Doğumdan sonra eşim annemde kalırız diyor?

Kayınvalide uzakta mı oturuyor? Yani farklı şehirlerde misiniz?
Öyle bi imkanınız var mı bilmiyorum ama bol bol başkalarından da duymasını sağlayın, örneğin benim eşimin en yakın arkadaşı doğuma gelen kendi annesini çok karıştığı için postaladıklarını anlatmıştı 😂 çok işime yaradı, ayrıca ebemiz de ilk zamanlar bebeği sürekli emzirmem gerekirse 7-24 memeler açık gezmem gerektiğini eşimin yanında söyledi. Ben de hep bunlara atıfta bulunarak aaa kimseyi çağırmayalım o zaman, rahat edemem dedim. Ayrıca siz de normal doğum sonrası vajinal kesik olursa hergün pansumana ihtiyaç duyacağınızı bunu bilmediğinizi evinizde rahat olacağını başkasının yanında çok utanacağınızı anlatabilirsiniz. Aslında bunların hiçbirine gerek yok, ben evimde bebeğime alışmak istiyorum demeniz yeterli de işte eşiniz biraz sıkıntılı

Kayınvalide uzakta mı oturuyor? Yani farklı şehirlerde misiniz?
Öyle bi imkanınız var mı bilmiyorum ama bol bol başkalarından da duymasını sağlayın, örneğin benim eşimin en yakın arkadaşı doğuma gelen kendi annesini çok karıştığı için postaladıklarını anlatmıştı 😂 çok işime yaradı, ayrıca ebemiz de ilk zamanlar bebeği sürekli emzirmem gerekirse 7-24 memeler açık gezmem gerektiğini eşimin yanında söyledi. Ben de hep bunlara atıfta bulunarak aaa kimseyi çağırmayalım o zaman, rahat edemem dedim. Ayrıca siz de normal doğum sonrası vajinal kesik olursa hergün pansumana ihtiyaç duyacağınızı bunu bilmediğinizi evinizde rahat olacağını başkasının yanında çok utanacağınızı anlatabilirsiniz. Aslında bunların hiçbirine gerek yok, ben evimde bebeğime alışmak istiyorum demeniz yeterli de işte eşiniz biraz sıkıntılı
Katiliyorum esi dediginde ailemi istemiyor diye dusuncek bir tip insan baskasindan duyarsa etki edebilir

Evet kızlar. Eşim doğumdan sonra gideriz annemde kalırız diyor. Bende istemiyorum. Çünkü kayınbabam var. Bunun dışında kaynanamdayım diye rahat rahat gelen giden akrabalar olmasından korkuyorum. Rahat edememekten korkuyorum, korkuyorumdan çok rahat edemeyeceğimi biliyorum. Eşime bunu söyledim istemediğimi ama kabul etmedi. Nasıl yapabilirim?
Kabul etmedi diye bir şey mi var yahu. Doğuracak olan sizsiniz. Ne münasebet kayınbabanın evi? Gitmiyorum diyeceksiniz bitecek. Kolunuzdan zorla tutup götürecek hali yok.

Evet kızlar. Eşim doğumdan sonra gideriz annemde kalırız diyor. Bende istemiyorum. Çünkü kayınbabam var. Bunun dışında kaynanamdayım diye rahat rahat gelen giden akrabalar olmasından korkuyorum. Rahat edememekten korkuyorum, korkuyorumdan çok rahat edemeyeceğimi biliyorum. Eşime bunu söyledim istemediğimi ama kabul etmedi. Nasıl yapabilirim?
Açıkça rahat edemem evde kalmak istiyorum diyeceksin, bunu söylemek zor olmasa gerek..

niye orda kalıyorsunuz kendi evinde düzeninde olmak varken.. çok istiyosa kocanız kalsın annesiyle

Arkadaşlar yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Eşimle dün verdiğiniz öğütlerden yola çıkarak konuştum.

Annemi istemediği için bunun kararına vardığını söyledi. Annem genelde herşeye, benim evimin düzenine keza başkasının evinin düzenine vs karışan bir kadın. Yani yerinde durmaz. Ancak bu psikolojik bir rahatsızlık. Babamla yaşadığı ayrılık, tek başına hayat kurma çabası vs annemi çok yıprattı. Eşimle aralarında sevgililik ve nişanlılık döneminde başlayan ve evlilik döneminde de bir süre devam eden bir anlaşmazlık oldu. Bir noktaya kadar halledebildim. Annemle eşimin arasında gidip geldim.

