Dubleks daire

Dubleks evi ısıtmak zordur işi bitmez tek kat olursa daha iyi ama iki kat olursa in çık bide ilerisi var bunun tek katlı müstakil bende isterim ama ısıtmak yine problem olabilir

Konu sahibi acilen uzak dur.
Yazın sıcaktan duramazsın, kışın soğuktan.
Nefret ediyorum dublex evden.
Çatısı durmaz akar başta zaten. Bunun yerine ferah bi eve geçmeni öneriyorum.

Kışın soğuk olur çok yakarım diyorsanız alın

Bahçesinin keyfi hariç yapılabilecek en saçma sey dubleks tribleks denen zırva evlerde oturmak. İllahlah dedik annemlerde hala da diyoruz.

Bana göre en buyuk artısı çocuklarının sesinden kımsenın rahatsız olmaması , rahat rahat evde at kosturmaları

Benim oturduğum ev 4+2 iki salon dört oda.Küçücük bir oda ve alçak tavanlı salon yukarı katta terasım yok yukarıda petekte yok.Alt kat normal 3+1.Kışın günlük ortalama 10-15 lira yaktık doğalgazda ama her yer açık değildi tabi mutfak hol ve yattığımız küçük oda yandı sadece üç petek.Yatak odam ısınmıyor ne yazık ki...Annemlerin ev yeni yapım benimki 20-30 senelik ev geçen aralıkta yalıtımı yapıldı.Annemler 3+1 ve kışın sıcacık aynı yakıtı ödüyoruz aynı sehirdeyiz aramız üç kilometre... Bence dublekse değmez ısınayım desem 1000den az ödenmez ki Marmara'da bir kıyı şehirindeyim doğu olsa hayal bile edemiyorum...

Evim 6+2 285 m2 4 oda kucuk salon wc banyo kiler teras ust kat
Alt kat 2 oda buyuk salon mutfak banyo wc kucuk kiler 3 cocuk esim ben kv 6 kisiyiz her odanin petek acik normal sicak Ankara da yasiyoruz sogugu malum ev isi cok ama planli olursa sorun yok ben cok memnununm satip semt değiştirmeyi dusunuyoruz okul yuzunden yine dublex istiyorum

3 yıldır dublex evde yaşıyorum.. yeni bina olduğu için yalıtımdan dolayı evim kışın inanılmaz sıcak ve doğalgaz faturam bu zamana kadar 180-200 gibi bir rakam geliyor.. yazın da inanılmaz sıcak teras olmasa yaşayamayız sanırım in çık derdi çok fazla.. düzen ve temizlik hastalığın varsa benim gibi temizlik olayı gerçekten çok yorucu oluyor.. evet apartmandan etraftan bi haber kafan rahat oluyor fakat, in çık ve temizlik işi büyük dert.. bende bir an önce kurtulmak istiyorum dubleksten

Ben de kimseyi rahatsiz etmemek ve kimseden rahatsız olmamak istiyorum. Apartmanda oturup da müstakilde oturuyormus gibi davrananlardan illallah geldi...
Haklısın sırf bu yuzden bende ev değiştirmeyı düşünüyorum . Brnım çocuklarım küçük ve insanları rahatsız ettiğim için çok üzülüyorum.

Şehir neresi 180-200 beleş valla

Dubleksler neden bu kadar gömüldü yahu:) Eğer çatısına ısı izolasyonu ve dış cephesine mantolama yapılmış bir dubleks alırsanız kışın soğuk, yazın sıcak sorunu yaşamazsınız, teraslar artık cam kapamayla kapatılabiliyor, hem temiz kalıyor hem şık bir görüntü yaratıyor, apartmanların çatısı ortak kullanıma giriyor, bu yüzden çatıda tadilat olması gerektiğinde tüm mülk sahipleri tadilata iştirak etmek zorunda, o yönden bir sorun yaşamazsınız, komşularınız ödemem diye diretmediği komşu sorunu yaşamadığınız müddetçe çatı problemlerini sorun etmeyin, ki öyle bir durumda kimse tadilata yanaşmasa kendi tarafınızı tadilat yaptırır, geri kalanmış kısma karışmazsınız, çok dert edilecek bir şey değil.

Dublekslerde önemli olan evin iç planı, dubleks almayı planlıyorsanız iç plana dikkat edin, örneğin yatak odaları üst katta olsun istiyorsanız, üst katta mutfak alt katta salon olursa sorun yaşarsınız, salonla mutfağın aynı katta olmasına dikkat edin, yaşam alanı alt katta olacaksa ve ara sırada olsa yatılı misafiriniz geliyorsa alt katta en azından bir tane misafir yatak odası olması da büyük rahatlık, kalan misafir gece banyo-wc sorununu veya karnı acıkırsa yeme içme işini rahatça yapabiliyor, tedirgin olmuyor, diğer türlü üst katta yatak odaları olunca ayrı bir banyo yerine ebeveyn banyosu varsa misafire zorluk oluyor maalesef, zira özellikle belli yaşın üzerinde olan yatılı misafirler o inip çıkmaktan yakınılan merdivenleri inmekte zorlanıyorlar.

