Nerelisin canım sen:)
Ben malatyaliyim bayılırım tarhanaya
Senin tarifini benim maraşlı bi arkadaşım yapıyordu
Ben sade yaparım ama böyle de çok lezzetli oluyo
Eline sağlık
Merhaba,
Ben de birçok yemeğimi düdüklü tencerede yapıyorum. Eğer mercimek çorbasını blendırdan geçiriyorsanız rendelemenize gerek yok. Ben öyle yapıyorum bir sıkıntı yaşamıyorum. Nacizane fikrim tamamen zaman kazanmanız için
Haklısınız
Soğanı patatesi ve havucu rastgele irili ufaklı doğruyorum. Hafif yağda kavurup mercimeği ekliyorum. Nane kimyon kırmızı biber karabiber üzerine suyunu ekleyip tenceremin kapağını kapatıyorum. Bakliyatlar (2. Programda) 7 dakika pişiriyorum. Pişince blendırdan geçiriyorum. Oh mis afiyet olsun
Bu arada size bir sır vereyim. Çorbayı pişirken pulbiber ve naneyi eklemeyin. Pişirdikten sonra ayrı bir tava ya da cezvede terayağında kızdırıp çorbayı kaseye koyduktan sonra üstüne servis yapın. Hem çok lezzetli hem de çok havalı bir sunum oluyor. Şimdiden afiyet olsun
Yeni evli bi hatun olarak uzmanlaşmak istediğim bir konu.
Merakla takipteyim hanımlar
Kızlar düdüklüm ayyıldız marka klipsolulardan.
Zamanında takım olarak almıştım.
Pancar haşlamam gerek ne kadar tutmalıyım sizce?
Teşekkürler tarif için canım
lingen in de söylediği gibi diğer arkadaşlar için de emsal oluyor bu güzel tarif güncemiz
kızlar kuru fasulye,(ıslanmamış ise 45 dk)
yesıl fasulye,(20dk)
patates yemeği,(15 dk)
nohut
bunları mutlaka düdüklüde yapıyorum.
çok pratik. çok memmunum.
markası karaca, setin içinde vardı. tencerelerde karaca...
Ne demek diğer tariflerimi de paylaşacağım zamanla üstelik fotoğraflı
düdüklüden sonra çalışan kadının eli ayağı kettle ve airfryer olsa gerek:))
aslında bende yeni evli sayılırım ve bekarken makarna bile bilmezdim...:) düdüklüde önceden hiç denemedim aslında...Hoşgeldin canım,
Bi ara ben de Karaca'yı bir hayli araştırmıştım ama kararsız kalmıştım.
Maşallah sen çözmüşsün neredeyse düdüklünü :)
Varsa pratik tariflerini de yazabilir misin? Biz acemilere yardımcı olur
Hmmmm
Ayyıldız hiç kullanmadım ama fikir verebilecek bi arkadaş yoksa bence deneyerek bulmalısın canım. Pancar diye şeker pancarının köküne mi diyorsun? Yoksa yeşil pancara mı diyorsun? Ona göre fikir üretebiliriz.
Ya ben de philips airfryer xl almayı düşünüyorum ama çok kararsizim senin yorumun biraz olumlu tarafı ağır bastırdı:)düdüklüden sonra çalışan kadının eli ayağı kettle ve airfryer olsa gerek:))
Ay canimmm çok teşekkür ederim söylemen yeterAyyy çok sevindim canııım
Amasya'lıyım aslen. Malatya'lı bi arkadaşım da bana sürekli kuru maraş tarhanası getirirdi öğrenciyken. Kuru kuru bile yerdik çıtır çıtır :) Sade de çok severim, ımmh nohutlu filan.
Evde halen var canım, koş gel ikram edeyim sana
ben de bayağı kararsız kaldım... ev amerıkan mutfak.. koku çok önemli halıyle..Hoşgeldin canım
Airfryer benim de ilgimi çekiyor zaman zaman. Ama ben şimdilik bekar ve yalnız yaşayan biri olunca ufak bi tava işimi görüyor
Yağsız kızartma yapmak gibi bir marifeti vardı bu cihazın galiba dimi :)
Kızartarak neler yapıyorsun?
