valla secenekleri çoğaltmak istiyorum.yaptıklarınızı kac dakikada yapıyorsunuz mesela?ne tatlısı yapıyorsunuz?
Tefal Clipso kullanıyorum memnunum. Fissler'i hiç duymamıştım doğrusu burada gördüm :)
Tefal Clipso, hiç memnun değilim; hep dışarı buhar veriyor her yer leke, iz oluyor. Pişirmesinde, süresinde sıkıntı yok.
Servise götürmeden önce Tefal'in reklamlarını izleyeyim dedim, onlarda da öyle dışarı buhar veriyor. Hatta lastiğini de değiştirdim, belki üretimde sıkıntısı vardır diye, yok yok yok. Bir daha almam. Gözüm Fissler markasında.Meyveleri koyuyorum üstüne şeker ekliyorum. Ama şuan ölçüsünü yazamam çünkü göz kararı yapıyorum.. Bir sonrakine dikkat edip yazarım.
Ben de tefal den çok çok memnunum.
Servise götürdünüz mü?
Servise götürmeden önce Tefal'in reklamlarını izleyeyim dedim, onlarda da öyle dışarı buhar veriyor. Hatta lastiğini de değiştirdim, belki üretimde sıkıntısı vardır diye, yok yok yok. Bir daha almam. Gözüm Fissler markasında.
nasıl yapıyorsun canım onu?tarif veriri misinHatta şu an tavuklu şehriye çorbası yapiyorum: ))
Canım kusura bakma mesajın arada kaynamış daha yeni gördüm. Tavuğun ön butundan 3-5 tane düdüklüye atıp 2.cı kademede 5 dakika pisiriyorum, küçük küpler halinde dogradigim patatesleri ve arpa yada tel sehriyeyi ekleyip patates pisene kadar normal kapakta yada düdüklü kapağında 1ci kademede 4 dakika pisiriyorum..butların deri ve kemiklerini çıkarıyorum.... bol limon ve karabiberle servis ediyorumnasıl yapıyorsun canım onu?tarif veriri misin
Canım kusura bakma mesajın arada kaynamış daha yeni gördüm. Tavuğun ön butundan 3-5 tane düdüklüye atıp 2.cı kademede 5 dakika pisiriyorum, küçük küpler halinde dogradigim patatesleri ve arpa yada tel sehriyeyi ekleyip patates pisene kadar normal kapakta yada düdüklü kapağında 1ci kademede 4 dakika pisiriyorum..butların deri ve kemiklerini çıkarıyorum.... bol limon ve karabiberle servis ediyorum
Tuz damak zevkine göre ayarla
Yağ extra eklemiyorum derinin yağından dolayı
Türkçesi öyle diil miÖn buthiç güleceğim yoktu.
Salçasız mı oluyor bu.
Türkçesi öyle diil mi
Evet ben salçasız yapıyorum
Ama tavuklu pirinç corbasi yaparsam salça ve kurunaneli sos yapiyorum
Ya ben almancasindan çevirmeye çalıştım türkçe de öyle oluyor sandım ne bilimTürkçesi mi olur... Tavuklar tüm dünyada iki ayaklı değil mi...
Teşekkür ederiz tarif için denerim ben bunu. Ben şehriye ve patates katmıyordum.
Ya peki türkçe ne diyosunuz şu ön butlara cidden merak ettimTürkçesi mi olur... Tavuklar tüm dünyada iki ayaklı değil mi...
Teşekkür ederiz tarif için denerim ben bunu. Ben şehriye ve patates katmıyordum.
Ya peki türkçe ne diyosunuz şu ön butlara cidden merak ettim
Şimdi inceledim de kalçalı but ve normal but olarak ayrılıyor benim ön but dediğim normal but arka but dediğim de kalcasıyla beraber olanmisSadece but diyoruz. Arkada bacak yok ya. Ön but demeye gerek yok. Sen başka yerinden mi bahsediyorsun acaba.
Hımm anladım canım. Baget diyorlar Türkiye'de ondan o zaman. Seni de uğraştırdım. Bi an ön but diye okuyunca komik geldi.Şimdi inceledim de kalçalı but ve normal but olarak ayrılıyor benim ön but dediğim normal but arka but dediğim de kalcasıyla beraber olanmis
Yok canım ya ne uğraştırmasi sayende öğrenmiş oldum :))Hımm anladım canım. Baget diyorlar Türkiye'de ondan o zaman. Seni de uğraştırdım. Bi an ön but diye okuyunca komik geldi.
Bende de fissler var :))Ben söylemiştim önceki sayfada. Fissler kullanıyorum. Nerdeyse her yemeği düdüklüde pişiririm. Pilav makarna denemedim. Onları da genelde mikrodalga da yapıyorum
Bende de fissler var :))
Ben de pilav yapıyorum ama makarna denemedim:)
Mikroda nasıl yapıyorsun?
Ben de tupperware delisiyim pilav kabini hiç denemedim ama makarna kabı vardı bende beğenmedim geri verdim.... nasıl kullaniyordun makarna kabini?Tupperware pilav ve makarna kapları var. Onların içinde yapıyorum canım.
marhıda çorbası çok besleyici bir çorbadır bizde kışın şifa niyetine içilir..önceden marhıdanın malzemesi hazırlanıp kavanozda bekletilir elimizin altında hzır olması avantajdır,,
1 çay bardağı kuru barbunya
1 çay bardağı kuru fasulye
3 çay bardağı nohut
1 çay pardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı yeşil mercimek
5 çay bardağı dövme (yarma)
bu karışım önceden hazırlayın bir kavanoza bırakın,
ben 4 kişiye yapacağımda 1 su bardağı bu karışımdan ıslarım ,
akşamdan soğuk suyla bu karışımdan istediğim ölçü bol suyla ıslatırım.Ertesi gün tahılların suyunu süzerim soğuk suyu bol olacak şekilde düdüklüye bırakırım düdüklünün ağzı açık bir taşım kaynatıp çorbanın kefi dediğimiz köpüklü suyunu alır ağzını kapatırım ..içinde dövme olduğu için suyu çok çeker lütfen suyu bol bırakın...çorba kaynarken sosunu hazırlarım..küp küp doğranmış kuru soğan kavrulur içine domates ve biber salçası ilave edilip kavrulmaya devam eder.kavrulan salçaya kuru nane,sarımsak rende domates ilave edlir.25 dk sonra düdüklü açılır tahıllar pişmişse sos ilave edilip ağzı açık 10 dk kaynatılır.altını kapattığımızda üzerinden tuz ve nar ekşisi gezdirilir...
Duduklu hayat kurtarıyor. Mesela bu gün 10dk da yeşil mercimekle lahanadan kapuska yaptım kendime. Kapattım hemen boşalttım buharını kırmızı mercimek koydum 3 dk onu haşladım kısır için bulgurlar ıslanırken eşime tavuk çorbası yaptım. O da market tavuğu olunca 10 dk da pişti.
Acil misafire de iyi oluyor. 1 saatte mükellef bir sofra hazır.