Kışın ısınması zor oluyor. İzolasyon olsa bile fizik kuralları gereği sıcak hava yukarı çıkıyor. Üst kat daha sıcak oluyor. Ama halihazırda sıcak bir şehirde yaşıyorsanız sorun olmaz tabi fazla. Yazın da yine çatınızın güneş alma süresine ve çatı izolasyon kalitesine bağlı olarak üst kat hamam gibi olabilir.

İnip çıkması çok yoruyor insanı, özellikle merdivenler ahşap değilse daha çok zorluyormuş ayak ve bacakları. Çocuğun güvenliği açısından da zor dubleks ev. Her inip çıkmanız gerektiğinde peşinizden gelmeye çalışabilir. Kucakta inip çıkmak da birlikte yuvarlanma açısından tehlikeli.

Gürültü açısından, evet biraz avantajlı ama öyle üst kata yerleştim kafam rahat diyemiyorsunuz. Her katta çift daire olursa yan dubleksten ses gelebilir, alt kattan da yine aynı şekilde ses sorunu oluyor illa ki. Alt kat komşumla görüşüp konuştuğumuz halde bu konularda dikkatsizler. Gece 12-1de duvara birşey çakarlar, gece 1-2de mobilya çekerler, misafir gelse çocukların evde koşturma sesleri gece yarısına kadar geliyor, hoparlörle müzik-kuran dinlediğinde yine çok ses geliyor. Komşu meselesi şans işi yani.

Temizliği zor oluyor tabi dubleksin. Ama bir misafirin geldiğinde aceleyle odaların kapısını çekeyim de dağınıklık görünmesin demene gerek olmuyor, yatak odaları yukarıda olduğu için. Yatılı misafir geldiğinde yine rahatlık oluyor.

Salon ve mutfağın aynı katta olmasına çok dikkat ediyorum zaten. Evin kullanışlı olması odaların mimarisi benim için çok önemli. Çoğu binalar hep yap-sat. Odalar küçücük sacma sapan. Ya da dikdörtgen doğru düzgün eşya konacak gibi degil. Bu yuzden bi türlü sağlıklı karar veremedik henüz..

Dubleks alacaksanız bile üst kattada küçük bir mutfak olmalı bence,terası olacağı için yazın en çok teras kullanılır diğer odalar kullanılmaz bile,son katta oturuyorum ben de zeminle 15.kat normal daire çok aşırı sıcak ve nemli bir şehirde olmama rağmen yazın serin kışın sıcak havalar ısınmaya başladı burada ve artık bizde hep balkonda oluruz kahvaltı yemek vs oturma içerileri kullanmayız,terası genişse sizin için çok güzel olur.

Akma damlama sorunu yaşamadık 8 küsür yıldır damlar enerji dolu zaten öyle birşey olsa site olduğu için onlar halleder ama ister site olsun ister normal apartman çatıda dahil her yer ortak alandır,sonuçta çatıyı diğer sakinlerde kullanıyor uydu takımı varsa enerji vs

Son katın avantajı çok evet üstünden birşey silkeleyen çöp atan gürültü yapan yok,ama alt katınız gürültü yapan biriyse onun sesi yine gelir.

Dubleks yerine normal dairelerde olabilir aslında yine son kat şeklinde.

Istediğimiz yerdeki son kat daireler genelde eski binalarda oluyor. O yüzden tercih etmiyoruz. Komşu işi şans isi gercekten. Bunu simdiki dairemde bizzat tecrübe ettim. Sizin daireniz çok yüksekteymiş.. Bizim tercih ettiğimiz 2 maksimum 3 katli binalarda. Yani altta m bir maksimum 2 daire olacak. Mümkün olduğunca az nüfuslu bir binada oturmak istiyoruz

Benim için en büyük eksisi temizliği umarım üşengeç biri değilsiniz üstten alta alttan üste taşınıyor resmen toz deli oluyorum.

Tam adamı konuşuyor.Ben de küçük evden dubleks daire satın alan biriyim.İkizlerim var ve çalışan biriyim.Ev 4+1 iki banyo 3 tuvaletli.Hiç işi bitmiyor ,altı temizlesen üstü temizlesen ,ütüye çamaşııra yetişemiyorsun.Yemek yapsan temizliğin yarısını yapıyorsun.Çocukla dubleks çok zor ,yardımcın yoksa.Güzel tarafı yazın terasa havuz kuruyorum çocuklar havuzun keyfini çıkarıyor .Bence 3+1 geniş daire daha kullanışlı söyleyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…