- 21 Mayıs 2018
- 404
- 529
- 33
-
- Konu Sahibi Almira2017
Malesef niluferden bakıyoruzHürriyet düşünüyorsanız bizim ev tam sizlik der buradan alıcı arayışına girermişim
Kızlar merhaba cok kararsız kaldığım bir konuyu sizle paylaşmak fikir almak istiyorum. Evimiz ara kat konumlu. Ne alttan ne ustten ne de yandan rahat huzur yok bize. 2 senedir çektiğimiz derdin haddi hesabı yok. Artık o kadar yıldık ki dubleks daire alalım diyoruz araştırıyoruz. 15 aylık kızım var. Her yazın bir kışı var. Dubleks evler genelde şehire uzak. Dubleks evde oturanlardan bilgi istiyorum. Artıları eksileri nelerdir bilmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Kışın soğuk olur çok yakarım diyorsanız alınKızlar merhaba cok kararsız kaldığım bir konuyu sizle paylaşmak fikir almak istiyorum. Evimiz ara kat konumlu. Ne alttan ne ustten ne de yandan rahat huzur yok bize. 2 senedir çektiğimiz derdin haddi hesabı yok. Artık o kadar yıldık ki dubleks daire alalım diyoruz araştırıyoruz. 15 aylık kızım var. Her yazın bir kışı var. Dubleks evler genelde şehire uzak. Dubleks evde oturanlardan bilgi istiyorum. Artıları eksileri nelerdir bilmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Ben de kimseyi rahatsiz etmemek ve kimseden rahatsız olmamak istiyorum. Apartmanda oturup da müstakilde oturuyormus gibi davrananlardan illallah geldi...Bana göre en buyuk artısı çocuklarının sesinden kımsenın rahatsız olmaması , rahat rahat evde at kosturmaları
Illa ki bisilerden feragat etmek gerekiyor.. Huzurumuz olsun da gerisini hallederiz bi sekildeKışın soğuk olur çok yakarım diyorsanız alın
Haklısın sırf bu yuzden bende ev değiştirmeyı düşünüyorum . Brnım çocuklarım küçük ve insanları rahatsız ettiğim için çok üzülüyorum.Ben de kimseyi rahatsiz etmemek ve kimseden rahatsız olmamak istiyorum. Apartmanda oturup da müstakilde oturuyormus gibi davrananlardan illallah geldi...
Şehir neresi 180-200 beleş valla3 yıldır dublex evde yaşıyorum.. yeni bina olduğu için yalıtımdan dolayı evim kışın inanılmaz sıcak ve doğalgaz faturam bu zamana kadar 180-200 gibi bir rakam geliyor.. yazın da inanılmaz sıcak teras olmasa yaşayamayız sanırımin çık derdi çok fazla.. düzen ve temizlik hastalığın varsa benim gibi temizlik olayı gerçekten çok yorucu oluyor.. evet apartmandan etraftan bi haber kafan rahat oluyor fakat, in çık ve temizlik işi büyük dert.. bende bir an önce kurtulmak istiyorum dubleksten
Salon ve mutfağın aynı katta olmasına çok dikkat ediyorum zaten. Evin kullanışlı olması odaların mimarisi benim için çok önemli. Çoğu binalar hep yap-sat. Odalar küçücük sacma sapan. Ya da dikdörtgen doğru düzgün eşya konacak gibi degil. Bu yuzden bi türlü sağlıklı karar veremedik henüz..Dubleksler neden bu kadar gömüldü yahu:) Eğer çatısına ısı izolasyonu ve dış cephesine mantolama yapılmış bir dubleks alırsanız kışın soğuk, yazın sıcak sorunu yaşamazsınız, teraslar artık cam kapamayla kapatılabiliyor, hem temiz kalıyor hem şık bir görüntü yaratıyor, apartmanların çatısı ortak kullanıma giriyor, bu yüzden çatıda tadilat olması gerektiğinde tüm mülk sahipleri tadilata iştirak etmek zorunda, o yönden bir sorun yaşamazsınız, komşularınız ödemem diye diretmediği komşu sorunu yaşamadığınız müddetçe çatı problemlerini sorun etmeyin, ki öyle bir durumda kimse tadilata yanaşmasa kendi tarafınızı tadilat yaptırır, geri kalanmış kısma karışmazsınız, çok dert edilecek bir şey değil.
Dublekslerde önemli olan evin iç planı, dubleks almayı planlıyorsanız iç plana dikkat edin, örneğin yatak odaları üst katta olsun istiyorsanız, üst katta mutfak alt katta salon olursa sorun yaşarsınız, salonla mutfağın aynı katta olmasına dikkat edin, yaşam alanı alt katta olacaksa ve ara sırada olsa yatılı misafiriniz geliyorsa alt katta en azından bir tane misafir yatak odası olması da büyük rahatlık, kalan misafir gece banyo-wc sorununu veya karnı acıkırsa yeme içme işini rahatça yapabiliyor, tedirgin olmuyor, diğer türlü üst katta yatak odaları olunca ayrı bir banyo yerine ebeveyn banyosu varsa misafire zorluk oluyor maalesef, zira özellikle belli yaşın üzerinde olan yatılı misafirler o inip çıkmaktan yakınılan merdivenleri inmekte zorlanıyorlar.
