Merhaba arkadaşlar,
Benim başımdan da bir çok olay geçti. Kısaca anlatmam gerekirse;
1) 7 haftalık bir düşük (normal yolla hamile kalmıştım)
2) kimyasal gebelik (normal yolla hamile kalmıştım)
3) Aralık ayında tüp bebek denedik ilk kez dış gebelikle sonuçlandı.
bunların hepsini 1 sene içinde yaşadım malesef.
yarın dondurulmuş olan 1 adet embriyo transferim olacak Allahımın izniyle. 3. gün 8 hücreli.
fakat en büyük çekincem geçen sefer sonda ile doldurmuşlardı, ameliyathaneden odaya inene kadar zor bekledim ve hemen idrarımı yapmak zorunda kaldım. Gerçi doktorum yapıcaksın tabiki bundan dolayı bir problem olmaz diyor. Ne biliyim sadece o kısım beni zorluyor. Bebeğime zarar gelecek diye korkuyorum.
Benimle birlikte transfer olacak olan var mı acaba?
Bu arada çok mutlu oldum topiğe girince nerdeyse herkes hamile. Darısı başıma. Allahım isteyen herkese versin inş.
canım normalde bir bez seriyolar oraya ucunu sana veriyolar bezin (transfer sonrası) hemen oracıkta tattığın yerde idrarını yaptırıyolar hiç bir yere damlamıyo akmıyo sonra hasta bakıcı alıyo onu... sonda takmıyolar bazen snda enfeksiyon yapabiliyomuş, eger böyle bir sistem yoksa sürgü iste merak etme hiç bir yere akmıyo hasta bakıcı altına yerleştiriyo sonra alıyo kalkma saatin dolana kadar canımmm...rahat rahat koyver gitsin
canım hayırlı olsun tedavin :) inşallah hayırlısı ile bebişini alırsın ve sonra da bize pozitif haberlerle gelirsin :) Allahım yardımcın olsun :)
bana zaten transferden sonra takmadılar sonda. transferden önce idrar torbam yeteri kadar dolu olmadığı için sonda ile idrar torbamı doldurdular. sonrada ben hemen odaya inince çok sıkıştım çatlıcam demiştim. sürgü getirdilerişte erken çiş yapmak bebişe zarar verir mi die endişem. gerçi doktor bişi olmaz dio artık koyvercez gitcek
evet hemşire içmememizi öneriyo zaten içme sık dişini canım kafein içeren şeyler içme süt iç süt
slm kizlarr
epeydir giremedim bu ishal mahvetti beni
herkes iyidir umarim, nannacim cekindiginiz mi renkli resminizi? cupcakim bir haber ver insallah duyulmustur pit pitlar rahat bir ohhh demissindir, silanaz gozun aydin canim bebisler iyimiss stres yapmamak lazim bosuna ama nerdee:) yapiliyo illa..bende test sonuclairni bekliyorum ve lakin zor beklemek..kalbimdesin canim gorunup kaybolmussun iyi olda..nesecim iyi haberlerini her daim bekliyorummm, guness sali gunu gidicem doktora ondan once su test sonucumu alrim heralde diye dusunuyorum..senin bidiklarda iyidir umarim..kafunder hadi sende basla sonu bebisli bi tedavi olsun insallah..ay okuyamadim cok unuttugum kimse varsa affolaaa, ben tuvalate kacar
bana zaten transferden sonra takmadılar sonda. transferden önce idrar torbam yeteri kadar dolu olmadığı için sonda ile idrar torbamı doldurdular. sonrada ben hemen odaya inince çok sıkıştım çatlıcam demiştim. sürgü getirdilerişte erken çiş yapmak bebişe zarar verir mi die endişem. gerçi doktor bişi olmaz dio artık koyvercez gitcek
Canim ben bunlari okuyunca guluyorum inanki, hic bir sey olmaz allahin izni ile. Oncelikle tedavin hayirli olsun. Turkiyede cok abartiyolar. Ben Turkiyedede tedavi oldum ve yurtdisindan bambaskaaa... bak ben yurtdisidna denedimde, transfer masasina kadar yurume gittim, baktilar idrar kesesi tamam.bebeleri koydular ve rahimde olsunu ultrasyonla gosterdiler 5 dakika uzan sonra sandalyene donebilirsin 10 dakika idrar yap dediler. Ben 10 dakika bile olmadan tuvalete gittim hemde ne gitme afedersin ishal.olan ne varsa cikti dedim ama bebekmi tutar diye vee hopp ikiz gebelik, oglumu cok sukur kucagima aldim sonra yine donmus denedim.ayni siatem yatma.filan yok koyuyolar tamam bitti eve gidebilirsin diyolar. Tuvalet icin 5 dakika bekle diyolar. Sen takilma oyle hic bisey olmaz Turkiyede sedye ile.transfer olcam yere gitmistim cok deyip idrar kesemden idrar almislardi , sonra altima surgu vermislerdi abuu ayaga kalkmaya korkuyodum Turkiyedeyken. He suan da tam 20 haftalik ikizlerime hamileyim oglumdan sonra. Darisi senin guzel.haberlerinin basina ins.
