Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

bu ailelerin nasıl bu noktaya geldiğini merak ettim eskiden açmış olduğunuz konuyu bulup okudum.bir umutla dedimki belki küçük bi sebeb büyümüştür falan kızcağız ondan dolayı arada kalmıştır belki dedim ama arada kalınacak bi durum yokmuş..sizin gibi çok kadın var ciğeri 5 para etmez ailelere gelin olan,ama sizin gibi ailesi geri kabul edeni az..bu bulunmaz bir nimet bence..bir kere yaşınız çok küçük çok cahilsiniz,anne babanızı dinleyin kurtulun bunlardan,zaten nikah da yokmuş çocuğu alamazlar..

evet aşağıda kırmızı yazıyla yazılanlar bu iki ailenin nasıl bu noktaya geldiğini açıklıyor.datlum un ilk açtığı konudan aldım.

--------------------------------------------------------------------------------

Nerden başlayacağımı bilemiyorum..
4,5 aylık evliyim ve 2,5 aylık hamileyim..Şuan ailemin yanındayım..
Evlendiğimden beri mutlu olamadım.Kaynanamlar alt katımda oturuyorlar.herşeyime karışıyolar çok bunaldım.düğünümde bana bir çeyrek altın bile takmadılar..bi eşya almadılar.buzdolabımı çamaşır makinemi bile annem babam aldı bana.bide herkese biz düğün yaptık bizim borcumuz var diyolar..
istanbuldan kardeşlerim geldi bir kaç günlüğüne kadın bizi hiç yalnız bırakmadı.evime çıkmayan kadın evimden ayrılmadı.ne yemek yaptın diyip diyip yeyip içip gittiler..
ama asıl sorunum eşim..bizim resmi nikahımız yok.yaşım 18..yaşımın dolmasına 1 ay kala evlendik..nasıl olsa 1 ay sonra yaparız dedi bende güvendim.ama 3 aydır yaşım dolmasına rağmen nikah yapmadık..neymiş sigortası yokmuş ta..hastaneye gidersem ne olurmuş..
Hamileyim diye doktora gittim.doktor dediki ben bekarsın hem hamile nasıl oluyor bu..imam nikahımı var? Bende tam e.. dedim kaynanam yok yok o da yok.Çocuklar kaçamak yapmışlar dedi ve beni rezil rüsva etti. sırf kendi başı yanmasın diye..oğluna dedim umursamadı.ne yapsın o durumda başka ne diyebilir dedi..Annesi bana sen benim idealimdeki gelin değilsin diyo..beni hamile halimle hadi aşağıya temizliğe iniyoruz deyip evini temizlettiriyor ama kocam buna hiç birşey demiyor..
ıstanbula işleri için geldik 2-3 günlüğüne..bende gelmek istedim ailemi görüyüm diye.gelincede annemle doktora gittik kontrole.Doktor dediki senin resmi nikahın yok benim memurları aramam lazım.tutanak tutuldu karakola götürdüler annemle beni.ifade verdik damatta gelsin imza atsın dediler.
Beyefendiye git bi imza at dedik. Ben gitmem imza mimza atmam geliyolarsa gelsin alsınlar dedi gitmedi. Ailemden sebepsiz yere nefret ediyor.Ailemle görüşmemi konuşmamı istemiyor.Ben zaten uzaktayım günde bir defa tlf da konuşuyoruz.onu bile bana çok görüyor.
bende herşeyi aileme anlattım..Babam dediki kızım gitme o eve..ben sanada çocuğunada bakarım sahip çıkarım.ben senin bir damla göz yaşına kıyamam gitme dedi..annemde öyle..
Nikah meselesi yüzünden sabah çıkıp gece yarısı geldi 2 gün.sırf ailemle görüşmemek için..
Bide beni tehdit ediyor..sen bundan sonra işkence neymiş görürsün..bi da ailenle görüşemeyeceksin.Yok öyle her gün her gün konuşmak..senede bir görürsen şükret.Anama babamada saygılı olucaksın diye beni tehdit ediyor..Bende gelmiyorum ben dedim.Ben ailemle kalıcam dedim..Her lafının başında gerizekalı diyor bana,anneme babama..bende mesaj attım ben gelmiyorum eşyalarını al dedim.Arkadaşını yollamış çantasını verdim bende..
Şimdi ben ne yapıyım bana akıl verin..4 aylık evliyim ve karnımda bir bebekle geriye babamın evine geldim..ben şimdi ne yapıcam...

