Doğuma Hazırlık Doğum valizi hazırlığı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benim çantamda hazır degil .) 18 günüm kaldı ama çok kokuyorum kızlar

ya az kalmış bak doğumuna benimde 15 gün var, strese girme ama unutmamak için yavaş yavaş hazırla çantanı. Ben direk hole koydum valizi aklıma geldikçe atıyom içine bişeyler, had bakalım üşenme bugün çıkar valizini listeni yap yavaş yavaş hazırla çantanı, lakin benim azami 15 günüm var, su geldimi tıpış tıpış doğuma...

normal doğumda geceliği doğum öncesi giyormuşsun açılma varmı die sıksık kontrol ediyorlarmış.Acaba normal doğumdan sonra pjama giyilebiliyormu? Normal doğum yapan arkadaşlar daha iyi bilirler...
Ben iki çocuğumdada normal doğum yaptım.Doğumdan hemen sonra odaya çıkınca pijamalarımı giydim .Eltim sezaryan oldu ama oda pijama giyebildi.gecelikten daha rahat ayrıca ben hiç hastanede pompa kullanmadım sütüm 2 sindede geldi.

ben şubat 15 te doğum yaptım. doğum için iki gecelik bir pijama almıştım. fakat pijama hiç giymedim hastanedeyken.tavsiye etmiyorum. karnın acıdığı için pijama sıkıntı yapıyor. gecelik kesinlikle çok rahat.

canım inan ben ay o olsun bu olasun derken kendime bi küçük valiz kızıma bi çanta yaptım inan çoğu geri geldi dokunulmadan... götürüp kullandığım tek şeyler şunlardı ... kendime; loğusa geceliği çıkarken ayrı bi pjama takımı, kızım için 2 adet hastane çıkışı ( tulum zıbın çorap vs ) hastane şekeri anı defteri loğusa tacım çorabım çamaşırım (südyeni çıkarken taktım) foto makinasi tabiki makyaj malzemelerim... gerisi benim için boşa taşımak oldu ama tedbirli olmakta fayda var tapiii :KK66:)

bebek:
hastane çıkışı 10lu set. sezareyn ihtimaline karşı 2 tk. olabilir
yedek mendil ağız bezi
ayağına patik çorap
kalın bir battaniye üzerine örtmek we çıkışta sarmak için
bezi genelde werior özel hastaneler wermeyecekse 10 adet bez
pamuk yada ıslak mendil pişk kremi v.s.

genel:
kağıt havlu, normal hawlu, göğüs kremi, emzirme atleti, göğüs pedi
1 gecelik
1 pijama takımı
terlik, çorap, tarak,ayna, diş fırça we macunu, makyaj malz.
foto. makina, telefon ve şarj, testler tahliller, ıslak mendil

bunlar yeterli olur die düşünüyorum yani benim çantamda bunlar olacak

Kızlar valize kendimiz için büyük banyo havlusu da koymamıza gerek var mı? Yoksa sadece el yüz havlusu yeterli mi?

merhabalar arkadaslarr, oncelikle hepinize hayirli dogumlar diliyorum, birde tum bu islemler için kolayliklar tabiiiopuyorumnanaktan bende yavas yavas hazirlamaya basladim valize koyacagim esyalari.. henuz 26+2 gunlugum ama doguma yakin yapamam belki diye basladim simdiden.. neyse biz burda normal dogumda bile 1 hafta kaliyoruz hastanede o yuzden bebek için koyacaklarimin listesi soyle;
1- 6 adet ayakli tulum
2- 6 adet uzun ve kisa kollu çitçitli atlet
3- bir tam paket islak mebdil
4- bakim setini veriyorlar , bezinide ..
6- polar battaniye 1 adet, bir adet pelus, 2 adet penye battaniye
7- bir kapsonlu çikma takimi
8- orme 3 takim yun takimi
9- çoraplar, patikler ; kilotlu çoraplar vs...

