Düdüklü Tencerede Pratik Yemekler :)

Hangi Marka Düdüklü Tencere Kullanıyorsunuz?

• Fissler

• Tefal

• Karaca

• Kormaz

• Termo

• Schafer

• Diğer

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
arkadaşım düdüklüde 20 dk haşlayabilirsin sonra iyi ısınmış fırına 200 -250 derece borcamla sürebilirsiniz.bide soslanmış eti folyoya susuz sarabilir iyi ısınmış fırında 30 -40 dk pişirip folyonun üstünü açıp kızartabilirsiniz.

Bu konu tam benlikmiş düdüklü benim sağ kolumdur .şu an işim var ilk fırsatta sizlere ufak ufak tarifler vereyim...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
Tarif süper tam kocisime göre. Mutlaka deneyeceğim çok teşekkürler

Yoğurtlu Tarhana Çorbası;

Bu tarifim yöresel bir tarif. Ama çocukluğumun en güzel anıları bu çorbanın kokusunda saklıdır. Uzun kış gecelerinde sobanın üzerinde saatlerce kaynatılarak kıvam alırdı :)
Bu tarhana yazdan yapılır, yumruk şeklinde sıkılarak güneşli günlerde kurutularak kış için hazırlanır. Ben şimdi hazır tarhanayı düdüklü tencerede nasıl yaptığımı paylaşacağım.

Malzemeler;
15-18 adet kuru tarhana (akşamdan ıslatılacak)
3 diş sarmısak
Yarım su bardağı nohut (akşamdan ıslatılacak)
Bir su bardağı tavuk suyu
Su
Tereyağı
Nane- Kekik

Akşamdan ıslatılan tarhana ezilir. Sarmısaklar minik minik doğranır. Islatılmış nohut ve tavuk suyu da eklenir. Düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir. (Fissler 2. kademede) En son tereyağı ve nane kavrularak üzerine dökülür.

Normalda Fissler için 20 dakika uzun bir süre fakat bu çorba uzun piştiğinde kıvamlanıyor.
Afiyet olsun :)

Not: Merak eden arkadaşlar için tarhanın görselini ekledim..

merhaba
düdüklüde çorbanın dibi tutmuyor mu acaba?

Düdüklü tencerede kemik suyu:

Kemikleri soğuk suda 1-2 saat bekletin. Daha sonra düdüklü tencerede üstünü geçecek kadar su ekleyin. Bir saat kadar et programında pişirin. Kemik sularınız çorbalarınıza pilavlarınıza lezzet katmak için çok pratik...

Geçenlerde vakitsizlikten çorba tarifi verip kaçmıştım.düdüklü tam bir hayat kurtarıcıdrr mutfakta kullanmaya bir başlayınca vazgeçemiyor hergeçen gün kullanım alanınız genişliyor..tarfilere gelirsek şu an ilk aklıma gelenleri yazayım..zaman zaman başka tariflerde paylaşırım..

Tavuk tandır: tavukları yıkayın derisini çıkartın ama atmayın..tavukları bir gün önceden yada bir kaç saat önceden sosa yatırın.sosunuza yoğurt,biber salçası,sarımsak rendesi,limon kabuğu rendesi ,zeytin yağı,karabiber,az kekik,tuz,biraz şeker ilave edip tavukları derilerde yanında olmak şartıyla bir güzel harmanlayın dolapta saklayacağınız kabın içine yerleştirin içerisine 2 3 dal maydanoz saplarıyla bırakın..pişirmek istediğinizde sosla tavukları düdüklüye bırakın içine soyulmuş kuru soğanıda tüm bırakıp biraz su ilave edip pişirin.pişirme süresi düdüklünüze göre değişir.25 dk 35 dk ilk yaptığınızda kaynama noktasında altını kıstıktan sonra 25 dk açıp bakın pişmemişse tekrar kapatıp kaynama noktasından tekrar bi 10 dk tutarsınız..yanına pirinç pilavıyla serviz yapın..

Bir diğer tarifimi acil misafir geleceğinde kurtarıcı olarak görürüm lezzeti şahanedir,
Etleri ister kuşbaşı ister biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın düdüklüye bırakın domatesleri küçük küpler halinde doğrayın bol olsun etleri sarsın domateslerle birlikte biraz kekikte atın karıştırın su bırakmadan kapağı kapatın .su bırakmıyoruz çünkü domatesler bol, ette suyunu salacak diğer tarafta tavada kuru soğan ,kırmızı yada yeşil biber ,sarımsak doğrayıp tavada bol yağda kavurun içine bolca tuz karabiber kırmızı pul biber ilave edin altını kapatın..etler kaynama noktasından20 dk, 30 dk sonra kontrol edilmeli .yumuşak ama çok dağılmayan ete ihtiyacımız var .baktınız pişmiş ama dağılmıyor tavanızdaki soğanlı karışımı düdüklüye aktarın bi 10 dk da bu sosla pişirin.pişen yemeği borcama döküp ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar tutun..aynı bu tarife tepsiye dökme noktasın da..kızarmış patates ,kızarmış patlıcan ilavesiyle farklı tat elde edebilirsiniz..

