ortaklasa yaptilar.Allah onlardan razi olsun.yoksa cok zorlanirdik.birazda durumlarla ilgili galiba.eger iyi kazanclar varsa evlenen ciftte yapabilir.

Valla benim eşim ailenin en küçüğüydü o yüzden büyüklere yapılanlar ona da yapıldı.. Benim tarafım yalnızca yatak odası mutfak eşyalarını falan aldı.. Eşimde evin için yaptırdı.. O şekilde oldu bizde..

kız tarafı olarak çeyizde işte küçük ev aletleri, tabak çanak ,çamaşır makinesi , perde vs.aldım
geriye kalan ev eşyalarını eşim aldı taksitle ödendi düğünden sonra
evde basit bir nişanım kıyafet vs kıza ait
kına gecesi için uygun fiyatlı bir düğün salonu kız tarafı olarak ailem karşıladı.
düğünde eşimin ailesi tarafından yapıldı
Yani sonuç olarak biz evlendikten sonra sadece eşya borcumuzu ödedik
balayınada gidememiştik

Söz nişan arası bir şey yaptım 70-80 kişilik dışarıda bir mekanda. Ailem ödedi.
Kınayı tanıdık bir mekanda ücretsiz yaptım ikramları da ailem aldı.
Düğünü eşimin ailesi yaptı.
Mobilyaları eşimin ailesi yaptı zannederken kalan borcun yarısını biz ödüyoruz.
Perde ve halıları da onlar ödediler.
Beyaz eşyaları, mutfak eşyaları, nevresim vsyi de ben aldım.
Bu durum her ailenin kendi maddi ölçüsü ve şartlarına göre değişir.

Aksesuar vs ben özellikle çok almadım minimalist akımından önce de böyle bir düşüncem vardı. Özellikle gidip aa şu şekilde bir mobilya almalıyım demedim. İki yere gidip baktık. Ödeme kolaylığı olacakları yeri tercih ettim. Beğenerek aldık ama İleride muhtemelen salon takımını oturma odasına alıp salona daha şık bir şey alırız. Ne kadar yorgunsak salona baya rahat bir takım almışız Evin içine alınca insan biraz daha farkediyor o anki ruh haliyle doğru tercih yapamayabiliyoruz.

Biz kendimiz ödemiştik her şeyi eşimle. Ama ben ailenin durumu iyiyse onların yapmalarını isterim. Benim çocuğum olsa durumum müsait olsa ben yaparım. En mutlu olacağı yıllarda borçla harçla uğraşmasın isterim. Ama kendine güveniyorsan bu yola çıkıyorsun bir de o var. Ya da ailene güvenip

Bizim iki düğünümüz oldu. Her iki aile de bir düğünü karşıladı. Eşyaları da eşimle aldık. Düğünü karşılamasalardı onu da eşimle öderdik. Kimseden beklentiye girmemek daha doğru geliyor bana.

Biz genel olaral ailemize karşı hiçbir beklentide değildik.herkes sadece elinden gelecek takiyi takacakti. Ama annem ısrar etti en azından yatak odayı almak istedi. Onun icin uygun bir yatak oda seçtim. Diger mobilyaları kendimiz seçip aldık. Zamanımız olmadığından ikinci el bir mutfak alıp koydum. Hala kullanıyorum onu. Biz kocaman düğün salonu ve sayısız misafir istemedik. Daha küçük güzel bir yer ayarladık. Nikah şekerleri felan kendim yaptım. Gelinliği felan da eşim ve ben hallettik. Kına geceyi de uygun bir şekilde hallettik. Birseyimiz eksik kalmadan 0 kuruş borcla atlattık düğün zamani. Son hesabı düğün akşamı kapattık. Herseyi önceden iyi planlayıp abartıya gitmeseniz ne aileleri zora sokarak, nede kendiniz borca girerek atlatabilirsiniz.

Düğün masrafını kaçarak halletik yani öyle bir masrafımız olmadı :) Kayınpederim nikahtan sonra akşam güzel bir mekanda aile arasında bir yemek verdi, bize de biraz maddi yardım yaptı. Mobilya konusunu benim evdeki eski eşyaları yavaş yavaş yenileyerek hallettik. Eşimin ailesi de büyük küçük bazı beyaz ev eşyaları aldılar.
Biz nişan, kına gecesi vb şeyler yapmadık ama kayınvalidemle hamama gittik çok eğlenceliydi :)

Valla ben çalıştım düğün salonunu tuttum, gelinliğimi aldım, dış çekim fotoğrafcı tuttum eşim altın taktı ev eşyalarını aldı. Kimseden de bisey görmedik. Herşeyimizi kendimiz hallettik

Yanlış anlamayın ama eğer elinizde eşyanız varsa ne düğün için ne de eşya için masraf yapmayın. Hadi diyelim düğün olmazsa olmaz dediniz ama eşyada abartmayın. Eğer maddi durumunuz iki tarafın da iyiyse tamam ama ben çok gereksiz buluyorum bunları. Yıllarca borç ödemek, kendini kısıtlamak. Ben düğün bile istememiştim ama ayıp olur vs diye zorla ayarlanmıştı. Buy it swap it istanbul diye bir Facebook grubu var, orada ben kaç kişi gördüm, yurtdışına taşınacak komple ev eşyası yeni ve elden çıkarıyor. Tertemiz olduktan sonra, neden olmasın. Yok fiyatına satılıyor.

Nişan ve kınayı benim ailem karşıladı. Tabi çeyizimi de annemler benim küçüklüğümden beri hazırladıkları için ailem tarafından çeyizim ve Beyaz eşyalarım (buzdolabı hariç) yapıldı. Düğün zamanı yatak odası mobilyalarını aldılar birde.
Evimizi, evimizin tadilatı yatak odası hariç tüm mobilyaları, buzdolabı, düğün masrafları, altınlar bindallı, gelinlik nişanlık vs. eşimin ailesi karşıladı. Biz sadece balayını ve dış çekimi ödedik eşimle.

Allah razı olsun ailelerimizden düğünden sonra öyle çok Bi borcumuz olmadı.

Biz düğün istemiyorduk. Ama eşimin tarafı ısrar ettiği için kabul ettik, haliyle her şeyi onlar ödediler. Bir gece için o parayı dökmez harika bir balayı yapardım ben olsam. Hala da düğüne verilen paraya acıyorum . Şimdi evlendiğim altı sene olacak o günü hatırlamıyorum bile.
Evimizi babam hediye etti. Beyaz eşya, mobilya, perdeler kayınpeder tarafından aldı. Halılar, yatak odası, mutfağın tenceresi çabak çömleği, halısını ben aldım.
Biz eşime saat aldık onlar bana güzel bir değerli taşlı set aldı.
kimse altta kalmadı herkes elinden geleni yapmış o döneme bakınca.

Favori evlenme stilim

Ay biz de balayına gidemedik ve sebebini bir anlatsam konu olur. Konu sahibine ayıp olur :)

Herşeyi eşimle yaptık eşim 33 ben 29 da idim eşimin şirketi benm iyi bir işim vardı borçsuz dügün yaptım takılarla eve peşinat yaptık evlenme yıldönümüzde kendi evimizde yanımızda da oglumuuz vardı şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…