Merhaba Hanımlar, İyi Akşamlar.
Kafamızda bu konularla ilgili bazı sorular dolanırken, sitedeki hanımların tecrübelerini de merak ettim.
Evlenirken, düğün yaparken, bir yuva kurarken masrafları nasıl hallettiniz? Erkek tarafı kız tarafı diye mi bölüştürdünüz, yoksa eşinizle masrafları beraber mi karşıladınız? Aileler ne kadarına yardımcı oldu, kredi çekmek zorunda kaldınız mı? Sizce bir ev kurarken masrafları kim karşılamalı, bazı şeyler aileden beklenmeli mi? Mobilyalar, gelinlik damatlık, takılar, fotoğraf çekimi, balayı derken ortaya inanılmaz fiyatlar çıkabiliyor.
Evlenecek arkadaşlarımız içinde fikir olur hem, evlenen veya evlenecek olan herkesin fikirlerini bekliyorum.
bızde olanı soyleyeyım ben
bız normalde herseyı esımle kendımız yapacaktık bu yuzden 1 sene sonra evlenecektık yanı 1 sene nısanlılık donemımız olacaktı
babası dedı kı ne 1 sene beklıyorsunuz ben ev esyalarına yardım edeyım gerı kalan eksık bazı seylerı evın ıcıne gırdıgınızde yavasca kendınız halledersınız dedı
salon ve yatak odası setını kayınbabam hedıye aldı ve dugun yaptı bız nıkah ıstıyorduk masraf olmasın dıye acıkcası bırazda dugun sevmedıgımızden ama dugunude hedıye ettı 3 oglum var ucunede dugunu ben yaparım dedı
benım babamda yemeklı buyuk nişan yaptı ve oturma odası setımı aldı
babanemde mutfak ceyız setlerı varya tencere tabak su setıı tam set olan onu aldı benı cok severde
halam da almak ıstedıgım bır utu vardı maasımı beklıyordum
tum maasını ona verecegıne sana ben alırım dedı utumu ve masasını camasır kurutmalıgı setı halam aldı
halıları perdelerı avızelerı dekoratıf sus esyaları tek kısılık battanıye yorgan yastık carsaf setlerını yanı mısafırlık setlerı buzdolabı ve camasır makınasını esım aldı
gerı kalan tum tekstıl ıvır zıvır kucuk gorunen ama yıne cok tutan seylerle ankastre set ve bulasık makınasını ve elektrık supurgesını de ben aldım
sonra bır baktık kı eksık bırsey kalmamıs :) benım yas ılerledıkce aldıgım ceyızlerle ev gormesıne hedıye gelenlerle falan esyalar aldı basını gıttı ondan sonra da esya dagıtmaya basladık
yanı sunu demek ıstıyorum ne kadar az esya alırsanız okadar ıyı
yatacak yatak oturacak koltuk yıyecek tabak olsun gerı kalan seyler sonradan fazlasıyla oluyor kendınızı cok yormayın evlenırken