Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allahım sizin aşktan gözünüz körelmiş. Adam sizi değil sizden gelecek parayı bekliyor, hesap yapıyor. Sizin geleceğinizi değil kendi geleceğini planlıyor. Allah razı olsun iyiki ayrılmış bence.2 yıllık bir ilişkim vardı. 1 hafta önce ailemle tamıştırdım ben de onun ailesiyle tanıştım. Sevgilim bu 3 yıl boyunca ara ara biriktirdiğim parayı sorardı. İkimiz de öğretmeniz bu arada. Ben de parayı biriktirmesi için babama atardım. Babam parayı araba almam için biriktiriyordu. Sevgilim evlendikten sonra o birikimimi eve getirmemi istedi. Getir araba alırız dedi. Ondan önce biriktirdiğim paralar bu arada. Benim de hoşuma gitmedi böyle söylemesi ve ondan önce olan bir para olduğunu ve babamdan geri istemeyeceğimi söyledim. Ki gıcık olmasam dahi babama verebilirim paramı. Sonra sevgilim baya kızdı. Ben sana kendin biriktir dedim babana atma demedim mi diye falan. Sonra bundan sonraki ayların parasını kendin biriktireceksin dedi. Askerlik durumu oluştu bir de. Bedelli de gitse er de gitse düğünümüz ertelenecekti. Çünkü seevgilimin durumu iyi değil ailesi de iyi değil o yüzden istemiyor destek. Bedelliye verse düğün parası kalmayacaktı. Er olarak gitse yine çok zaman geçecekti. Böyle olunca bedelliyi benim ödememi istedi. Açıklama olarak da evliliğe engel oluyorsa sen de ödeyebilirsin demişti. Ben de kabul etmedim. Daha sonra sürekli böyle maddi konular konuştu durdu. Bilezikleri de 10 gr alıyordu. Kendi annnesi de benim annem de 10 gr almamasının, 20 gr almasının doğru olacağını söyledi. Ben de bunu söyleyince yapamayacağımı bile bile nasıl istersin benden bunu diyerek ayrıldı. Ailemle de yeni tanıştırdım. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok kötüyüm. O da baya ağladı. Eksik hissettiriyorsun beni diye. Yapamayacağım şeyler istiyorsun dedi.
Sevgilim bilezik alabilmek için her ay baya sıkışıyordu. Annem de zorlanıyorsa eğer birini sen onun yerine yap demişti hatta. Ama sevgilim ondan önce yaptığım birikime kafayı takmıştı. Hatta demişti ki ben düğün yapmak için bu kadar sıkışırken sen ailene para yolluyorsun. O parayı haram ediyorum ailene dedi. Geri alamayacaksın o paraları falan diyordu.
biz ikimiz de öğretmeniz.Eşimin durumu stabil devlet memuruydu ,ailesi hiç yardım edemedi emekli insanlar .Benim de sizin gibi bir birikimim vardı evlilik öncesi.Eşim hala bilmez bile ne kadar birikimim var.Çünkü o senin paran beni ilgilendirmez dedi .Benim önceden biriktirdiğim babamda bırakıp sakladığım parayı elalemin İnsanı (adam demiyorum) anama babama haram edicek öyle mişey yapın bence bileziklerin tamamını sen al,bedelliyi sen öde ,gelinlik ,damatlık,salon herşeyi sen karşıla.O prenseste oturup oje sürsün
![]()
Senin parani ailene mi haram ediyor2 yıllık bir ilişkim vardı. 1 hafta önce ailemle tamıştırdım ben de onun ailesiyle tanıştım. Sevgilim bu 3 yıl boyunca ara ara biriktirdiğim parayı sorardı. İkimiz de öğretmeniz bu arada. Ben de parayı biriktirmesi için babama atardım. Babam parayı araba almam için biriktiriyordu. Sevgilim evlendikten sonra o birikimimi eve getirmemi istedi. Getir araba alırız dedi. Ondan önce biriktirdiğim paralar bu arada. Benim de hoşuma gitmedi böyle söylemesi ve ondan önce olan bir para olduğunu ve babamdan geri istemeyeceğimi söyledim. Ki gıcık olmasam dahi babama verebilirim paramı. Sonra sevgilim baya kızdı. Ben sana kendin biriktir dedim babana atma demedim mi diye falan. Sonra bundan sonraki ayların parasını kendin biriktireceksin dedi. Askerlik durumu oluştu bir de. Bedelli de gitse er de gitse düğünümüz ertelenecekti. Çünkü seevgilimin durumu iyi değil ailesi de iyi değil o yüzden istemiyor destek. Bedelliye verse düğün parası kalmayacaktı. Er olarak gitse yine çok zaman geçecekti. Böyle olunca bedelliyi benim ödememi istedi. Açıklama olarak da evliliğe engel oluyorsa sen de ödeyebilirsin demişti. Ben de kabul etmedim. Daha sonra sürekli böyle maddi konular konuştu durdu. Bilezikleri de 10 gr alıyordu. Kendi annnesi de benim annem de 10 gr almamasının, 20 gr almasının doğru olacağını söyledi. Ben de bunu söyleyince yapamayacağımı bile bile nasıl istersin benden bunu diyerek ayrıldı. Ailemle de yeni tanıştırdım. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok kötüyüm. O da baya ağladı. Eksik hissettiriyorsun beni diye. Yapamayacağım şeyler istiyorsun dedi.
