• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

Ahan da buraya yazıyorum sen bu kararından döneceksin ve koca dediğin o adamla yaşamaya devam edeceksin....
Ne diyim Allah yolunu açık etsin, Allah kolaylık versin, sabır versin....

zaten psikolojim hiç normal bir durumda değil..annem dün telefonda '' kızım tamam sen bizi sil,hadi bizde seni sildik diyelim hiç görüşmedik..ama sanıyomusun ki düzelicek herşey..benim tek korkum senin orda delirmen'' dedi..

canım benim çok küçüksün daha,çok toysun..
akşama konuş, ben gitme kararı verdim ,beni bırak de..
ist.otogarına kadar bıraksın seni,otogardan bir yakının alsın..
yukarıda arkadaşın dediği gibi çok dellenirse..alttan al..
ertesi gün kimseye belli etmeden terk et orayı..

zaten psikolojim hiç normal bir durumda değil..annem dün telefonda '' kızım tamam sen bizi sil,hadi bizde seni sildik diyelim hiç görüşmedik..ama sanıyomusun ki düzelicek herşey..benim tek korkum senin orda delirmen'' dedi..

ayyy kıyamam yaa gerçekten bu olaydan en çok annene ve babana üzüldüm
sizi silmiyorum anne deseydn siz benim canımsınız deseydin hiç bir anne bu şekilde düşünmeyi hak etmiyo.... :(

Kızlar okuyorum hepiniz haklısınız ama git demeklede gidilmiyor işte kızlar
Eşini kötü biri olsada çok seviyor belliki.
Hiç mi düzelme umudu yok bu ilişkinin canım?
Sen kimsenin baskısı altında kalma evliliğini kurtarabileceksen biraz daha dene derim ama baktınki olmuyor.ayrılmaktan başka çaren yok..
Burda hepimiz birşey söyleriz git te diyen olur gitme diyende ama önemli olan senin hislerin senin kararın....

canım sen eşimi seviyorum demişsin ama bence eşin seni zerre kadar sevmiyor biraz ağır oldu ama öyle canım .nasıl bir adam bu yaa neden bu kadar nefret ediyor ailenden anlamadım .bence en güzeli seni seven anne ve babanın yanına gitmek yani bu adamdan ayrılmak çünkü bu adamdan sana hayır yok anlattıklarından öyle çıkardım .

arkadaşlar dikkatsiz konuşuyorsunuz.
lütfen öneride bulunurken biraz daha özenli düşünün.
"hemen git" diye baskı kurmanızı doğru bulmuyorum.
şimdi eşine hiç bir şey söylemeden çekip gittin diyelim (buna kaçmak denir)
bu adam "ben zaten karşı koymadım, gitme kararını da kalma kararını da ona bıraktım. ama o ne yaptı? karnında benim çocuğumla, bir hoşçakal bile demeden gitti" diye düşünecek.
biraz da psikopatsa (ki öyle görünüyor) deliye dönecek.
kaybedecek bir şeyi olmayan insanlardan hep korkmuşumdur.
hayır canım.
bir kaç sayfa önce çok eleştirdim seni, ama aklını başına toplamaya başlamışsın, buna sevindim.
sakın kaçar gibi gitme.
akşamı bekle, sakin ol.
karnında bebeğin var, onu da üzmemeye çalış.
eşin gelince güzel güzel konuş.
olmadığını, yürümeyeceğini anlat sakin sakin.
baktın ki adam sinirlendi, konu sarpa sarıyor hemen alttan al.
tamam daha sonra konuşuruz de. konuyu kapat, git yat.
sabah olunca da sessizce çıkarsın evden.
en azından rengini belli etmiş olursun, bu adam müsvettesi de "ben zaten gidebilirsin demiştim, ne diye kaçar gibi gittin" diyemez, psikopata bağlayamaz.
sakın yüz göz olma, aman!
Allah yardımcın olsun.
kızlar siz de tavsiyelerinizi baskıya dönüştürüp sıkıştırmayın kızı.
sonra kimse veremez bunun hesabını!

