Düğün masraflarını nasıl hallettiniz?

Merhaba. Biz 8 yıl önce evlendik. Bizim tarafa düşeni, hep ailem yaptı. Çünkü ben çalışıp hep onlara verdim. Onlarda sağolsunlar herşeyimi yaptılar. Eşimin ailesinin bizim evimizde bir çöpleri bile yok. Herşeyi eşim yaptı.
bana göre çocuklarını evlendiriyorlar. Her iki tarafta elinden geleni yapmalı. İnşallah o günleri görürsek.oğlumu ve kızımı asla borçlu evlendirmem. Herşeylerini yaparım. Zaten karşı tarafın ki onları ilgilendirir. Ben laf lafa gelince söylerim kaynanam onlara sizin benim evimde hiçbir şeyiniz yok diye.
bana göre çocuk yapıyorsan onun sorumluluğunu alacaksın.şimdi zaten herşey pahalı evlenenler için çok zor Allah yardımcıları olsun.

Düğün yapmadım. Kına yapmadım. Eşya için vs borca girmedik. Eşimin işi dolayısıyla eşyalı evde kalıyordu bende yanına taşındım. Benim ailem ufak tefek şeyler aldı. Takı takmadılar. Eşimin ailesi altın taktı. Balayı masraflarımızı karşıladılar.
Milleti eğlendirmek için borca girmek bana aşırı mantıksız geliyor. Eşyalı ev bulup yerleşip zamanla düzene oturmak daha mantıklı. Düğün borcu adı altında son model ve pahalı şeylere o kadar parayı bir anda vermek de bana mantıksız geliyor. İnsanların kendine eziyeti başka bir şey değil. Her zaman daha iyisi vardır bence. Son model son marka alınan şeyler de eskiyor. Anlaşıyor musunuz, sizi gerçekten seviyor mu ona bakın siz. Eşyalara değer vermeyin hepsi geçici.

Biz 3 yıl önce evlendik
Nişan kına salonu ailem karşıladı
Nikah yaparak evlendik
Eşya kısmında da yatak odası fortmanto TV dolabını özel olarak yaptırdım ailem karşıladı yarısı kadarını ben vermişimdir
Çeyiz namına alınan herşeyi babamın parası ile kendi zevkime göre aldım tekstil den küçük ev aletlerine
Ankastre davlumbaz fırın setini yine babam aldı
Beyaz eşya setini nişanlandık aldık ödemeye başladı eşim
Yemek odası tk koltuk tk isteğime göre uygun fiyatlı aldım çünkü eşimin nakit parasıyla aldık
Eşimin ailesi
Halılar tüller kına kuruyemişi ve lambader aldı evime sadece
Taktıkları bileziklere varana kadar eşim aldı verdi
Eşim sevgili iken hem bilezik yaptı hemde para biriktirdi nişan bohçasında başlayıp ev tutup içine girene kadar o parayı kullandık ve arttırdık (bu arada eşim asgari ücretli çalışandı o birikimi yaparken sadece 4 yıl yemeyip içmeyip biriktirdi)

Evlendikten 2 ay sonra ev aldık
Ailem nişan da bana takılan çeyrek altınları saklamıştı ev alırken verdiler
Eşimin birikmişinden para arttırmıştık araba almak için onu da eve verdik
Eşimin ailesi de ailemin verdiğine yakın bir şekilde borç alıp verdiler
Evimizi aldıktan 2 sene sonra da çok şükür arabamızı almak nasip oldu

Bugünki aklım olsa çok sade bir merasimle evlenirim. Eşya zaten olduğu kadar aldık. Yavaş yavaş aldık ödedik. Eksikler hala var ama dert değil.

Düğün zamanı söz nişan zamanı takılar vs ailesi bana kendi yapacak gibi sundu. Ben yine normalini aldım her şeyin ama onlara teşekkür etmem onlara minnettar olmam beklendi.

Sonra baktım ki evlendikten sonra işin rengi öyle değil. Kredi çekip her şeyi eşime ödeteceklermiş. Bu niyeti bilsem belki daha az alırdım daha sade yapardım ödeyen ben olacağım için o zamanları düşünürdüm. Eşimle daha net konuşsaymışım iyi olurmuş. O da söyleyememiş. İki sene borç ödedik belki daha fazla..

Merhaba Hanımlar, İyi Akşamlar.
Kafamızda bu konularla ilgili bazı sorular dolanırken, sitedeki hanımların tecrübelerini de merak ettim.

Evlenirken, düğün yaparken, bir yuva kurarken masrafları nasıl hallettiniz? Erkek tarafı kız tarafı diye mi bölüştürdünüz, yoksa eşinizle masrafları beraber mi karşıladınız? Aileler ne kadarına yardımcı oldu, kredi çekmek zorunda kaldınız mı? Sizce bir ev kurarken masrafları kim karşılamalı, bazı şeyler aileden beklenmeli mi? Mobilyalar, gelinlik damatlık, takılar, fotoğraf çekimi, balayı derken ortaya inanılmaz fiyatlar çıkabiliyor.

