Düğün ayrılık

Allahım sizin aşktan gözünüz körelmiş. Adam sizi değil sizden gelecek parayı bekliyor, hesap yapıyor. Sizin geleceğinizi değil kendi geleceğini planlıyor. Allah razı olsun iyiki ayrılmış bence.

biz ikimiz de öğretmeniz.Eşimin durumu stabil devlet memuruydu ,ailesi hiç yardım edemedi emekli insanlar .Benim de sizin gibi bir birikimim vardı evlilik öncesi.Eşim hala bilmez bile ne kadar birikimim var.Çünkü o senin paran beni ilgilendirmez dedi .

Aaaaa manyak mı ne şaka gibi.Simdi bunu yapan evlenince neler yapmazdı.Maas kartını alır,hiçbir harcama yapmana dahi izin vermezdi.Hayati ağzından burnundan getirirdi terbiyesiz.Bu adamı,bu zamana kadar bile çekmen hataymış.Allah kurtarmış.Ailene herşeyi burada anlattığın gibi anlat ki Allah korusun basiretin bağlanır da geri dönmeye kalkarsan seni durdursunlar.

Senin parani ailene mi haram ediyor ne kadar les bir adam kurtuldum diye şükür namazları kil hoşt köpek derdim ben olsaydim

Konudan azıcık bağımsız çok dikkatimi çeken bir şey var. Ben uzun bir zaman devlet okulunda ücretli öğretmenlik yaptım kpss'ye hazırlanırken. Çalıştığım okulda herkes memurdu. Kadın öğretmenlere denk gelen tiplerin çoğu para hesabı yapan tiplerdi. Sanki evlenmek değil de ortaklık kurmak ister gibi. Hatta okul içi evlilikler de oldu. Bu evliliklerden de hiçbiri bana samimi gelmedi. Finansal ev arkadaşlığı gibi bir şeye dönüştü. Memur olan kadınların bence buna ekstra dikkat etmesi gerek. Memur kadına kapak atmak için hazırolda bekleyen bir güruh var fark ettiğim kadarıyla. Hatta iyi bir mesleği olan tüm kadınlar için geçerli bu. Tabi ki aile birliği ortaklık demektir. Ama işin ucunda elinde avucunda hiçbir birikim kalmadan paragöz bir adamla baş başa kalmak olmadığı sürece.

Ohaaaa diyesim geldi ve dedim. Bekarken biriktirdiğiniz parayı bedelli askerlik için istemek kaçıncı seviye yüzsüzlük. Askerlik sonrası terk ederse ne olacak. Parası yoksa gitsin uzun dönem yapsın.

Adamın parası yokken 20 Gr bilezik istemek bencede ayıp. Gayette az altınla, eşimin ailesinin bir çeyreği bile olmadan evlendik. İkinizde sanki evlilik değilde ticari anlaşma yapıyor gibisiniz.

4 yıllık evliyim memurum ki hatta evlendikten sonra atandım. bir gün adıyla eşim ne maaşıma karıştı ne parayı şöyle biriktir şöyle yap ne annene babana verme hiç bişeyime karışmadı ve karışamazda. bence siz çok erken hayatınıza müdahale etirmişsiniz. ki sizi baya baya kullanmaya çalışıyormuş hissiyatı verdi. daha bekarlğınızda biriktirdiğiniz paraya karışan insan evlendiğinizde maddiyatla hayatınızı zindan edeceğe benziyor

Sevgilinizin savunulacak tarafı yok ayrıldığınız iyi olmuş da sizle ilgili yenGEnC in dediğine katılıyorum. Birikimini kendi yapamayıp babasına gönderen birisiyle ben de evlenmek istemezdim. Evlilik olgunluğuna eriştiğini düşünmezdim. Sevgiliyken nasıl harcamış, ne yapmış beni ilgilendirmez ama evlilik yoluna girdikten sonra benden bilezik gibi yüklü talepleri karşılamamı bekleyen birinin kendi kazancını da evlilik bütçesine ayırmasını beklerdim açıkçası. Bu kadar bilezik talebiniz olmasa bu yorumum daha yumuşak olurdu.

O ayrilmak manipulasyon icin degilse bende birsey bilmiyorum. Pesinden kosmadigini fark etse yakinda yine ortaya cikar donsuz prens

bilezikleri de ben takmayacaktım ama. Bana önceden onu da söyledi. Evlendikten sonra bileziklerle araba alırız dedi. Kız tarafı erkek tarafı tüm altınları kullanırız dedi. Bana fikrimi sormadı bile. Tüm takılar kızındır aslında ama benim asla fikrim alınmadı. Ben de 4 tane 20 gram bilezik istedim. Annem ele güne karşı mahcup oluruz dedi. Hatta bir tanesini sen yap ona ver. O takıyor gibi olsun dedi.

Pasam kendine bakacak birini mi ariyormus. Ya ailenin durumu kötü olsaydi, ya gecinmeleri icin vermek zorunda kalmis olsaydin hic birikmeseydi. Kim köpek de ailene senin parani haram ediyormus. Kolay kolay demem, olmaz bundan. Yarin evlenince hem senin Maasina el Koyar, hem anasina babasina yedirir. Hele birde o evde kücük kardes varsa oooooo tadindan yenmez okuluydu, harcligiydi, dügünüydü diye.

Bırının bu adama hoşttt demesı lazımmıs ve bunu sizin yapmanız en doğrusu iken ayrılan o mu oldu... Şaka gbısiniz bu adamla ne geleceği... Ailene haram edıyorum o parayı ne demek.... Bedellıyı sen öde ne demek.... Kımsın yahu dıs kapının mandalı... Ah be güzel kardesım ne işiniz var böyle adam bozuntularınla... Arkana bile bakma derim... Yoksa evlenınce çok aglarsın kendim ettum kendim buldum dıye

Yok yok bu erkeklere gerçekten bi haller oldu. Normal değil bunlar. Yahu ona ne sizin birikiminizden?! Hiç mi utanması, erkeklik gururu yokta bedelli askerlik parasını bile sizden istiyor. Gitsin eşek gibi 6 ay yapsın askerliğini paşa paşa. Ayy kurtulmuşsunuz gerçekten, Allah kurtarmış.

Evlenmeden yapilan birikim iki tarafida ilgilendirmez, cok hadsiz beklentilere girmis sevgiliniz, terketmekle akilli davranmissiniz, yolunuz açık olsun (pardon terkedilmissiniz olsun, geri donmeyerek akilli davranin)

Bana sevgiliniz blöf yapıyormuş gibi geldi. Bundan bir ayrılayım, bunu bir yola getireyim, bedelli mi ödeteyim düşüncesinde olabilir, sakın oyuna gelmeyin, def edin bu para düşkününü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…