Sevgilim bilezik alabilmek için her ay baya sıkışıyordu. Annem de zorlanıyorsa eğer birini sen onun yerine yap demişti hatta. Ama sevgilim ondan önce yaptığım birikime kafayı takmıştı. Hatta demişti ki ben düğün yapmak için bu kadar sıkışırken sen ailene para yolluyorsun. O parayı haram ediyorum ailene dedi. Geri alamayacaksın o paraları falan diyordu.
Maşallah paşaya bak, resmen sizden beni bedelli askere gönder, paramı sen ver çünkü benimle evlenmek , ödülüne kavuşmak istiyorsan önce para vermelisin diyor. Ayrıca babanıza verdiğiniz paranın hesabını soramaz. Fakat birikim yapılması konusunda haklı. Evlenecekseniz kendinize yatırım yapmalısınız. Sizin yerinizde olsam hiç düşünmeden ayrılırım. Gitsin kendisine askerlik parası verecek başka bir enayi bulsun. Tabi bulabilirse :) parayı vermezsiniz umarım bu şahsa.
Son cümleleri yeni fark ettim o ayrılmış şaka gibi![]()
bilezikleri de ben takmayacaktım ama. Bana önceden onu da söyledi. Evlendikten sonra bileziklerle araba alırız dedi. Kız tarafı erkek tarafı tüm altınları kullanırız dedi. Bana fikrimi sormadı bile. Tüm takılar kızındır aslında ama benim asla fikrim alınmadı. Ben de 4 tane 20 gram bilezik istedim. Annem ele güne karşı mahcup oluruz dedi. Hatta bir tanesini sen yap ona ver. O takıyor gibi olsun dedi.Sevgilinizin savunulacak tarafı yok ayrıldığınız iyi olmuş da sizle ilgiliyenGEnC in dediğine katılıyorum. Birikimini kendi yapamayıp babasına gönderen birisiyle ben de evlenmek istemezdim. Evlilik olgunluğuna eriştiğini düşünmezdim. Sevgiliyken nasıl harcamış, ne yapmış beni ilgilendirmez ama evlilik yoluna girdikten sonra benden bilezik gibi yüklü talepleri karşılamamı bekleyen birinin kendi kazancını da evlilik bütçesine ayırmasını beklerdim açıkçası. Bu kadar bilezik talebiniz olmasa bu yorumum daha yumuşak olurdu.