Ayyy kesin alcammmmben de bayağı kararsız kaldım... ev amerıkan mutfak.. koku çok önemli halıyle..
kızartma hiç tüketmezdim her hafta yapıyorum simdi...söyle ,doğra kızartmanı bı kabın içinde ıstedıgın mıktarda yağda karıştır.
dk ayarla işine bak koku yok yandı derdi yok.
sigara böreği tavuk kofte karnabahar biber patlican kabak havuc hepsi oluyor. Bende cok kararsiz kaldim.fiyati yuksek ise yarar mi falan derken suan cok pratik.lezzetsiz bulan var ama bize hic oyle gelnedi. Haa haxir donmus pizzayida atiyoruz icine bide patlicani butun butun atinca ayni közde patlican oluyor..hic pisman olmadim. Benimki xl degil ona ragmen buyuk.lingen de okusun:)
Benim almak istediğim xl dijital ekranlı evetYani dedim ya amerikan mutfak ona ragmen hic rahatsiz etmedi beni sesi.tefalden bir farki var. Zil caliyo bitince.bide bulasik makinesinde yikaniyor iyi yanlari... ben genelde patatesi 20 dk.koyuyorum o arada cay demleniyo kahvalti haxirlaniyo dk 10 gosterince biber atiyorum uzerine.yoksa fazla pisiyor biber ornek verdim.pisire pisire alisiyosun..kizartma iskenceden cikti.etrafa yag sicrat yok yandi mi bak..kokuyu cikart iskenceydi.hatta hic kizartma yapmazdim makine yokken.usenirdim. benimki manuel sanirim yurtdisinda dijital ekranli varmis.farketmez gerci islev onemli
Shafer kullanan bi arkadas ariorum cnm yardimci olabilirmiArkadaşlar Merhaba,
İmrenerek baktığım bazı hanımlar var, hamarat mı hamarat denen türde :)
Ve, hem hamarat hem de çalışan hanımların birçoğunun mutfakta ortak bir noktası olduğunu keşfettim. (Kendim çalıştığım için algıda seçicilik galiba :) Gerçek hayatta gözlemlediklerim ve burada okuduklarımdan anladım ki bazı hamarat hanımlar mutfaklarında iyi birer düdüklü tencere kullanıcısı. Hatta 1 saatte 3 çeşit yemek yaptığını iddia eden hanımlar, yahut iki düdüklü tenceresi olduğu için başka hiçbir tencere kullanmadığını iddia eden hanımlar bile mevcut :)
- Bakliyat ve Baklagiller
- Kırmızı ve Beyaz Et
- Sebze Yemekleri
- Sarma ve Dolmalar
- Konserveler
- Reçeller
- Hatta Kek ve Pirinç Pilavı :)
- Hatta Hatta Semiz Otu Yemeği pişirenler bile var
Ben de çalışan bir bayanım ve mutfakta saatlerce vakit geçirmek durumunda kalmaktan şikayetçiyim. Yahut yarım saate bir kalkıp mutfağa gidip yemeğin suyunu vs. kontrol etmek, yandı yanacak diye kronik bir karın ağrısı ile başka bir şeye konsantre olamamak gerçekten can sıkıcı. Ee bir de her gün yemek yapmak durumunda olanlarımız var ki, ömür boyu eziyet.
İşte bu yüzden ben pratik bir düdüklü kraliçesi olmaya karar verdim ve kendime bütçeme uygun, iyi denilebilecek bir düdüklü tencere aldımHatta kullanmaya da başladım ve 10 dakikada yemeğimi pişirip tv karşısına geçmek gerçekten inanılmaz..
Düşündüm ki tecrübelerimizi, tariflerimizi ve püf noktalarımızı paylaşacak bir topiğimiz olursa başkaları da faydalanır.. Ben tecrübe ettikçe yazacağım, sizler de bana katılırsanız sevinirim..
Bir de yukarıda anket oluşturdum, karar aşamasında olan arkadaşlara fikir verir. Zira ben düdüklü tenceremi alırken çok araştırdım.
Şimdiden pratik lezzetli tarifler dilerim
Not: Düdüklü tencerenizin markasını ve kaç dakika pişirdiğinizi de yazarsanız diğer arkadaşlar da faydalanır ..
Antrikot eti duduklude pisirebilir miyim? Ben 24 saat eti zeytinyağ sarımsak baharat ile Marine şekilde bekletiyorum. Şimdiye kadar normal teflon tavada yüksek ısıda kizartiyordum. ama ocak çok pisleniyor ve koku oluyor evde. Düdüklü de nasıl yapabilirim. Düdüklü tencerem Karaca