Dubleks daire

Eski dairem de dubleksti, bu da dubleks. Maalesef şuan kendi evim ve sırf ikinci çocuk olacak diye bu evler daha inşaat halindeyken kudurdum, buraya taşınalım diye. Konumunu sevmememe rağmen. Eski evim dubleksti, çocuklu evde dubleks zor (dizen oturtmak) ama muhteşem komşularım vardı. Sitenin sosyal alanı çok fazlaydı. Şimdi kendi düzenimden bahsedeyim. Çocuk altına yaptı, bezi patladı yukarı çık kıyafet al. Ütüyü yukarda yapmak istesen bebek var, alt katta yap yukarı taşı. Merdiven in çık canıma tak ediyor. Temizliği ayrı sıkıntı. Merdiven süpürmeye illet oluyorum. Süpürge bir aşağı bir yukarı... çamaşır makinem de üst katta. Çocukla sıkıntı dubleks ev. Temizlik yaparken mecbur yanımda taşıyorum. Artısı, merdiven inip çıkmak en büyük zayıflama kaynağım. Çocukları yatırmaya çıktığımda ses seda olmuyor. Yani uyku saatlerinde alt katta süpürge falan rahat açıyorum. Başka artıları da var da muhakkak ben şuan artılarında değil, eksilerindeyim.

Rahatla uyumayı, kızımı uyutmayı, kendi evimle huzurlu olmayı o kadar istiyorum ki.. Geri kalan zorluğu göğüslerim gibi geliyor bana..
Bizim yatak odaları üst katta, çocukların oyun alanı da öyle, aman koşma, ses yapma gibi bir derdimiz olmuyor, terası çok kullanıyoruz yine kızımla, Heran dışarı cıkamasak da havalar biraz ısındı mı çok güzel oyunlar oynuyor kızım terasta, birde kışın şömine en sevdiğim :) yani güzel yönlerini de sayayim, biz hiç pişman olmadık dubleks ev aldığımıza.

Sizde haklısınız ne diyim.. Çocukla zor dediğiniz gibi. Benim de tek derdim kızım işte onunla nasıl olur bilemiyorum...

Ben de böyle bir hayat istiyorum

Yazlık bir yerde dubleks bir dairede oturuyorum.Evim 3+1 ....bir odamızı depo yapmıştık....önce orasi su aldı.Cati yapıldı ve sorun giderildi.Sonra merdiven tarafindan akti...sonra orasi da yapildi.Simdi çocuk odası akıyor Evim güneş acısına konumlandigi için kışın isindim ama elektrik faturam 380 den düşük hic gelmedi.Ama yazın olucem ,nefes alamiycagim kadar sıcak olacak bunu şimdiden hissediyorum Bu arada merdivenlerin çocuk için güvenli olduğundan emin olun.Benim kız sabahtan akşama kadar merdiven in çık yaptırıyor ...belki kilo veririm

Anladım. Kızım olmasa bu kadar dusunmicez de ısınması soğutması onun için önemli..

Aynı şekilde ben de oğlum için düşününce vazgeçtim, daha sonraki senelere erteledim.
Halı hazırda zaten en üst katta oturuyorum, çatı ile sadece biz ilgilenmek durumunda kalıyoruz desem olur. Bu sene yatak odamın tavan boyası döküldü mesela, sürekli bakım, yenileme istiyor. Alt katlarda pişen yemeklerin kokuları, ters bir rüzgarda olduğu gibi havalandırma kanalından evime doluyor.

Bunun haricinde zaten 3+1 dairemizi mecbur 7/24 klimalar ile soğutuyoruz, Antalya sıcağı malum. Gelen fatura 400-450nin altına asla düşmez. Isınma da aynı şekilde. Şimdi dubleks olunca, hem verimli soğutma-ısıtma sağlayamayıp bir de aylık ortalama 900-1000 lira elektrik faturası ödemek, gereksiz geldi. Belki alt kartlardan bi ters dubleks denk getirirsek onu daha içime sinerek düşünebilirim.

Ayni dediginiz ozellikte daire arıyoruz bizde. Aslında bikac tane bulduk da. Ama biraz sehir dışı. Yeni yapilanma. Kararsızlık çok kötü

Zaten istediğiniz özellikte şehir merkezinde ev hemen kapılıyor. Dediğiniz gibi ücra yerler zor alıcı bulduğu için beklemede kalıyor bakıp duruyoruz :)

Aslında biz metropol şehrinin en işlek bir semtinde oturup çalışıyoruz. Ama sabah işe giderken görüyorum da 100mt lik alanda bir market bile olmayan bayırdaki binalar uzun süredir alıcı bekliyor.