Bu tarifte çok pratiktir pilav yanında harika olur..lezzetinin sırrı püf noktasındadır lütfen dikkat..tavukları tercihen but severim ben yıkayın düdüklüye bırakın 1 tane tüm kuru soğan bırakın püf noktası bol çok bol tuz atın kekikte çok bol atın tavukların üstünü çok geçmeyecek kadar su bırakın kapağını kapatıp 20 dk kaynatın.
Bu tarif çok yönlüdür,ister tek başına tavuk yapın pilavla tüketin ,isterseniz 20 dk kapağı açıp tüm yada yarım patatesleri içine atıp bi 10 15 dk daha pişirin.borcama döküp fırında üzeri kızarana kadar bekleyin...

her iki tariftede yemek pişmiş ve hazır fırına sürüp sürmemek size kalmış..ama ben yumuşak sulu et yada tavuk fırında üzeri kızarınca çok seviyorum misafirlerimde bu tarfilere bayılır...

marhıda çorbası çok besleyici bir çorbadır bizde kışın şifa niyetine içilir..önceden marhıdanın malzemesi hazırlanıp kavanozda bekletilir elimizin altında hzır olması avantajdır,,
1 çay bardağı kuru barbunya
1 çay bardağı kuru fasulye
3 çay bardağı nohut
1 çay pardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı yeşil mercimek
5 çay bardağı dövme (yarma)
bu karışım önceden hazırlayın bir kavanoza bırakın,
ben 4 kişiye yapacağımda 1 su bardağı bu karışımdan ıslarım ,

akşamdan soğuk suyla bu karışımdan istediğim ölçü bol suyla ıslatırım.Ertesi gün tahılların suyunu süzerim soğuk suyu bol olacak şekilde düdüklüye bırakırım düdüklünün ağzı açık bir taşım kaynatıp çorbanın kefi dediğimiz köpüklü suyunu alır ağzını kapatırım ..içinde dövme olduğu için suyu çok çeker lütfen suyu bol bırakın...çorba kaynarken sosunu hazırlarım..küp küp doğranmış kuru soğan kavrulur içine domates ve biber salçası ilave edilip kavrulmaya devam eder.kavrulan salçaya kuru nane,sarımsak rende domates ilave edlir.25 dk sonra düdüklü açılır tahıllar pişmişse sos ilave edilip ağzı açık 10 dk kaynatılır.altını kapattığımızda üzerinden tuz ve nar ekşisi gezdirilir...

Geçenlerde vakitsizlikten çorba tarifi verip kaçmıştım.düdüklü tam bir hayat kurtarıcıdrr mutfakta kullanmaya bir başlayınca vazgeçemiyor hergeçen gün kullanım alanınız genişliyor..tarfilere gelirsek şu an ilk aklıma gelenleri yazayım..zaman zaman başka tariflerde paylaşırım..

Tavuk tandır: tavukları yıkayın derisini çıkartın ama atmayın..tavukları bir gün önceden yada bir kaç saat önceden sosa yatırın.sosunuza yoğurt,biber salçası,sarımsak rendesi,limon kabuğu rendesi ,zeytin yağı,karabiber,az kekik,tuz,biraz şeker ilave edip tavukları derilerde yanında olmak şartıyla bir güzel harmanlayın dolapta saklayacağınız kabın içine yerleştirin içerisine 2 3 dal maydanoz saplarıyla bırakın..pişirmek istediğinizde sosla tavukları düdüklüye bırakın içine soyulmuş kuru soğanıda tüm bırakıp biraz su ilave edip pişirin.pişirme süresi düdüklünüze göre değişir.25 dk 35 dk ilk yaptığınızda kaynama noktasında altını kıstıktan sonra 25 dk açıp bakın pişmemişse tekrar kapatıp kaynama noktasından tekrar bi 10 dk tutarsınız..yanına pirinç pilavıyla serviz yapın..

Bir diğer tarifimi acil misafir geleceğinde kurtarıcı olarak görürüm lezzeti şahanedir,
Etleri ister kuşbaşı ister biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın düdüklüye bırakın domatesleri küçük küpler halinde doğrayın bol olsun etleri sarsın domateslerle birlikte biraz kekikte atın karıştırın su bırakmadan kapağı kapatın .su bırakmıyoruz çünkü domatesler bol, ette suyunu salacak diğer tarafta tavada kuru soğan ,kırmızı yada yeşil biber ,sarımsak doğrayıp tavada bol yağda kavurun içine bolca tuz karabiber kırmızı pul biber ilave edin altını kapatın..etler kaynama noktasından20 dk, 30 dk sonra kontrol edilmeli .yumuşak ama çok dağılmayan ete ihtiyacımız var .baktınız pişmiş ama dağılmıyor tavanızdaki soğanlı karışımı düdüklüye aktarın bi 10 dk da bu sosla pişirin.pişen yemeği borcama döküp ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar tutun..aynı bu tarife tepsiye dökme noktasın da..kızarmış patates ,kızarmış patlıcan ilavesiyle farklı tat elde edebilirsiniz..

