Çok teşekkür ederim :) zeytinyağlı yapacağım ama yapraklar sert biraz onada 10 dk yeter mi acaba bilemedim :)Harika, ellerinize sağlık. Ben yaprak sarmasını düdüklüde hiç yapmadım. Ama biber dolmasını hep düdüklüde yaparım. Et programını seçip 10dk da pişiririm. Yaprak sarması için yaprağın durumuna göre değişir. Etli mi yapacaksınız zeytinyağlı mı?
Harika, ellerinize sağlık. Ben yaprak sarmasını düdüklüde hiç yapmadım. Ama biber dolmasını hep düdüklüde yaparım. Et programını seçip 10dk da pişiririm. Yaprak sarması için yaprağın durumuna göre değişir. Etli mi yapacaksınız zeytinyağlı mı?
Çok teşekkür ederim :) zeytinyağlı yapacağım ama yapraklar sert biraz onada 10 dk yeter mi acaba bilemedim :)
ben hiç düdüklüde biber dolması yapmadım da kısaca tarif verir misiniz? suyu ne kadar olucak? bnm düdüklüm emsan 3 kademeli pişirmesi var napmalıyım?
Ben de aynen böyle pişiriyorum. Bu arada biz evde 2 kişi olduğumuz için fazla yapmıyorum biber dolmasını sonra kalıyor hoşuma gitmiyor. Az yapınca da tencerenin dibi görünüyorTabi kii. Çiğden soğanı ince ince kıyıyorum, göz kararı kıymasını pirinç, bulgur, tereyağ, salça ve baharatları ekliyorum. Biberleri doldurup tencereye diziyorum. Bir kenarda hazırladığım salçalısuyu üstüne ekleyip et programı(3. kademe oluyor benim düdüklümde) 10 dk. pişiriyorum. Gayet leziz, besleyici ve pratik oluyor. Yalnız suyunu iyi ayarlayın yanma, yapışma olmasın...
Ben de aynen böyle pişiriyorum. Bu arada biz evde 2 kişi olduğumuz için fazla yapmıyorum biber dolmasını sonra kalıyor hoşuma gitmiyor. Az yapınca da tencerenin dibi görünüyorSu bardağını yatay şekilde koyup biberleri sıkıştırıyorum ki dağılmasınlar. Suyu da fazla çekmiyor benim yaptığımda. Az koyuyorum o yüzden. Biberlerin tabanını birazcık geçecek kadar.
kase nasıl olmalı cam mı porselen miBen de kase koyuyorum biz de 2 kişiyiz+1 de bebeğimiz var :)
kase nasıl olmalı cam mı porselen mi
of bana düdüklü tencere demeyin
bir tencere dolusu pastırmalı kuru fasülye yaktım dün!
ya tam pişmemişti, bi 20 dk daha dursun dedim demez olaydımAllah seni nasil becerdinkoş gel bende bugün sucuklusu var
ya tam pişmemişti, bi 20 dk daha dursun dedim demez olaydım
Ben de kase koyuyorum biz de 2 kişiyiz+1 de bebeğimiz var :)
Ben porseleni düz koymuştum altı bozuldu. Kesim yerinde ince çatlaklar oldu. İçine de su koymuştum oysa. O yüzden artık cam kase veya bardak koyuyorum.kase nasıl olmalı cam mı porselen mi
Ben porseleni düz koymuştum altı bozuldu. Kesim yerinde ince çatlaklar oldu. İçine de su koymuştum oysa. O yüzden artık cam kase veya bardak koyuyorum.
Bu baklagil karmasasi gozumu korkuttu fissler kullanan bir arkadas cikana kadar askiya aldim yine baklagil yapmayi:)))
Hem de ne cannn:))Fissler candır, en baba bakliyat 10 dk =)
canım benim o nohutun cinsinden dolayı öyle olmuş bence1 gün öncesinden ıslatmıştım ama yine de 40 dakikada pişmedi. Kemikli ette vardı onlar pişmişti lakin nohutlar diri diriydidüdüklümü yeni aldım tefal nutricuuk acaba düdüklümü iyi değil bilemedim