yaa bunun baskıyla ne alakası var anlayamadım.gidiyimmi kalayımmı diye konu açılmış bu 1

adam her lafının başında geri zekalı diye başlıyormuş bu 2

hem piskopat demişsiniz hemde karşına al güzel güzel konuş demişsiniz bu ne çelişki anlamadım bu 3

hee biz yuvası yıkılsın diyemi uğraşıyoruz burda,kadına ne yapacağı belli olmayan bir adamdan bahsediyoruz bu da 4

sinirden başka bişi yazamıyorum.

keşke adamın elle tutulur bir yanı olsaydıda dadluma deseydikki bu sebeblerden yuva yıkılmaz,her evde olur böyle şeyler deseydik.

bende size soruyorum adam akşam piskopata bağlayıp(siz öyle yazdığınız için) kadını döverse ve bebeğini düşürürse n olucak bunun hesabını kim verecek

senin yaşın daha küçük olduğuna göre annenle babanda genç insanlardır diye düşünüyorum..
senin çocuğunu kendi çocukları gibi sahiplenirler zaten..ana babaya evladı hiçbir zaman külfet gelmez..

yeterki sen oradan bir kurtul..ama akıllıca davranarak kurtul oradan..bir zarar almadan yani..

Kızlar okuyorum hepiniz haklısınız ama git demeklede gidilmiyor işte kızlar
Eşini kötü biri olsada çok seviyor belliki.
Hiç mi düzelme umudu yok bu ilişkinin canım?
Sen kimsenin baskısı altında kalma evliliğini kurtarabileceksen biraz daha dene derim ama baktınki olmuyor.ayrılmaktan başka çaren yok..
Burda hepimiz birşey söyleriz git te diyen olur gitme diyende ama önemli olan senin hislerin senin kararın....

keşke...keşke bir umut olsa...
ama dün kendiside dedi..düzelmeyecek dedi..yürümeyecek böyle dedi...sen mesafe koymadıkça bu devam etmeyecek dedi..
daha nasıl mesafe koyuyum bilmiyorum ki..5 aydır sadece haftada 1 kendi telefonundan aramama izin veriyor..onun yanında konuşuyorum arayınca..evime geldiler evime alamadım ailemi..kardeşim gelmek istedi eşime dedim ama konuyu kapattı..ben daha nasıl mesafe koyuyum..int.ten konuşma dedi hiç konuşmadım..ben daha ne yapıyım...

ama dün kendiside dedi..düzelmeyecek dedi..yürümeyecek böyle dedi...sen mesafe koymadıkça bu devam etmeyecek dedi..
daha nasıl mesafe koyuyum bilmiyorum ki..5 aydır sadece haftada 1 kendi telefonundan aramama izin veriyor..onun yanında konuşuyorum arayınca..evime geldiler evime alamadım ailemi..kardeşim gelmek istedi eşime dedim ama konuyu kapattı..ben daha nasıl mesafe koyuyum..int.ten konuşma dedi hiç konuşmadım..ben daha ne yapıyım...

nasılda sustalı maymun gibi oynatmaya çalışıyor seni..
insani bir yanı yok eşinin yaptıklarının..eşin kaç yaşında canım..
ailenle konuşma görüşme bu nasıl bir manevi işkencedir..

çok ezilmişsin.ailene çok karşı gelmişsin ama onların evladısın sen her zaman affederler bak artık tartışmanın tartmanın lüzumu yok arkadaşım aynı yaştayız senle ne denli düşünebildiğini biliyorum bebeğinin doğumunada az kalmış hemen al eşyalarını git tartışmadan sakin sakin sonu gözükmüyo bu işin

vallahi şaka gibi ve hala bazı arkaşdaşlar dene diyebiliyor şaştım kaldım canım adam ağzıyla değişmicem düzelmicek görmiceksin ananaı babanı demiş daha nasıl olcak açık açık şart koymuş kıza burda kimse kimsenin kötülüğünü istemez biz DADLUMA üzüldük o yüzden bir an önce git kurtul diyoruz

canım benim ailenle neden mesafe koymanı istiyo bunu anlamadım mantıklı bi açıklaması varmı ?

huzursuzluğunuzun sebebinin senin ailen olduğunu neden düşünüyo ?

