Dubleks daire

Annemin evi öyle..
Temizliği çok zor yardimci aliyor artik ..
Guzel yani ise kocaman buyuk cumbur cemaat gidince istedigimiz gibi at kosturabiliyoruz

Ters dubleks de benim icime sinmiyo ya.. valla her türlü karışık bu dubleks işi..

Bursadayım. Kış ayı çok soğuk olmasa da yazın çok sıcak oluyor. Nemden nefes alınmıyor.

Her katta tek daire varsa ses bakimindan evet rahat edersiniz.
Benim evim her katta 3 daire var. Yan komsularla beraber yatip beraber kalkiyoruz.

Temizlik biraz zor oluyor.
Kıșın soguk oluyor. Genelde yazin sicak oluyor derler ama Evin konumuna gore yazin serin olabilir. Misal benim evimin onu acik o yuzden yazin baya ruzgarli.

Bir cok esyadan iki tane olmasi lazim. Kepce asagida kaldi, caydanlik yukarida kaldi derken in cik fenalik geliyor.

Antalya aşırı sıcak tabi ama İstanbul'da da çok nem oluyor.
Şu an oturduğumuz ev ara kat olduğu halde bu kış zor ısındı çünkü alt katımız 2 senedir boş duruyor.
Yazın da nefes almakta zorlansak da dubleks evde oturanlara gidip 1 saat geçirince aman yok istemem diyorum :)

Benim için dubleks veya düz ayak önemli değil. 3+1 geniş bir ev de benim için yeterli. Ama eşim terasta güvercin beslemek için istiyor yıllardır. "Bir hobim var onu yapmak istiyorum" diye acite ediyor. Şimdiye kadar hep olmaz dedim ama son zamanlarda düşünmeye başlamıştım.

2,5 yaşındaki oğlum desen babaannesinin evi ters dubleks olmasından ötürü rahat vermeyeceğini çok belli ediyor :)
Eşime tavrımı sürdürsem mi diye düşünür oldum bu konuyla.

Sen biraz daha yaz da gidip sonradan pişman olacağım bir şey yapmayayım :)
En büyük eksisi temizlik. İki daire gibi düşünmek gerekiyor. Ekstra banyosu, tuvaleti. Bizim ısınma problemimiz yok, eşimin yaptığı diğer sitelerdeki dublekslerde de yok ama eski evde donuyorduk 600 tl doğalgaz ödeniyormuş o eve. Çoluğun çocuğun kıyafeti. Bizim çocuk odası ve yatak odası üst katta. Alt katta bir oda var orası büyük oyun odası ve benim kitatplığım ve çalışma masam var bir duvarında komple. Bir duvarın olduğu yere de dolap yaptırdım kıyafetlerim orada. Terası zaten kullanamıyorum çok rüzgar alıyor bu yaz kapattırılacak, eski evdeki projeksiyon perdesi oraya takılacak güya sinema odası yapılacak. Birde mutfak için tesisat döşenmiş oraya mutfak yapılacak ben tırlatacağım. Zaten alt katta ki büyük balkon kapalı oturma odası gibi koltuk tv var. Anlayacağın önümüzdeki sene ben kafamda huni böyle

Bizim binada her katta 4 daire var. Salonum ve yatak odam ortak. Yani huzurlu bir alanım yok. Gündüz rahatla oturamam gece huzurlu uyuyamam kafayi yememek işten degil yani..

Annemlerin evi dubleks ve çok zorlanıyor annem. biz varken de zorlanırdı. Temizliği zor oluyor ev çok büyük olduğu için. Teras temizliği zaten ayrı zor de bizim terasta mutfağımız var yazın genelde terasta oturuyor. ister istemez mutfağa bazı şeyleri taşıyoruz o da zor oluyor. Annem hiç memnun değil düz eve çıkmak istiyor

Benim akrabam almıştı ama okadar iyi araştırdı ki.. Mesala cogu dublekslerin boyunu kısa yapıyorlar , insan iki büklüm oluyor.. Gönlüne görede buldu.. Şuan gelini üste alta da kendisi oturuyor.. Yeni yapı dan dolayı ısınmada şuan şıkayetci degiler.

Temizlik konusu benim en önemli soru işaretim zaten burada..

Ben bunları eşime okuyacağım valla tek tek. Çünkü o istiyor diye düşünmeye başlamıştım anca 6 yıl sonunda..
Terasa güvercin kümesi istiyor diye beni delirtecek desene

Terası kendisi temizleyecekse tabii kuş beslesin. Ne olur o teras var ya kuş pisliğinden. Bir de o güvercinlerin sesinden nasıl uyuyacaksınız? Vallahi kayınvalidemin evi 5+1 dubleksti bir odayı mutfakla birleştirdiler. Beş oda çıkacak kadar büyük terası var. Eve temizliğe iki kişi gidiyor. Kp bize diyor ki, gelinler ben buradan düz ayak eve taşınmak istiyorum, isteyen gelsin otursun. Allah var evin içi muhteşem saray yavrusu gibi ama baba kafama silah dayasan ben bu evde oturmam kusura bakma dedim.

8 senedir dublex evim var, ısıtma için en fazla bu sene 350 tl ödedim ve evim gerçekten çok sıcık oluyor cunku bebek var. bizim ev 3+1 şeklinde altta banyo, mutfak yatak odası, salon birde merdivenli bir oturma oda var. üst katta banyo teras ve kocaman bir oda var biz orayı salon yaptık ve hiç kullanmıyoruz :) yazın terası kullanıyoruz misafir gelirse üst kata cıkıyoruz. kimsenin gürültüsünü çekmiyorum gerçekten ben memnunum

Annemlerin ki dubleks. Çok rahatlar. Isınmada faturada vs hiç sorun yok. Gurultu vs yok, huzur buldular. Yükseliği falan da çok iyi alçak değil tavan. Terası da açıyoruz mis gibi yazin

Temizlik yorucu oluyor ve sürekli merdiven inip çıkmak zor geliyor bir süre sonra.

Annemlerin ki dubleks. Çok rahatlar. Isınmada faturada vs hiç sorun yok. Gurultu vs yok, huzur buldular. Yükseliği falan da çok iyi alçak değil tavan. Terası da açıyoruz mis gibi yazin
bizimde tavanlar yüksek, ilerde orayı çocuklara oda yapmayı düşünüyoruz 5 sene sonra :)

İmkan ve keyif meselesi işte, eşinizi anlıyorum insan sevdiği bir şeyle ilgilenmek için rahat edeceği alanı da arıyor, istiyor. Bizim ev 3+1 büyük bir ev değil, çok küçük de sayılmaz. 2+1di hatta, geçtiğimiz aylarda salonu bölüp, yemek bölümünü iptal ederek oda çıkardık bana :)) Oğlumdan önce evimiz bize yetiyor da artıyordu, çalışma odam vardı. E çocuk oldu, benim çalışma odası çocuk odasına evrildi. Ben kaldım öyle, illa benim kapımı çekip ayrı kafa dinleyeceğim, dokunulmadan çizim yapabileceğim belli genişlikte, bol ışık alan bir yere ihtiyacım var, biz de salonda at koşturacak kadar yer olunca dedik burası bu kadar büyük olmasa da olur ve duvar yaptık oda çıkardık bana.
Şimdi de eski alıştığım salon büyüklüğünü arıyor gözüm, odam oldu ok (Daha büyük olsa daha iyi olurdu o da) ama salon içime hiç sinmedi. Koltukları koca koca almıştık odanın eski büyüklüğüne göre, şimdi hantal bir görüntüdeler. Odanın genişliği, ferahlığı önemliymiş meğer dedim.

Daha büyük bir daire denk getirirsek ve hatta alt katlardan bi ters dubleks de olsa düşünürüm. Bazı insanlar bi hobi odası/sadece kendine ait bir alana da ayrıca ihtiyaç duyabiliyor eşiyle, çocuğuyla paylaştığı evinde. 4+1 bi eve geçsem, iki odayı birleştirip arayı kırdırıp kendi odam yapsam şöyle kocaman, ohh Eşinize de bi terascığı çok görmeyin yav :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…