merhabalar ben aranıza yeni katıldım.ama uzun zamandır takip edıyordum zaten siteyi.ben ilk tüp bebek denememi yaptım.dondurulmuş embrıyolarımla.7 kasımda transferım gerçekleşti.ama hiç bir belirti yok sankı gebelik anlamında,çok korkuyorum ama endişemi kimselere diyemiyorum.burda okudugum kadarıyla herkeste bı takım belirtiler olmuş ama ben hiç bişey hissetmiyorum.dondurulmuş embrıyo transferi yapanlar yaşadıklarınızı paylaşırsanız cok mutlu olurum.
canım hastalandıktan 13 15 gün sonra sanırım 2 ci denemen embiryoların donmus bekleniyorsa arayı uzatmadan hemen yaptır bilgin varmı bilmiyorum tutunma sansı %25 düşüyor dondurulmuslarda fazla bekletme :)
şoooktayımm..bende önce aft haman arkasındanda uçuk çıktı....ama bende stresten die düşünüyordumm..eğer öyleyse :97:bu bir belirti denilebilir:)))
hadi bee.. sahimi diyorsun.. ya bir arkadaş var şu an hamile diyorki gebelik testimden 1 hafta önce uçuk çıkmıştı.. valla çok ilginç eğer biz pozitif olursak kesinlikle belirtiler arasına girecek bu uçuk :=)))))))
benimde 6kasımdı...aynen bel ağrısı dışında hiçbişi yok...
kızlar hepinize ortak yazayım şunu hepiniz yenisiniz eskilerden kimse yok şu anda benden başka o yüzden yazılarınızdan okuyunca cevaplamak gereği duydum..
dondurulmuşlarda şans daha fazladır nedeni ise yüklü bir şekilde hormon ilacı alımı yok, rahim daha dinlenik, yumurta toplama işlemi olmadığı için rahime yapılmış bir işem yok daha dinlenik dolayısıyla.. stres daha az.. ve bunlar şansı arttırıyor haa bide embiriyoların dışındaki zar çözündürme işlemi sırasında eridiği için tutunmaları daha kolaylaşıyor.. yani yabana atmayın bu işlemi... Allahım hepimizin yardımcısı olsun...
gerçekten...dudağımda şuan bir uçuk var...üstelik ben daha önce gebeydim....ve hep ilk aylarda uçuklarım olurdu...hamilelikte vucut direncim düştüğü için demişti dr....ama adet önceside olurdu...çokta ümitlenmek istemiyorum..ama ümitsiz dediilim...eminim Allahım bize evlat(lar) nasip etcek(inşallah)
ya bir de bişey daha soracam.benim transferimin yapıldığı gün ben çok kötü grip olmuştum.yani biraz ateşim vardı ve öksürdüm,hapşırdım falan filan.şu an ateşim yok ama hala öksürük ve hapşırmam devam edıyor cok yoğun olmasa da.bişey olmaz dimi?diğer sorum da ben transferın 2 günü çıkıp yürüdüm ama yavaş adımlarla.aslında o gün korkmamıstım hatta rahatladım yürüyünce ama çoğu arkadaşlar hep yatmış bunu öğrenince de korktum.aranız da tecrübeli olanlar varsa benı aydınlatsın lütfen.
canım rabbim meleklerini hayırlı kılsın sana tutunsunlar hiççç bırakmasınlar...mutlu sonuca ulaştırsın...
Arkadaşlar bi ara burda ananas yiyin falan demişti sanki biri ama hatırlayan varmı ananas neye yarıyor transferden sonra faydalı bişeyse yiyelim.
canım aslında iyi yapmışsın tabiki iğne daha etkili ditek kana karışıyor ve tutunmada önemli çünki rahim duvarını kalınlaştrıyor bu iğne embiriyo daha iyi tutunuyor benim doktor tahlil gügüne kadar bi vurunda bakarız demişti tahlil günü geçti şimdi kontrole kadar vurun dediler ama yarın doktora yeter gari ben daha vuranamiycem diycem ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum ne dönebiliyorum iptalim yani.
inşallah güzelim bu sefer olucak Allahın izniyle sen içini ferah tut genellikle embiriyolar iyi çözülüyorlar senin bebişlerde güzel güzel çözülecekler transferin hayırlı olsun Rabbim yar ve yardımcın olsun.
mrb kızlar uzun zamandır giremedim.geçmişi çok okuyamadım ama transferi olan arkadaşlara hayırlı haberler almalarını diliyorum.allah hepinizin gölüne göre versin arkadaşlar.