senin burda anlattıklarına bakılırsa huzursuzluğun sebebi senin ailen değil onun ailesi
ben görüşmiceksem sende gömrüşme de

ben olacakları söyliyim hiiççç boşuna dil dökmeyin arkadaşlar..gidecek insan çoktan giderdi ailesinin kovulmaktan beter olduğu gün giderdi...

hala o adamın iyi hallerini hatırlıyor...yok parkta gezdiririm demiş yok karnını bebişini öpmüş bırak yaaa...
safmısın sen bukadar ? ? diyemiyomusun kardeşim bukadarını ne ailem ne ben hakettim diye..kocanın o hareketlerini aklına getireceğine ailene sana neler yaptığını aklına getir...

sen gitmiceksin..orda yaşamaya devam edeceksin ..ha bu günlerinide arıyacaksın..kayınvalidenlerle aynı evde yaşayacaksın..hergün onların çalımı tafrası altında...kendi annene babana yapmadığın evlatlığı onlara yapacaksın..hele bir yapma o adam dar eder dünyayı sana...ee anne çünkü bu kıymeti bilinecek tabiiii.......

senin çocuğunu onlar sahiplenecek sen izin isteyeceksin seveceğin zaman...o adam düzelir öylemiii düzelir böyle bir umudun mu var...
bunu ancak senin gibi 18 yaşında gözleri dünyaya kapalı biri düşünebilir..yazık çok yazık sana...

sen de ailende kahrolacaksınız...hele ailen...sonra bir gün istanbuldan telefon gelecek..ya anneni yada babanı kaybetmişsin....
çok dövüneceksin..o kafayı çok vuracaksın duvarlara...yaşasaydıda değil kocayı dünyayı silseydim diye...

sen hayatta gidemezsin..otur çek ozaman...

düzeleceğine dair umudum yok..gidicem..

Senin adına üzgünüm.... Herkes bişeyler söylüyor, anlatıyor, gelip seni oradan almak istiyolar, otobüs biletini ayarlamak istiyorlar ama sen hiç bişeye yanaşmıyorsun. Sen güçsüz değilsin, sadece ayrılmak istemiyorsun. Sen her ne kadar kararımı verdim gideceğim desende esasında eşim dediğin o adam tarafından ikna edilmek istiyorsun. Bir daha söylüyorum TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nde yaşıyoruz, eşim diyebilmen için resmi nikah olması şart, siz ne eşsiniz ne karı koca. Aklına eşinin karnını sevip bebeğinizle ilgili planları geliyor üzülüyorsun. Madem bu adamın bu kadar planı güzel düşünceleri varda neden nikahsız seni o evde oturtuyor, senin annenin hasta olduğunu söylüyorda kendi yaptıkları çok mu normal. Bir kere ne olursa olsun senin ailene saygılı olmak zorunda, hem senin ailen hem de büyükleri oldukları için. İkincisi bu adamın ne biçim ailesi vardır, oğlum ne olursa olsun onlar senin büyüklerin diyecekleri yerde kavga çıkartıyorlar. Senin ailen ne yapmış ki onlar küçümseme hakkına sahip oluyor, yılan kendine bakmaz deveye boynun eğri dermiş. Nasıl ahlaksız insanlarla bir aradasın sen. Nasıl böyle basit, uçkuruna düşkün, saygısız, ukala kendini bir halt sanan bir adama ve aylardır sana nikah yapmayan, eşim diyorsun, onula mutluluk hayalleri kuruyorsun. Yazık sana, yazık o doğacak çocuğa. Şu an o senin ne eşin ne kocan, sen sadece dost hayatı yaşıyorsun. Kendini kandırıyorsun ve o adamında seni kandırmasını istiyorsun, bu kadar oyalanman, gücüm yok demen, sürekli mazeret üretmende bu yüzden. Orası senin evin değil, o adam senin hiçbişeyin değil, hele ki anası babası dış kapının dış mandalı. Ben değil senin yaşında şu anda böyle bişey yapsam ki 37 yaşındayım annem beni paralar. Annen, baban seni kaybetmemek için kendilerini paralamışlar, onlar sana yumuşak davrandıkça sn haa üstüne hata yapmışsın. Önündeki gerçekleri görüyorsun ama kabul etmek istemiyorsun. Sana son bir tavsiye. Eğer o evde kalmaya devam edeceksen anneni ve babanı ara beni öldü kabul edin de, artık daha fazla ezyet etme kimseye. Haaa bu arada rezil olan o aynı evde yaşadığın adam değil, senin annen ve baban, küçük yaştaki kızları nikahsız bir adamla beraber yaşıyor, o adamdan hamile kalıyor, ve annen babanın dymadığı hakaret kalmıyor. Ben öldüm de onlara bari de iyice ağlayıp öleni gömerler desinler. Sen hiçbir yere gidemezsin, sen o adamın yanından ayrılamazsın, ikinci üçüncü hatta beşinci çocuğu da doğurursun, çünkü gitmemek için mazerete ihtiyacın var. Yazık sana, insanın kendisine yaptğını kimse kimseye yapamaz....

