Ben yazlık bir bölgede çatı dubleksinde oturuyorum bir yıldır. Geçenlerde elektrik faturası 540 geldi, bu aysa 219. Bu ay çok çok az klima çalıştırdım, gece ise oğlumun odasında ısıtıcı yandı (ısıtıcı 75 tl civarı fark ettiriyor sürekli yanarsa). 12 ayda 2 defa 110-130 aralığında fatura ödedim, bir de bu ay 219. Onun dışında en düşük 350-360 geldi. Isındım mı? Hayır. Klimanın tüm sıcaklığı merdiven boşluğuna çıktı.
Temizliği zaten ayrı dert, tek günde insanın canı çıkıyor, iki güne bölmüştüm temizliği o yüzden. Ayrıca çok çabuk kirleniyor.
Isıtması soğutması ayrı problem zaten. Oğlumun odası (iki cephesi açık) şu anda 26 derece. Yazın alt kat ile üst kat arasında minimum 3-4 derece fark oluyor. Kışınsa çok soğuk oluyor (güneyde bir tatil bölgesi bir de).
Güzel yanıysa ev geniş, ferah ve aydınlık. Komşu gürültüsü yok (dubleksten ziyade komşu nedeniyle yok, yan komşum tek kalıyor çoğu zaman, alt katım ise boş gibi bir şey).
Ha bir de unutmadan, alt katta sadece salon, mutfak ve tuvalet var. Tv ünitesinin bir çekmecesine bez, ıslak mendil, krem ve 2-3 çeşit kıyafet koydum oğlum için. Yoksa in çık her zaman mümkün olmuyor.
Bir de merdivenin her iki ucuna bebek güvenlik kapısı almak zorunda kaldım. (Dış kapı direkt salona açılıyor, merdiven de salonun bir ucunda) yani biraz evden kaynaklanan sorunlar da var. Eğer salon ayrı olsaydı, merdiven holde olsaydı ya da alt katla üst katı ayıran bir kapı olsaydı bu kadar sıkıntı olmazdı gibime geliyor.