tuğbacığım çok teşekkür ederim canım benim,yardımın için.bugün yeni modem geldi bende hemen foruma girdim
öncelikle yaramazcığım yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm canım.ümitlenmişken kaybetmek dahada zor çok iyi biliyorum.allah sabrını versin canım.brdaha bu acıyı yaşatmasın ve sağsağlim evladını kucağına al canım.
güzel haberlerle sevinirken bir bir olumsuzluklar yaşamak hepimizi üzüyor.bende buraya yazamasamda girmediğim dönemdede hep dualarımda oldunuz
benim ilk değerim 20 çıkmıştı daha sonra iki gün arayla yaptırdığım testler 88-248 ve 685 çıktı.ama beni korkutan tuğbacığımında bahsettiği gibi sol tarafımda hissettiğim ağrı.dün çok belirgindi ama bugün bişey yok.bu beni biraz korkutuyor.allah kousun dış gebelik olabilirmi diye.
birde fatmanurcum biliyorsun aynı gün transferimiz oldu seninle.senin en son yaptırdığın kan testi kaçıncı gündü ve sonucu kaçtı canım.birde doktor beni bayramdan sonraki c.tesi çağırdı ultrason için.sen sanırım yarn gideceksin.inşallah hayırlı haberler alırsın canım.
görüşmek üzre arkadaşlar dualarım sizlerle.
ya bir de bişey daha soracam.benim transferimin yapıldığı gün ben çok kötü grip olmuştum.yani biraz ateşim vardı ve öksürdüm,hapşırdım falan filan.şu an ateşim yok ama hala öksürük ve hapşırmam devam edıyor cok yoğun olmasa da.bişey olmaz dimi?diğer sorum da ben transferın 2 günü çıkıp yürüdüm ama yavaş adımlarla.aslında o gün korkmamıstım hatta rahatladım yürüyünce ama çoğu arkadaşlar hep yatmış bunu öğrenince de korktum.aranız da tecrübeli olanlar varsa benı aydınlatsın lütfen.
kurban bayramınız mübarek dualarınız kabul olsun kızlar...geldiğimde inşallah güzel sonuçlarınızı görürüm...Allah'a emanet olun bebeişlerinizle...
ben ilkinde sadece 2gün dinlendim ve oldu..nbt tuuttum merdiven indim çıktım...alışverişe gttim gezdim....2.sindede aynen gezdim..1hafta rapor aldım ama hiç yhatmadım...daha dün bissürü gezdim...transferden hemen sonraa yemeğe gitiik.direkt eve bile gelmedim..sadece transferden sonra ameliyat mamasasında 20dk yattım sonrasında başka bi yatağa alındım..1.5saatte orda yattım ve normal hayatıma döndüm...kendini kasma.....olacaksa zaten olur.Allah veririse el ile verir yel ile verir sel ile veriri..dimi???
inşallah maytapım inşallah.. ayy valla ilk kez bu uçukla bu kadar ümitlendim ben.. erken değildir inşallah.. hadi dualarımız birbirimiz için ..
bütün mesele inanamak.. kafanı rahat tuytmak.. öyle öksürükle aksırıkla gitmez onlar sen içini ferah tut.. yatma konusuna gelince ilkinde bende hep yattım ve öyle pişman oldumki sonradan daha çok stres oluyor insan kasılıyor yok yere.. hasta gibi.. oysa çok gereksiz şimdi hiç yatmadım aynen ikinci gün çıktım yürüdüm az süreli ve yavaş hareketlerle ve daha rahatım.. nasip bakalım..
aklına kötü şeyler getrme...ben erken doğracağım die die erken doğurdum....iyi şeyler düşün...ağrıların çok ormal bende de olmuştu.kendini fazla dinleme...bol bol duaet (bizler içinde:))
hakslısın canım insan kendini olumsuz yönde etkiliyor.hakkımızda hayırlısı olsun beklemekten başka çare yok.
transferi olan arkadaşlar hiçbir belirti aramayın.ben şuan 5 haftaık hamileyim ama hala belirtim yok.genelde kimse belirti yaşamıyor zaten.bende kedimde belirti araya araya geçirdim 12 günü ama okadar dinliyruzki kendimizi günlük hayatta yaşadığımız ama dikkate almadığımız ağrıları bile acaba belirti olabilirmi diye yorumlamak istiyorz.sabretmek en zoru ama inanın pozitifi görüncede iş bitmiyor.elbetteki şimdi bi pozitif olsunda gerisi kolay diyorsunuzdur ama öyle değil.bu iş sabır işi.bizim bu bebekleri kucağımıza alana kadar bu tedirginliğimiz hiç geçmeyecek sanırım.zor elde ettiğimiz için olsa gerek.hepinize hayırlı güzel sonuçlar diliyorum.