Dubleks daire

Zor oluyor manasında söyledim..ya da ben beceremedim.

Bilemedim. Ben eskiden haftada (toplamda) belki 3 saat temizlik yapıyordum...şimdide ayni. Benim üst katin süpürgesi vs. vardi ama...
Yani orayi süpürüp silip diğer kata inince oranın süpürgesiyle devam ediyordum.

Bir daha ki aklım olsa dublex almam dediğim özellikleri sayayım;
- Aşağı yıkarı in çık gün içinde haddi hesabı yok.
- Eğer yukarıda mutfaklı banyoluysa herşeyden 2 şer tane alman gerek.
- Yukarının süpürgesi halısı vs. Eşya çoğalıyor haliyle iş ve yorgunluk artıyor.
- Yazın üst kat inanılmaz sıcak oluyor klima şart o da bizde baş ağrısı yapıyor.
- Mesela yukarda günlük odasınız olcaksa orda çayınız çorbanız olcaksa onun bulaşıklarıydı oydu buydu indirmeniz gerekicek.
- Detaylı bir temizlik bir günde biterse bunda 2 ye bölmen gerekiyor.
- Merdivenlerde halı yoksa aceleyle gittiğinde kayıp düşebilirsin.
- Çatı zaman zaman çatlaklar yapabilir.

Pozitif yönleriyse ;

- Pazat sabahları yazın terasında kahvaltını yapabilirsin.
- Yapmur kar vs yağarken gökyüzünü izleyebilirsin.
- Yatılı geldiğinde üst kata yerleştirip hareket özgürlüğünü kısıtlamazsın.
- Misafir banyon vs olur aynı tuvaletleri kullanmazsın.
- Yazın oturup terasta mangal çay kahve keyfi yapabilirsin.
- Kişisel alanların arttığı için evden sıkılmazsın.
- Kalabalık misafirlerde yer sorunun olmaz.
- Yukarda olduğu için sessiz sakin olur.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar :)

Bir daha ki aklım olsa dublex almam dediğim özellikleri sayayım;
- Aşağı yıkarı in çık gün içinde haddi hesabı yok.
- Eğer yukarıda mutfaklı banyoluysa herşeyden 2 şer tane alman gerek.
- Yukarının süpürgesi halısı vs. Eşya çoğalıyor haliyle iş ve yorgunluk artıyor.
- Yazın üst kat inanılmaz sıcak oluyor klima şart o da bizde baş ağrısı yapıyor.
- Mesela yukarda günlük odasınız olcaksa orda çayınız çorbanız olcaksa onun bulaşıklarıydı oydu buydu indirmeniz gerekicek.
- Detaylı bir temizlik bir günde biterse bunda 2 ye bölmen gerekiyor.
- Merdivenlerde halı yoksa aceleyle gittiğinde kayıp düşebilirsin.
- Çatı zaman zaman çatlaklar yapabilir.

Pozitif yönleriyse ;

- Pazat sabahları yazın terasında kahvaltını yapabilirsin.
- Yapmur kar vs yağarken gökyüzünü izleyebilirsin.
- Yatılı geldiğinde üst kata yerleştirip hareket özgürlüğünü kısıtlamazsın.
- Misafir banyon vs olur aynı tuvaletleri kullanmazsın.
- Yazın oturup terasta mangal çay kahve keyfi yapabilirsin.
- Kişisel alanların arttığı için evden sıkılmazsın.
- Kalabalık misafirlerde yer sorunun olmaz.
- Yukarda olduğu için sessiz sakin olur.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar :)
Pozitifler beni benden aldı 😍😍 negatiflerde ise tek takıldıgım çatı sorunu oldu. Bi tek siz faturalardan bahsetmemişsiniz 😄😄

Ben mustakil evde yaşadım (triplex). Isınma problemi yasamadim.
Merdivenler sorun değildi...zaten yukarda yatak odaları ve büyük banyo olduğu icin akşamları yatmak icin cikiyordum...yani gün icinde in cik olayi bende nadir oluyordu.
Temizlik desen bence zor değildi. Yukar kat icin ayri elektrikli süpürgem vardi mesela.
Neyse, bence rahat. Firsatim olsa kesinlikle dublex eve gecerim (mustakil istemiyorum, bahce/teras baya yorucu oluyor)
Bende üst katı yatak odaları yapmak istiyorum. Yani ust kat yatmak için kullanılacak. O yuzden sıkıntı vermez diye düşünüyorum. Isınma sorunu yasamayan nadir kisilerdensiniz. Herkes dert yanıyor bu durumdan. E haliyle faturalardan... 😣