Dubleks alacaksanız bile üst kattada küçük bir mutfak olmalı bence,terası olacağı için yazın en çok teras kullanılır diğer odalar kullanılmaz bile,son katta oturuyorum ben de zeminle 15.kat normal daire çok aşırı sıcak ve nemli bir şehirde olmama rağmen yazın serin kışın sıcak havalar ısınmaya başladı burada ve artık bizde hep balkonda oluruz kahvaltı yemek vs oturma içerileri kullanmayız,terası genişse sizin için çok güzel olur.Salon ve mutfağın aynı katta olmasına çok dikkat ediyorum zaten. Evin kullanışlı olması odaların mimarisi benim için çok önemli. Çoğu binalar hep yap-sat. Odalar küçücük sacma sapan. Ya da dikdörtgen doğru düzgün eşya konacak gibi degil. Bu yuzden bi türlü sağlıklı karar veremedik henüz..
Istediğimiz yerdeki son kat daireler genelde eski binalarda oluyor. O yüzden tercih etmiyoruz. Komşu işi şans isi gercekten. Bunu simdiki dairemde bizzat tecrübe ettim. Sizin daireniz çok yüksekteymiş.. Bizim tercih ettiğimiz 2 maksimum 3 katli binalarda. Yani altta m bir maksimum 2 daire olacak. Mümkün olduğunca az nüfuslu bir binada oturmak istiyoruzDubleks alacaksanız bile üst kattada küçük bir mutfak olmalı bence,terası olacağı için yazın en çok teras kullanılır diğer odalar kullanılmaz bile,son katta oturuyorum ben de zeminle 15.kat normal daire çok aşırı sıcak ve nemli bir şehirde olmama rağmen yazın serin kışın sıcak havalar ısınmaya başladı burada ve artık bizde hep balkonda oluruz kahvaltı yemek vs oturma içerileri kullanmayız,terası genişse sizin için çok güzel olur.
Akma damlama sorunu yaşamadık 8 küsür yıldır damlar enerji dolu zaten öyle birşey olsa site olduğu için onlar halleder ama ister site olsun ister normal apartman çatıda dahil her yer ortak alandır,sonuçta çatıyı diğer sakinlerde kullanıyor uydu takımı varsa enerji vs
Son katın avantajı çok evet üstünden birşey silkeleyen çöp atan gürültü yapan yok,ama alt katınız gürültü yapan biriyse onun sesi yine gelir.
Dubleks yerine normal dairelerde olabilir aslında yine son kat şeklinde.
Benim için en büyük eksisi temizliği umarım üşengeç biri değilsiniz üstten alta alttan üste taşınıyor resmen toz deli oluyorum.Kızlar merhaba cok kararsız kaldığım bir konuyu sizle paylaşmak fikir almak istiyorum. Evimiz ara kat konumlu. Ne alttan ne ustten ne de yandan rahat huzur yok bize. 2 senedir çektiğimiz derdin haddi hesabı yok. Artık o kadar yıldık ki dubleks daire alalım diyoruz araştırıyoruz. 15 aylık kızım var. Her yazın bir kışı var. Dubleks evler genelde şehire uzak. Dubleks evde oturanlardan bilgi istiyorum. Artıları eksileri nelerdir bilmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Tam adamı konuşuyor.Ben de küçük evden dubleks daire satın alan biriyim.İkizlerim var ve çalışan biriyim.Ev 4+1 iki banyo 3 tuvaletli.Hiç işi bitmiyor ,altı temizlesen üstü temizlesen ,ütüye çamaşııra yetişemiyorsun.Yemek yapsan temizliğin yarısını yapıyorsun.Çocukla dubleks çok zor ,yardımcın yoksa.Güzel tarafı yazın terasa havuz kuruyorum çocuklar havuzun keyfini çıkarıyor .Bence 3+1 geniş daire daha kullanışlı söyleyeyimKızlar merhaba cok kararsız kaldığım bir konuyu sizle paylaşmak fikir almak istiyorum. Evimiz ara kat konumlu. Ne alttan ne ustten ne de yandan rahat huzur yok bize. 2 senedir çektiğimiz derdin haddi hesabı yok. Artık o kadar yıldık ki dubleks daire alalım diyoruz araştırıyoruz. 15 aylık kızım var. Her yazın bir kışı var. Dubleks evler genelde şehire uzak. Dubleks evde oturanlardan bilgi istiyorum. Artıları eksileri nelerdir bilmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim