Söylesem belki inanmazsın ama benim 7 tane düdüklüm varkızlar konuyu takibe almıştım ancak günlerdir hiç bildirim gelmemiş
bu tarife bayıldım bu hangi yörenin çorbası, çok teşekkürler, denicem
bnm 1 tane düdüklüm var diyelim ki siz 3 yemek yapcaksınız hepsini aynı düdüklüde mi yapıyosunuz yıkayıp yıkayıp yoksa başka düdüklünüz de mi var?
Ben de tupperware delisiyim pilav kabini hiç denemedim ama makarna kabı vardı bende beğenmedim geri verdim.... nasıl kullaniyordun makarna kabini?
kızlar konuyu takibe almıştım ancak günlerdir hiç bildirim gelmemiş
bnm 1 tane düdüklüm var diyelim ki siz 3 yemek yapcaksınız hepsini aynı düdüklüde mi yapıyosunuz yıkayıp yıkayıp yoksa başka düdüklünüz de mi var?
bu maraş elbistanda yapılır adınada marhıda çorbası denir, sarımsakla nar ekşiside ben ilave ediyorum tarife çok harika oluyor..kızlar konuyu takibe almıştım ancak günlerdir hiç bildirim gelmemiş
?
Nohutu neden tuzlu suda tutuyorsun gece?ilk defa duyuyorum. Çok tuzlu olmuyor mu ,tuz koymuyorsun o zaman yemeğe? Çok güzel bir topik olmuş canım. Benim düdüklü tencerem tefal.fakat çok memnun değilim. Sanırım lastiğini değiştirmem gerekecek.sen fissleri kaça aldın?kaç litre?Etli Nohut Yemeği:
1 su bardağı nohut (akşamdan tuzlu suya ıslatılacak)
200 gr dana kuşbaşı
2 baş soğan
Sıvı yağ
Salça (Domates ve Biber)
İsteğinize göre baharatlar
Ben nohutu ayrı, eti ayrı pişir, birleştir vs. uğraşamayanlardanım :)
Zaten akşamdan ılık tuzlu suya yatırdığınız nohut gayet de güzel pişiyor.
Nohutu güzelce yıkayın bir kenara alın. Tencerenizi ocağa koyun ve etlerinizi rengi değişene kadar güzelce soteleyin. Sonra yağ, soğan, salça gibi malzemeleri sırasıyla ekleyin. Hatta soğanı kavurmaya daha uğraşmıyorum ben, hepsi yumuşacık pişiyor hatta soğan dağılıyor. En son olarak da nohutu ve baharatları ekliyorum. Üzerlerine kaynar su döküyorum. Fakat suyunu fazla kaçırmamaya dikkat edin, zira düdüklü tencerede çok su kaybı olmuyor. Düdüklüm pişirme işlemine geçtikten sonra 15 dakika pişirip altını kapatıyorum, buharı tahliye etmiyorum dinlenmeye bırakıyorum.
Sonuç tabii ki mükemmel, hamur gibi dağılan etler ve nohut
(Düdüklüm fissler, 2. kademede pişiriyorum)
Ay çok heveslendirdiniz hepiniz beni:))) fisslerin hangi modelini alayım?bana acil tavsiye vericeksin mecburİstersen tabiki olabilirsin canım
Ben 8 sene öncesine kadar evde düdüklü ocağa kondu mu mutfağın önünden bile gecmezdim
Kayinvalidem beni usul usul alıştırdı nası yaptı hala anlamış diilimama iyi yapmış.. sonra da nasıl olduysa elim alıştı işte.... bende hangi markalar var, fissler vitavit edition, fissler vitaquick red, wmf perfect ultra, tefal Acticook ve tefal Nutricook.... bundan önce de bi çoğunu kullandım onu da belirteyim... silit sicomatic, tefal Clipso falan.. ama düdüklü alacaksan fissler ve wmf ten asla şaşma derim.... fissler ve wmften daha iyisi yok...
Tarife gelince bugün etli Nohut yaptim:)
Yalnız ben hep göz kararı yaparim tariflerde ölçü veremicem
Malzemeler
Nohut
Kuşbaşı et
Biber ve domates salcasi
Kırmızı dolmalık biber
Kuru soğan
Siviyag ve biraz tereyağı
Karabiber, tozbiber, kekik ve tuz
Nohut um önceden haşlanmış buzlukta vardı. .. etimi on dakika Düdüklüde çok az bi suyla hasladim sonra suyunu bi kaba aldım. Yagi ekleyip eti soğanı biberi kavurdum, bi domates rendesi ve salcayi ekledim biraz daha çevirdim. Ayırdığım et suyunu ve bi miktar daha kaynamis suyu ekledim nohut ve baharatı da ekleyip kapağını kapattım. İkinci kademede 10 dakika pisirdim...
Selam canım aramıza hosgeldin:)Ay çok heveslendirdiniz hepiniz beni:))) fisslerin hangi modelini alayım?bana acil tavsiye vericeksin mecburkac litre alayım?
Selam canım aramıza hosgeldin:)
Fisslerin Vitavit Edition modelini aldım en son tavsiye ederim... bütcene uygun degilse vitaquick de alabilirsin. kaç litrelik olduğuna gelince, kaç kişisiniz?[/QUOTE?
Hoşbuldum canım.3 kişiyiz canım.günlük kullanmak istiyorum.
Tefalim yeter misafire.ama ondan da tırstım biraz.patlıcak gb ürküttü beni.günlük kullanım için 4,5 yeter dediğin gb.onu bir araştırayım.çok teşekkürler canım:*O zaman 4,5 lt yeterli...
Misafirin yemekli çok geliyorsa 6 lt daha uygun ama
Tefalin hangi modelini kullanıyorsun ve neden tırstın?Tefalim yeter misafire.ama ondan da tırstım biraz.patlıcak gb ürküttü beni.günlük kullanım için 4,5 yeter dediğin gb.onu bir araştırayım.çok teşekkürler canım:*
10 sene olmuştur alalı.adını hatırlamıyorum. Kapağının fotoğrafını çektım.2 sene kadar önce et mi ,kemik mi ne haşlayacaktım.nasıl olduysa suyunu çok koymuşum.mutfakta da işim vardı allahtan. Baktım sarsılmaya başladı tencere.hemen kapattım altını.sonra fark ettim suyunu çok koyduğumu.o günden beridir düdüklünün başında bekliyorum. Hatta kaynayınca korkudan kapatıyorum altını. Sonra bir daha açıyorum. Kapatıyorum.başında askere döndümTefalin hangi modelini kullanıyorsun ve neden tırstın?
Tefal clipso bu.. belki buhar deliği tikanmistir kapağı iyice temizlesen..... lastik de 10 senelik ise değiştirmen lazım evet....10 sene olmuştur alalı.adını hatırlamıyorum. Kapağının fotoğrafını çektım.2 sene kadar önce et mi ,kemik mi ne haşlayacaktım.nasıl olduysa suyunu çok koymuşum.mutfakta da işim vardı allahtan. Baktım sarsılmaya başladı tencere.hemen kapattım altını.sonra fark ettim suyunu çok koyduğumu.o günden beridir düdüklünün başında bekliyorum. Hatta kaynayınca korkudan kapatıyorum altını. Sonra bir daha açıyorum. Kapatıyorum.başında askere döndümsanki buharını dışarı veremiyor.arkadaşım lastiğini değiştir dedi.anlamadığim için bu işten hiç aklima gelmemişti daha önce.ilk fırsatta değıştırıcem.fisslere de baktım.baya pahalıymış.eşim asla kabul etmez yenilemeyi.bilmiyorum nolcak.
Evet evet clipso.tamam canım. Dediklerini yapıcam.hala devam ederse sorun yenilicem mecbur.Tefal clipso bu.. belki buhar deliği tikanmistir kapağı iyice temizlesen..... lastik de 10 senelik ise değiştirmen lazım evet....
Fisslerin uygun fiyatlı modelini alabilirsin araştır derim ben bazen kampanyalar oluyor çok uyguna geliyo
Geceden islatilmis 20 dk islatilmamis 40 dk diye okudum gecen gun bir yerde aMa hangi marka yazmiyordu.Kızlar nohutu kaç dk da pisiriyorsunuz. Gecen gun yaptım etini salcasini yagini hepsini katarak 40 dk ya ayarladım. Etler pismisti ama nohutlar baya diriydi
1 gün öncesinden ıslatmıştım ama yine de 40 dakikada pişmedi. Kemikli ette vardı onlar pişmişti lakin nohutlar diri diriydiGeceden islatilmis 20 dk islatilmamis 40 dk diye okudum gecen gun bir yerde aMa hangi marka yazmiyordu.