Düğün masraflarını nasıl hallettiniz?

Merhaba Hanımlar, İyi Akşamlar.
Kafamızda bu konularla ilgili bazı sorular dolanırken, sitedeki hanımların tecrübelerini de merak ettim.

Evlenirken, düğün yaparken, bir yuva kurarken masrafları nasıl hallettiniz? Erkek tarafı kız tarafı diye mi bölüştürdünüz, yoksa eşinizle masrafları beraber mi karşıladınız? Aileler ne kadarına yardımcı oldu, kredi çekmek zorunda kaldınız mı? Sizce bir ev kurarken masrafları kim karşılamalı, bazı şeyler aileden beklenmeli mi? Mobilyalar, gelinlik damatlık, takılar, fotoğraf çekimi, balayı derken ortaya inanılmaz fiyatlar çıkabiliyor.

Evlenecek arkadaşlarımız içinde fikir olur hem, evlenen veya evlenecek olan herkesin fikirlerini bekliyorum.
Eşimin ailesi aldı her şeyi balayına gidemedik çok masraf oluyor diye çokta önemli değil zaten balayı . Perdeleri ben ödedim takilarimla dugunumde eşyasıdır fotoğraf çekimidir salonu su bu 60 70 bin arası bişey tuttu . Sana tavsiyem ailesi yapıyorsa yapsın ucuz pahallı ayırt etmeden ucuzun güzelini bul al çok masraf yapma insan sıkılıyor çünkü eşyadan kredi çekecekseniz de tavsiye etmiyorum . Onun yerine kendi dükkanını işleten tanıdığınız falan varsa o esnaf kefarete başvurup ordan kredi çekebilir hem faizi yok hem ödemesi kolay .

Ailelerin evlatlarının düğününe misafir gibi geldiği, hiçbir şeye katkıda bulunmadığı düğünleri burda duydum.Düğün denilen zımbırtıya zaten anne baba yakınları geliyor çoğunlukla, nasıl hiçbir şeye el atılmaz anlayamıyorum.
Benim düğünüme gelince de herkes elinden geldiğince bir şeyler yaptı. Kendim de aldım çok şeyi, ailem de eşimin ailesi de. Borçlandık, borcumuzu da ödedik zamanla.Böyle olması gerektiğini düşünüyorum bu işin.
Ama şimdiki görgüsüz düğün adetlerini de çok ama çok saçma buluyorum. Düğünlere gidip insanların yerine utanmaktan bıktım.

Eşimin evlenmeden önce birikimi vardı amcasının borçları yüzünden babası birikimini ondan istedi senin düğününü ben yapıcam dedi eşim de verdi.Sonra babasının eline bir miktar para geçmiş onunla hayvanlar almış düğün zamanı bilezik almak için satarım diye onları koymuş ahıra yem borcunu falan ödememiş.Eline para geçtikçe kendi evini tadilat ettirmiş yetmemiş kardeşinin evini tadilat ettirmiş hep savurmuş kayınvalidem öyle diyor.Nişan zamanı da yem borcu kabarmış olan hayvanları satıp bana bilezik almış 36 gramlık kolye almış.Eşim bekarken almak istediği halde beyaz eşya aldırmamış ona düğün zamanı alındı kendine de tv makine falan aldı bu arada bunlar borç(!) mobilyamız alırken de kendilerine bir kaç bir şeyler aldılar yeni ev dizer gibi yine borç.Düğün geldi çattı tabii her şey borçla takılardan bir iğne görmedik borçlara dedi verdik.Dünyanın takısı takıldı ama sadece 10
.000 etmiş güya yersen...onu da mobilyaya vermiş geri kalan borç duruyor.Ben 3 aylık evliyken o yem paralarının icrası geldi bana ağlandı sızlandı ben de 3 bileziğimi vermek zorunda kaldım.Sonra beyaz eşyacı arıyor hem de kredi kartımın borcu var dedi benden 36 gramlık kolyemi de aldı beyaz eşyayı kapattı.İşe girdim borca biraz yardım ettim ama baktım borcu kayınpeder umursamıyor eşimin aldığı da yetmiyor enayi ben miyim zamanında kardeşinin evini tadilat ettireceğine oğlu için birikim yapsaymış dedim çıktım çocuk yaptım.Bunların borcunun bitmesini beklesem yaşım geçecek ne yapayım bebeğimi kaybettim gerçi...Şimdi yine çocuk düşünüyorum 16.000 borç hala duruyor ama umurumda bile değil hem eşimi hortumladı hem bana emanet bilezik taktı hem kolyemi aldı hem de yardım etmeme rağmen borç aynı kaldı çünkü kayınpederin kredi borcu da var güya düğün için çekmiş ben inanmıyorum her şeyi borçla yaptı nakiti yoktu kredi çekse nakiti olurdu.Allaha havale ediyorum kayınvalidem bile durumun farkında o da benim yanımda bundan sonra salak leyloş yok hayatıma bakacağım