Biz küçükken merdivenli eve bayılırdık
ordan inip çıkmak hoşumuza giderdi😊
ev kullanışlıysa güzel bence...
Ama küçük çocuk için ne derece güvenli bilmiyorum 🤔 hayırlısı olur inşaallah
Benim için ev sahibi olmak hayal ama bizede birgün nasip olur inşaallah 🤲

Biz küçükken merdivenli eve bayılırdık
ordan inip çıkmak hoşumuza giderdi😊
ev kullanışlıysa güzel bence...
Ama küçük çocuk için ne derece güvenli bilmiyorum 🤔 hayırlısı olur inşaallah
Benim için ev sahibi olmak hayal ama bizede birgün nasip olur inşaallah 🤲
Amiiinn canım amin inşallah nasip olur 😇

Bursada müstakil bir dublekste oturuyorum gercekten sıfır gürültü, üst kata çıktığınızda kimseyle baglantınız kalmıyor.
Fatura bakımındansa doğalgazda en yüksek 300 ü gördük. İnip çıkma meselesini sorun etmezseniz gercekten çok keyifli. Ben özel sebeplerden dolayı evimi satıyorum ama kafamda deli sorular dediğiniz gibi gürültücü zor insanlarla karşılaşma ihtimali çok korkutucu

Bursada müstakil bir dublekste oturuyorum gercekten sıfır gürültü, üst kata çıktığınızda kimseyle baglantınız kalmıyor.
Fatura bakımındansa doğalgazda en yüksek 300 ü gördük. İnip çıkma meselesini sorun etmezseniz gercekten çok keyifli. Ben özel sebeplerden dolayı evimi satıyorum ama kafamda deli sorular dediğiniz gibi gürültücü zor insanlarla karşılaşma ihtimali çok korkutucu
Hangi ilcede oturuyorsunuz acaba 😊 müstakil dubleks bize denk gelmedi bi türlü.. malesef ki ne alttan ne ustten ne de yanlardan rahat huzur yüzü görebildik... umarım siz karşılaşmazsınız. 😇

Hangi ilcede oturuyorsunuz acaba 😊 müstakil dubleks bize denk gelmedi bi türlü.. malesef ki ne alttan ne ustten ne de yanlardan rahat huzur yüzü görebildik... umarım siz karşılaşmazsınız. 😇
Allah iyilerle karsılaştırsın inşallah😊 hürriyetteyim ben müstakil derken altta 2 komşum daha var 3 ve 4. kat bize ait.

Birde şunları söylemek istiyorum, çatı da sorun oldu mu kendiniz yaptıracaksınız haliyle, birde merdiven odanın içinden açılması iyi değil holden açılması daha iyi gibi.. Hatta mermer ise kaplatmak da yarar var.. A Almira2017

Birde şunları söylemek istiyorum, çatı da sorun oldu mu kendiniz yaptıracaksınız haliyle, birde merdiven odanın içinden açılması iyi değil holden açılması daha iyi gibi.. Hatta mermer ise kaplatmak da yarar var.. A Almira2017
Evet baktığımız evlerde merdivenin holde olmasina salonun kapali olmasına dikkat ediyorum. Çatı konusunda çok dikkatli olmamiz gerekecek.. 😟

20 yıldır apartman dubleksinde oturuyoruz . Ama bizimki biraz fazla büyük . 5+1. Başlarda çok sıkıntılar oldu . Çünkü sıfır binaydı . Çatı aktı . Üst katta parkeler kabardı falan . Gerçi sürekli oluyor problemler hala . Isıtma zaten yok . Kalın giyinmeye alıştık . Teras süs olarak duruyor . Ünideyken aile bireyleri hep aynı evdeyken , derslerimiz falan varken iyi oluyırdu aslında . Olumsuzluklarına katlanıyorduk . Arkadaşlarım çok gelirdi falan . Ozamanlar severdim . Ama artık fazla geliyor. Yeni eve geçecek olsam tercih etmem

Eski evim dubleksti. Üst kat yazın iptaldi çünkü aşşşırı aşırı sıcak oluyordu. Kışın alt katın bütün ısısı yukarı çıktığı için üstte kombi açmazdık ama alt katı da ısıtamazdık. Hiç tavsiye etmem.