Konuşmama nazaran kabul etti. Zaten kabul edeceğini tahmin ettim, buradaki öğütleri ona sakince anlattım. Bağırmadan çağırmadan. İkinci seçenek bağırıp çağırmaktı anlamadığı vakit.

Annemle arasındaki husumeti şu durumda unutması gerektiğini söyledim. Burda önemli olanın ben ve hayırlısıyla doğacak çocuğumuz olduğunu anlattım.

Ben kayınvalideme asla saygısızlık etmem ama bende ondan hazetmiyorum. Bunu da belirttim. En rahat yer benim evim, kendim ve çocuğum için dedim. Her yerimden kan akarken annene temizletemem dedim. En rahat olacağım kişi o durumda kocam ve annem dedim.

Bu konuyu bu kadar erken düşünmesinin nedeni zaten anneme olan siniriymiş. Birde gelip gitme konusunda kendi ailesini düşünmüş. İşte benim annem varsa onun annesi gelmezmiş falan. Bende herkes aralarındaki husumeti unutacak çok yardım etmek isteyen gelir kimseyi zorlayamayız dedim.

Bu şekilde anlaşma yoluna vardık. Yani dediğiniz gibi son söz gerçekten bende bitiyormuş. Ben bazen kendimin farkında olmuyorum ama sayenizde bu gibi durumlardan bu şekilde çıkabiliyorum.

Çok teşekkür ederim.

Benim kvde de doğumu memlekette onun evinde yapıcam diye aklı çıkmıştı ki asla aklımdan bile geçmemişken neden böyle bi atılım yaptı anlamadım gerçi sonradan anlattığına göre kendisi ilk doğumunu kv evinde yapmış tuhaf tuhaf şeyler yaşamış 🤦🏻‍♀️ Evimin rahatlığını asla onun evine değişmezdim zaten.İki lohusalığımı da evimde geçirdim çok rahat oluyor istediğin gibi yatıp uzanıyosun geçen sene koronadan dolayı misafirde kabul etmedim on numaraydı 😄

Arkadaşlar yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Eşimle dün verdiğiniz öğütlerden yola çıkarak konuştum.

Annemi istemediği için bunun kararına vardığını söyledi. Annem genelde herşeye, benim evimin düzenine keza başkasının evinin düzenine vs karışan bir kadın. Yani yerinde durmaz. Ancak bu psikolojik bir rahatsızlık. Babamla yaşadığı ayrılık, tek başına hayat kurma çabası vs annemi çok yıprattı. Eşimle aralarında sevgililik ve nişanlılık döneminde başlayan ve evlilik döneminde de bir süre devam eden bir anlaşmazlık oldu. Bir noktaya kadar halledebildim. Annemle eşimin arasında gidip geldim.

Konuşmama nazaran kabul etti. Zaten kabul edeceğini tahmin ettim, buradaki öğütleri ona sakince anlattım. Bağırmadan çağırmadan. İkinci seçenek bağırıp çağırmaktı anlamadığı vakit.

Annemle arasındaki husumeti şu durumda unutması gerektiğini söyledim. Burda önemli olanın ben ve hayırlısıyla doğacak çocuğumuz olduğunu anlattım.

Ben kayınvalideme asla saygısızlık etmem ama bende ondan hazetmiyorum. Bunu da belirttim. En rahat yer benim evim, kendim ve çocuğum için dedim. Her yerimden kan akarken annene temizletemem dedim. En rahat olacağım kişi o durumda kocam ve annem dedim.

Bu konuyu bu kadar erken düşünmesinin nedeni zaten anneme olan siniriymiş. Birde gelip gitme konusunda kendi ailesini düşünmüş. İşte benim annem varsa onun annesi gelmezmiş falan. Bende herkes aralarındaki husumeti unutacak çok yardım etmek isteyen gelir kimseyi zorlayamayız dedim.

Bu şekilde anlaşma yoluna vardık. Yani dediğiniz gibi son söz gerçekten bende bitiyormuş. Ben bazen kendimin farkında olmuyorum ama sayenizde bu gibi durumlardan bu şekilde çıkabiliyorum.

Çok teşekkür ederim.
hallettiğinize sevindim.:) bizimki o durum var. o benim annem ne olursa olsun hiç koparamazsin dedim.. torunu da görecek dedim. sizinkiler hergün görüyor dedim.. öle böle kabul ediyor yaspacak bişi yok.