Ben şanslı olanlardanım sanırım, benim herşeyimi ailem yaptı, nişan çeyiz falan..
Mobilyaları düğünü takıları vs eşimin ailesi yaptı.. düğünde ve nişanda takılanlarda bize verildi.. biz kuruş harcamadık.
Rabbim onlardan razı olsun, başımızdan eksik etmesn

Ayrıca ben kendi çeyizimi eksiksizce yapmıştım.Benim tarafımın taltığı takıları da erkek tarafı aldı söz konusu bile etmedik ağzımızı açmadık ama aslında benim ailem de kendince borca girmişti.Böyle hortumlanacağımı bilsem konuyu açardım ne kadar salakmışım

Biz ev aldik nikahla dugun arasinda ailemiz bir kismina destek oldu o yuzden ev doserken destek istemiyoruz dedik. Esyalari cok az ve taksitli aldik yavas yavas alalim icimize sinsin cocuklar alamiyor diye Uzulmeyin seklinde uyardik. Haziranda evlendik halilar kasimda alindi mesela. Nikah be nisandan sonra hemen basladik para atmaya kenara. Dugun kina bekarliga vedadan kismadik. Sadece ikimizde is durumu iyi oldugu icin yemekli alkollu iki dugun bekliyorlardi iki dugun yaptik normal bir dugun salonunda dugun alkol parasina da yurtidisina tatile ciktik. Siz ne istiyorsunuz o onemli birde anne baba gazina gelip her seyi almaya kalkismamak. Evlendikten evin icine girdikten sonra seve seve almak cok daha keyifli oluyor bunu hep soylerim:)

Eşim borçlar için kredi çekmek istiyor babası kırmızı kalem yemiş o çekemiyor diye.Rabbim inşallah bu 2 ay içinde bebek nasip eder de bebek olacak nasıl olacak diye cesaret edemez ne olur dua edin bana kızlar.Kayınpederim herşeyi bizden ummasın baba olarak o yapsın o düşünsün istiyorum zamanında kafasını kullanmamanın ceremesini biz çekelim istemiyorum

Peki kısmet olurda tekrar evlenirsen aynı merasimleri yapmayı düşünür müsün? Bende daha önce evlenip ayrıldım da.. Yapacağımı hiç sanmıyorum🙃

tekrar evlenmem bence, ama evlenirsem de hiçbirini yapmam, ilk evliliğimde de hiçbirini istememiştim ailem ilk çocuk olduğum için illa düğün görmek istediler, bütçe sorunumuz da yoktu yaptık. artık kısmetse ben de kızımın düğününü yaparım onun gönlüne göre inşallah.

Eşimin evlenmeden önce birikimi vardı amcasının borçları yüzünden babası birikimini ondan istedi senin düğününü ben yapıcam dedi eşim de verdi.Sonra babasının eline bir miktar para geçmiş onunla hayvanlar almış düğün zamanı bilezik almak için satarım diye onları koymuş ahıra yem borcunu falan ödememiş.Eline para geçtikçe kendi evini tadilat ettirmiş yetmemiş kardeşinin evini tadilat ettirmiş hep savurmuş kayınvalidem öyle diyor.Nişan zamanı da yem borcu kabarmış olan hayvanları satıp bana bilezik almış 36 gramlık kolye almış.Eşim bekarken almak istediği halde beyaz eşya aldırmamış ona düğün zamanı alındı kendine de tv makine falan aldı bu arada bunlar borç(!) mobilyamız alırken de kendilerine bir kaç bir şeyler aldılar yeni ev dizer gibi yine borç.Düğün geldi çattı tabii her şey borçla takılardan bir iğne görmedik borçlara dedi verdik.Dünyanın takısı takıldı ama sadece 10
.000 etmiş güya yersen...onu da mobilyaya vermiş geri kalan borç duruyor.Ben 3 aylık evliyken o yem paralarının icrası geldi bana ağlandı sızlandı ben de 3 bileziğimi vermek zorunda kaldım.Sonra beyaz eşyacı arıyor hem de kredi kartımın borcu var dedi benden 36 gramlık kolyemi de aldı beyaz eşyayı kapattı.İşe girdim borca biraz yardım ettim ama baktım borcu kayınpeder umursamıyor eşimin aldığı da yetmiyor enayi ben miyim zamanında kardeşinin evini tadilat ettireceğine oğlu için birikim yapsaymış dedim çıktım çocuk yaptım.Bunların borcunun bitmesini beklesem yaşım geçecek ne yapayım bebeğimi kaybettim gerçi...Şimdi yine çocuk düşünüyorum 16.000 borç hala duruyor ama umurumda bile değil hem eşimi hortumladı hem bana emanet bilezik taktı hem kolyemi aldı hem de yardım etmeme rağmen borç aynı kaldı çünkü kayınpederin kredi borcu da var güya düğün için çekmiş ben inanmıyorum her şeyi borçla yaptı nakiti yoktu kredi çekse nakiti olurdu.Allaha havale ediyorum kayınvalidem bile durumun farkında o da benim yanımda bundan sonra salak leyloş yok hayatıma bakacağım