kendim için ise;
1- 5 takim picama takimi
2- 2 takim sabahlik
3- steril ped veriyorlar
4- sampuan,kese,dis firçasi, macunu, fotograf makinesi, yedek piller
5- gogus pedleri
6- tarak, terlik, makyaj malzemesi, degisik renklerde sallarim
7- çikacagim gun için bir takim kiyafet
8- ha bide unutmadan iç çamasirlarimm
iste arkadaslar simdilik bu kadar gibi gorunuyor, aklima geldikçe eklerim yine... sevgilerimle:sm_cool:a.s.

tum bu yazdiklarimin disinda birde odami susleyecegim sus malzemelerim var tabi taaa turkiyeden siparis ettim getirttim.. :) insallah benim için bir arkadasim ben daha odama çikmadan odayi susleyecek :) çok heycanliyimmmm:teytey:

o ne yaa 1 hafta tatile mi gidiorsun 6 tulum falan... sancın gelince gidip doğurmuyormusun ? nasıl bişey o ya

bence abartmaya gerek yok o kadar çok şeyi napcağz ben 1 hastane çıkış seti 3 tana çıtçıtlı badi 1 tane tulum birtane polar bataniye ve normal bataniye bebek bezi o kadar yeter heralde

kızlar hastane çantarınızı sn 1 ay kala hazırda tutun...valla ben güle onaya 37+1 de kontrole gittim o gece bana yatış verdiler ertesi gün doğuma aldılar..bu çocukların ne zaman geleceği hiç belli olmuyor:KK70:
bebek için 2 takım 1 tane si ilk doğduğunda 1 tanesi hastaneden çıktığında )bi kaç çıtçıtlı badi patikli alt..küçük bir biberon ve damaklı emzik..kalın ve ince battaniye..çorap eldiven.yenidoğan ıslak mendili..

sizler için sezeryanda YÜKSEK BELLİ pijama çok rahat 2 takım pijama.1 tane gecelik ve 1 sabahlık...5 tane en büyüklerinden külot..sezeryan doğumda lastiklerinin dikiş yerlerinden yüksekte olması gerekiyor ona dikkat edin...2 tane atlet.gögüs pedi..çorap..lastikli toka..terlik ayağınız şiş olucak terlik numarasını ona göre seçin:)hastaneden çıkarken pijama ve sabahlıklarla çıkacağınız için yanınıza fazladan kıyafet almanıza gerek yok..her ihtimale karşı evlilik cüzdanı+nüfus cüzdanları..
pipet:) valla sezeryan sonrası dikişler acıdığından kıpırdamakta zorluk çekiyosunuz su falan içerken pipet yardımıyla içmek çok rahat oluyor:)

ayrıca bence çantalarınıza plastik tabak ve bardak çatal falan koyun arkadaşlar, ben bugün alıcam marketten. Çünkü bir arkadaşımın doğumunda su isteyen oldu haliyle, ikram falan oluyor zor oluyor. Yani benim nacizane önerim. Bir tane daha bişey öneriyim sarı ve mavi tülbent götürmenizi öneririm. Ben nazara çok inanırım mavi tülbent bu yüzden, sarı tülbent ise sarılığa karşı çok önerilir:)))
Az kaldı hazırladım ben çantamı ama eksiklerim var her an gelebilir minik kızım.(gerçi minik değil ama maşallah)

Sarı ve mavi tülbent haa! Çok ilginç bir inanç gerçekten:)

o ne yaa 1 hafta tatile mi gidiorsun 6 tulum falan... sancın gelince gidip doğurmuyormusun ? nasıl bişey o ya

kaydirigubbakcemile3 tatile gidiyorum da denilebilir... daha oncede yazdigim gibi , burda normal dogumdan sonra bile 5 gun kaliniyor hastanede.. hergun sabahtan gelip bebegi yikiyorlar ve temiz kiyafet istiyorlar giydirmek için , abartmak falan degil yani... gereksiz olabilecek seyleri neden yanima alayim ki? eger yaninda yoksa bebek kiyafeti yikandigi zaman hemsirelere ne verecegiz giydirmeleri için?? annelerde gunluk dus alip temiz picama takimlariyla oluyorlar. gunluk dusu doktorlar oneriyor ki sutun çabucak gelsin diye.. bende bir gunluk giydigim bir seyi , banyo yapip çiktiktan sonra hayatta giyemem, o yuzden kendim içinde biraz fazla seyler almam gerekiyor.. iste boyle arkadaslar , hastaneden hastaneye degisiyor istenenler listesi ... hepinize saglikli kolay dogumlar diliyorum sevgilerimle.....yerimsenibena.s.