Bakınca evin içi gayet iyi özelliklerde teras manzarası süper. Ama ben şahsen acele bir şey lazım olunca kapıdan çıkıp markete giremeyeceğim yerde de oturmak istemem. Emrimizde adamlarımız yok sonuçta :))

Çocuklu misafir gelince sıkıntı oluyor. Düz ayak olmadığı için temizlik çok oyalıyor. Isınma masrafı çok oluyor. Yazın çatı katta klimasız durulmuyor.
Tek iyi yanı yatılı misafir rahat oluyor

Sizde haklısınız ne diyim.. Çocukla zor dediğiniz gibi. Benim de tek derdim kızım işte onunla nasıl olur bilemiyorum...
Küçük çocukla zor. Ben sadece çocukla olan kısmından bahsettim. Isıtmadı da eski evde çok zordu. Eşim evlere iyi yalıtım yaptırıyor. Bizim evimiz yerden ısıtma haliyle ısı eşit dağılıyor, kışın alt kat üst kata nazaran daha sıcak oluyor çünkü hem yerden hem tavandan ısı alıyor alt kat. Üst kat 22-23 derecede ideal sıcaklıkta oluyor ama üst katta çocuklar da yattığı için biz termostatı 25 dereceye ayarlıyoruz. Yani alt kat 25 derecede sabit kalıyor. Elbette fatura da normal daireye göre daha fazla geliyor. Yazın da üst kat çok serin oluyor. Camlarımızın ısı cam olmasının da etkisi var tabii. Eski evimde cehennem gibi olurdu. Kayımvalidemin de evi dubleks ve yazın üst katta nefes bile alınamıyor, kışın çok soğuk. Evin yalıtımı düzgün değil. Yani iyi ısınan, mümkünse inşaat firması güvenilir bir yer olsun. Hemen hemen her çatı katında akıtma problemi oluyor. Bizimkiler çok iyi yapmalarına rağmen bazı dublekslerde bu problem yaşanıyor. Bizimkiler direk kendileri hallediyor öyle bir problem olduğu zaman, yıllık bakım olayı nedir bilmiyorum ama daire sahipleri sorun yaşıyorsa hemen yapan kişileri yolluyor ve sorun nerede bulup, hallediyorlar. Ben henüz öyle bir sorun yaşamadım. İyi bir daire bulun dubleks istiyorsanız.

Beni en çok düşündüren şey temizlik zaten. Yardımcı alsam da bu haftada bir olmaz. Bir haftasonu üstten süpürüp silmenin eziyet olmasından tırsıyorum. Şimdi ki evim küçük.

Çevremde dublekste oturanlar bazen üst kat alt kat ayrı zamanlarda iş yapıyorlarmış :) O da içime sinmez ki..

bizim asıl değil ama yazlığımız dubleks. Temizleme problem eğer siz yapacaksanız. Isınma soğutma sorun olabilir ama hangi şehirdesiniz o da fark edebilir. Merdivenler sorun olmadı kardeşlerim küçüktü öyle düşme vs. Merdivenlerin kenar kısımlarında önlem alabilirsiniz.

doğduğumdan itibaren ailem hep çatı dublex dairelerde oturdu/oturduk (38 yaşındayım annemler 5 yıldır normal dairede oturuyo) istisnasız hepsinde ısınma problemi/ serinleme problemi/ çatı akma problemi gibi prablemlerden en az birini yaşadık. Yani ne kombiler patlattık, ne yalıtımlar yaptırdık, ne paralar harcandı ama sonuç değişmedi : soğuk/sıcak/akma.. Belki bizim şanssızlığımızdır bilmiyorum ama ailem bu yüzden tam 6 ev satmak durumunda kaldı sonunda ara kat normal daire aldılar çok iyiler ve geçmişten de çok pişmanlar.. Peteklere el değilmezken burnumuz donardı yaa hatırlıyorum da... Yani iyi düşünün derim

Sen biraz daha yaz da gidip sonradan pişman olacağım bir şey yapmayayım :)

Merdivenlerden inip çıkmaz insana ilk başta zor gelmese de yaşadıkça zor geliyor. Ayrıca küçük çocukla merdivenli evde oturmak da riskli. Çocuklar çok seviyor o merdivenlerden yukarı çıkıp aşağı inmeyi ama kendilerini aşağa atarak şnmeyi daha çok tercih edebiliyorlar.

Elbette küçük evin temizlik kolaylığı gibi olması imkansız. Beni düşündüren kısmı temizlikten ziyade (Ben oda oda temizleyip kapattığım için bazen iki güne filan yayarım temizliği, çok takılmam yani) ısıtma-soğutma işleri. Çocuk için ısınma önemli, benim için de max soğutma :))) Yazın buralar çekilmiyor valla.

Ah geçmişler olsun.
Bende platin yok da alçı,atel ve çıkıkçı deneyimim fazla.
Off sizede geçmiş olsun dikkat etmek lazim valla,bende çocukluktan kalan bir alışkanlıkti merdivenlerden hoplayıp zıplayarak inmek ama artık akıllandım tek tek basarak royal ailesindenmisim gibi süzülerek iniyorum:)

Neden dubleks oldugunu anlamadim. Dubleksin de iki yani,alt kati ve ust kati var. Hadi cati dubleks olursa da yine iki yani ve alt kati var. Deli komsuysa oralarda da bulursunuz, en guzeli mustakil ev
Şehirde müstakil bulmak hiç kolay değil. Bulunanlar da alınacak gibi değil ben müstakil evde dogdum büyüdüm tabiki müstakil evi en güzel daireye tercih ederim ama malesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…