Dondurulmuşlarla Şansını Deneyecekler

Arkadaşlar hayırlı olsun tedaviniz. yi2635 ben senle aynı durumdayım. Benim de ilk mikro sonrası düşüğüm oldu. Haziranda kürtaj oldum. 7 tane dondurulmuşum var. Ben de eylülde tekrar denemeyi düşünüyorum. Hepinizin Allah yardımcısı olsun.

kızlar hepinizin tedavileri şimdiden hayırlı olsun. transferiniz güzel geçer ve bebişleriniz sımsıkı tutunur sizleri bırakmaz inşallah. bence transfere giderken neler yapalım ve transferden sonra neler yapılmalı diye paylaşımınızıda bu forumda yapın. birinin bildiğini diğerininde bilmesi kadar güzel birşey yok. ben bu kk çok faydasını gördüm. paylaşım çok önemli. kaydirigubbakcemile3

haymatlos----------Alman hast.---------18 mart transfer tek dondurulmuşla ** HAMİŞŞ**
angelofsky74----- bahçeci-------------- 28 mart transfer ** HAMİŞŞ **
banurose---------- erciyes üniv.------- 12 nisan transfer **HAMİŞ**
tuta_cona----------azerbeycan---------16 nisan transfer ** HAMİŞŞ **
mner---------------- irenbe---------------- 19 nisan transfer ** HAMİŞŞ**
çiğdem-------------istanbul---------------22 nisan transfer sonuç negatif
angell80------------ ege üniv.----------- 28 nisan transfer ** HAMİŞŞ **
sevim_li----------------???---------------------1 haziran transfer **HAMİŞŞ**
ezo32----------------???--------------------23 mayıs transfer **HAMİŞ**
aze0303------------maya-------------------10 Haziranda transferi oldu.. Sonuç bekliyor
30temmuz--------umut-------------------10 haziran transferi oldu.. Sonuç bekliyor

be benim listemdi. size moral olsun diye gönderiyorum.
dondurulmuşlarınıza güvenin.

canım geçmiş olsun bizi bizden başka kim anlar...sana şimdi herkez üzülme üzülme birdaha olur düşükden sonra hemen tekrar hamile kalırsın diyorlardır...ben 3 ay duydum bu lafları bugün başladım tedaviye allahım kucağımızı boş bırakmasın sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin bizlere hepimize..

dondurulmuş transferinden ne kadar sonra tekrar dondurulmuş transfer tedavisine başlıyoruz iki adet mi geçecek benim dondurulmuş transferim kimyasal gebelikle sonuçlandı daha dondurulmuşum var hemen tedaviye başlamak istiyorum

canım liste için ellerine sağlık ilk gebeliğimde de böyle bir liste yapmıştık uğuruna inanıyorum...ama benim dondurulmuşlarla ikinci değil ilk denemem yanlış olmuş...ilk denemede microenjeksiyon ile hamile kalmıştım...dondurulmuş ilk deneme...:))

Evet aynen öyle diyorlar ama zor. Üstelik ben korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan. Bizim problem eşimden kaynaklı. Bebekte genetik kusur çıktı. Bize yapılan testlerde bişey çıkmadı. Doktor rastlantısal diyor. Eylülde 3 ay doluyor ama ikinci denemeye hazır olur muyum bilmiyorum. Bakalım hayırlısı. Sen inşallah hamile kalır ve sağlıkla sürdürürsün hamileleiğini. Bana da umut olursun canım.

arkadaşım benim doktorum kürtaj sonrası 3.adetim ile tedaviye başlamayı uygun gördü...eğer hamile kalamasaydım ilk adetini olur ikinci adet ile tedaviye başlar tekrar deneriz demişti..allah yardımcın olsun...

Son düzenleme:
canım ben varya neler neler düşündüm öyle çok ağladım öyle çok yıprandım ki..moral bozukluğu yüzünden çok kilo aldım 62 kiloyum suan.56 kiloyla kürtaj olmuştum..ama şuan çok umutluyum..benim eşimin sperm sayısı çok düşük yanii 1 milyonun bile altı..ama 1 tane yeterli sonuçta değilmi.. bizede genetik testler yapıldı yani transfer öncesi eşime yapıldı kürtaj sonrası bebeğe yapıldı hiç bişey çıkmadı bana tekrar aynı şeyleri yaşama şansımın %10 olduğu söyledi doktorum.yani her doğal gebelikle olan şansla aynı.dondurulmuş embiryo ile gebelik şansımız suan %40....micro enjeksiyonda da %50 demişti doktorum bence umudunu kaybetme bu defa daha bilinçliyiz zaten sana tavsiyem eğer karar verirsen hemen günde 1 adet bebe aspirini ve folik asit almaya başla ..

