Doğumdan sonra eşim annemde kalırız diyor?

Kesinlikle. Ama eşimin derdi bana kalırsa, ailesinin ona karşı olan ilgisizliğini çocuğuna göstermelerini sağlamak bu yüzden de bu kadar ısrar edebiliyor olabilir. Eşimi afedersiniz sittir etmişti ailesi hala da öyle.
Ama bu durumda sen zorda kalacaksin eşinin duygusal ihtiyacı görülsün diye perişan olmaya değmez çocuk toparlaninca ziyarete gidersiniz zaten . Onlar da gelir . Ha bide kırkı çıkmadan gitmeyin falan olayı olur . Kesinlikle karşı koyun en baştan ayyyy

Eşime söyledim ilk başta. Sonra dedim ki hemen kimseye söylemeyelim. Hani benim annem ablam bilsin bide senle ben yeter. Dedi ki yok hastaneye gideriz annem götürür arabayla falan. Eşim sağolsun öğrendi çoğunluk. Bende de kaynanamın bakış açısı yüzünden şey oldu " ya gebe değilsem, nasıl açıklicam" moduna girdim. Hamile değilsem utanıcam yani o dereceyim. Ben kendim giderim diyorum, yok annem götürür. Annem de annem. Gizlimiz saklımız kalmıyor zaten. Yaptığım pilavı bile annesine anlatmış.
Böyle bir adamdan çocuk yapıp hayatını sürdürmek isteyende sensin

5 haftalık hamilelikte bunları mı konuşuyorsunuz
Ben şuan hiç bişey düşünmüyorum kalbini duyayım oh çekeyim durumundayım. Eşim bi anda böyle konuşma açtı bana şaşırdım bende dedim bismillah ne oluyor daha erken

Böyle bir adamdan çocuk yapıp hayatını sürdürmek isteyende sensin
Bu kadar duygusal sorunları olduğunu hiç sezmedim sevgiliyken. Evlenince daha net gördüğüm için anladım.

Ama bu durumda sen zorda kalacaksin eşinin duygusal ihtiyacı görülsün diye perişan olmaya değmez çocuk toparlaninca ziyarete gidersiniz zaten . Onlar da gelir . Ha bide kırkı çıkmadan gitmeyin falan olayı olur . Kesinlikle karşı koyun en baştan ayyyy
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Bunu başka şekilde nasıl anlatabilirim ki diyorum kendime ama başka türlüsü yok diyorum, istemiyorum bitti işte ama adam anlamadı

Sizi üzmek istemiyorum ama sadece sizi ilgilendiren kararları neden tek başınıza alamıyorsunuz anlamıyorum.
Doğum yapacak olan sizsiniz. Bebeğinize bakım verirken en rahat etmesi gereken kişi sizsiniz. Bunu nerede, nasıl yapacağınızın kararını eşiniz nasıl verebilir anlamıyorum.
Böyle bir konuda "şu olacak" deyip kestirip atan, sizi aylarca huzursuz edecek olan, biraz saygı ve şefkat görmek için ikna etmeniz gereken adamları neden baba yapıyorsunuz onu hiç anlamıyorum.

Bunun ikna yöntemi yok bence.
Alıp karşınıza kendisinin asla düşünmeye zahmet etmediği gerekçelerinizi anlatacaksınız.
Mantıklı bir insansa anlar. Değilse de ne yapsanız ikna olmaz zaten.

Ne demek eşim öyle istiyor. Hiç mi ağırlığınız yok
Hayır hayır yanlış anladınız. Eşimin isteği bu ama ben kesinlikle istemiyorum, bunu da belirttim. O ise kararında kesin olduğunu tartışarak bana açıkladı. Bende hamileyim sinir stres olmayayım diye şimdilik aynen aynen diyip geçiştirdim

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Bunu başka şekilde nasıl anlatabilirim ki diyorum kendime ama başka türlüsü yok diyorum, istemiyorum bitti işte ama adam anlamadı
Valla canını sıkma canım hamileliğini güzel geçirmeye bak Allah'ın dediği olur kim ne derse desin dua et . Allah'ım nerde huzurlu mutlu olacaksam beni orada tut diye 💕

