dubleks ev tavsiye

terazi cicegi

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2024
322
214
18
25
selam kızlar,
eşimle geçen konuşurken dubleks evde oturma hayalinden bahsetti, şimdiki evimizde ebeveyn banyo yok ve 2+1 misafir falan gelince yatılı kalırlarsa malumunuz bazı sorunlar oluyor, yedek 2. tuvalet var ama insan yatak odasında bir banyo olsa rahat ederim diyor. ayrıca ilerde çocuk olursa 1 yatak odamız, 1 çocuk odamız olcak, salon misafire kalcak bitek, ev sıkışık olcak gibi geliyor şuanlık. şimdiki evimizi satıp üzerine ekleyip bir dubleks baksak, neler tavsiye edersiniz? daha önce dublekste oturan arkadaşlar nelerden memnun veya değil, kolaylığı zorluğu neler? bitane ev gördük 2. katta 2 oda artı terasa açılan büyük mutfak var, amerikan mutfak deniyor sanırım, banyo tuvalet var ama ebeveyn banyo yok, eşim misafirler 1. katta kalır biz 2. katta kalırız dolayısı ile banyo ebeveyn gibi olmuş olur diyor ama ben yatak odasındaki ebeveyn banyo konforu olmaz iyi düşün diyorum, bir konu bu evin 1. katında da mutfak var, yani ev şöyle alt kat mutfak, balkon, 2 küçük oda bir salon, banyo ile 2+1 ev diyebiliriz, üst kat mutfak, teras, 2 oda bir banyo tuvalet, oda 2+0 gibi oluyor yani üst katta salon yani oturma odası yok onun yerine teras var, uzun oldu ama fikirlerinize ihtiyacım var, ben hiç dublekste yaşamadım

Benim büyüdüğüm ev dubleks kocaman bir evdi. Terasında kapalı kocaman bir alan ve mutfak vardı, yazı orada gecirirdik. Kişi aşağıda. Ama yaşam alanı olarak ebeveyn yatak odası ben ve kız kardeşimin odası ve bir banyo WC yukarı kattaydi. Aşağıda da 3 oda mutfak banyo WC balkon vardı. Çok zordu temizliği hakimiyeti, in çık... Aşağıda ayrı mutfak eşyaları yukarı da ayrı, bulaşık makinası, buzdolabı vs hep çift ciftti. Elektrik süpürgesi temizlik eşyaları vs yine hep çift çifti. Çocuklar için büyük ev keyifli oluyordu. Benim büyük oğlum terasta at kostururdu resmen. Ama işi zordu. Merdivenlerden düşe kalka ogrenmisti oğlum inip çıkmayı ama kapı yaptırmıştık kontrolsüz olmasın diye. Dubleks yerine tek kat bahçeli evi tercih ederdim çocuklu olarak.

Canım ben dublekste oturuyorum. Çok memnunum evimden çok şükür. Temizlik dışında bir zorluğu yok, aksine kolaylık her şeyini her yere sığdırabiliyorsun. Bir odayı giyinme odası yaptık yatak odası ayrı ferah oldu. Birçok rahatlığı var yani o yüzden tavsiye ederim. Banyo konusunda da; eğer üst katta ayrı bir banyo alt katta ayrı bir banyo varsa ebeveyn banyosu aramana gerek yok diye düşünüyorum. Bizim alt katımızda bir banyo bir tuvalet var orayı misafirler kullanıyor, üst katımızda da bir banyo var onu sadece biz kullanıyoruz kimse gelince çıkıp orayı kullanmıyor yani o yüzden ebeveyn banyosu olarak geçti bizde. Bahsettiğin evde de yanlış anlamadıysam hem alt katında hem üst katında banyo varmış zaten, üst kattakini ebeveyn banyosu olarak kullanırsınız.

Çatı dubleksi genelde hep problem oluyor ,yazin sıcak kısin soguk oluyor .cati aktigi zaman masraflara apartmandakiler katilmiyor .surekli catiya anten takicaz falan diyorlar , getirdikleri adam bir kiremiti oynatsa kışa cati akıyor cok problem .
Ama normal dublex (yani 2 katlı evse ) guzel olabilir .cati dublexlerinde cati alcaldigi icin odalar zaten dogru duzgun kullanilmiyor .bide çatı dublexlerinde genelde ust katta bir oda yere kadar cam oteki odalarin tuvalet penceresi gibi cami oluyor ben begenmiyorum .ebeveyn banyolu 3+1 daha mantikli.ama sizin zevkiniz tabi.