Sizin kayınpeder ile benim ex kayınpeder kötülükte kapışır. Hayır, madem hayrın yok gençlere yük olma bari. Güvenilmez, alavere-dalavereci bir tip gibi geldi gözüme. İyi sabretmişsiniz

Tekrar yapabilirim de kendime hiç güvenemiyorum ama zaten evlenip -3 haftada- ayrılalı 1 sene oldu. Yakın zamanda evlenirsem tekrar aynı misafirleri çağırmaya çekinirim herhalde, arada baya zaman olması lazım
Ben evlendim 10 ay evli kaldım, boşandım 1,5 sene sonra tekrar evlendim.
Eşimin ilk evliliği olduğu için kayınvalidem rica etmişti düğün istiyorum diye ilk evliliğim gibi davulla zurnayla çıktım :KK70:
Söz-Nişan-Kına-Düğün hepsini yaptım :) hiç pişman değilim.. öyle 40 yasında olup 2.evliliğimi yapıyor olsam yapmazdım ama zaten eşimle evlendiğimde 2. bile olsa yaşım 27-28 idi :) o yüzden hiç pişman olmadım :) 2.ler her zaman daha farklı oluyor derlerdi inanmazdım :KK70:

Ben evlendim 10 ay evli kaldım, boşandım 1,5 sene sonra tekrar evlendim.
Eşimin ilk evliliği olduğu için kayınvalidem rica etmişti düğün istiyorum diye ilk evliliğim gibi davulla zurnayla çıktım :KK70:
Söz-Nişan-Kına-Düğün hepsini yaptım :) hiç pişman değilim.. öyle 40 yasında olup 2.evliliğimi yapıyor olsam yapmazdım ama zaten eşimle evlendiğimde 2. bile olsa yaşım 27-28 idi :) o yüzden hiç pişman olmadım :) 2.ler her zaman daha farklı oluyor derlerdi inanmazdım :KK70:

Öyle mi dersiniz.. Bende 23 yaşındayım. Bu dediklerinizi değerlendiricem, kadın 2 senede bir düğün yapıp çağırıyor demeseler arkamdan iyi :KK15:

Öyle mi dersiniz.. Bende 23 yaşındayım. Bu dediklerinizi değerlendiricem, kadın 2 senede bir düğün yapıp çağırıyor demeseler arkamdan iyi :KK15:
Hahahahaha :KK70: siz çağırın gelmek isteyen gelir, istemeyen gelmez. kimseyi silah zoruyla getirmedik :KK70:
beni seven, değer veren herkes geldi zaten :)
Düğünümde yaklaşık 600 kişi
Nişanım da 380 civarı insan vardı :)

Sorun etmeyin :) Millet ne der diye yaşanmaz :)

Sizin kayınpeder ile benim ex kayınpeder kötülükte kapışır. Hayır, madem hayrın yok gençlere yük olma bari. Güvenilmez, alavere-dalavereci bir tip gibi geldi gözüme. İyi sabretmişsiniz
Aynen öyle o yüzden de çalışmak istemiyorum çünkü gelin mobilyaların üstünde oturuyor ama yardım etmiyor oluyor.Borçsa borç umurumda değil çocuk yapıp hayatıma bakacağım eşim de kendi salaklığına yansın hala daha göremiyor babasının onu kullandığını.Hamile kalsam ister istemez kendini geri çekecek çocuk için birikim yapacak kredi çikme fikrini geri plana atacak

Neden yapmadılar peki paraları mı yok umursamazlar
Şöyleki kayınbabam vefat etmiş. Eşim hep ailesine bakmış. Kaynanamda sağolsun eşimin gönderdiğinden hiç birikim yapmamış. Eşim hep ailesine bakmış. Hatta annesine bakmakla kalmamış ev yaptırmış,araba almış . Onunla oturan kayınıma da bakmış yıllarca. Halada her ay para göndeririz.

Her şeyi aileler yaptı.
Erkek kız olarak adet neyse yapıldı, kafa kafaya bir harcamaya denk geldi zaten.
Yapmasalardı neden diye soramazdım, ama ne benim ne eşimin ailesinde öyle gençler kendi hallerince evlenmez, ev arabaları falan da alınır hatta, hayata borçsuz başlatılır.

Bende bazen sorardım. Niye hiçbirşey yapmadınız diye. Yani isteseydi. Bir yatak örtüsü alıp koyabilirdi. Demekki istememiş. Ne diyebilirsinki. Eşim her gittiğimizde onların mutfak alışverişini yapar. Üstüne bir miktar parada verir. Çok şükür her halimize herşey geçiyor. İlk zamanlar çok takıyordum. Şimdi hiç aklıma bile gelmez.

X