canımm tabiki senin hayatın ama bizlerde sana yardımcı olmak istiyoruz, allahtan eşine vicdan ve merhamet vermesini diliyorum.

unutma eğer kararını değiştirirsen ben herzaman yanındayım seni götürürümolumunekankayizsmile

keşke kalsaymışın ananın babanın yanında be güzelim...
Neye tutunup geri döndün bilmem ki...

Ortada bu kadar dövünülecek bir şey yok, çözüm sandığın kadar zor ve acılı değil. Bu adam senin hayatını karartmak üzere... Daha başaramamış, hala kendini kurtarabilirsin, çocuğunu da...
Kadınlar zayıftır belki ama anneler güçlüdür. Sen de aldığın tüm destekle, ailenle birlikte bu kötü dönemi atlatacaksın hepsi bu. Sonunda acı hatıralardan başka bir şey kalmayacak geride.Çocuğunun arkasına saklanıp yürümeyecek bir şeyi yürütürsen ne kendine saygın kalır en sonunda, ne kimseden saygı görürsün. Ailesi, arkadaşı olmadan, yapayalnız, destek almadan başaran kadınlar var. Sen bir hata yapmışsın, ama dönülemez bir hata değil. Dön artık..
Ne yapayım diyorsun. En çok kendine, sonra ailene güven. Çocuğunu büyüt. ışini gücünü eline al. Hayatını düzene sok, kendine gel..

okurken şiştim bende canımm sen ne yapıyosun ya hamilelik psikolojisinden halen kocamı özlüycem falan çocuğumu sevmesini falan nedir bu allah aşkına onları düşenene kadar o kadar yolu sen ve torunu için gelen ailene yaptıklarını düşün yenilir yutulur bişeyd eğil bu..sen ne kadar süre mutlu olucaksın bunların içinde..aileni kabullenmiyorsa seni hiç kabullenmiyecekler..ailen sana destekse arkanda ise neden onlara bu eziyeti çektiriyosun çocuğum babasız büyücek falan demisşisin şahsen öyle baba olacağına hiç olmasın...o kocadan sana hayır gelmez bens ana söylüyüm eşyalarını al çık git o evden...

evet ya bak ne kadar güzel demişsin aynen katılıyorum sana

ne bencil adammış beee..
18 yaşındaki kızı iyice bunaltabilmek için, 7/24 gözlem altında tutabilmek için bi de evleri birleştirecekmiş..
Sanki kendine mal,eşya almış,kızın kullanım hakları kendilerine ait..
bırak babasız büyümesini vs.sini allah aşkına..
çok çocuğunu görmek isterse gelir peşinden..hayatını karartma en azından

yadecim katılıyorum böyle baba olmaz karısını bu şekilde ezen bi insan evladınıda sahiplenmez
annenin babanın evine dön.... onlardan başka yar olmaz sana canları ciğerlerisin onların....
eğer seni seviyosa zaten gittiğinde pişman olacaktır gelmeni istiyecektir
şayet öyle olursa şartlarını söyle eskisi gibi olcaksa gelmem de!
evin uzak bi yere ayrılmasını iste ailemi ezmiceksin de beni ve bebğimi aileene ezdirmiceksin de !
tabi ne derece uyar bu şartlara onuda bilemem