Ben düz evı sevıyorum girince odaları lavabosu mutfagı herseyı ortada olacak . girişten arkaya ayrılan bi kapım var o kapının arkası banyo çocuk odası yatak odası .gelende oturma odasında salonda yatınca gece tuvalete girişteki alaturkayı kullanıyor doğal olarak arkaya bizim bölümümüze geçen olmuyor .
yatılı misafir sevmem …
misafir gelecek kalacak die de evımı satıp dublexe geçmem temızlıgı ayrı sorun yaşlılıkta ayrı sorun torunun olsa düşer die sıkıntı . gençken yaslılıgıda düşünün sonuçta satın alınacak kira değil sizde yaşlanınca o Merdıven zor gelir
Yatak odasında banyo olan bi eve bakın

çatı dubleksi değil bu, 2 katlı ev gibi, odalarda alçalma falan yoktu yani, dediğiniz gibi, yukarıda 1 banyo, aşağıda 1 banyo var, yukarıdaki bize ait olur diye kafamızda kurduk, terasa çıkan mutfağa çay, kahve vb. hafif eşyaları koysam, buz dolabı yerine dondurucumu koysam, yani asıl mutfağamı aşağı yapsam, yukarda yazın terasta mangal yapsak, çay çerez falan için yukardaki mutfağa kullansam, diğer zaman kiler gibi ordaki dolaplara kavanoz falan koyarım gibi düşünceler var kafamda.

Müstakil ise tek katlı mümkünse. Dubleks in çık in çık zor oluyor. Bir de bence merdivenleri vs ev dar hissi veriyor, metrekare geniş bile olsa . Altta salon tuvalet mutfak üstte yatak idası çocuk odası genelde. Çocuklara da kullnaışsız.

eşiminde hayaliymiş çocukluktan beri, sadece misafir için değil, nasıl olur diye bi istişare yapmak istedim sizlerle, deneyim tecrübe sorayım dedim, düşünme şaamasındayız.

eşiminde hayaliymiş çocukluktan beri, sadece misafir için değil, nasıl olur diye bi istişare yapmak istedim sizlerle, deneyim tecrübe sorayım dedim, düşünme şaamasındayız.
Tek kat müstakil şahane olur bütçeniz varsa. Arsa olsa yaptırılır da küçük il vs ise ulaşım zorlamazsa işe

Valla bacım üst kat dublexti bizim eski binada kadın çamaşırları falan üstte hallediyorum iyi güzel asagısı dağılmıyor diyordu ilk zaman .

ama işte doğum yaptı çocuğu az büyüdü yuvarlandı merdıvenlerden
misafiri geldı çocuğu düştü dikiş attırmıslar kafasına, (doğumu)ameliyat oldu yukarı inemedı bınemedı kepazelikti yani evi ısıtamadı ondan önceki oturanlarda orta yaşlarda bi kadındı dizine kaza yaptılar platin atıldı inip binemıom klozet yukarda die evden taşındı

üst kattaki mutfaktaki fırın boşluğuna veya bulaşık makinesi yerine mini bar koysak terastayken meşrubat falan koyulsa yazın, eşimde hayal çok size danışıyorum artılar eksiler

ay! allah korusun, burda 2 tuvalette klozetti, ısınma dert, merdivenden çocuğu kollamak dert, sürgülü apı yapsak merdiven başlarına, aşağıdayken kapatsak çıkmasın, yukarda kapasak inmesin, düşmesin yani, amaan, adam bee! uykularımı kaçırdı

İki tuvaletınde klozet olması sağlıklı değil .

Klozet göbek yapar eritemezsin

kafamda şu var; diyelimki alsak, baktığımız evin mutfağa küçük duruyor metreyle ölçmedik, gezdik sadece, yemek masası sığmaz büyük masam, aşağıda 1 mutfak artı bir odayı yemek odası düzsem, bana 1 oda 1 salon kalıyo aşağıda, salon oturma odası, diğer odaya bakarız, üst kattaki mutfağı teras için bişeler yapmak için 2. mutfak kullansam kilerle karışık, 1 odayı yatak odası, 1 çocuk odası, banyo tuvalet ortak, alt kattada bir banyo tuvalet var, ay yazarken yordu, temizliğini düşüneyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…