M I N E R V A
İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.650
-
- Konu Sahibi Almira2017
Bizim yatak odaları üst katta, çocukların oyun alanı da öyle, aman koşma, ses yapma gibi bir derdimiz olmuyor, terası çok kullanıyoruz yine kızımla, Heran dışarı cıkamasak da havalar biraz ısındı mı çok güzel oyunlar oynuyor kızım terasta, birde kışın şömine en sevdiğim :) yani güzel yönlerini de sayayim, biz hiç pişman olmadık dubleks ev aldığımıza.Rahatla uyumayı, kızımı uyutmayı, kendi evimle huzurlu olmayı o kadar istiyorum ki.. Geri kalan zorluğu göğüslerim gibi geliyor bana..
Sizde haklısınız ne diyim.. Çocukla zor dediğiniz gibi. Benim de tek derdim kızım işte onunla nasıl olur bilemiyorum...Eski dairem de dubleksti, bu da dubleks. Maalesef şuan kendi evim ve sırf ikinci çocuk olacak diye bu evler daha inşaat halindeyken kudurdum, buraya taşınalım diye. Konumunu sevmememe rağmen. Eski evim dubleksti, çocuklu evde dubleks zor (dizen oturtmak) ama muhteşem komşularım vardı. Sitenin sosyal alanı çok fazlaydı. Şimdi kendi düzenimden bahsedeyim. Çocuk altına yaptı, bezi patladı yukarı çık kıyafet al. Ütüyü yukarda yapmak istesen bebek var, alt katta yap yukarı taşı. Merdiven in çık canıma tak ediyor. Temizliği ayrı sıkıntı. Merdiven süpürmeye illet oluyorum. Süpürge bir aşağı bir yukarı... çamaşır makinem de üst katta. Çocukla sıkıntı dubleks ev. Temizlik yaparken mecbur yanımda taşıyorum. Artısı, merdiven inip çıkmak en büyük zayıflama kaynağım. Çocukları yatırmaya çıktığımda ses seda olmuyor. Yani uyku saatlerinde alt katta süpürge falan rahat açıyorum. Başka artıları da var da muhakkak ben şuan artılarında değil, eksilerindeyim.
Ben de böyle bir hayat istiyorumBizim yatak odaları üst katta, çocukların oyun alanı da öyle, aman koşma, ses yapma gibi bir derdimiz olmuyor, terası çok kullanıyoruz yine kızımla, Heran dışarı cıkamasak da havalar biraz ısındı mı çok güzel oyunlar oynuyor kızım terasta, birde kışın şömine en sevdiğim :) yani güzel yönlerini de sayayim, biz hiç pişman olmadık dubleks ev aldığımıza.
Birde oturacağınız bina tek daire üzerine olursa daha rahat olur.Ben de böyle bir hayat istiyorum
Anladım. Kızım olmasa bu kadar dusunmicez de ısınması soğutması onun için önemli..
Ayni dediginiz ozellikte daire arıyoruz bizde. Aslında bikac tane bulduk da. Ama biraz sehir dışı. Yeni yapilanma. Kararsızlık çok kötü
Küçük çocukla zor. Ben sadece çocukla olan kısmından bahsettim. Isıtmadı da eski evde çok zordu. Eşim evlere iyi yalıtım yaptırıyor. Bizim evimiz yerden ısıtma haliyle ısı eşit dağılıyor, kışın alt kat üst kata nazaran daha sıcak oluyor çünkü hem yerden hem tavandan ısı alıyor alt kat. Üst kat 22-23 derecede ideal sıcaklıkta oluyor ama üst katta çocuklar da yattığı için biz termostatı 25 dereceye ayarlıyoruz. Yani alt kat 25 derecede sabit kalıyor. Elbette fatura da normal daireye göre daha fazla geliyor. Yazın da üst kat çok serin oluyor. Camlarımızın ısı cam olmasının da etkisi var tabii. Eski evimde cehennem gibi olurdu. Kayımvalidemin de evi dubleks ve yazın üst katta nefes bile alınamıyor, kışın çok soğuk. Evin yalıtımı düzgün değil. Yani iyi ısınan, mümkünse inşaat firması güvenilir bir yer olsun. Hemen hemen her çatı katında akıtma problemi oluyor. Bizimkiler çok iyi yapmalarına rağmen bazı dublekslerde bu problem yaşanıyor. Bizimkiler direk kendileri hallediyor öyle bir problem olduğu zaman, yıllık bakım olayı nedir bilmiyorum ama daire sahipleri sorun yaşıyorsa hemen yapan kişileri yolluyor ve sorun nerede bulup, hallediyorlar. Ben henüz öyle bir sorun yaşamadım. İyi bir daire bulun dubleks istiyorsanız.Sizde haklısınız ne diyim.. Çocukla zor dediğiniz gibi. Benim de tek derdim kızım işte onunla nasıl olur bilemiyorum...