Bu tarifte çok pratiktir pilav yanında harika olur..lezzetinin sırrı püf noktasındadır lütfen dikkat..tavukları tercihen but severim ben yıkayın düdüklüye bırakın 1 tane tüm kuru soğan bırakın püf noktası bol çok bol tuz atın kekikte çok bol atın tavukların üstünü çok geçmeyecek kadar su bırakın kapağını kapatıp 20 dk kaynatın.
Bu tarif çok yönlüdür,ister tek başına tavuk yapın pilavla tüketin ,isterseniz 20 dk kapağı açıp tüm yada yarım patatesleri içine atıp bi 10 15 dk daha pişirin.borcama döküp fırında üzeri kızarana kadar bekleyin...

her iki tariftede yemek pişmiş ve hazır fırına sürüp sürmemek size kalmış..ama ben yumuşak sulu et yada tavuk fırında üzeri kızarınca çok seviyorum misafirlerimde bu tarfilere bayılır...

marhıda çorbası çok besleyici bir çorbadır bizde kışın şifa niyetine içilir..önceden marhıdanın malzemesi hazırlanıp kavanozda bekletilir elimizin altında hzır olması avantajdır,,
1 çay bardağı kuru barbunya
1 çay bardağı kuru fasulye
3 çay bardağı nohut
1 çay pardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı yeşil mercimek
5 çay bardağı dövme (yarma)
bu karışım önceden hazırlayın bir kavanoza bırakın,
ben 4 kişiye yapacağımda 1 su bardağı bu karışımdan ıslarım ,

akşamdan soğuk suyla bu karışımdan istediğim ölçü bol suyla ıslatırım.Ertesi gün tahılların suyunu süzerim soğuk suyu bol olacak şekilde düdüklüye bırakırım düdüklünün ağzı açık bir taşım kaynatıp çorbanın kefi dediğimiz köpüklü suyunu alır ağzını kapatırım ..içinde dövme olduğu için suyu çok çeker lütfen suyu bol bırakın...çorba kaynarken sosunu hazırlarım..küp küp doğranmış kuru soğan kavrulur içine domates ve biber salçası ilave edilip kavrulmaya devam eder.kavrulan salçaya kuru nane,sarımsak rende domates ilave edlir.25 dk sonra düdüklü açılır tahıllar pişmişse sos ilave edilip ağzı açık 10 dk kaynatılır.altını kapattığımızda üzerinden tuz ve nar ekşisi gezdirilir...

şahane... ellerinize sağlık.. :)

Fırında tavuk yapacaksanız kızlar düdüklüde haşlarsanız eğer tavuk kokmaz ve yumuşacık pamuk gibi olur:KK72:

Bir tarif daha kızlar tavuk taşlığını alıyorsunuz yağlarını temizleyip iyice yıkadıktan sonra düdüklüye atın üzerine tuz kırmızı pul biber taşlığın yarısına gelecek kadar su bırakın kaynama noktasından sonra düdüklünüze göre değişir 20 30 dk iyice pişirin ilk pişirimde 15 dk açıp kontrol edin derim ..Taşlık çok iyi şekilde haşlandıktan sonra 2 türlü kullanabilirsiniz.

1. haşlanmış taşlıkları süzgeçten geçirin çukur bir kaba alın üzerine kırmızı pul biber,karabiber,kimyon,ezilmiş sarımsak.tuz,mısır unu biraz un bırakıp karıştırın elinizle fazlalığı sirkeleyip kızgın yağda üstündeki sos pişene kadar kızartın .patates kızartması ,soğan halkasıyla servis yapın yada soğan piyazı ve lavaşla dürün harika oluyor...

2.Haşlanmış taşlığı süzün,derin bir tavada kuru soğan ,kırmızı ve yeşil biber,sarımsak kavurun içine haşlanmış taşlığı bırakın birazda taşlıkla kavrulunca üzerine küp doğranmış domates ilave edin.Pişen kavurmaya baharatları ilave edin tuz,kırmızı pul biber,karabiber kimyon ,kekik,yanında pilavla servis edin...

NOT: Ben taşlığın yağlarını temizlediğimde orta bölmesinde kıkırdaklı bir alan var orayı kesiyorum 2 kuşbaşı elde ediyorum öyle düdüklüye atıyorum..tabi kıkırdağını almak tercih meselesi..