Neden istiyor cünkü kendi yayilip uyuyacak babasi hadi sen de kalk yardim et diyemeyeceksin anasi devreye girecek ondan.Kaynanaylq lohusalik gecirilmemeli benim postlarimi okursan beni nasil delirttiklerini psikopat ettiklerini görebilirsin iberi alemim burada ben..

Dogumdan sonra bi kac gun memeler cok acıyor ve hava alsın diye surekli acıkta geziyorsun. Babanın yanında memelerimle birlikte gezmemi surekli emzirmemi istermisin de. Bu sebeple en rahat kendi annenin yaninda olursun.Daha 5. haftadasin burnundan getirmeye cok meraklı demekki. O senin annenle limoniyse sende onun annesiyle limoni ol. Belliki rahatı bozulsun istemiyor mısıl mısıl uyumaya devam etcek bencil

Dogumdan sonra bi kac gun memeler cok acıyor ve hava alsın diye surekli acıkta geziyorsun. Babanın yanında memelerimle birlikte gezmemi surekli emzirmemi istermisin de. Bu sebeple en rahat kendi annenin yaninda olursun.Daha 5. haftadasin burnundan getirmeye cok meraklı demekki. O senin annenle limoniyse sende onun annesiyle limoni ol. Belliki rahatı bozulsun istemiyor mısıl mısıl uyumaya devam etcek bencil
Annemden nefret ediyor. Ailem evlenmemize karşı çıkmıştı ilk. Sonra annem ben istediğim için bişey demeyip kabullenmişti. Bu yüzden asla nefretini bırakmadı aileme karşı. Nasıl yapacağım bilmiyorum.

Esinize bos konusmamasini dogumdan sonra evinde kalacagini annesinin ne dusuneceginin umrunda olmadigini soyle. Sanki kendisi doguruyor hala annesine yaranma derdinde sunepe bir evlat

Annemden nefret ediyor. Ailem evlenmemize karşı çıkmıştı ilk. Sonra annem ben istediğim için bişey demeyip kabullenmişti. Bu yüzden asla nefretini bırakmadı aileme karşı. Nasıl yapacağım bilmiyorum.
Anneniz çok haklıymış bakın . Valla ülkede kayinvalidelerin yüzde sekseni gelinini istemiyor kabilleniyor onlar yapınca birşey olmuyor benim kv de dahil bu arada erkeklere gelinve niyeyse bu büyük olay oluyor . Ne demek ailemde kalacaksın ya . Bunu size teklif etmeye cesaret etmesi çok ilginç geldi bana
Gözünüzü korkutmsyayim ama lohusalık öyle rahat geçirilen bir süreç değil çok işiniz var bu adamla

Anneniz hatta yanınıza alabileceginiz başka biri daha gelsin hep beraber kaynananizda kalın bakalim nasıl rahat edecekler odanizdan çıkmayın doğumdan sonra gece bebek uyumayacak bütün ışıkları yakıp salona geçin en fazla bir haftaya evinize gidersiniz beni de eşim zamanında ısrarla götürdü salak gibi isyan edip hep ağladım şimdi ki aklım olsa hepsine hayatı zindan ederdim guzellikten laftan anlamayana yaşatmak lazım güçlü olun ne derlerse desinler bebek bu durmuyo deyin kucağınıza alın surekli emsin değişik tatlılar ağır yemekleri canınız çeksin çünkü eşiniz anlamayacak size düşman olacak gidin hepsi beraber çeksinler hatta gündüz ikide bir bebeği kaynananiz kucağına verin uyuyun birde yemek siparişi verin anne şunu yaoarmisin canım istiyor diye sakin olun bana dua edin 😂😂

Size bir soru yöneltilmemiş ki adam karar vermiş zaten iş işten geçmiş böyle sizi yok sayan birine çocuk yapma hatasına düşmeyecektiniz ama olan olmuş

Evlenmissiniz, anne baba olmaya karar vermişsiniz.
Eşiniz, sizi doğrudan bağlayan bir konuda sizin isteğinizi önemsemeden diretiyor, üstelik olayın baş kahramanı sizken..
Ve diyorsunuz ki ne yapayım, nasıl ikna edeyim.
Bu saygıyı göstermeyen bu empatiyi kuramayan insana bilemedim nasıl anlatılır..

X