Biz de sene başında dubleks bir daireye çıksak mi filan diye düşünüyorduk, dublekste yaşayan arkadaşlara sorduk, hemen hemen hepsi ısınma-soğutma problemi yaşadıklarını söylediler. Mevcut faturaları ikiyle üçle filan çarparak hesap edeceksiniz. Çatı katı dublekslerde klasik en üst kat sorunları yaşanıyormuş (Düzenli çatı tamiratı/bakımı vb istiyor). Ev temizliğini kendiniz yapıyorsanız daha çok vakit harcamanız gerekecek, yardımcı alıyorsanız daha fazla ödemeniz.
Bir de bir süre sonra merdiven inip çıkmak külfet oluyormuş.
Yani keyfiniz ve maddi gücünüz ile alakalı.
doğduğumdan itibaren ailem hep çatı dublex dairelerde oturdu/oturduk (38 yaşındayım annemler 5 yıldır normal dairede oturuyo) istisnasız hepsinde ısınma problemi/ serinleme problemi/ çatı akma problemi gibi prablemlerden en az birini yaşadık. Yani ne kombiler patlattık, ne yalıtımlar yaptırdık, ne paralar harcandı ama sonuç değişmedi : soğuk/sıcak/akma.. Belki bizim şanssızlığımızdır bilmiyorum ama ailem bu yüzden tam 6 ev satmak durumunda kaldı sonunda ara kat normal daire aldılar çok iyiler ve geçmişten de çok pişmanlar.. Peteklere el değilmezken burnumuz donardı yaa hatırlıyorum da... Yani iyi düşünün derimKızlar merhaba cok kararsız kaldığım bir konuyu sizle paylaşmak fikir almak istiyorum. Evimiz ara kat konumlu. Ne alttan ne ustten ne de yandan rahat huzur yok bize. 2 senedir çektiğimiz derdin haddi hesabı yok. Artık o kadar yıldık ki dubleks daire alalım diyoruz araştırıyoruz. 15 aylık kızım var. Her yazın bir kışı var. Dubleks evler genelde şehire uzak. Dubleks evde oturanlardan bilgi istiyorum. Artıları eksileri nelerdir bilmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Eski dairem de dubleksti, bu da dubleks. Maalesef şuan kendi evim ve sırf ikinci çocuk olacak diye bu evler daha inşaat halindeyken kudurdum, buraya taşınalım diye. Konumunu sevmememe rağmen. Eski evim dubleksti, çocuklu evde dubleks zor (dizen oturtmak) ama muhteşem komşularım vardı. Sitenin sosyal alanı çok fazlaydı. Şimdi kendi düzenimden bahsedeyim. Çocuk altına yaptı, bezi patladı yukarı çık kıyafet al. Ütüyü yukarda yapmak istesen bebek var, alt katta yap yukarı taşı. Merdiven in çık canıma tak ediyor. Temizliği ayrı sıkıntı. Merdiven süpürmeye illet oluyorum. Süpürge bir aşağı bir yukarı... çamaşır makinem de üst katta. Çocukla sıkıntı dubleks ev. Temizlik yaparken mecbur yanımda taşıyorum. Artısı, merdiven inip çıkmak en büyük zayıflama kaynağım. Çocukları yatırmaya çıktığımda ses seda olmuyor. Yani uyku saatlerinde alt katta süpürge falan rahat açıyorum. Başka artıları da var da muhakkak ben şuan artılarında değil, eksilerindeyim.
Beni en çok düşündüren şey temizlik zaten. Yardımcı alsam da bu haftada bir olmaz. Bir haftasonu üstten süpürüp silmenin eziyet olmasından tırsıyorum. Şimdi ki evim küçük.
Çevremde dublekste oturanlar bazen üst kat alt kat ayrı zamanlarda iş yapıyorlarmış :) O da içime sinmez ki..
Off sizede geçmiş olsun dikkat etmek lazim valla,bende çocukluktan kalan bir alışkanlıkti merdivenlerden hoplayıp zıplayarak inmek ama artık akıllandım tek tek basarak royal ailesindenmisim gibi süzülerek iniyorum:)Ah geçmişler olsun.
Bende platin yok da alçı,atel ve çıkıkçı deneyimim fazla.
Şehirde müstakil bulmak hiç kolay değil. Bulunanlar da alınacak gibi değilNeden dubleks oldugunu anlamadim. Dubleksin de iki yani,alt kati ve ust kati var. Hadi cati dubleks olursa da yine iki yani ve alt kati var. Deli komsuysa oralarda da bulursunuz, en guzeli mustakil ev