Pasam kendine bakacak birini mi ariyormus. Ya ailenin durumu kötü olsaydi, ya gecinmeleri icin vermek zorunda kalmis olsaydin hic birikmeseydi. Kim köpek de ailene senin parani haram ediyormus. Kolay kolay demem, olmaz bundan. Yarin evlenince hem senin Maasina el Koyar, hem anasina babasina yedirir. Hele birde o evde kücük kardes varsa oooooo tadindan yenmez okuluydu, harcligiydi, dügünüydü diye.2 yıllık bir ilişkim vardı. 1 hafta önce ailemle tamıştırdım ben de onun ailesiyle tanıştım. Sevgilim bu 3 yıl boyunca ara ara biriktirdiğim parayı sorardı. İkimiz de öğretmeniz bu arada. Ben de parayı biriktirmesi için babama atardım. Babam parayı araba almam için biriktiriyordu. Sevgilim evlendikten sonra o birikimimi eve getirmemi istedi. Getir araba alırız dedi. Ondan önce biriktirdiğim paralar bu arada. Benim de hoşuma gitmedi böyle söylemesi ve ondan önce olan bir para olduğunu ve babamdan geri istemeyeceğimi söyledim. Ki gıcık olmasam dahi babama verebilirim paramı. Sonra sevgilim baya kızdı. Ben sana kendin biriktir dedim babana atma demedim mi diye falan. Sonra bundan sonraki ayların parasını kendin biriktireceksin dedi. Askerlik durumu oluştu bir de. Bedelli de gitse er de gitse düğünümüz ertelenecekti. Çünkü seevgilimin durumu iyi değil ailesi de iyi değil o yüzden istemiyor destek. Bedelliye verse düğün parası kalmayacaktı. Er olarak gitse yine çok zaman geçecekti. Böyle olunca bedelliyi benim ödememi istedi. Açıklama olarak da evliliğe engel oluyorsa sen de ödeyebilirsin demişti. Ben de kabul etmedim. Daha sonra sürekli böyle maddi konular konuştu durdu. Bilezikleri de 10 gr alıyordu. Kendi annnesi de benim annem de 10 gr almamasının, 20 gr almasının doğru olacağını söyledi. Ben de bunu söyleyince yapamayacağımı bile bile nasıl istersin benden bunu diyerek ayrıldı. Ailemle de yeni tanıştırdım. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok kötüyüm. O da baya ağladı. Eksik hissettiriyorsun beni diye. Yapamayacağım şeyler istiyorsun dedi.
Bırının bu adama hoşttt demesı lazımmıs ve bunu sizin yapmanız en doğrusu iken ayrılan o mu oldu... Şaka gbısiniz bu adamla ne geleceği... Ailene haram edıyorum o parayı ne demek.... Bedellıyı sen öde ne demek.... Kımsın yahu dıs kapının mandalı... Ah be güzel kardesım ne işiniz var böyle adam bozuntularınla... Arkana bile bakma derim... Yoksa evlenınce çok aglarsın kendim ettum kendim buldum dıye2 yıllık bir ilişkim vardı. 1 hafta önce ailemle tamıştırdım ben de onun ailesiyle tanıştım. Sevgilim bu 3 yıl boyunca ara ara biriktirdiğim parayı sorardı. İkimiz de öğretmeniz bu arada. Ben de parayı biriktirmesi için babama atardım. Babam parayı araba almam için biriktiriyordu. Sevgilim evlendikten sonra o birikimimi eve getirmemi istedi. Getir araba alırız dedi. Ondan önce biriktirdiğim paralar bu arada. Benim de hoşuma gitmedi böyle söylemesi ve ondan önce olan bir para olduğunu ve babamdan geri istemeyeceğimi söyledim. Ki gıcık olmasam dahi babama verebilirim paramı. Sonra sevgilim baya kızdı. Ben sana kendin biriktir dedim babana atma demedim mi diye falan. Sonra bundan sonraki ayların parasını kendin biriktireceksin dedi. Askerlik durumu oluştu bir de. Bedelli de gitse er de gitse düğünümüz ertelenecekti. Çünkü seevgilimin durumu iyi değil ailesi de iyi değil o yüzden istemiyor destek. Bedelliye verse düğün parası kalmayacaktı. Er olarak gitse yine çok zaman geçecekti. Böyle olunca bedelliyi benim ödememi istedi. Açıklama olarak da evliliğe engel oluyorsa sen de ödeyebilirsin demişti. Ben de kabul etmedim. Daha sonra sürekli böyle maddi konular konuştu durdu. Bilezikleri de 10 gr alıyordu. Kendi annnesi de benim annem de 10 gr almamasının, 20 gr almasının doğru olacağını söyledi. Ben de bunu söyleyince yapamayacağımı bile bile nasıl istersin benden bunu diyerek ayrıldı. Ailemle de yeni tanıştırdım. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok kötüyüm. O da baya ağladı. Eksik hissettiriyorsun beni diye. Yapamayacağım şeyler istiyorsun dedi.