Üff içim daraldı,kaç gündür neyi tartışıyoruz ki,canım sen bu yorumları okuyup kafanı iyice bulandurana kadar sakince düşün ve kararını ver akşam kadar gider bu dyalog yoksa.Ama lütfen erteleme kararını,al bir karar ve arkasında dur.Allah yardımcın olsun

düzeleceğine dair umudum yok..gidicem..
aferin sana gerçekten sakın vazgeçme kararından bak canım ben hukuk bürosunda çalışıyorum şimdi avukata sordum anlattım kesinlikle eşi hiç bir şekilde alamaz çocuğu şuan ondan diyo önce mahkemeye başvurup kanıtlaması lazım diyo sen rahat ol ve bir an önce kurtul bu insanlardann canım yaaa

bak senin için zor oalacak ama al bi kaç parça eşyanı çek git gelirse gerçekten adam olup ne ala ama gelmezse herkes yoluna eyvallah yeter bu kadarı sen bu adamla mutlu olamazsın ilk yorumumda yapıcı konuştum ama devamını okudukça sinirlendim tekrar söylüyorum aileni ezdirme ana baba ahı alma baban hasta ne duruyosun sen daha kocan mı önemli yani gelirsen adam ol da gel sonra nikah yaparız de ama gerçekten adam olmalı öyle iki tatlı söze iki gülüşe bi buket çiçeğe veya iki damla göz yaşına da kanıp dönme insan sevince mantık olmuyo ama mantığını kullan

ailenle görüşmeme gibi gerzekçe bir şartı kabul etsen dahi,adam kaynananlarla aynı evde oturtacak seni,
sorunlar kat be kat artacak..o zaman psikolojin hangi safhada olur, bu gencecik yaşında?

canım çok sevindim yazdıklarına gerçekten evliliğin bitmesi bu kıza koymaz birkaç gün üzülür durur ama evladından ayrılması çok kötü olabilirdi bende hamile olduğum için duygusal düşünüyorum.... alamıcak olmasına çok sevindim...

arkadaşlar dikkatsiz konuşuyorsunuz.
lütfen öneride bulunurken biraz daha özenli düşünün.
"hemen git" diye baskı kurmanızı doğru bulmuyorum.
şimdi eşine hiç bir şey söylemeden çekip gittin diyelim (buna kaçmak denir)
bu adam "ben zaten karşı koymadım, gitme kararını da kalma kararını da ona bıraktım. ama o ne yaptı? karnında benim çocuğumla, bir hoşçakal bile demeden gitti" diye düşünecek.
biraz da psikopatsa (ki öyle görünüyor) deliye dönecek.
kaybedecek bir şeyi olmayan insanlardan hep korkmuşumdur.
hayır canım.
bir kaç sayfa önce çok eleştirdim seni, ama aklını başına toplamaya başlamışsın, buna sevindim.
sakın kaçar gibi gitme.
akşamı bekle, sakin ol.
karnında bebeğin var, onu da üzmemeye çalış.
eşin gelince güzel güzel konuş.
olmadığını, yürümeyeceğini anlat sakin sakin.
baktın ki adam sinirlendi, konu sarpa sarıyor hemen alttan al.
tamam daha sonra konuşuruz de. konuyu kapat, git yat.
sabah olunca da sessizce çıkarsın evden.
en azından rengini belli etmiş olursun, bu adam müsvettesi de "ben zaten gidebilirsin demiştim, ne diye kaçar gibi gittin" diyemez, psikopata bağlayamaz.
sakın yüz göz olma, aman!
Allah yardımcın olsun.
kızlar siz de tavsiyelerinizi baskıya dönüştürüp sıkıştırmayın kızı.
sonra kimse veremez bunun hesabını!

Şimdi sıkışmış eşin nikah kıyma derdine girmiş..aylardır aklı nerde?

ailenle görüşmeme gibi gerzekçe bir şartı kabul etsen dahi,adam kaynananlarla aynı evde oturtacak seni,
sorunlar kat be kat artacak..o zaman psikolojin hangi safhada olur, bu gencecik yaşında?

zaten psikolojim hiç normal bir durumda değil..annem dün telefonda '' kızım tamam sen bizi sil,hadi bizde seni sildik diyelim hiç görüşmedik..ama sanıyomusun ki düzelicek herşey..benim tek korkum senin orda delirmen'' dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…