Apartmanda Dubleks dairede oturuyorum.Çatı ile ilgili bir sorun hiç olmadı daha.(7 yıllık bir bina ve 7 yıldır oturuyorum.)Eğer çatıda bir sorun olursa bu apartmanca karşılanacak.aşağı katlarda olan kanalizasyon sorunu gibi şeyler de apartmanda topluca karşılandığı için ben tek uğraşmayacağım yani.
Burada kombi yok dolayısıyla ısıtma sogutma klıma ıle yaptıgımız için sorun oluyor ama kalorifer olsaydı daha rahat olurdu.
Ses sıkıntısı olmuyor üst kat sesı hiç çekmedim haliyle,alt katım da aşağı dubleks onlar da beni çekmemiştir.ses konusunda hiç sıkıntı yaşamadık.
Misafir geldiğinde üst kata hiç çıkmıyor.üst kattaki odalarda çok rahatım kendi kafama göre düzenliyorum ister toplu ister dağınık misafir ağırlayabiliyorum,evde misafir de olsa evdeki diğer kişi yukarıda yaşayadabikir uyuyadabilir sorun olmuyor.(bazen eşim evdeyken misafir gelirse o yukarıda takılıyor)Yatak odam yol geçen hanı olmuyor.Bu olumlu yanı.
Temizliği gıcık oluyor,komşuya temizliğe gitmiş gibi oluyorum.:halay:

Apartmanda Dubleks dairede oturuyorum.Çatı ile ilgili bir sorun hiç olmadı daha.(7 yıllık bir bina ve 7 yıldır oturuyorum.)Eğer çatıda bir sorun olursa bu apartmanca karşılanacak.aşağı katlarda olan kanalizasyon sorunu gibi şeyler de apartmanda topluca karşılandığı için ben tek uğraşmayacağım yani.
Burada kombi yok dolayısıyla ısıtma sogutma klıma ıle yaptıgımız için sorun oluyor ama kalorifer olsaydı daha rahat olurdu.
Ses sıkıntısı olmuyor üst kat sesı hiç çekmedim haliyle,alt katım da aşağı dubleks onlar da beni çekmemiştir.ses konusunda hiç sıkıntı yaşamadık.
Misafir geldiğinde üst kata hiç çıkmıyor.üst kattaki odalarda çok rahatım kendi kafama göre düzenliyorum ister toplu ister dağınık misafir ağırlayabiliyorum,evde misafir de olsa evdeki diğer kişi yukarıda yaşayadabikir uyuyadabilir sorun olmuyor.(bazen eşim evdeyken misafir gelirse o yukarıda takılıyor)Yatak odam yol geçen hanı olmuyor.Bu olumlu yanı.
Temizliği gıcık oluyor,komşuya temizliğe gitmiş gibi oluyorum.:halay:
😁😁😁 temizliği o kadar dert etmiyorum yaa hallederim bi sekilde. Alt kat üst kat ayrimi dediginiz gibi bazen cok işe yarıyor. Henüz bi karar veremedik hala ne artilari agir basiyo ne de eksileri. Arada kaldik bakalım kısmet 😊

Eski evim dubleksti. Üst kat yazın iptaldi çünkü aşşşırı aşırı sıcak oluyordu. Kışın alt katın bütün ısısı yukarı çıktığı için üstte kombi açmazdık ama alt katı da ısıtamazdık. Hiç tavsiye etmem.
Memnun olan çok memnun olmayansa hiç memnun değil. Ya hep ya hiç yani. Ne düşüneyim şaşırıyorum valla 😢

Ben dublekste oturdum. Çatı dubleksi.
Dogalgazli ise isinma sorunu olmaz cocuk ufakmis ya o anlamda söyledim.
Onun harici temizliği dert,hemde büyük bir dert.
Kapi calar market gelir sucu gelir,o an paran yukarda kalmistir yukari çikar geri inersin.
Esine seslenirsin seni duymaz.
Bebek icin merdivenler tehlikeli.
Ha bahceli dubleksse daha fena.
Sehire uzak,mahrumiyet bölgesi. Canın birsey çeker ama o saatte alamazsın cunku market yoktur. Olan da kapalıdır.
Bahce bakım ister. Bahceye disardan gelen pislikleri temizlemekte cabasi.
Ha diyorsan haftada 1 gün temizlikci kadin geliyor. Evet o sekilde rahat edebilirsin ama sehre de uzakmış ben olsam katiyen istemezdim.
Hirsizlik guvenlik vs o da var
Dubleks ev cok zor. In çık aşağı ineerken merdiveni sil yukarı cikarken tekrardan sil.
Ha ben olaya temizlik yonuyle bakiyorum belki kafayi yemisimdir ama bu dediklerimi düşün.
Allah korusun satmak istesen de hemen satamazsin.

Düz ayak ev daha iyi daha samimi ve daha kullanışlı. Alacağın evin yer karolarina bakmani tavsiye ederim. Granit olmasin mümkünse. Viledayla sileceksin. Sonra aanaa bir bakmissin su izi olmus . Bir penye ya da havluyla kurulaman gerekecek cekpasin ucuna takıp. Parlak diye tercih ediliyor ama rezalet bir karo 🤣😆😀😆😀

X