düzeltttim canım :)

yi2635 ne güzel umut dolusun. Bizim temel sorunumuz morfoloji. Morfolojik bozuklukların düşüklere neden olabileceği belirtiliyor. Korkum bu yüzden. Tüp bebek merkezleri en iyi spermi seçmeye çalışıyor ama her zaman bu olmuyor. Tüp bebekte DNA hasarlı sperm kullanıldığında iyi kalitede embriyo elde edememe ve düşük riski artıyor. Bu yüzden ya diğer embriyolarım da sağlıklı değilse diye korkuyorum. Amakadınlar kulubünde gördüğüm kadarıyla benim durumumda olup sağlıklı gebelik elde eden de var. Yani kısmet birazda. Ama ben bir kürtaj daha kaldırabilir miyim bilmiyorum.

rabbim öyle büyük ki..ol derse olur sen allaha dua et herşey allahın izni ile olur..rabbim bizede böyle zorlu bir yol uygun görmüş napalım sabredicez ..

arkadaşlar dondurulmuşlarla ilgili bir sorum var. benim 6 embriyom oluştu. 2 si diğerlerine göre daha gelişmiş ve hacim olarak büyüktü. monitörde gösterdiler. 2si transfer yapıldı. 4ünü dondurmak istemediler. iyi bir açıklama yapmadılar. sebebi ne olabilir ?
2. kalite demediler ama, 2. kalite embiriyo dondurulmuyor mu? 4 tane embriyonun gidişine çok üzüldüm.

gercekten de cok heyacanli olucak hepberaber atlatacagiz Insallah pozitif saglikli hamilelikler yasayarak:))

aslinda bir onceki de donmussa ilk adetle bile olabilir ama gecen normal trasnferde bende kimyasal gebelik yasadigim icin bana ikinci reglenle deneriz dediler. kontorlun yapilinca daha net anlasilir tatlim.

bence de yasadigimiz dusukler yuzde doksan bir tesaduf ve Insallah bir daha olmayacak.

kizlar doktordan geldim 28 temmuz diye konustuk transferi Insallah bir aksilik cikmazsa.
yalniz cok morelim bozuldu transfer denemesi yaptik ve katatar mi deniyor iste o cubukla doktor canimi cok acitti ve hafif kanamam oldu hala da var( normal dedi ama ya gercek transferde de boyle bir beceriksiklik yaparsa kanama olmasi transfer sansini cok etkiliyor( yaa cok morelim bozuldu mayista normal denememizdeki transferde boyle bir sorun yasanmamisti ama o farkli bir doktordu(( direk morelman coktum, susuz denedi diye mi oldu acaba?

canım inşallah herşey güzel olur..hayırlısı ne ise hakkında o olsun inşallah....

arkadaşlar bugün ilk lucrin ile tedaviye başladım bana adetin 21.günü 10 ünite lucrin ve beyaz cyclo beyaz 1 adet tablet demişlerdi.eskişehirdeki jinekoloğum ve ankaradaki ilk microenjeksiyonumu yapan doktorumun hemşiresi böyle belirlemişti reçeteyi...bugün tesadüfen tedavim ne zaman biter diye aradım ve iyiki aramışım hemşire ilk önce lucrin ve adet olunca 2.günde cyclo tablete başlanıcak dedi.kafam karmakarışık oldu ilk önce öyle diyen hemşire şimdi böyle diyor inşallah sorun çıkmaz daha önce transfer olan arkadaşların bir fikri varmı

Sevgili spiritspirit,
diğer 4ü sağlıklı değildir ve tutsalar bile düşüğe sebebiyet verir die dondurmamışlardır...benimde 6 embriyodan 2 tanesi transfer edildi,(biri dondurulmuştu) ...2 side tuttu.İnş.seninde öyle olur...sen PGT yaptırmışmıydın..benim 6 embriyoma Pgt yapıldı 2 sağlıklı taransfer yapıldı..diğerleride yapısal olarak sağlıklı görünseler bile,genetik kusur taşıyabiliolarmış..o yüzden en sağlıklısı pgt ile seçilior..

diğer arkadaşlar sizleri okuyamadım ama, bende 1 tanesi dondurulmuş embriyo ile hamile kaldım..dondurulmuşlar 1 gün öncesinde çözüldüğü için, 4.gün tarnsfer yapılıor..
PGT (preimplantayon Genetetik Tanı) testi de risk oluşturmasın die, embriyo aşamasında yapılıoyr.sonra döllenme oluyor..inş.sizlerd olumlu transferler yaşarsınız..

Benim, PGT testimi Ankara Genart'da, transferimi de Ankara Üniv.cebeci hastanesi (DR. Murat Sönmezer) yaptı.
sevgiler

anjelikoz Allah bagislasin bebegini saglikla kollarina da al Insallah. pgtye nasil karar verdiniz ilki tutmadi diye mi koromozom acisindan bir sorununuz var mi diye?
bir de once embroyaya yapiliyor sonra dollenme oluyor demissin ama dollenmeden embro olmazki burasini anlamadim.

özlem transfer tarihini hiiiç unutmıyacam çünkiiiii benim doğumgünüm 28 temmuz sanada uğur getirsin ben doğduğum gün arkadaşım hamile kalmıştı diye bahsedicem inşallah canım benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…