- 21 Mayıs 2018
- 404
- 529
- 33
-
- Konu Sahibi Almira2017
Tek derdi bu olsunArtısı merdivenlerden inmek kolay,eksisi çıkmak zor..
Bana da inmek daha zor gelmiştir.Artısı merdivenlerden inmek kolay,eksisi çıkmak zor..
Dubleks evler genelde şehire uzak.
Öyle valla bana göre istediğimiz kadar gürültü yapildigimiz için çok rahat..gerisi de umrumda değil))Tek derdi bu olsun
kimisi memnun, kimisi değil...terasın çok kirlendiği, ısınma sorunu olduğu, bir süre sonra merdiven inip çıkmanın zor olduğu gibi şeyler söylüyorlar...ama milletin gürültüsünü çekmekten iyidir bana göre...Kızlar merhaba cok kararsız kaldığım bir konuyu sizle paylaşmak fikir almak istiyorum. Evimiz ara kat konumlu. Ne alttan ne ustten ne de yandan rahat huzur yok bize. 2 senedir çektiğimiz derdin haddi hesabı yok. Artık o kadar yıldık ki dubleks daire alalım diyoruz araştırıyoruz. 15 aylık kızım var. Her yazın bir kışı var. Dubleks evler genelde şehire uzak. Dubleks evde oturanlardan bilgi istiyorum. Artıları eksileri nelerdir bilmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Hayır müstakil değil. Ama binalar genelde 2+çatı seklinde. Cok kalabalık değil yani.Müstakil mi demek istediniz?
Ay onu demeyeyim dediydim de geçen sene yuvarlanıp bacağımı 4 yerinden kırmak suretiyle ameliyat olduydum platinli geziyorum şu an yani..Bana da inmek daha zor gelmiştir.
Çok fazla yuvarlanmışlığım ve el ayak kırmış/çıkarmışlığım vardır.
Eşim de aynen böyle söylüyor. Insanla ugrasacagima çatıyla uğraşırım diyorkimisi memnun, kimisi değil...terasın çok kirlendiği, ısınma sorunu olduğu, bir süre sonra merdiven inip çıkmanın zor olduğu gibi şeyler söylüyorlar...ama milletin gürültüsünü çekmekten iyidir bana göre...
artılarıda var aslında mustakil ev gibi oturuyorsun, merdiven inip çıkmak aslında spor olur, üst katın dağınıkta olsa kimse görmez, misafir geldiğinde çocuk sesten uyanmaz üst katta yatar, ayrıca yazın teras keyfi harika olur, terası camla kapladınmı tozda olmaz,çatı zaten ortak, akma olursa apt. karşılar...Eşim de aynen böyle söylüyor. Insanla ugrasacagima çatıyla uğraşırım diyoro derece bıktık yani..
Anladım. Kızım olmasa bu kadar dusunmicez de ısınması soğutması onun için önemli..Biz de sene başında dubleks bir daireye çıksak mi filan diye düşünüyorduk, dublekste yaşayan arkadaşlara sorduk, hemen hemen hepsi ısınma-soğutma problemi yaşadıklarını söylediler. Mevcut faturaları ikiyle üçle filan çarparak hesap edeceksiniz. Çatı katı dublekslerde klasik en üst kat sorunları yaşanıyormuş (Düzenli çatı tamiratı/bakımı vb istiyor). Ev temizliğini kendiniz yapıyorsanız daha çok vakit harcamanız gerekecek, yardımcı alıyorsanız daha fazla ödemeniz.
Bir de bir süre sonra merdiven inip çıkmak külfet oluyormuş.
Yani keyfiniz ve maddi gücünüz ile alakalı.
Oturdugun dubleks eger sitede yer aliyosa o zaman bütün dairelerden para toplanarak yapiliyormus. Ama bağımsız apartmandaysa o zaman kendin karsiliyorsun diye biliyorum ben. Öyle duymuştum..artılarıda var aslında mustakil ev gibi oturuyorsun, merdiven inip çıkmak aslında spor olur, üst katın dağınıkta olsa kimse görmez, misafir geldiğinde çocuk sesten uyanmaz üst katta yatar, ayrıca yazın teras keyfi harika olur, terası camla kapladınmı tozda olmaz,çatı zaten ortak, akma olursa apt. karşılar...
yanlış biliyorsun, çatı ortakOturdugun dubleks eger sitede yer aliyosa o zaman bütün dairelerden para toplanarak yapiliyormus. Ama bağımsız apartmandaysa o zaman kendin karsiliyorsun diye biliyorum ben. Öyle duymuştum..
Hayır müstakil değil. Ama binalar genelde 2+çatı seklinde. Cok kalabalık değil yani.
Ah geçmişler olsun.Ay onu demeyeyim dediydim de geçen sene yuvarlanıp bacağımı 4 yerinden kırmak suretiyle ameliyat olduydum platinli geziyorum şu an yani..
Ama merdivene karşı içimde kin biriktirmek istemedigim için iyi yanından bakmaya çalışıyorum)
Rahatla uyumayı, kızımı uyutmayı, kendi evimle huzurlu olmayı o kadar istiyorum ki.. Geri kalan zorluğu göğüslerim gibi geliyor bana..4 yıldır dubleks evde oturuyorum, ısıtma büyük problem ciddi para gidiyor onu söyleyeyim, temizliği diz yapacaksanız oda ayrı bir külfet oluyor çatı bakımı yapılıyor belli aralıklarla ama bunlara rağmen ben evimi çok seviyorum ve rahatım açıkçası, artı ve eksileri o düşünüp karar vermek lazım
Ayni dediginiz ozellikte daire arıyoruz bizde. Aslında bikac tane bulduk da. Ama biraz sehir dışı. Yeni yapilanma. Kararsızlık çok kötüApartman hayatından şikayet edip şehire uzak deyince çatı dubleks istediğiniz ihtimalini eledim nedense. Sonuçta o da bir apartman dairesi diye..
Bizim evimiz de 2+1 ara kat. Bu aralar biz de dubleks daire düşünmeye başladık. İstediğimiz gibi geniş teraslı en az 4 odalı ev bulursak taşınırız. Şimdiki yeni binalara ufacık teras yapılıyor.
Kışın ısınma yazın terleme probleminden çok yakınıyorlar oturanlar ama emin değilim.
Neyse de bana da fikir olur :)