- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
Hay elinize sağlık. Hepimiz kadınız aynı süreçlerden geçtik, geçiyoruz. Hiç durmayan sürekli ağlayan bi bebekle nasıl duş alsın kadın? Yemin ediyorum tuvalete oğlumla girerdim ben o kadar mızmız bir bebekti. Halden anlamaz anlamaz yazmayın lütfen.Niye herkes erkekler doğurmadığı için hormonları olmadığı için babalığı sonradan öğreniyor diye bir erkeklerin avukatlığını yapma serdinde anlamadım. Bu nedir hepimiz kadınız yahu lohusalığı yasayanlarız halden anlamamız lazım değil mi. Doğurmayıp evlat edindiği bebeği emziren anneler var. Eşini doğumda kaybedip yavrusuna bakan babalar var. Hormonlar incelwnmiş mi erkeklerde babalık hormonu mu varmış neymiş ne değilmiş. Babalığı tam tekmil yapanlar annelik hormonumu üretmiş vücudu. Ya da doğurup anneliği yasayamayanlar hatta çocuklarına işkence esen anneler var. Çok abartıyorsunuz şu hormonları. İş kafa yapısında hayat görüşünde karakterde bitiyor. Bir zahmet erkekler de bir kadının dört dörtlük bebek bakıcılığı hizmetçilik artı ahçılık yapamayacağını yağsa dahi kocasına eskisi gibi vakit ayıramayacağını bilsin.
O zaman eşinizi karşınıza alın net bir şekilde böyle böyle bu tavrin beni üzüyor diyebilirsiniz.Birdaha bu konuyla ilgili şaka yapmanı istemiyorum deyin.yardımcı oluyor sag olsun. Ama hep şaka yaptım diyerek benim yapmadiğımı hep kendinin yaptığını söylüyir bu da beni çok üzüyor.
Bu harika bir yontemErkekler gazla çalışır..
Ben eşimin başımda durup eleştirdiği veya karıştığı her işi ona devrediyorum..
Sizin demeniz gereken "eline sağlık canım sağol" deyip o işte iyi olduğunu bilinçaltına işlemek..
Biraz taktikle bu süreci en az hasarla atlatabilirsiniz..
tabi ki duşa giriyorum pis gezmiyorum. Oğlumun fıtığı var doktorumuz ağlatmamızı istemiyor. Dün duşa girdim uyuyordu 10 dakika sürmedi ağlamaya başladı içeri geldiğimde kıpkırmızı olmuş ve içini çekiyordu. Bu durumu yaşamayan bilemiyor. Geceleri elbette duş alıyorum ama bu her gece değil 2 bazen 3 gün. Bebeğim zor diyorum belki inanmazsınız ama kv 5 çocuk büyütmüş allah sabır versin kızım çok zor bir bebek diyor. Kimse 2 dakikadan uzun kucağına alamıyor yokluğumu hissettiği an kızarıp bozarana kadar ağlıyor
Evet süt gelmemesi meselesinin de bilimsel açıklamaları var ama çoğunluğu az emzirmek, yeterli emzirme süresini sağlamamak, bebeğin memeyi kavrayamaması, ilk dönem sütü normal geldiği halde foşur foşur ineklerdeki gibi süt gelecek sanıp, az gelince mamaya yönelmek. Sonra sütüm gelmedi. Emecek ki gelecek. En az 15 dakika en az. Vücut kendini ona göre ayarlıyor çünkü.Bir de su var her doğuran süt için hormon üretiyorsa kiminin sütü geliyor kiminin bir kaç ay geliyor hiç gelmeyen bile var. İncelenmiş mi hiç sütü gelmeyen kadınların hormonları mı eksik ya da yokmuş. Ben suna inanıyorum ki hormonlar sonuç neden değil. Bizim düşünce yapınız beynimiz inançlarımız bilinçaltımız hatta hormonlarımızı yönetiyor. Buradan uzmanlara sesleniyorum. Hipotezime vi bakın isterseniz hehe
Biz eşimle çok severek evlendik. Ve kızim doğduktan sonra sizin anlattığınız durumdan çok daha kötüydük. Lohusa depresyonunun dibini yaşadım. Tartışma esnasinda birşeyler kirdigim oluyordu. Eşimin en sevmediği hareketlerdir. Kızim 2 yaşında. Neredeyse eski günlerdeki gibiyiz. Stresiniz azalacak. Bugünlerin geçeceğini düşünün. Ve bebek konusunda en büyük yardımcınız o olacak. Onuda yıpratmayiyıpratmayinGenelde hep hazır yemekler tercih ediyoruz ya da dışardan. Ben sakin alttan alan biriydim ama şuan eşime karşı niyeyse hep saldıracak gibiyim. Ben bu değilim. Böyle oldukça da daha çok üzülüyorum. Biliyorum gecicek ama ne kadar az yarayla kapatırsak o kadar iyi. Böyle giderse şayet belki toparlayamayız