slm kızlar bende 36+2 deyim hazırladım valizi ama hep acaba eksik bişey var mıdır diye düşünüyorum. bi göz atarsanız sevinirim doktorum tıbbı ve sağlık greçlerinin hepsini karşılıyoruz dediği için hasta bezi falan gibi şeyler almadım .
bebek için 1 hastane çıkışı seti 1 de tulum
kendime 2 pijama takımı
1 sabahlık
2 tane çorap
3 er tane iç çamaşırı
1 tane emzirme sütyeni
terlik
4 tane göğüs pedi
çıkarken giymek için eşortman takımı
kağıt havlu ıslak mendil
1 paket ped gecelikle hiç rahat edemediğim için almadım inş. lazım olmaz herkese kolay doğumlar diliyorum bu arada ben normal doğum yapıcam inş.

bende 35. haftamdayım kendimin ve oğlumun çantasını hazırladım
kendi çantamda:
1 pjama takımı
1 gecelik
1 yelek (hazır olanlardan aldım ben lcw den )
2 adet çorap
2atlet , 3 alt çamaşır (büyük beden ) , 1 emzirme sütyeni
1 tane örme patik
havlu , sabun
hasta bezi , göğüs pedi , göğüs pompası
birde tek kişilik nevresim ve yastık kılıfı götürecem ( devlet hast. doğum yapacam güvenemiyorum temizliğine )

oğlumun cçantasında:
1 hastane çıkışı
1 penye battaniye
1 kalın battaniye
hastane çıkışından hariç bir takım daha kıyafet
1 atlet , 1 tek alt (patikli)
ağız mendili
yenidoğan bez
pişik kremi , ıslak mendil ( yeni doğamlar için parfümsüz )
biberon ve emzik almayı düşünmüyorum çünkü sütünüz gelmediği takdirde mama veriyorlarmış oda kaşıkla , emzik asla :eek:lmaz: ( hemşireler kızıyormuş)

Son düzenleme:
ben de daha tam hazirlamadim bavulu
kendime 1 gecelik 2 tane de pijama takimi aldim hepsi sabahlikli yurutuyorlarmis lazim olur
emzirme sutyeni, bir kac tane ic camasiri, benim ablam altina kanama icin bebek bezi koymustu ped yerine rahat oldu.. ayrica corap ve terlik mutlaka... kolonya koyuyoruz biz hem kendimiz hem de gelenler icin. gelenler icin ayrica ikramlik meyve suyu kek kuru pasta gibi seyler de aliyoruz.
bebek icin bu kac tane tam takim hastane cikisi... bir kalin battaniye bi kac tane etek bezi.... sampuan falan koymuyoruz cunku bebegi yikayacak degil hastanede...
simdilik aklima gelen bunlar

slm kızlar bende 36+2 deyim hazırladım valizi ama hep acaba eksik bişey var mıdır diye düşünüyorum. bi göz atarsanız sevinirim doktorum tıbbı ve sağlık greçlerinin hepsini karşılıyoruz dediği için hasta bezi falan gibi şeyler almadım .
bebek için 1 hastane çıkışı seti 1 de tulum
kendime 2 pijama takımı
1 sabahlık
2 tane çorap
3 er tane iç çamaşırı
1 tane emzirme sütyeni
terlik
4 tane göğüs pedi
çıkarken giymek için eşortman takımı
kağıt havlu ıslak mendil
1 paket ped gecelikle hiç rahat edemediğim için almadım inş. lazım olmaz herkese kolay doğumlar diliyorum bu arada ben normal doğum yapıcam inş.
sezeryanla dogum yaparsan ilk gun gecelik giymen gerekiyor canim.. alttan devamli kontrol yapiyorlar... pijama cok zor olur

X