oha ya kızım nasıl bu genç yaşta gittin 28 lik adama bide çocuk allahım yarabbim valla tüylerim ürperdi çok üzüldüm

Şakamı geliyor sana...sen o annenin o babanın vebalini nasıl ödeyeceksin...versene bunun cevabını....

burda benim kalkıp annene babana sarılasım teselli veresim geldi..bu ne körlük..bu nasıl bir şey ben anlamadım..

yazıklar olsun böyle evlada...yazıklar olsun...

ben olacakları söyliyim hiiççç boşuna dil dökmeyin arkadaşlar..gidecek insan çoktan giderdi ailesinin kovulmaktan beter olduğu gün giderdi...

hala o adamın iyi hallerini hatırlıyor...yok parkta gezdiririm demiş yok karnını bebişini öpmüş bırak yaaa...
safmısın sen bukadar ? ? diyemiyomusun kardeşim bukadarını ne ailem ne ben hakettim diye..kocanın o hareketlerini aklına getireceğine ailene sana neler yaptığını aklına getir...

sen gitmiceksin..orda yaşamaya devam edeceksin ..ha bu günlerinide arıyacaksın..kayınvalidenlerle aynı evde yaşayacaksın..hergün onların çalımı tafrası altında...kendi annene babana yapmadığın evlatlığı onlara yapacaksın..hele bir yapma o adam dar eder dünyayı sana...ee anne çünkü bu kıymeti bilinecek tabiiii.......

senin çocuğunu onlar sahiplenecek sen izin isteyeceksin seveceğin zaman...o adam düzelir öylemiii düzelir böyle bir umudun mu var...
bunu ancak senin gibi 18 yaşında gözleri dünyaya kapalı biri düşünebilir..yazık çok yazık sana...

sen de ailende kahrolacaksınız...hele ailen...sonra bir gün istanbuldan telefon gelecek..ya anneni yada babanı kaybetmişsin....
çok dövüneceksin..o kafayı çok vuracaksın duvarlara...yaşasaydıda değil kocayı dünyayı silseydim diye...

sen hayatta gidemezsin..otur çek ozaman...
aynen katılıyorum sana vereliniortak

bu adam kaç yaşında Allah aşkına; ailesini de arkasına almış seni de iyice yalnız bırakmaya çalışıyo, seviyosan o kadarını bilemem ama bize anlattıklarına göre de ( baştan sona okumaya çalıştım) ortada elle tutulur bişey yokken aileni silmeni isteyen adam, sana ne kadar saygı duyuyo, sevilcek ne tarafı var onu anlayamıyorum be bacım...

kızlar ben bu aileyle görüştürmeme olaylarını etrafımda sıkça yaşadım ve nasıl zor bişey olduğunu biliyorum halamın kızı eşiyle sorunları vardı eşi halamla yıllarca görüştürmedi halamın kızı sesini çıkaramadı engel olamadı sustu ve katlandı düzeleceğine inandı eşinin üstüne gitmedi....
halamın kızı hamile kaldı halam görmedi...doğurdu haalam bebeği göremedi....babaannem vefat etti cenazesine gönderilmedi.....telefonla biile konuşması yasaktı...
ama sabretti şimdi herşey yavaş yavaş düzene girdi artık haftada 1 kez gidiyor görüşüyor konuşuyor....

ben bunu sana sabret düzelir die sölemedim.... halam bu süreçte delirdi resmen hergün gözyaşı döktü
psikolojik tedavi gördü bunu bir anneye kimsenin yapmaya hakkı yok

Back