Düdüklü Tencerede Pratik Yemekler :)

Hangi Marka Düdüklü Tencere Kullanıyorsunuz?

• Fissler

• Tefal

• Karaca

• Kormaz

• Termo

• Schafer

• Diğer

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
canım akciğer pek yemem ben onun için tarifim yok ama nohut fasulye gibi baklagil yemeklerini yapıyorum mercimek corbası yapıyorum cok basit oluyor
Mercimek pişirmeye korkuyorum ben bir kere pisirdigimde tortuları taaa kapağına kadar sıçramıştı, buhar deliğini kapatır diye korkuyorum: (

Mercimek pişirmeye korkuyorum ben bir kere pisirdigimde tortuları taaa kapağına kadar sıçramıştı, buhar deliğini kapatır diye korkuyorum: (
Canım mercimek ve diğer bakliyat çeşitlerini pişirirken tencere kapasitesinin en fazla yarisina kadar dolduracaksin o zaman hiç bir şey olmaz

Süper bir konu. Düdüklüme aşığım resmen
tariflerin hepsine bakmadım ama şunu söyleyeyim, makarna yapmışlığım vardır
hiç sevmem makarna pişerken ikide bir taştı mı, ne oldu diye bakmayı. Düdük çıktıktan sonra kısık ateşte 5 dakika pişirip kapatıyorum. hem zamandan, hem yakıttan tasarruf :) pilav denemedim hiç. normalini bile zor tuttururken düdüklüde bilemiyorum

Pirinç pilavı düdüklüde hiç şaşmaz tutar ben hep yapıyorum
Ama makarna hiç denemedim denicem

Peki hangi düdüklüyü kullanıyorsun?

Tefal Clipso kullanıyorum memnunum. Fissler'i hiç duymamıştım doğrusu burada gördüm :)

Tefal Clipso, hiç memnun değilim; hep dışarı buhar veriyor her yer leke, iz oluyor. Pişirmesinde, süresinde sıkıntı yok.

Konu sahibi arkadaşım ben şaşırdım sizin pişirme surelerine. Fasulye ve mercimek özellikle çok fazla. Ben mercimeği yeşili görür görme kapatıyorum. Fasulyeyi de yeşili görünce 3 dk pişiriyorum. Yani 10 dk da falan evrim geçirir onlar sizinki hangi modeli acaba. Nohut fasulye 9 dk. Kırmızı et 15 dk benim.

Hangi düdüklüyü kullanıyorsunuz?

Tahmin etmiştim:))
Bu kadar kısa sürede tecrübeli Fissler tencere sahipleri pisirebiliyor çünkü:))
Bende de Vitavit Edition modeli var
Gerçi bende düdüklü coookkk

Duduklu hayat kurtarıyor. Mesela bu gün 10dk da yeşil mercimekle lahanadan kapuska yaptım kendime. Kapattım hemen boşalttım buharını kırmızı mercimek koydum 3 dk onu haşladım kısır için bulgurlar ıslanırken eşime tavuk çorbası yaptım. O da market tavuğu olunca 10 dk da pişti.
Acil misafire de iyi oluyor. 1 saatte mükellef bir sofra hazır.

Aynen öyle valla....
Ben evlenene kadar çok korkuyordum kv alıştırdı sağolsun.... düdüklü bambaşka bi olay

Valla termo olsun şu kapağı içine geçenlerden olsun ben de çok korkuyorum. Ama fissler güvenli. Yazın annem şu kapağı içeri girenlerden tencereye mercimek koydu. Kaynamaya başlayacak diye beklerken bir patladı. Sanırsın bomba patladı. Bi de ev Amerikan mutfak. Bütün koltuklar tavan mutfak dolapları aklına gelecek heryer mercimek havuç patates oldu. Bi de mercimek hemen kuruyor. Temizleyene kadar mahvolmuştuk.

Annemin düdüklüsü de onlardandi işte.... ve ben o tencere ocağa oturdu mu mutfağın önünden bile gecmiyordum.... şükür ki bi yerinize gelip yakmamış.... ben fisslere çok güveniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…