Doğumdan sonra eşim annemde kalırız diyor?

Anasının yanı daha güvenliymiş. Annemle araları limoni başından beri birbirlerine hiç ısınamadılar. Buna bağlıyorum biraz
Kendisinin mi bakıma ihtiyacı olacak da limoni olduğu kvyi istemiyor? Deli mi ne. Sizin de onun anasıyla aranız limoni belki.

Evet kızlar. Eşim doğumdan sonra gideriz annemde kalırız diyor. Bende istemiyorum. Çünkü kayınbabam var. Bunun dışında kaynanamdayım diye rahat rahat gelen giden akrabalar olmasından korkuyorum. Rahat edememekten korkuyorum, korkuyorumdan çok rahat edemeyeceğimi biliyorum. Eşime bunu söyledim istemediğimi ama kabul etmedi. Nasıl yapabilirim?

Henüz 5 haftalık hamileymişsiniz. Kısmetse önünüzdeki 35 haftayı sağlıkla geçirmeye ve doğumdan sonrasına değil de, şu ana odaklanmanızı öneririm.

Eşinize de ek bir gerginlik istemediğinizi ve doğumun mahrem bir olay olduğunu ; annesinin evinde rahat edemeyeceğinizi, evinizde kalmak istediğinizi kesin bir dille söyleyin.

Sanirim laftan anlamayan birisi eşin. Ona de ki "dikişli kanamalı halimle kayınbaba evinde yatip uzanacak degilim o dikislere pansuman bakim yapilcak benim goguslerim sisecek sutten agriyacak kocaman olacak sütyen bile takamiycam bi süre , sürekli bebek emzircem ne işim var cok mu meraklisin babanin her mahremimi görmesine" de?

Ayrica "doğuran lohusa olan bakilmasi gereken rahat ettirilmesi gereken benim beni dusunerek benim iyiligimi gözeterek karar almicaksan sen hic karar alma kalsın, cok istiyorsan sen gidip kalabilirsin ben evime gelicem" de

Senin pipin 10 cm açılıp içinden çocuk çıkınca, karnın bir karış kesilip içinden çocuk çıkınca, memelerin süt vermeye çalışıp canını acıtırsa ya da pipin kendini toplamaya çalışırken 40 gün kanarsa nerede kalacağın hakkında yorum yapabilirsin o zamana kadar sus de. Memem kıçım açıkken sadece annemin ya da eşimin yanında rahat olabilirim tabi ki de. Ay bana dert oldu bu iş gece gece saf Mı ne bu adam üç günlük hücrenin doğumuyla değil de anasının yanında kalmakla kaynanasının husumetiyle ilgileniyor. Gitsin de doktor araştırsın hastane araştırsın süreçte bi tepe tahlil yapılacak, bebeğim bir sürü masrafı çıkacak her şey bi dünya para olmuş onlara kafa yorsun

Millet de anca dert versin iki kap çorba salata yapayım da kız kendine gelsin diye düşünmesin. Ağlarsa kendi ailen ağlar gerisi bi halt etmez zaten

Bu erkekler cidden çok salak ya. Anne de bebeği de mis gibi evine gitmek varken niye kv ye gitsin
benim anlamadığım aynı arabayla hastaneye gidiyorlar
yani sanırım aynı şehirdeler veya yakınlar...
memlekette doğurma hikayesi de yok yani..

aynı şehirde yaşarken kimsenin kimsenin evine taşınmasına gerek yok ki
isteyen gelip bi kap yemek getirebilir değilse de gelir görür gider

aynı şehirde anamın evinde kalalım diyeni de yeni gördüm

Bu erkekler neden 8 tane çocuk dogurup, buyutmus gibi herseye karisiyor ve fikir sahibi oluyor anlamıyorum. Ilk zamanlar memeler fora gezeceksiniz, kanamaniz olacak, dogumdan sonra 2 ay boyunca pijamalarla butunlesmistim. Sezaryenli idim, bebegimi memeye tutturup emzirmem 1 saat suruyordu ve ayaklarimi uzatmam gerekiyordu. Daha bircok sey var. Evde kayinpeder varken asla rahat edemezsiniz. Ayrica dogum yapan bir yere gitmez, yardim edecek kisi onun evine gelir. Esiniz doguracak olursa annesinin evine gider, size karismasin

Oha diyorum kusura bakmayın.
Normal şartlarda bile rahat edemez insan , doğum yapıp gitmek ne demek.