Konu sahibi sevgili Amazon, tarhana çorbası tarifini görünce kesin bu arkadaş Amasyalı dedim, yanılmamışım. Zira o tarif bizim oraların tarifidir :KK66:

Merhaba,

Balkabağı çorbası:

1 adet soğan,
3 diş sarımsak,
3 patates,
1 kg bal kabağı( damak tadınıza göre yarım kilo da koyabilirsiniz)

Daha önce de belirttiğim gibi ben tefal kullanıyorum. Sebzelerin hepsini irili ufaklı buhar sepetine koydum. Yaklaşık 6-7 bardak soğuk suyu ekledim. Buharda pişince altını kapattım.Buhar sepetini kenarda beklettim. Tencereye 2 kaşık tereyağ birazcık un ile kavurdum. Buhar sepetindeki sebzeleri ekledim. Azıcık süt ve et suyunu da koydum. Blendırdan geçirdim. Afiyet olsun kış gününde içinizi ısıtsın. Tereyağ un süt ve su miktarlarını veremiyorum çünkü göz kararı yapıyorum. Bir de kimisi yoğun kıvamlı sever kimisi de daha sıvı... Siz kendi kişisel tercihinize göre yapabilirsiniz. Çorbanız kaynama noktasına gelince tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın.

Ben de herseyi duduklu tencerede yapanlardanim.Fissler kullaniyorum cok memnunum, size recel tarifi vereyim.
4 tane rendelenmis ayva ve cekirdekleri
1 cay bardagi su
duduklunun buhari cikinca alti kisilacak 5 dk pisecek alti kapanip kapak acilinca 1kg dan 1 bardak eksik toz seker eklenecek kapagi kapamadan sadece 5-6 dakika sekeri eriyene kadar pisirilecek en son yarim limon suyu eklenecek ocagin alti kapanacak, sicakken kavanoza konulup soguduktan sonra kapagi kapatilacak.
Bu yontemle kayisi,kuru kayisi,murdum erigi receli de yaptim sonuc super :))

Ben de herseyi duduklu tencerede yapanlardanim.Fissler kullaniyorum cok memnunum, size recel tarifi vereyim.
4 tane rendelenmis ayva ve cekirdekleri
1 cay bardagi su
duduklunun buhari cikinca alti kisilacak 5 dk pisecek alti kapanip kapak acilinca 1kg dan 1 bardak eksik toz seker eklenecek kapagi kapamadan sadece 5-6 dakika sekeri eriyene kadar pisirilecek en son yarim limon suyu eklenecek ocagin alti kapanacak, sicakken kavanoza konulup soguduktan sonra kapagi kapatilacak.
Bu yontemle kayisi,kuru kayisi,murdum erigi receli de yaptim sonuc super :))
Eline sağlık canım. .. yalnız bişey sorcam, 1ci kademe mi 2ci kademe mi pişirme ayarı
Ve fissler hangi model kullanıyorsun

selam kızlar bende mercimek corbası,baklagil yemekleri,et kavurma hep düdüklüde yaparım.ama baska seyler de yapmak istiyorum markası fissler benimkinin

selam kızlar bende mercimek corbası,baklagil yemekleri,et kavurma hep düdüklüde yaparım.ama baska seyler de yapmak istiyorum markası fissler benimkinin

Düdüklü tencere de tatlı bile yapabilirsiniz. Ben biber dolmasını bile düdüklüde yaparım. Elim kolum ayağım resmen. Siz ne tarz bir şey yapmak istiyorsunuz?

Kızlar bu başlık harika olmuş. Ben de düdüklü tenceremi yeni aldım ve kullanmaya çok korkuyordum o yüzden bu zamana kadar almamıştım. Hala azda olsa korkum var. Yemek tariflerine ihtiyacım vardı çok iyi oldu :KK68::KK68::KK68:

Düdüklü tencere de tatlı bile yapabilirsiniz. Ben biber dolmasını bile düdüklüde yaparım. Elim kolum ayağım resmen. Siz ne tarz bir şey yapmak istiyorsunuz?
Şu an için düdüklüde yapılacak tüm tariflere açığım :) mesela bugün sebzeli akciğer yapacaktım bunun için bir tarif var mı?

valla secenekleri çoğaltmak istiyorum.yaptıklarınızı kac dakikada yapıyorsunuz mesela?ne tatlısı yapıyorsunuz?

Şu an için düdüklüde yapılacak tüm tariflere açığım :) mesela bugün sebzeli akciğer yapacaktım bunun için bir tarif var mı?
canım akciğer pek yemem ben onun için tarifim yok ama nohut fasulye gibi baklagil yemeklerini yapıyorum mercimek corbası yapıyorum cok basit oluyor

X