Kiz bisey olmaz ic sende, bende haftada 2-3 kez disari ciktikca iciyorum hic bir zarari yok, sigaramiz, ickimimiz var bir kahvemiz var gunde iki bardaktan fazla icmedikce hic bir sakincasi olmadini soyluyolar ilk gebelegimde bende icmekten korkuyodum.bir gun doktor ile karsilastik dedim icmiyorum.yasak diye , doktor guldu nasil kahve ictimi sordu sonra hahah kahve getirdo bana, ben yurtdisindayim.burdakiler varya kahve bizim cay gibi iciyolar.
hahahahaozaman bizim doktorlar niye bizi nazlıyolar bu kadar... aslında herşey bahane ama hasas bir tedavi ve dönem oldugu için çok dikkat ediyoruz zaten doktorlar yatın demese bile biz yinede yatmayı tercih ediyoruz piskolojimiz bu yönde sanırım...
Meraba canım malesef bende bi pkoluyum, ilk denemede gebe kaldım 2 aylıkken düşük yaptım, 2. deneme dondurulmuşla oldu tutmadı maalesef, ekimde kalan dondurulmuşları tekrar deniycem, inşallah sen hamile kalırsında banada umut olursun, çünkü çok araştırdım ve dondurulmuşlarla hamile kalan çok daha fazla kişi var ama ben kalamadım ve oyüzden genetik testlerimi yaptırıp diğer dondurulmuşları öyle denemek istiyorum, tedavi sürecinde banada yazarsan sevinirim...
canım teşekkür ederim.inşallah hepimiz tez zamanda bebklerimize kavuşuruz.benim tedavim ramazan sonrasına ertelendi malesefbelki aynı dönemlerde tedaviye başlarız.eylülü bulacak benimki de.nasip..
merhaba canım bende pko lu olup ikinci tüp bebek denemeyi dondurulmuşla deneyip çok şükür hamile kalanlardanım :)
şu an 17+5 günlük erkek annesi adayıyım Allah sonuna kadar gitmeyi nasip ederse eğer. hamdolsun herşey yolunda gidiyo.
umutlu ol Allah ın izniyle olur
Sana bisey diyimmi Havva, kesinlikle canim nasipte varsa sen ne yaparsan yap oluyor. Ben 3. Olumsuz tup bebek tedavisinden sonra doktorlar bile umut kesmisken ne kadar inancimi kaybetmesemde ne yatma ne bisey hic bisey dikkat etmedim, sonuc oglumu kucagima aldim hamdolsun, hele bu son denememde yatma filan zaten olmadi kucuk oglum, yasadim aksilikler say say bitmez, tedavi surecinde en guvendiklerimden en buyuk darbeyi yasadim sonuc almaya iki gun kala kayinvaldem olmadik yerden ,gorumcem ile bana etmedikleri hakaret kalmadi,kocami bil sildim artik yeter nasilsa hamike degilim ama merkez gel dedi diye kan vermeye gittttim ve yuce rabbim o kadar uzuntu, aglama, strese ragmen yine iki tane nasip etti, ve herkes yapti terbiyesizlikle kaldi. Esim bile oz annesine ikiz bebek bekledimuzi paylasmak istemedi, hersey simdi yolunda cok mutluyum cok sukur. Hepsu geride kaldi ama kalp kirikligi bende kaldi tabiki , allahin izni ile iki bebegimide kucagima alirsam yasadiklarima en buyuk mukafat ve herkese en guzel ve anlamli cevap olcak...
Ins. Raabbim sizlerinde kucagini tez zamanda dokdursun. Siz detaylara takilmayan, kalpten edilen dua er yada gec cevabini alirrr
bi oglusumuz olacakmis kismetseAllahim isteyen herkese nasip etsin insallah saglikli bebeciklerrrrrr
Oyyy çook güzel bi haber :)))) kocaman maşallahhhh
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canim benim coook tesekkur ederim, inaniyorum hepimizi guzel gunler bekliyor cok yakindaaa
bi oglusumuz olacakmis kismetseAllahim isteyen herkese nasip etsin insallah saglikli bebeciklerrrrrr