Ay kendime yapılmış gibi gıcık oldum. Her halta burunlarını sokuyorlar. Siz oturup kalkarken zorlanacaksınız rahat edemeyeceksiniz zaten,sürekli çocuğu emzirmeniz gerekicek napacaksiniz kayinbabanızla beraber mi emzireceksiniz,tuvalete giderken bile zorlanıcaksınız iki büklüm kayinbabaniz bir el atar artık. Ne kadar düsüncesizler ya. Şimdi hic bu konuyu açmayın belliki bilgisiz ana kuzusu bir eşiniz var evinizde durursunuz çok merakli olan gelir yardım eder. Eşinizide ara ara bilgilendirin çaktırmadan doğumdan sonra rahat hareket edemeyeceğinizle ilgili falan hemen iyileşmeyeceğinizi falan bilsin.
Aslında eşimin annesi de 4 sene önce doğum yaptı. Yani süreçleri biliyor kendisi. Sırf duygusal boşluğundan dolayı sanırım böyle yapıyor. Hani benim ailem benimle ilgilenmedi çocuğuma eşek gibi bakacaklar gibi düşünüyor anladığım kadarıyla.

Anlamadim neden kvde kalıyorsunuz?
Böyle konuları okuyunca bizim canımız yokmuş diyorum.
İlk cocugum 34 haftalık el kadar doğdu kv 20gun kaldi gitti tek başıma kimsemin olmadığı bir şehirde baktım.
İkinci cocugumda annem 10 gün kalıp gitti yine tek baktım yine kimsem yoktu.
Siz toparlanana kadar kalıp gitsinler nedir yani?

Sizi üzmek istemiyorum ama sadece sizi ilgilendiren kararları neden tek başınıza alamıyorsunuz anlamıyorum.
Doğum yapacak olan sizsiniz. Bebeğinize bakım verirken en rahat etmesi gereken kişi sizsiniz. Bunu nerede, nasıl yapacağınızın kararını eşiniz nasıl verebilir anlamıyorum.
Böyle bir konuda "şu olacak" deyip kestirip atan, sizi aylarca huzursuz edecek olan, biraz saygı ve şefkat görmek için ikna etmeniz gereken adamları neden baba yapıyorsunuz onu hiç anlamıyorum.

Bunun ikna yöntemi yok bence.
Alıp karşınıza kendisinin asla düşünmeye zahmet etmediği gerekçelerinizi anlatacaksınız.
Mantıklı bir insansa anlar. Değilse de ne yapsanız ikna olmaz zaten.
Sevgiliyken yemin ederim bunların hiç birini görmedim. Bu kadar despot biri değildi asla. Sen nasıl istersen canım aşkımdı. Dediğinizi yapacağım.

İlk cocugum 34 haftalık el kadar doğdu kv 20gun kaldi gitti tek başıma kimsemin olmadığı bir şehirde baktım.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Yardım etmek isteyen gelir bakar gider bu kadar basit. Eşim duygusal açlığını gidermek istiyor bana kalırsa. Ailem bana bakmadı, torunlarına baksınlar hesabı

Valla canını sıkma canım hamileliğini güzel geçirmeye bak Allah'ın dediği olur kim ne derse desin dua et . Allah'ım nerde huzurlu mutlu olacaksam beni orada tut diye 💕
Haklısınız, Allah var ❤️🧿 ona dua edip bi yandan eşim için de dua edeyim bari

e anneniz gelecekmiş onu da mı anneciğine götürecek?
birde siz istemiyorum deyince nasıl olmaz öyle şey diyor yerlerde sürükleyerek mi götürecek?
Değil mi yani, neyin ısrarındasın arkadaşım 😂

Aslında eşimin annesi de 4 sene önce doğum yaptı. Yani süreçleri biliyor kendisi. Sırf duygusal boşluğundan dolayı sanırım böyle yapıyor. Hani benim ailem benimle ilgilenmedi çocuğuma eşek gibi bakacaklar gibi düşünüyor anladığım kadarıyla.
Böyle düsünüyor olsa bile faturasını size kesmesi çok saçma. Bakmalarını ilgilenmelerini isteyen adam arar annesini gelin bakın der insanların evine gidip senide çocuğuda sıkıntıya sokmaz bide ağlayacak edecek bebek belki insanlar istemiycek. Bide 4 sene önce doğum yaptı diyorsunuz o çocukta kıskanıcak belki huysuzluk edicek. Ha çok ilgilenmelerini istiyorsa biraz siz kendinizi toparlarsınız sonra gelirler bakarlar veya siz gidersiniz istiyorsanız tabiki.

Olay o değil ki kayın valideler torunumuz oldu biz bakıyoruz ayağına millete reklam geline kahır yüklüyorlar.
Lohusa halinle iş bekliyorlar ki iş beklemeyip anneniz gibi ilgilenseler dahi başa kakıyorlar
Yani olay bir yerde bizim torunumuz bizim çocuğumuz a getirilir.

X