Evlenecek arkadaşlarımız içinde fikir olur hem, evlenen veya evlenecek olan herkesin fikirlerini bekliyorum.
Düğünü eşimin ailesi karşıladı eşyaları taksitli aldık ay ay ödedik . Kendimiz aldığımız için de istediğimizi alabildik. Başkası ödeyecek olsa çok rahat secemeyebilirdim.

Krediyle tabiki ailelerden 1 kuruş görmedik görmedigimiz gibi kayınbabam dügünde toplanana paralara göz koydu ben onları geri takacagm bana verin dedi. kelin ilacı olsa kendi başina sürermış :halay:

Neden begenmedim koydun merak ettim
Ben cevabınızı alakasız buldum. Siz nasıl yaptınız anlatın, evleneceklerde aynısını yapsın demedim ki. Ailesi destek olmayanlar burda ki kişilerin kendilerinin yaptıklarını görürler, içleri rahatlar feyz alırlar, ne nasıl alındı fikir olur diye böyle bir konuyu açtım.

simdi farkettim çok ozur dilerim farkında olmadan yapmışım ben onu yeni farkettim begende emojiyi epeydir girmiyordum siteye bakarken koymuşum düzeltemedimds
Yok size demedim ben😃 konu sahibi bama beğenmedim koymuş ona dedim oysa ben burada görup uzulmesin diye öyle yazmıştım. Siz koymamissinniz ❤️

Çünkü cevabınızı alakasız buldum. Siz nasıl yaptınız anlatın, evleneceklerde aynısını yapsın denedim ki. Ailesi destek olmayanlar burda ki kişilerin kendilerinin yaptıklarını görürler, içleri rahatlar moralla bozulmaz, ne nasıl alındı fikir olur diye böyle bir konuyu açtım.
Bende moraliniz bozulmasın diye soylemek istemedim aslında. Sizi düşündüğüm için çünkü burada yazsak ve umutlasaniz aileler istemeyebilir.
Soyleyim o zaman. Sıfır düğün borcu ile evlendik Allah'a şükür. İki düğünüm de oldu her şeyi aileler yaptı maşallah diyim de 😃

Bende moraliniz bozulmasın diye soylemek istemedim aslında. Sizi düşündüğüm için çünkü burada yazsak ve umutlasaniz aileler istemeyebilir.
Soyleyim o zaman. Sıfır düğün borcu ile evlendik Allah'a şükür. İki düğünüm de oldu her şeyi aileler yaptı.

Süper, allah daha çok versin.

Ben cevabınızı alakasız buldum. Siz nasıl yaptınız anlatın, evleneceklerde aynısını yapsın demedim ki. Ailesi destek olmayanlar burda ki kişilerin kendilerinin yaptıklarını görürler, içleri rahatlar feyz alırlar, ne nasıl alındı fikir olur diye böyle bir konuyu açtım.
Güzel dusunmussunuz. Açıkcası bende herseyi kendim yapmak istiyorum.

Hersey adetlere gore oldu ailelerimiz aldi ve yaptilar ceyizimi ben calisirken almistim esimde eve tv yatak falan gibi seyler aldi gerisi ailelerimiz yapti yani kredi borc vs olmadi. Aileler durumu oldukca cocuklarin evliligine destek çıkmalı yapmak zorundalar bence

Güzel dusunmussunuz. Açıkcası bende herseyi kendim yapmak istiyorum.

Bende aynı şekilde düşünüyorum, bir de sanırım emek vererek yuva kurmak istiyorum, çabalayarak, zorluk çekerek. Öyle daha sağlam bir evlilik olacağına inanıyorum.. Aileler yardım etti diye evlilik sağlam olmayacak değil tabiki ama her şey zorluk çekmeden elde edilince de biraz kıymetsiz ve kolay vazgeçilebilir olabiliyor.

Iki tarafta da düğün oldu. Aileler kendi tarafindaki dugunu karşıladı. Dugun disinda esimin ailesi taki aldi. Benim ailem köşe takimi, ünite falan aldı. Geri kalan eşyaları, hali, perde, gelinlik, balayı vs. hepsini eşimle ikimiz ödedik. Bir yıl aşırı borcluyduk. Düğünden sonraki ay elimizde beş kuruş yoktu. Eşimin daha önceden çalıştığı ile ilişik kesmeye gitmesi gerekti, yol parası için borç bulmuştuk.

Çok abartıya kaçmadım ama şimdi bazı şeyleri çok gereksiz buluyorum. Keşke yapmasaydım diyorum.

X