Doğuracak olan kimse,onun yardıma ihtiyacı olacak. Yani kimin yardım edeceğine,nerede kalmak isteyeceğine o kişi karar verir. Yani böyle olmalı.

İstersen sen git tek başına kal. Ben kalmıyorum. Lohusa psikolojisi ile orada kalmak istemiyorum. Senin bana destek olup yardımcı olman gerekiyorken babalık sorumluluğu almak yerine hala evin çocuğu olup sorumluluktan kaçmak derdindesin diyin. Bu ne bencilliktir ya?

Bende net olarak kalp atışını bekliyorum. Ama bunu yüzüme söyleyince ister istemez kırıldım. Hayırlısı olsun diyip geçebilir diye düşünüyorum. Erken tabiki durduk yere eşim çıkardı konuyu başıma anlamadım bende. Çok anneci bide. Evlenmeden önce asıl yüzünü saklayan cinstenmiş kocam fark edemedim 😂
Evlenmeden gerçek yüzünü saklamış,evlenince göstermiş ama yine de hamile kalmışsın.
Böyle bir adamdan ne koca olur ne baba. Bencil ve senin fikrine asla önem vermiyor. Yarın çocuğunun fikrine de asla önem vermez.
Sırf annesine 'yok mu oğuldan torun?' dediklerinde kadincagizin boynu bükülmesin diye bebek sahibi olmuş, yazik

Gerçekten bu erkekler iyice saçmalıyor.
Nıye gidecekmişsin.

İlk gebeliğiniz sanırım daha çok yeni yolun başındasiniz şimdiden her şeyi kafaya takıp üzmeyin kendinizi önünüze bakın hamileliğinize odaklanın derim. Bunlar son zamanlara gelinince düşünülecek şeyler hele bir zamanı gelsin söylersiniz kapatırsiniz konuyu.

Evet kızlar. Eşim doğumdan sonra gideriz annemde kalırız diyor. Bende istemiyorum. Çünkü kayınbabam var. Bunun dışında kaynanamdayım diye rahat rahat gelen giden akrabalar olmasından korkuyorum. Rahat edememekten korkuyorum, korkuyorumdan çok rahat edemeyeceğimi biliyorum. Eşime bunu söyledim istemediğimi ama kabul etmedi. Nasıl yapabilirim?
Evinde kalmaya çalış. En rahatı evin olacak.

Yok kendimi keserim kalmam vallaha. Bide eşimin düşüncesiz biri olduğunu yeni yeni fark ediyorum. Ya sevgiliyken böyle değildi neden değildi yüzünü saklamış demek ki. Bende annemciyim. Ama eşim annemi bi tık sevmiyor. Buna bağlıyorum birde kendi rahatı için dediğiniz gibi. Yani bencil davrandığı çok açık ortada. Bende bencil davranmalıyım oluyorum ama böyle de gitmez ki. Oda kafayı yer bi yerden sonra bende.
Valla ben bu adama bu cocugu dogurmazdim ama siz bilirsiniz.

Öncelikle hatayı gebeliğinizi çok erken duyurarak yapmışsınız. İlk 3 ay zaten riskli. Şimdiden bunları düşünmenize gerçekten gerek yok. Ayrıca doğum yapan sizsiniz yardım etmeye gelen olursa buyursun sizin evinize gelsin kimsenin evinde kalmanıza gerek yok kendi düzeniniz var.

Kayinvalidenizde kalirsaniz bebeginiz tekrar eve geldiginde bi alisma sureci daha yasamaniz gerekicek cok istiyorsa annesini alsin getirsin eve gerci kendi annem varken ben onun annesini de istemem

Annem gelecek zaten 10 15 gün kalacak. Kayınvalidem bakmaz çünkü hala hamileliğime bile kesin gözle bakmıyor. Keseyi gördük 10 gün sonra bebeği göreceğiz. Bebeğin kalp atışına kadar hamile olduğuma inanmıyor 😂
kalp atışına kadar diye bir olay var zaten büyüklerde.. boşverin :)
bakmamakla inanmamak arasındaki bağı çözemedim
eşiniz anneniz gelmesin gelemesin diye mi yapıyor acaba? yoksa masraftan mı kaçıyor anlamadım
kararlı olun kendi evimde olacağım diyin

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

X